Reding en Rehn blijven in Brussel

Geen categoriejul 01 2014, 20:00
Naar het Europees parlement
EC-voorzitter Barroso maakte vandaag bekend dat vier van zijn commissarissen, waaronder drie vice-voorzitters, zitting nemen in het Europees parlement. Hiervan zijn Viviane -ik wil een Verenigde Staten van Europa- Reding en begrotingswaahond Olli Rehn, de bekendste. De Luxemburgse madam Reding (63) was belast met Justitie en Mensenrechten.
De andere twee zijn de Italiaanse Vice President Antonio Tajani, met de portefeuille industrie en transport en de Poolse eurocommissaris Janusz Lewandowski, belast met de begroting en budgettering.
De portefeuille van Rehn wordt tijdelijk overgenomen door de Est Siim Kallas; de Oostenrijker Johannes 'Gio' Hahn neemt de taken van Reding over; de Fransman Michel Barnier neemt de portefeuille van Tajani voor zijn rekening; en de Let Andris Piebalgs neemt de zaken over van Lewandowski.
In totaal schuiven 7 eurocommissarissen door naar het parlement. Zij zullen later dit jaar worden vervangen door andere kandidaten uit de lidstaat die zij vertegenwoordigden. Intussen is vandaag ook bekend geworden dat de Duitse voorzitter van het parlement, de hier bij DDS bekende, Martin Schulz, voorzitter blijft van dat parlement.
Ze zijn niet weg te slaan daar uit Brussel, die technocraten. Pecunia non olet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten