Palestijnen in koor: Israël zat achter aanslagen Parijs

De antisemitische complottheorieën vinden gretig aftrek bij de Palestijnen. 

Vraag een gemiddelde moslim wie er verantwoordelijk zijn voor al het slechte dat gebeurt in de wereld en de kans is groot dat hij het volgende antisemitische antwoord geeft: “De Joden.” De Palestijnen zijn daarop geen uitzondering.

Volgens de Palestijnse staatskrant Al-Hayat al-Jadida (een officiële krant van de Palestijnse Autoriteit) denkt 84,4 procent van de ondervraagde Palestijnen (6.090 in totaal) dat de aanslagen in Parijs op Charlie Hebdo en een koosjere supermarkt “verdacht” zijn, “en Israël zit er misschien achter”. Een klassieke antisemitische complottheorie.

Slechts 8,7 procent van de Palestijnen denkt dat de aanslagen een gevolg zijn van de groei van het islamitisch fundamentalisme in Europa. Volgens de Israëlische krant Times of Israel mag het geen verrassing zijn voor mensen die de Palestijnse staatskrant kennen, want die heeft de laatste weken allerlei antisemitische complottheorieën bedacht:

The results of this poll are likely a disappointment to those hoping for a more moderate response from the Palestinian population, but it will not come as a surprise to readers of Al-Hayat al-Jadida. Since the attacks earlier this month, Palestinian Media Watch reported, the official PA media has been filled with conspiracy theories linking Prime Minister Benjamin Netanyahu, the Mossad and Jewish leaders to the Paris attacks.

Een van de redenen dat Israël een hand zou hebben gehad in de aanslagen is dat Israël dan meer Joodse immigranten kan verwelkomen om demografisch gezien meer macht te kunnen uitoefenen in de regio. Ja, ja. Er vertrekken inderdaad steeds meer Joden uit Europa naar Israël, maar dat is vanwege het groeiende antisemitisme onder met name islamitische immigranten.

Dat Israël een veilige thuishaven is en moet blijven voor alle Joden in de wereld, wordt maar weer eens bewezen door de antisemitische Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, om over de Jodenhaters op de Gazastrook nog maar te zwijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. AJGRaalte

  De “westelijke Jordaanoever? Je bedoelt Judea en Samaria.

 2. Johannes de Besnijder

  Wat zijn moslims dan toch goed te manipuleren.

 3. ikwoudatiedereennadacht

  ” …Israël zat achter aanslagen Parijs…”
  Dat hadden jacobus, beukman, maaike, ariejansz en hun companen nog niet bedacht, anders hadden we het al in hun talloze reacties gelezen. Maar wat niet is, kan nog komen.

 4. Joop Klepzijkert

  jacobus, beukman, maaike, ariejansz en hun companen gaan dat beamen. Het komt omdat de meeste van die mensen (lees moslims) analfabeten zijn, geen internet en vanaf hun geboorte gehersenspoeld zijn door de imams, het grote sprookjes boek de koran, het kleinere sprookjes boek de hadith en natuurlijk de spartaanse opvoeding (slaag) als de moslim kindertjes dat allemaal hebben ondergaan (incest/verkrachtingen plus ontkennen en verzwijgen) zodat er alleen nog haatdragende kasplantjes zijn met post traumitich stress syndroom.

 5. Antidotum

  Nog maar een keertje dan.

  Beste complotmoslims, als je met een vinger naar een ander wijst, dan wijzen er drie vingers naar jezelf.

  Denk daar maar eens over na.

 6. Pieter V

  Dat die Palestijnen niet meer logisch kunnen denken heeft meerdere oorzaken. De belangrijkste 3 zijn hersenspoeling als gevolg van de islam, weinig IQ en opgevoed met een superioriteitsgevoel alweer als onderdeel van de islam.

  1. hans-e-pans

   Wat dach je van inteelt in de zoveelste graad?

   1. hans-e-pans

    **Wat dacht je van inteelt in de zoveelste graad?**

 7. Antivenin

  Het zou me verbazen als ze het echt geloven, maar hé, liegen om de islam te beschermen is verplicht, dus dan maak je toch gewoon de aartsvijand even zwart. Twee vliegen in één klap: puntjes verzamelen voor een eventuele toelating in de hemel, en de Joden in een kwaad daglicht stellen. Of eigenlijk drie, want dan zijn er ook nog een hoop infidels die denken dat je stommer bent dan je in werkelijkheid bent, dus dat is ook weer mooi meegenomen. Oorlog is bedrog, zei Mohammed ooit al.

  Bovenstaande geldt misschien niet voor analfabeten zonder tv ergens in de rimboe, maar reken maar dat de Palestijnen precies weten hoe de vork in de steel zit!

 8. JanvanEechoud

  Zand is blijkbaar niet alleen slecht voor de oogjes maar ook voor de hersentjes….

  1. Antidotum

   J.v.Eechoud

   Als je van de Sahara een grote glasplaat maakt heb je daar geen last meer van.

 9. NemTudom

  http://politiek.thepostonline.nl/2015/01/26/een-kritiek-op-de-socialisten-die-de-islam-verdedigen/

  Een kritiek op de socialisten die de Islam verdedigen
  islam pixabay dome-of-the-rock-574488_1280
  Opinie’De kritiek op de godsdienst is de voorwaarde voor alle kritiek’ – Karl Marx

  inShare

  Serkan Engin: 26-01-2015 16:58 uur
  TAGS: islam, marx, socialisme

  De kant kiezen van islamisten in naam van de democratie, het ondersteunen van het bestaan van de islamitische sharia; het is gelijk aan het ondersteunen van de objectieven ter organisatie, het versterken en het grijpen van de macht, welke wanneer succesvol – te wijten aan zijn intrinsieke structuur en de theologie van de Islam – al uw vrijheden zal ontnemen, ophangen en verbannen. Net zoals wat er gebeurd is na de “Islamitische revolutie”.
  Laat u niet om de tuin leiden door onwetende mensen

  De islam zelf is de vijand van de democratie en de vrijheid. Men kan de concrete voorbeelden zien in talloze incidenten die dagelijks plaatsvinden in Iraq, Syrië, Afghanistan, Iran, Saoedi-Arabië en Nigeria. Laat u niet om de tuin leiden door onwetende mensen die u zullen zeggen “Dat is niet wat de islam echt is”, want de islam is juist wel dat. De islamitische wet ziet het ter dood stenigen, homofobie, het afhakken van de hand als straf, pedofilie, vrouwen die als oorlogsbuit seksslaaf worden, vrouwen die tweederangs personen zijn en uitsluitend bestaan om hun man te dienen als zijnde handelswaar, necrofilie gebaseerd op Mohammeds “liggen naast één van zijn vrouwen” implicerend dat hij het lijk verkracht heeft, het verdedigen van het recht om geslachtsgemeenschap te hebben binnen de zes uur na het ogenblik van het overlijden (gebaseerd op de handelingen van Mohammed beschouwd als “traditie”), het doden van diegenen die gebrandmerkt worden als “ketters”, het verkrachten van hun vrouwen, het afpersen van hun eigendom en land, als recht en plicht. Hoe men het draait of keert, de islam is een misdaad tegen de menselijkheid. En misdaad heeft niets te maken met vrijheid. Lees verder::::

 10. nick

  Nu zelfs het NRC al een artikel schrijft waarin het Geert Wilders gelijk geeft begin ik toch wel een beetje uit de schoenen te vallen.
  Dit lees ik bij “Geen Stijl”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/hahaha_up_yours_bassie_heijne.html#more

  Ze laten Peter van de ham aan het woord, een Cingendaeler dus iemand die toch wel weet waar hij het over heeft.

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/GSNRCVanHam.pdf

  Ik raad jacobus, beukman, maaike, ariejansz en hun companen bovenstaande links even aan te klikken en het artikel zorgvuldig te lezen, het is een beetje een aardverschuiving voor hun ingesleten denkbeelden maar verbazingwekkend is het ook!

  Weet niet goed wat er zelf van te denken, is het nu een goed teken dat zelfs het NRC en Clingendael toegeven dat Wilders gelijk heeft of is het nu het erkennen dat we eigenlijk verloren zijn en het nooit meer goed komt.

 11. Pimsch

  Australie is het land van de giftige dieren: spinnen, schorpioenen, slangen, kwallen. Maar de Arabieren die weigerden Jordanier te worden en die weigeren toe te geven dat Israel het land van Abraham is, zij zijn de giftigste mensen ter wereld. Hun harten en tongen zijn zo zwart als hun ziel. Het is dit gebroed dat alles ziek maakt wat het aanraakt. Die de rechtmatige vorming van het Joodse thuisland een bezetting noemen. Die andere moslims van over de hele wereld meesleuren in zinderende haat en zwarte tovenarij van emoties en leugens. En zelfs het verstand vertroebelen van westerlingen die de Holocaust kennen.

 12. Freek

  Dus ze zijn PRO Israel? Want ze staan ook te juichen vanwege de aanslagen.

  En het niet afstand willen nemen met als reden “niet mijn islam” / het zijn geen moslims, willen ze daar ook mee zeggen dat in diverse landen waar duizenden de franse vlag verbranden dit ook geen moslims zijn?

  En die kerken zijn zeker ook allemaal aangestoken door Israeli, komt dat ook weer even goed uit.

  http://www.destentor.nl/algemeen/buitenland/pakistanen-verbranden-franse-vlaggen-om-charlie-hebdo-1.4720781
  http://www.volkskrant.nl/dossier-aanslag-op-charlie-hebdo/45-kerken-verbrand-tijdens-anti-charlie-hebdoprotest~a3832926/

 13. zomaar

  ach enkele jaren terug , toen er haaien voor de kusten van Egypte zwommen, kregen ook de Joden de schuld !!.

  volgens de moslims waren het verkleden Joden ,die de vakantieganger belaagde aan de kusten van Egypte.

  en je raad het al volgens onze linkse denkers hadden de moslims gelijk , kan je nagaan hoe een slim links volk wij hebben .of zijn het racisten , fascisten, antisemieten.

  en of NSB’ers, die heulen met de bezetter van onze westerse samenleving .

  1. Maaike

   Alsjeblieft zomaar, ga een paar lessen nederlands volgen, vooral voor interpunctie (punten, komma’s, hoofdletters etc.) en zinsopbouw.

 14. ikwoudatiedereennadacht

  Vanmiddag bijna jankend gekeken naar de Auschwitz-herdenking.
  Zo verschrikkelijk mensonterend wat daar gebeurd is. Niet alleen Joodse slachtoffers natuurlijk, maar wel veel te veel Joodse (volkomen onschuldige!) slachtoffers.
  Mag ik de redactie van DDS vragen om alsjeblieft de komende 24 uur ( of graag nog langer) geen enkele antisemitische column en reacties toe te staan. Bij voorbaat dank !

  1. Teun

   Het treurigste van die herdenkingen vind ik de schijnheiligheid. Ik bedoel natuurlijk niet de oprechten zoals ikwoudatiedereennadacht. Straks op 4 mei wordt er voor de 70ste keer (?) weer gezegd….’nooit weer’. Ook door die zijige burgemeester van Den Haag, die vindt dat met de roep om “dood van alle Joden” geen grens overschreden is.
   Ik krijg de neiging om luid te claxonneren op 4 mei om 8 uur.
   Maar dat is oneerbiedig tegenover de slachtoffers.
   Ik houd me maar helemaal afzijdig en hoop dat al die hypocrieten hun streken thuis krijgen en zij alleen, want met hun leugens leiden ze iedereen de afgrond in.

   1. Jacobus

    Weet u wat ik het allertreurigste vind? Dat degenen die roepen de gruwelen van het antisemitisme te verafschuwen dit net zo vrolijk voortzetten in anti-islamisme.
    Racisme is van alle tijden en plaatsen, het enige dat verandert is de doelgroep.

    1. TijlUilenspiegel

     Ik heb uw reacties gelezen op een ander draadje gelezen (antisemitisme is niet inherent aan de Islam). U gebruikt daar bronnen van, onder andere, Linda Bogaert om te onderbouwen dat de Islam niet haatdragend is jegens Joden en ongelovigen. En heel eerlijk, zonder kennis over hoe je de Islam dient te bestuderen, kan je uit de webpagina’s van mevrouw Bogaert concluderen dat de Islam helemaal niet slecht is voor ongelovigen. Ze mogen (moeten) zelfs hun eigen geloof blijven uitoefenen. Uw andere link van een Belgische professor hanteert vers 9:29 als argument dat de Islam goed is voor de mensen van het boek. Zowel Bogaert en de Belgische professor vergeten om de Sira mee te nemen in de beoordelingen en analyse van de Koran verzen, en dan krijg je een heel ander beeld. En volgens vinden de mensen op deze site die gruwelen van de holocaust niet dat de ‘moslims’ een zelfde lot dienen toe te komen

     1. TijlUilenspiegel

      De laatste zin moet zijn: En volgens mij wensen de mensen welke op dit draadje gruwelen van de holocaust dit NIET aan de moslims toe.

    2. ikwoudatiedereennadacht

     @Jacobus 22:59
     .
     U vind waarschijnlijk dat u het weer eens ferm gezegd heeft, maar uw tekst deugt weer eens van geen kanten
     Het woord “degenen” in uw eerste regel is domweg fout. Misschien bedoelde u te zeggen sommigen of zoiets. Het gebruik van het woord “voortzetten” in uw tweede regel had u ook niet moeten gebruiken, tenzij u het bedoelde als een onbeschofte belediging van iedereen die momenteel de islam als een terechte bedreiging ziet voor zichzelf en zijn naasten, maar die oprecht de gruwelen van het anti-semitisme verafschuwt. In uw laatste zin heeft u het over veranderen van doelgroep, maar wat zeker niet veranderd is, is het levensbedreigende antisemitisme dat is gericht tegen de Joodse doelgroep. Dit antisemitisme neemt helaas progressief evenredig toe sinds in NL de islamfacilitering door u en de uwen wordt gekoesterd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.