Nederland betaalt buitenproportioneel veel aan de ‘Palestijnse zaak’

Foto:

Tijd voor wat cijfers. Het Westen betaalt de ‘Palestijnse zaak’ en de islamitische wereld die immer overvloeit van liefdevolle retoriek jegens de Palestijnen, betaalt geen zak.

The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East, ookwel UNRWA, is het VN orgaan dat belast is met het verzachten van Palestijns leed. Het zijn zeg maar, de profs van het solidariteitsspelletje. Zij hebben kantoren in Gaza en de Westbank en zo´n beetje alles dat de Palestijnen nodig hebben maar zelf niet kunnen produceren, betaalt de UNRWA. Dit is niet naargeestig of zelfs cynisch bedoeld, maar dat betreft dus eigenlijk bijna alles dat de Palestijnen nodig hebben.

Even een klein detail dat de grootte van het UNRWA budget verklaart: als enige (!) ‘bevolkingsgroep’ in de geschiedenis worden de nakomelingen van de ontheemde Palestijnen uit 1948, die destijds zo’n 750,000 telden, nu ook als nog steeds als officiële vluchtelingen aangemerkt. Inmiddels is men al bij de 4e generatie aanbeland en telt het aantal ‘vluchtelingen’ nu zo’n 4,5 miljoen. Toch een niet onaardige stijging terwijl de Joden zogenaamd genocide tegen de Palestijnen plegen, toch Greta en Dries? Maar dat is detail.

De Palestijnen zijn de zwaarst gesubsidieerde groep mensen in de geschiedenis van geld. Maar wie betaalt de rekening? Immers, there’s no such thing as public money, there is only tax-payer’s money.

Het totale UNRWA jaarbudget uit 2012 bedroeg $891,848,746. Het kleine Nederland dat krap 17 miljoen inwoners telt, is ondertussen de op zeven na grootste donateur aan de Palestijnse zaak met $24,581,799.

In totaal betalen met $644,697,964 de VS, EU, VK, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Nederland en Japan, 72,8% van het gehele UNRWA budget. En vergeet niet dat de bijdrage die de op één na grootste donateur – de EU – natuurlijk ook al een Nederlands belasting aandeel met zich meedraagt.

De eerste islamitische donorstaat komt op nummer 12: Saoedi Arabie. Het land met goudbelegde Boeing 747’s en paleizen voor elke prins is voor $12,030,540 solidair met het Palestijnse broedervolk. Het steenrijke Qatar droeg in 2009 een ruimhartige $150,000 bij, en kon ik in 2012 niet eens op de lijst bekennen. Islamitische solidariteit, het mag wat waard wezen…

Westerse uitgaven zouden te rechtvaardigen zijn als het geld goed werd besteed en het daadwerkelijk bijdroeg aan het verzachten van leed en het bevorderen van vrede. Maar geen van dit is het geval. Neemt u even de tijd om dit stuk van professor Barry Rubin te lezen, waar hij haarfijn uitwerkt hoe intens corrupt de PA is, het orgaan dat belast is met het besturen van de Palestijnen in de Westbank. Even als teaser: het persoonlijke vermogen van PA president Abbas, wordt geschat op 100 miljoen dollar…

Maar er is nog een veel ernstigere consequentie aan deze decadente Westerse geldsmijterij: het houdt Palestijnen afhankelijk en incapabel en sponsort bovendien een youth buldge die de kans op geweld exponentieel verhoogt. Leon de Winter haalt in een column het werk van de Duitse socioloog en econoom Gunnar Heinsohn aan. Heinsohn suggereert in zijn Söhne und Weltmacht uit 2003, een causale correlatie tussen het aantal zonen dat een vrouw baart en de kans op geweld.

Heinsohn over het effect van een youth-buldge: ‘In such “youth bulge” countries, young men tend to eliminate each other or get killed in aggressive wars until a balance is reached between their ambitions and the number of acceptable positions available in their society. In Arab nations such as Lebanon (150,000 dead in the civil war between 1975 and 1990) or Algeria (200,000 dead in the Islamists’ war against their own people between 1999 and 2006), the slaughter abated only when the fertility rates in these countries fell from seven children per woman to fewer than two. The warring stopped because no more warriors were being born.

In Gaza, however, there has been no demographic disarmament. The average woman still bears six babies. For every 1,000 men aged 40-44, there are 4,300 boys aged 0-4 years. In the U.S. the latter figure is 1,000, and in the U.K. it’s only 670.

And so the killing continues. In 2005, when Israel was still an occupying force, Gaza lost more young men to gang fights and crime than in its war against the “Zionist enemy.” Despite the media’s obsession with the Mideast conflict, it has cost many fewer lives than the youth bulges in West Africa, Lebanon or Algeria. In the six decades since Israel’s founding, “only” some 62,000 people (40,000 Arabs, 22,000 Jews) have been killed in all the Israeli-Arab wars and Palestinian terror attacks. During that same time, some 11 million Muslims have been killed in wars and terror attacks — mostly at the hands of other Muslims.’

Heinsohn over Gaza: The reason for Gaza’s endless youth bulge is that a large majority of its population does not have to provide for its offspring. Most babies are fed, clothed, vaccinated and educated by UNRWA, the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East. Unlike the U.N. High Commission for Refugees, which deals with the rest of the world’s refugees and aims to settle them in their respective host countries, UNRWA perpetuates the Palestinian problem by classifying as refugees not only those who originally fled their homes, but all of their descendents as well.

UNRWA is benevolently funded by the U.S. (31%) and the European Union (nearly 50%) — only 7% of the funds come from Muslim sources. Thanks to the West’s largesse, nearly the entire population of Gaza lives in a kind of lowly but regularly paid dependence. One result of this unlimited welfare is an endless population boom.’

Dit is dus wat de Westerse wereld, en Nederland met een buitenproportioneel aandeel, financiert. Waarom zouden we? Omdat we geld over hebben? Blijkbaar wel. Onlangs kwam naar buiten dat 1 miljard euro aan EU steun aan de Moslimbroederschap in Egypte, gewoonweg verdwenen is. Niemand weet waar het aan is besteed. Aldus rekenkamer lid Karel Pinxten: ‘We weten simpelweg niet hoe het geld is besteed, dus ook niet hoe fout’.

Ik zou er om willen lachen, maar ik huil van binnen. 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!