Lachen: jihadverdachten klagen over inhumaniteit

Foto:

Een stelletje (potentiële) koppensnellers wil dat Nederlandse gevangenissen meer ‘respect’ tonen voor jihadverdachten. Wat dacht je zelf, vriend?

Altijd lachen. In Nederland is het meevechten in de gewapende jihad strafbaar. Da’s ook niet zo gek, want het standrechtelijk executeren van andersdenkenden, het afhakken van hoofden, verkrachten en het verhandelen van seksslaven is allemaal niet écht in overeenstemming met de mores en wetten van de Nederlandse samenleving. Mensen die zich schuldig maken aan deze barbaarse praktijken draaien dan ook geheel terecht de gevagenis in.

En als ik zeg ‘de gevangenis’, dan bedoel ik ook dat. Je zit er gevangen. Het hoort geen leuke plek te zijn, want het idee is dat je boete doet voor het onnoemelijke leed dat je de samenleving in het algemeen en de slachtoffers in het bijzonder hebt aangedaan. Het eten is niet altijd lekker. Je vrije tijd kan je niet naar hartelust indelen. Je moet slapen en ontwaken op vantevoren vastgestelde tijdstippen.

Vinden jihadverdachten zo’n harde behandeling leuk? Natuurlijk niet. Niemand zou dat leuk vinden. Maar da’s nu ook het hele punt: je wordt gestraft voor het leed dat je anderen hebt berokkend. Dat Jihadverdachten in de media dan ook hartverscheurende noodkreten laten horen, dat amuseert mij eigenlijk dan ook alleen:

Jihadverdachte: ik word vernederd en uitgelachen

De behandeling van jihadverdachten op terroristenafdelingen in Vught en Rotterdam is ‘inhumaan’, zeggen ex-verdachten en momenteel gedetineerde jihadverdachten.

De omstandigheden worden uitgebreid beschreven in een brief van de gedetineerde ronselverdachte Oussama C., alias Abou Yazeed, en in een film van een ex-verdachte, die op beide terroristenafdelingen gedetineerd zat.

Uit zulke berichten blijkt ook maar weer hoe ongelofelijk egocentrisch deze types zijn. Ze willen maar niet snappen dat ze niet ‘zomaar’ gepakt worden, maar omdat ze gewetenloze misdadigers zijn. Als ze met hoffelijkheid behandeld willen worden zoals ieder onschuldig mens, dan hadden ze zelf geen mensonwaardige en inhumane dingen moeten dingen moeten doen. Laat dit soort klaagjihadisten dan ook vooral eens in de spiegel kijken. De oplossing voor hun probleem ligt bij henzelf.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!