Pervers AD overtreft zichzelf: 'Nog steeds geen flauw idee waarom die man in Nice een aanslag pleegde'

Geen categoriejul 14 2017, 13:00
"Een jaar na de aanslag met 86 doden in Nice is drijfveer dader nog onbekend" kopt het AD vrijdag. Hallooooo, redactie, zijn jullie daar Oost-Indisch doof én blind geworden ofzo?
Het mediakartel doet ons soms echt walgen. Toegegeven, ik schatte het AD nooit zo erg in als de Volkskrant, het NRC en onze fijne staatsomroep NOS, maar daar is vandaag een hoop veranderd. Het is namelijk 14 juli, ook wel 'Quatorze Juillet', de Franse nationale feestdag. Dat betekent normaal gesproken dat in het land een feeststemming heerst, maar deze keer niet. Precies een jaar geleden reed de Tunesische islamist Mohamed Bouhlel met zijn vrachtwagen in op een mensenmassa op de boulevard van het Zuid-Franse Nice. Het gevolg: 86 doden en honderden gewonden.
Een jaar later zijn die mensen nog net zo dood, en heeft het mediakartel nog steeds, naar eigen zeggen, geen flauw benul wat nou toch de motivatie achter dat bloedbad was. Het AD bericht:

Hoewel de aanslag al een jaar geleden plaatshad, is nog altijd opvallend weinig bekend over de motivatie van de dader, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel. Het politie-onderzoek loopt nog. Het dossier is inmiddels 80.000 pagina's dik. ,,Maar er is nog steeds geen link gelegd tussen Bouhlel en terreurorganisatie IS. Er is geen contact geweest tussen Bouhlel en een opdrachtgever in Irak of Syrië'', aldus journalist William Molinié, die het dossier heeft ingezien.

Ohja, dat zal het zijn: islamistische terroristen moeten tegenwoordig immers eerst een vrijbrief ondertekend door ISIS-bobo al-Baghdadi himself hebben alvorens je kunt zeggen dat ze ISIS-terroristen zijn. En dat terwijl het AD in hetzelfde artikel schrijft:

Vlak voor zijn terreurdaad keek Bouhlel propagandafilms van IS, maar hij stond niet bekend als radicaal of als een potentiële terrorist.

Wordt nou toch eens wakker, stelletje wegkijkers! Wat denken ze dat de jihad is, een scoutingclub ofzo? Dit is niet iets waarvoor je eerst een inschrijfformulier moet invullen ofzo alvorens je lid bent. Misschien was deze man geen jihadist voordat hij zijn aanslag plande, maar toen die 86 mensen eenmaal morsdood op de boulevard lagen was hij dat toch echt geworden. De enige "link" die je hier hoeft te vinden is dat de Tunesiër zich liet inspireren door ISIS en een aanslag pleegde. Maarja, ISIS heeft weer zo'n.. hoe zeg je dat, 'islamistische bijsmaak', en het laatste wat men bij het mediakartel wil is dat er ook maar enig verband wordt gevonden tussen geweld en die ideologie. Het idee alleen al.
Iets met een kop en zand. Hoe perverser en respectlozer tegenover de slachtoffers van deze levensverwoestende ideologie wil je het nog krijgen? Ga je even diep, en dan bedoel ik héél diep, zitten schamen AD!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten