26-jarige wannabe terrorist gearresteerd in Amsterdam

Geen categorieokt 17 2014, 19:33
Hij had plannen om een aanslag te plegen op politieagenten.
Het ANP berichtte zojuist dat een 26-jarige man woensdag is aangehouden omdat hij bezig was met het voorbereiden van een terroristische aanslag op politiemensen.
Het Openbaar Ministerie heeft zelf ook een verklaring online gezet waarin het uitlegt dat er na de aanhouding van de man geen wapens of concrete plannen voor aanslagen zijn gevonden.
Toch neemt men deze zaak bijzonder serieus. Niet zo vreemd omdat het onderzoek naar de man gestart is met informatie van de AIVD, de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. In de woning waar de verdachte werd aangehouden werden sim-kaarten, usb-sticks, een notitieboek, een mobiele telefoon en een tablet computer gevonden. Er is natuurlijk meteen beslag gelegd op deze zaken.
Vandaag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam die hem twee weken in bewaring heeft gesteld om de autoriteiten in staat te stellen om de verdenkingen verder te onderzoeken.
En nu het meest schokkende deel van dit nieuws. U verwacht het niet maar...
De man blijkt Marokkaans te zijn.
En...
Ook nog eens illegaal in Nederland te verblijven.
Natuurlijk is het bijzonder racistisch van het Openbaar Ministerie dat het deze volstrekt overbodige informatie met ons deelt, maar ik dacht, 'ach, als zij het publiceren moet ik het ook maar aan u doorgeven.' Daarbij bied ik wel onmiddellijk mijn excuus aan. Het spijt me vreselijk als ik andere Marokkaanse wannabe-terroristen hiermee heb gekwetst.
Volg Michael op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten