Houd Poetin weg uit onze lucht

Geen categorienov 01 2014, 21:00
Russische bommenwerpers komen veel vaker - een steeds verder - het Europese luchtruim in. Weg met die krengen!
Dat de verhoudingen tussen de NAVO-lidstaten en Rusland een stuk verder verslechterd zijn, wordt snel duidelijk aan degenen die de horizon afspeuren op zoek naar staalmotoren:

De Britse luchtmacht heeft vrijdag een Russische bommenwerper onderschept die richting het Britse luchtruim vloog. Dat maakte het ministerie van Defensie zaterdag bekend.

Woensdag moest de luchtmacht ook al straaljagers de lucht in sturen om Russische bommenwerpers de weg te wijzen, meldde The Guardian.

Uiteraard is dit natuurlijk van de zotten. Europa is niet de achtertuin van Poetin waar de despoot zich naar hartelust kan misdragen. Rusland is al groot genoeg; laat Poetin daar lekker gaan racen met z'n vliegtuigjes.
Want laten we gewoon eerlijk zijn: op een klein strookje Oost-Oekraïne na is Europa geen oorlogsgebied. Bommenwerpers van Russische makelij hebben gewoon helemaal geen donder te zoeken in ons luchtruim. Als Poetin die dingen zonodig nuttig wil inzetten, moet hij helpen ISIS te bombarderen. Daar zitten de te bombarderen slechterikken, en niet hier.
We kunnen deze actie van Poetin dan ook niet anders interpreteren als de zoveelste nodeloze provocatie van Europa. Nadat hij Georgië en Oekraïne binnenviel en uit elkaar trok lijkt Poetin druk op zoek naar het volgende slachtoffer om binnen zijn moreel en financieel corrupte invloedssfeer te brengen. Vanuit de lucht kamt hij alvast het terrein uit.
Een onverbeten slechterik als Poetin zal waarschijnlijk wel niet meer te redden zijn, qua zielenheil. Maar het minste dat Europa kan doen is duidelijk aangeven dat men niet bereid is hem zijn misselijke spelletjes te laten spelen. Sluit het Europese luchtruim gewoon af voor Russische vliegtuigen, en dreig er desnoods eentje neer te halen. Poetin gaat met z'n bommenwerpers maar lekker cirkeltjes vliegen boven Siberië ofzo. Laat Europa gewoon met rust.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten