Verslavend: Wie is de Mol?

Geen categoriefeb 10 2014, 10:00
Voorheen begreep ik niks van Wie is de Mol? Ik keek dan ook liever niet. Want: zonde van mijn tijd. Maar sinds het seizoen van 2014 begrijp ik het spel ineens. Nu ben ik een fanatieke mollenjager.
Allereerst een waarschuwing: dit stuk bevat spoilers over wie in ieder geval níet de Mol is in de succesvolle AVRO-serie Wie is de Mol?, dus als je nog wil kijken, lees dan vooral niet verder. Zo, en dan kan ik het nu hebben over mijn nieuwste verslaving, de jacht op de mol. Vóór dit seizoen had ik slechts één aflevering gezien van Wie is de Mol? Ik geloof dat ze met z'n allen in Zuid-Afrika waren. Ik snapte er he-le-maal niets van, dus ik haakte na die ene aflevering weer af.
En toen kwam het seizoen van 2013/2014. Ik zag dat ze naar Hong Kong gingen. Toen besloot ik om vanaf het begin te kijken, niet alleen voor de plaatjes (Hong Kong is een van de mooiste steden ooit), maar ook om het spel voor eens en altijd te begrijpen. Aflevering na aflevering zat ik braaf op donderdagavond half negen voor de buis. Ineens begreep ik hoe het spel werkte, waarom er een mol in het spel is en wat die daar doet, en waarom kandidaten doen alsof zíj de mol zijn (om andere kandidaten op het verkeerde been te brengen).
Ik zat afgelopen donderdag met klamme handjes voor de tv. Ik wist bijna zeker dat mijn mol er nog in zou blijven zitten en dat Aaf Brandt Corstius het spel zou verlaten, niet alleen omdat ze te veel een kandidaat was en vrijwel nooit molde (en het spel dus niet helemaal leek te begrijpen), maar ook omdat ik ergens had gelezen dat ze er wel uit zou moeten vliegen, omdat een groepje fanatieke mollenjagers had ontdekt dat ze na de opnamen van Hong Kong en de Filipijnen eerder actief was in de gewonemensenwereld dan andere kandidaten.
En ja hoor, ze vloog eruit. Het was een van de spannendste afleveringen tot nu toe, omdat er een bijzonder cryptische opdracht bij zat waar ik het fijne nog steeds niet van weet. In de volgende aflevering wordt vast duidelijk wat de gevolgen zijn van die opdracht. Er is alleen één probleem: de volgende aflevering is niet aanstaande donderdag of de donderdag erop, want de Olympische Spelen worden de komende weken uitgezonden. Balen. Net nu ik zo fanatiek Wie is de Mol? ben gaan volgen dat ik de laatste afleveringen van de seizoenen 2010 t/m 2013 allemaal heb teruggekeken via Uitzending Gemist. Ik ben zelfs urenlang het internet gaan afstruinen naar allerlei wilde theorieën over wie de mol zou kunnen zijn.
Mijn mol is Tygo. En anders Jan-Willem. Of Sofie. Freek kan ook, maar Susan verdenk ik niet. Niets is was het lijkt, wordt er dan gezegd. Dus dan is het toch Susan. Dan zou ze het wel heel goed hebben gespeeld. Nee, het lijkt me niet waarschijnlijk. Misschien is het dan toch Sofie. Dat zou een verrassing zijn, maar het is ergens wel logisch dat zij de mol is. Zij lijkt immers iets te vaak iets te veel weten van de opdrachten. Toch blijf ik bij Tygo, met mijn tunnelvisie. Of hij speelt een briljant spelletje waardoor hij in de finale belandt en misschien zelfs de winnaar wordt of hij is de mol.
Oké, genoeg nu. Hoe kom ik de komende weken door zonder Wie is de Mol? Ik weet het niet. Help, ik geloof dat ik verslaafd ben geraakt aan Wie is de Mol?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten