FVD doet water bij de wijn: "We zijn bereid om alliantie met Leefbaar te beëindigen zodat Rotterdam een goed bestuur krijgt"

Geen categorieapr 16 2018, 9:00
Het is dieptriest dat dit moet.
Forum voor Democratie laat zich vandaag van zijn goede kant zien. Maar wel om een reden die dieptriest is. De partij heeft namelijk laten weten op Twitter dat ze bereid is om de alliantie Leefbaar Rotterdam te beëindigen "om tot goed stadsbestuur in Rotterdam te komen." Leider Thierry Baudet laat weten:

"Tijd dat D66 nu stopt met kinderachtige uitsluitspelletjes."

"FVD benadrukt het cruciale belang van een goed stadsbestuur voor Rotterdam en betreurt de halsstarrige, op gekunstelde vijandbeelden gebaseerde, opstelling van D66," aldus FVD op zijn website. "Maar omdat FVD - anders dan veel traditionele partijen - het landsbelang en het belang van de inwoners belangrijker vindt dan het eigen partijbelang" zijn Baudet en co. bereid om de alliantie formeel op te zeggen.
"Forum voor Democratie vindt het van essentieel belang dat Rotterdam goed bestuurd wordt de komende vier jaar en daarbij is het van groot belang dat de grootste partij, Leefbaar Rotterdam, die naast een groot mandaat van de kiezers, tevens over aantoonbare bestuurservaring beschikt, deelneemt aan het nieuwe College," aldus Baudet. "Omdat bij FVD het belang van goed bestuur voor de inwoners van Rotterdam prevaleert boven partijpolitieke spelletjes, is FVD bereid om de alliantie met Leefbaar Rotterdam te beëindigen op het moment dat het nieuwe Rotterdamse college met daarin Leefbaar Rotterdam wordt geïnstalleerd. FVD vindt goed bestuur veel belangrijker dan persoonlijke vetes en achterhaalde politieke uitsluit-spelletjes."
Maar: bij FVD zijn ze ook weer niet dom. Dus:

"Echter zijn we ook niet zo naïef om de alliantie te beëindigen voordat het nieuwe College ook daadwerkelijk geïnstalleerd is. Het is dus nu voor D66 een kwestie van 'gelijk oversteken' om te laten zien dat ook bij D66 de belangen van de Rotterdammers gaan boven de eigen partijpolitieke spelletjes."

Nou D66, zeg het maar. Of zoals ze in Amerika zeggen: put your money where your mouth is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten