Duitse politie doet onderzoek naar 'rellen en seksueel misbruik' door kansenparels tijdens straatfestival

Geen categoriejul 18 2017, 10:00
Je verwacht het niet.
De Duitse politie is begonnen met een onderzoek naar heftige rellen en tenminste vier gevallen van seksueel misbruik tijdens een straatfestival in Schorndorf afgelopen weekend. DAt plaatsje ligt in de provincie Baden-Württemberg.
Zo'n duizend feestgangers waren bijeen gekomen in het grootste park van de stad, aldus de Vlaamse Krant De Standaard. Ze hadden er ontzettend veel zin in: lekker met elkaar een festival vieren. Heerlijk, zo midden in de zomer.
Helaas werd het feest verpest door een stel 'hooligans.' Die begonnen ineens flessen te gooien naar festivalgangers én naar de politie, toen die er iets van zeiden. En dat was niet het enige wat misging: ook zouden er minstens vier vrouwen seksueel misbruikt zijn door de straatterroristen.
En nu komt het quasi-schokkende deel van het verhaal:

Volgens de politie hadden veel betrokkenen een migratieachtergrond. Dat roept herinneringen op aan de massale aanrandingen en diefstallen tijdens oudejaarsnacht van 2015 op 2016 in Keulen, waarvoor volgens de politie ook voornamelijk migranten verantwoordelijk waren. Toen werden zowat 1.200 klachten ingediend, waarvan meer dan 500 voor seksueel geweld...

De politie spreekt in de mededeling ook van vier gevallen van seksueel geweld tegen vrouwen. Er werd een onderzoek geopend naar een Iraakse man en drie Afghaanse asielzoekers. De politie roept mogelijke andere slachtoffers op zich te melden.

De groep kansenparels vormt blijkbaar een hechte gemeenschap. Toen de politie vrijdag een verdachte oppakte kwamen zijn vrienden namelijk massaal in actie. Ze vielen de politie aan en sloegen erop los; dit alles in een poging om hun maatje te 'bevrijden.'
Vervolgens trokken dertig tot vijftig kansenparels zaterdag door de stad. Ze hadden, aldus getuigen, messen bij zich. Normale burgers schrokken zich natuurlijk kapot toen ze dat zagen, maar blijkbaar moeten we dat maar helemaal normaal vinden tegenwoordig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten