De volgende in de rij: het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum krijgen genderneutrale toiletten

Geen categorieaug 01 2017, 14:00
En we zijn weer bij een nieuwe aflevering aangekomen van 'Heel Amsterdam Bakt Er Niets Van' (jaja stomme woordgrap) waarin het Rijksmuseum (de plek waarin de traditionele kunst hoogtij viert) en het Stedelijk Museum (dat lelijke gedrocht dat lijkt op een bad) gender-neutrale toiletten introduceren.
Na de gemeente Amsterdam en de NS komen 's lands bekendste musea ook voor hun gender-neutrale plannen uit. Van het Stedelijk Museum hadden we het natuurlijk wel kunnen verwachten. Dit bastion van progressieve kunstwerken en (post-)moderne onzin komt naar mijn idee zelfs veel te laat met dit vooruitstrevende beleid. Maar ze hebben wel een goede argumentatie voor hun beleidskeuze:

Wij willen drempels verlagen en vinden het belangrijk dat iedereen een keuze heeft.

Natuurlijk, en met elk marxistisch construct wordt de keuze voor het gemak beperkt tot één keuze. Het Rijksmuseum wil het eind van dit jaar of het volgende jaar introduceren. Zelfs 't Van Gogh Museum denkt er over na om gender-neutrale toiletten in te voeren, maar de directie ziet zelf ook in dat er niet zonder nadenken toegegeven moet worden aan de gender-neutrale rage:

We hebben natuurlijk bezoekers uit heel de wereld, dan kunnen we hier heel progressief zijn, maar we moeten ook rekening houden met gevoeligheden van bezoekers die daar misschien nog niet voor openstaan. Ik weet niet of het onze rol is om dat af te dwingen.

Dat is nu eens een goed overdachte argumentatie waaruit nog weleens goed beleid zou kunnen voortkomen. Daarnaast is niet iedereen onder de indruk van deze cultuur-marxistische rage:
https://www.youtube.com/watch?v=lnHbwLGC8_Y
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten