Terreurdreiging In Frankrijk en dus Europa nog hoger: 271 jihadi's 'teruggekeerd'

Geen categorieaug 06 2017, 8:00
In Nederland doen we, geheel terecht, moeilijk over een aantal teruggekeerde jihadi's, maar in Frankrijk tikt de terreurklok een stuk sneller door. Van de 700 jihadi's zijn er 271 teruggekeerd. Daarvan zijn er 54 minderjarig.
Dit heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Frankrijk aangegeven. Momenteel worden ze in de gaten gehouden en onderzoek naar hen gedaan. Het land lijkt dus geen noodzaak te zien in het direct oppakken van de personen. Om deze reden vormen de teruggekeerde jihadi's dus niet alleen een gevaar voor Frankrijk, maar ook voor de rest van Europa.
Deze mensen zijn naar het Midden-Oosten gegaan om IS te helpen. Een buitenlandse 'leger' die openlijk aangeeft aanslagen te plegen tegen het thuisland. Dat zou al genoeg reden moeten zijn om iemand op te pakken als zo een persoon weer terug in het land is. Dat is dus schijnbaar niet het geval.
Met de open grenzen in Europa, hoeven deze personen maar even onder de radar te verdwijnen en dan is het gedaan. Frankrijk is de afgelopen jaren al opgeschrikt door een aantal heftige aanslagen en pogingen tot aanslagen. Het land vecht mee tegen IS en in Mali tegen islamitische terroristen. Dat de autoriteiten schijnbaar niet begrijpen wat voor risico's het land loopt en daardoor ook de rest van Europa, is zorgwekkend. Wat voor reden ze er ook voor denken te hebben. Deze mensen vrij rond laten lopen is een gevaar voor de Franse en Europese veiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten