Peiling De Hond: Leefbaar Rotterdam blijft veruit de grootste, PVV van 0 naar 3, PvdA en D66 donderen in elkaar

Geen categoriemrt 08 2018, 9:00
Zeg maar dag met je handje tegen al die mooie zetels, PvdA.
Voor Leefbaar Rotterdam zijn de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar de grootste uitdaging sinds de eerste verkiezingen waarbij de partij in de gemeenteraad kwam. Dit komt eerst en vooral doordat de PVV voor het eerst meedoet in de havenstad, wat betekent dat Leefbaar sowieso een (flink) aantal zetels gaat verliezen. De vraag is alleen hoeveel.
Nou, de schade lijkt voorlopig alleszins mee te vallen. Leefbaar verliest er volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond weliswaar vijf, en gaat daarmee van 14 naar 9, maar daarmee is de partij nog altijd veruit de grootste in de raad. De tweede regionale partij, de SP, zou op 3 zetels afstand volgen.
Dat is natuurlijk bijzonder goed nieuws voor Leefbaar, maar het wordt nog mooier. Steun voor de PvdA is namelijk totaal ingestort in Rotterdam. Waar de partij bij de verkiezingen van 2014 nog 8 gemeenteraadszetels veroverde zouden daar dit jaar volgens De Hond slechts 5 van overblijven. Dat zijn er net zoveel als GroenLinks, de partij die tot voor kort toch gezien werd als het kleine en volstrekt irrelevante linkse broertje.
In ieder geval één van die zetels verliest de PvdA aan de lokale afdeling van DENK. Die partij staat namelijk op twee virtuele zetels, wat er twee meer zijn dan ze momenteel hebben. De andere zetel lijkt afkomstig te zijn van het islamistische NIDA dat van de huidige 2 zetels naar 1 magere virtuele zetel gaat.
Hartstikke leuk, maar voor de échte rechtsliberalen en rechtsconservatieven is er nóg meer goed nieuws: volgens De Hond heeft D66 het namelijk ook maar wat lastig. Waar de nepdemocraten in 2014 nog 6 zetels kregen in de Rotterdamse gemeenteraad koersen ze nu aan op 4. Dat is dus een verlies van 33%. Natuurlijk zijn dat nog altijd 4 zetels meer dan die partij verdient met leiders als Alexander "Kereltje Penthouse" Pechtold en Kajsa "Kafka Orwellgren" Ollongren, maar het is een begin van de afbraak van de partij. En dat is zeker reden voor een feestje.
peiling rotterdam
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten