VARA-medewerkster: van lipgloss, glitter-douchegel en make-up worden meisjes een ‘hoer’

Foto:

O ja, en nog iets: K3 bevat subliminale erotiserende teksten.

Joop-redactrice Hasna El Maroudi, in een vorig leven ook bekend als Arabisch supremacist, weet het zeker: de al lang niet meer onschuldige verkleedpartijtjes van de kinderen van nu leiden ertoe dat de meisjes uiteindelijk in de prostitutie geraken.

Dat schrijft ze in dit opiniestuk met de weinig verheffende titel ‘Hoe word je hoer?’:

Ik grinnikte even toen ik tussen alle lipglossjes, glitter-douchegel en make-up creatiemappen (sinds wanneer is de Bart Smit een soort Etos?) een grote portfoliomap zag liggen, maar al snel sloeg de grap van absurditeit om naar bezorgdheid.

Kinderen worden namelijk op steeds jongere leeftijd blootgesteld aan zaken waar ze zich nog helemaal niet mee bezig zouden moeten houden. Zodoende gaan ze zich steeds vroeger gedragen alsof ze volwassen zijn.

(…)

De Top Model-artikelen in de Bart Smit lijken misschien van minder schadelijke aard, maar schijn bedriegt. Op de etiketten wordt aangegeven dat de producten voor kinderen van drie jaar en ouder bedoeld zijn. Kinderen vanaf drie jaar wanen zich dus al schminkend, top model. Een beroep dat geïdealiseerd is zijnde glitter en glamour, terwijl het dikwijls eet-, drank- en drugsproblemen met zich meebrengt.

Hoe dit alles er uiteindelijk toe leidt dat de meisjes op latere leeftijd ertoe besluiten om hun lichaam voor geld aan te bieden wordt verder niet in de column uitgelegd, maar de boodschap is helder: wie zijn dochter glitter-douchegel toestaat mag niet verbaasd zijn als ze uiteindelijk achter de ramen van een pooier belandt.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!