Palestijnen in koor: Israël zat achter aanslagen Parijs

Geen categoriejan 26 2015, 19:00
De antisemitische complottheorieën vinden gretig aftrek bij de Palestijnen.
Vraag een gemiddelde moslim wie er verantwoordelijk zijn voor al het slechte dat gebeurt in de wereld en de kans is groot dat hij het volgende antisemitische antwoord geeft: "De Joden." De Palestijnen zijn daarop geen uitzondering.
Volgens de Palestijnse staatskrant Al-Hayat al-Jadida (een officiële krant van de Palestijnse Autoriteit) denkt 84,4 procent van de ondervraagde Palestijnen (6.090 in totaal) dat de aanslagen in Parijs op Charlie Hebdo en een koosjere supermarkt "verdacht" zijn, "en Israël zit er misschien achter". Een klassieke antisemitische complottheorie.
Slechts 8,7 procent van de Palestijnen denkt dat de aanslagen een gevolg zijn van de groei van het islamitisch fundamentalisme in Europa. Volgens de Israëlische krant Times of Israel mag het geen verrassing zijn voor mensen die de Palestijnse staatskrant kennen, want die heeft de laatste weken allerlei antisemitische complottheorieën bedacht:
The results of this poll are likely a disappointment to those hoping for a more moderate response from the Palestinian population, but it will not come as a surprise to readers of Al-Hayat al-Jadida. Since the attacks earlier this month, Palestinian Media Watch reported, the official PA media has been filled with conspiracy theories linking Prime Minister Benjamin Netanyahu, the Mossad and Jewish leaders to the Paris attacks.
Een van de redenen dat Israël een hand zou hebben gehad in de aanslagen is dat Israël dan meer Joodse immigranten kan verwelkomen om demografisch gezien meer macht te kunnen uitoefenen in de regio. Ja, ja. Er vertrekken inderdaad steeds meer Joden uit Europa naar Israël, maar dat is vanwege het groeiende antisemitisme onder met name islamitische immigranten.
Dat Israël een veilige thuishaven is en moet blijven voor alle Joden in de wereld, wordt maar weer eens bewezen door de antisemitische Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, om over de Jodenhaters op de Gazastrook nog maar te zwijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten