Al Qaeda prominent Adnan el Shukrijumah gedood door Pakistan

Geen categoriedec 06 2014, 20:00
Eindelijk doet het Pakistaanse leger iets nuttigs.
Het is nauwelijks te geloven, maar het Pakistaanse leger heeft zowaar een positieve bijdrage geleverd aan de vrede. Hoe? Door één van Al Qaedas belangrijkste leiders in de regio, Adnan al Shurijumah, uit de weg te ruimen.
Al-S. was - net als veel andere islamitische extremisten - geboren in Saoedi-Arabië. RTL Nieuws legt uit:

Volgens de FBI heeft hij aan het hoofd gestaan van de afdeling wereldwijde operaties bij de terreurorganisatie, een positie die eerder in handen was van Khalid Sheikh Mohammed, het vermeende brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten van 9 september 2001.

Ook werd hij verdacht van betrokkenheid bij plannen om aanslagen te plegen in New York, Panama, Noorwegen en Groot-Brittannië. Kortom, de man was een massamoordenaar pug sang en één van Al Qaedas meest invloedrijke en bloeddorstige leden.
Het is daarom geen wonder dat de Verenigde Staten een beloning van vier miljoen op zijn hoofd had gezet (of op informatie die hen naar hem zou leiden). Blijkbaar had dat niet het gewenste effect, maar het was in ieder geval een duidelijk teken dat de Amerikanen hem bijzonder belangrijk achtten.
Geweldig natuurlijk dat hij nu is geëlimineerd. Deze psychopaat kan geen onschuldige mensen meer vermoorden. Er komen geen nieuwe, door hem bedachte, terroristische aanvallen, mensen in west-Pakistan (waar hij werd uitgeschakeld) hoeven zich geen zorgen meer te maken; hij kan hen geen kwaad doen.
Nu hopen dat het Pakistaanse leger hiermee doorgaat en andere top-Al Qaeda figuren ook flink aanpakt. In het verleden is dat namelijk veel te weinig het geval geweest, wat misschien niet zo vreemd is aangezien experts geloven dat de Pakistaanse inlichtingendienst nauwe banden onderhoudt (of onderhield?) met de terroristen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten