Rutte gaat zélf campagne voeren voor Statenverkiezingen

Alle hens aan dek! De premier gaat zijn kabinet proberen te redden.

Het is nog maar drie januari, maar de verkiezingscampagnes zijn al begonnen. Premier Mark Rutte en zijn VVD beginnen deze maand al met de campagne voor 18 maart, op de dag dat we door onze stem – indirect, helaas – kunnen bepalen hoe de Eerste Kamer eruit komt te zien.

Het beste voor Nederland zou natuurlijk zijn dat dit nivelleringskabinet géén meerderheid haalt in de Eerste Kamer. Ook niet met gedoogpartijen D66, ChristenUnie en SGP erbij. Dat is wel waar Rutte op mikt. Hij wil koste wat het kost zijn kabinet-met-gedoogconstructie overeind houden, en daarom is hij al begonnen met de campagne.

Ja, dat is uniek, want normaal gesproken wil de VVD maar een paar weken campagne voeren, en niet een paar maanden. En al helemaal niet door de premier te veel in te zetten. Rutte zegt nu tegen NRC dat de strategie van de VVD is veranderd: “Dit zijn landelijke verkiezingen, die raken direct ook het kabinet.” En: “Ik zal waarschijnlijk een paar debatten zelf gaan doen.”

De kernboodschap van Ruttes campagne: “Mijn boodschap aan Nederland is: het gaat nu beter, nu geen experimenten!” De premier wil niets liever dan doorregeren met het huidige kabinet inclusief de drie gedoogpartijen. Hij zegt dat hij hoopt dat ze “met z’n vijven een meerderheid” halen. En daar is nog een “hele goede kans” op ook denkt Rutte.

Ik vraag het me af. Ik vraag me ook af wat er waar is van de opmerking van de premier dat zijn kabinet “ongeacht de uitslag (…) sowieso [blijft] zitten”. Dat zie ik niet gebeuren. Het is interessant dat Rutte op de voorgrond treedt, want daarmee zegt hij in feite: jullie stemmen voor mij of jullie stemmen tegen mij. Ik denk dat genoeg Nederlanders tegen Rutte en zijn coalitie gaan stemmen. Kijk maar naar de peilingen.

Als het kabinet geen meerderheid haalt, zelfs niet met de drie gedoogpartijen erbij, dan zal niet alleen de hel losbarsten binnen de PvdA maar ook binnen Ruttes VVD. Het partijkader zal in Rutte een falende partijleider zien die met een superlange campagne van tweeëneenhalve maand niet eens genoeg stemmen weet te halen. Dan is het over en uit voor zowel Rutte als het kabinet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

71 reacties

 1. Napoleon

  Dat wordt dus weer gouden koeienhorens beloven.

 2. C.oitus

  Ja en heeeel veeeel lachen, weggooier.

 3. Jasterke

  Geen zorgen vriend, dit schertsfiguur is er straks bij
  jouw Mark blijft deze club gewoon eh. versterken
  want ja, we staan…lijkt het…nu even op verlies,
  .
  dat schijnt haast iedereen nu wel te merken…
  maar geen gezeur, getwijfel of geknies,
  Ik ga er weer eens extra…haha…tegenaan
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 4. W.H.J. Reiss

  Nou, kom maar naar Limburg toe. Wij zullen je verwelkomen met:”Wir sind die Tokkies” !
  En daarna ‘ab in die Sonne’ met deze volidioot !

  1. JanvanEechoud

   Ah!!! Wie schön ons Limburg is….
   Wonen daar zoveel tokkiegeuzen??
   8 jaar “gewoond” bij de broeders vd onbevl ontv……. in Weert.
   Fijn volk. Wel een beetje apart hoor….
   Sgroeffie los soms…..:)

 5. lic

  Rutte en zijn VVD zijn dus in paniek. Dat is mooi.

  Hopelijk trapt het domme volk niet in zijn leugens. Maar ja, waar moet het domme volk dan op stemmen? CDA? SP?

  Ik denk zelf dat ik maar PVV stem, gewoon omdat die nog wel even oppositie zal blijven.

 6. Anna

  Dan gaat Mark Rutte alle kiezers uitleggen dat we de President van de ECB Mario Draghi moeten stoppen. Hij gaat ons op tv uitleggen dat de ECB er voor gaat zorgen dat ons Parlement niks meer over eigen financiën heeft te zeggen. Onze financiën worden dan beheerd en gecontroleerd door de ECB. Niemand is dan meer verantwoordelijk. Soevereiniteit totaal afgenomen door de EU om de euro te redden.

 7. Limburgse Kuifje

  Het gaat nu beter, dus beter geen experimenten. Wat een grapjas door te zeggen dat het nu beter gaat. Het aantal zzp’ers is weer met 50.000 toegenomen en bereikt bijna de magische grens van 900.000 En daar is een groot aantal ‘gedwongen’ zzp’ers bij, mensen die werkeloos zijn geworden en geen uitzicht meer hebben op werk. En dit noemt Rutte dan dat het beter gaat. De man is nog blinder dan de achterkant van een koe.

  Tel hierbij op de meer dan 600.000 ww’ers (overigens binnenkort zijn die mensen ook bijna allemaal zzp’er) en de 800.000 wao’ers, wajongers etc. en je ziet hoeveel mensen aan de kant staan. Ja Rutte het gaat beter en beter. Zelfs zo goed dat jij Brussel op 30 december 1,1 miljard hebt uitbetaald zonder te verifieren of alles in heel de EU wel volgens de regeltjes is verlopen. Maar ja joh, die 1,1 miljard hebben wij toch niet nodig, want het gaat hier beter.

  Nou het gaat dus zo goed dat we sinds eergisteren meer zorgpremie, een hogere eigen bijdrage, meer OZB, meer huur, meer huurwaardeforfait, meer bijtelling auto, meer rioolrecht, meer afvalstoffenheffing, meer waterschapsbelasting, meer autobelasting, meer inkomstenbelasting, enz. enz. enz.

  Ja zo gaat het beter …..

 8. ikwoudatiedereennadacht

  Hij neemt gewoon al zijn snipperdagen op, en reist, eet en drinkt en slaapt tijdens de campagne niet op kosten van de belastingbetalende burgers, maar op kosten van VVD.

  Ze moeten toch wel zeer wanhopig zijn bij de vvd om die Rutte op campagne te sturen. De kiezer zal zich toch zeker niet nog eens laten bedriegen door deze land- en volkverrader

 9. Ruud562

  Volgens Rutte gaat het nu beter! Daarom is de sociale zekerheid uitgehold, idem de medische zorg, pensioenen, komen er tienduizenden werklozen bij, kunnen tienduizenden kansloze gelukszoekers zich hier vestigen en wordt onze soevereiniteit overgedragen aan ‘Brussel’. Ja, na zoveel jaar VVD weten we waar we nu staan!

 10. H.Vaes

  Als je niet dieper meer kunt vallen….dan kun je alleen nog maar proberen tegen een stijle gladde wand wat op te krabbelen. Een kind ziet dat dat niet gaat lukken. Dus blijven we voorlopig waar we zijn. Op de bodem van de put.
  Bedankt Rutte.

 11. Jacobus

  Rutte is een uitstekende premier die briljant leiding geeft aan een kabinet dat er in slaagde in een politiek versplinterd land in een diepe economische crisis fundamentele hervormingen door te voeren met economisch herstel als resultaat. Zo’n politicus verdient herverkiezing en normaal gesproken gebeurt dat ook.

  1. W.H.J. Reiss

   Hoe vaak kom je nog met dezelfde onzin. Bij welk ‘Politburo’ sta je op de loonlijst !

  2. Niek Verheyen

   Jacobus, een aantal jaren in coma gelegen en net ontwaakt?

   1. Jacobus

    Nee, die geestestoestand zie ik vooral bij mensen die verwachten dat Wilders binnenkort tot premier zal worden uitgeroepen.

  3. loritta

   Onder welke steen heeft U de afgelopen paar jaar gewoond???
   Deze man heeft er voor gezorgd, samen met Samsom, dat dit land naar de ratsmodee is gegaan.

   1. Jacobus

    Die indruk heb ik niet. Nederland behoort tot de veiligste, meest vrije en rijkste landen van de wereld en we doen het economisch beter dan de ons direct omringende landen.

    Dit land wordt stabiel en goed bestuurd. U lijkt niet te weten wat er in de wereld gaande is.

    1. Willz

     Goeie grutjes. Dat ik dat nu niet doorgehad heb.
     Dank voor deze ‘verlichting’ (van mijn portemonnee?), snik…
     Mvg

  4. JanvanEechoud

   Whhhhooooeeeeiiihhhiiiiiiii!
   Gevoel voor humor heb je blijkbaar toch, Jacobus……
   Mvg.

 12. Joop Klepzijkert

  Rutte gaat natuurlijk weer geld beloven en de Nederlander trapt er weer met beide benen in. Er gaat niets veranderen als het stemgedrag hetzelfde blijft.

 13. Pjotter

  Hij zal wel een hoop zaken gaan beloven die die al jaren des Wilders zijn

 14. Gielah

  Ik ga Rutte pas geloven als hij de PVV, zoals hij zo pedant aankondigde, tot 1 zetel teruggebracht heeft.

  1. Jacobus

   Hij slaagde er al in de invloed van Wilders tot nul te reduceren.

   1. Niek Verheyen

    De invloed van Wilders groeit gestaag. Juncker voelde zich al gedwongen om te reageren.

    1. Jacobus

     Juncker waarschuwde tegen het populisme. Dat was zowel logisch als juist.

     1. Niek Verheyen

      Jouw reactie doet niets af aan het door mij gestelde. Trouwens je bent net als een fietser die met zwaar wind tegen blijft plakken aan het achterwiel van de fietser voor je.

   2. Jasterke

    ja…daarom gaan ze er steeds als gekken met Geerts ideeën vandoor… 😛

   3. JanvanEechoud

    Ja…, daar heb je gelijk in…..
    Hij zou “dat partijtje van Geert toch wel even decimeren”?
    Nou, bedankt dan, Rutte….;)

 15. V.K.

  -Met de hete adem van Juncker in z’n nek wordt hij de straat opgeschopt.

  -Na ja, het voordeel van premier zijn is dat hij kan eisen niet aan TV debatten te willen meedoen en slechts komt opdraven bij 1 op1 media interviews waarvan hij vooraf de te stellen vragen mag inzien cq bepalen.

 16. Qdrpaul

  Men kan reaguren tot men blauw ziet. Mijn vraag is hoe de burger meer en directer macht krijgt. Zodat men tussentijds (mis)stappen door de dames en heren politici kan beoordelen.
  Een idee: het doorbreken van de macht van de politieke partijen.(?)

  1. Jasterke

   een geheel nieuw Kies-stelsel misschien ?

 17. Cresto

  De VVD is de schaamte voorbij. Vorige week weigerden de VVD- ministers Blok en Schippers om een door het parlement aanvaarde Wet Topinkomens uit te voeten. En nu gaat premier Rutte campagne voeren voor de VVD bij de verkiezingen voor provinciale staten (!). Al denk ik dat de provinciale lijsttrekkers daar flink van balen, want nu worden zij meegezogen in de negatieve spiraal van het regeringsbeleid.

  1. Jacobus

   Men weigerde de invoering van de wet niet maar zag geen kans dat op zeer korte termijn te doen.

 18. LantR.fant

  Rutte kan het best (voor de VVD) campagne voeren door zich vooral niet te laten zien. We zijn zijn uitspraak: “Geen cent naar Griekenland” en zijn betaling daarna, nog niet vergeten.
  Verder heeft deze paljas onze samenleving weinig goeds gebracht.

 19. Gielah

  Hij gaat wel steeds meer, uiterlijk, op wijlen prins Bernhard lijken.
  En had hij ook geen vriendschap met prinses Mabel?
  Daar hoor je niets meer over.

  1. Jacobus

   De haat van populisten tegen Rutte valt naadloos samen met de haat tegen het Koningshuis.

   1. Gielah

    Is dat zo?
    Goh… ik heb vanaf mijn vroegste jeugd alles over het koningshuis gespaard… ik heb héle waardevolle antiquarische boeken over de Oranjes… met elke verjaardag krijgen ze een felicitatie van mij en er bestaat zelfs een CD, van mijn koor, waarop ik uit volle borst het Wilhelmus meezing.

    Ik ken zelfs het hele Wilhelmus, alle 15 coupletten.
    Het laatste doe ik zo achter elkaar, uit mijn hoofd:
    ” Oorlof, mijn arme schapen,
    die zijt in grote nood,
    uw herder zal niet slapen,
    al lijkt gij thans verstrooit.
    Tot God wilt u begeven,
    ZIJN heilzaam Woord houdt aan!
    Ons vrome christenleven,
    ’t zou hier háást zijn gedaan”.

    Koningsgezinder dan ik ben zult u ze nooit in der eeuwigheid tegenkomen!

    Oordeel toch niet zo stom en zo oppervlakkig!
    U maakt alleen uzelf belachelijk…. en dat aspect van uzelf wás al zozeer door u beklemtoond.

    1. Jacobus

     U bent een bijzonder mens, uw adoratie van het Koningshuis wedijvert met die voor Christus en Geert Wilders.
     Er schuilen dan meerdere zielen in uw borst . In PVV-kringen is de haat tegen het Koningshuis wijdverbreid en niet zelden geldt dat ook de godsdienst.

     1. Gielah

      Volgorde is Christus, Wilders, koningshuis… want Christus is ééuwig koning.. en een rechtvaardig rechter…. Wilders is de enige politicus die de waarheid onbeschroomd uitdraagt en daar persoonlijke offers voor brengt en het koningshuis was ooit een steunpilaar en een factor van eenheid in ons land… en zou dat… met een beetje moed en inzicht en een wat kritischer naar de eigen links-vrijzinnige opvoeding kijken… heel goed opnieuw kunnen worden,
      want ik geloof niet dat Willem-Alexander en Maxima één onsympathieke draad aan het lijf hebben… die mensen zijn in mijn ogen écht aardig!

     2. cmsuijkerbuijk

      Je weet niet waar je het over hebt!

    2. JanvanEechoud

     “Koningsgezinder dan ik ben zult u ze nooit in der eeuwigheid tegenkomen!”.
     Ik WÍST wel, Gielah, dat er ergens een steekje bij je los zat….. 🙂

   2. loritta

    Waar slaat dit nu weer op????
    Ik vind Rutte en diens partij en de PvdA helemaal NIETS.
    Maar, het huidige Koningshuis vind ik prima!

 20. Jasterke

  maar…..’n hand beroert zachtjes haar schouder
  zie je ( denkt zij ) ’t gaat al verkeerd,
  voelt zich in no-time jaren ouder
  maar…Goden dank…het blijkt Heer Geert !
  .

  voor het complete Wandelgangensprookje:
  http://www.Jasterke.Wordpress.com

  1. Jacobus

   Omdat u niet onverdienstelijk dicht zullen we uw gebrek aan politiek inzicht niet al te zwaar aanrekenen.

   1. Jasterke

    dat is bijzonder sympathiek beste…. bijna wijs….maar dàt durf ik u toch niet toe te dichten 😛

 21. loritta

  Dus Rutte gaat weer “de fabeltjes land krant” voorlezen.
  De inhoud zal uitsluitend uit woorden bestaan en daarin zit geen enkel verband. Alleen maar loze beloftes en misschien komt hij ook weer met de bekende en nooit uitbetaalde 1000 Euro’s.

 22. Jacobus

  @Gielah
  Ik durf het haast niet te vragen omdat ik het antwoord vrees, maar denkt u dat Christus, als Hij in onze tijd en in Nederland was rondgegaan op Wilders had gestemd?

 23. Beukman

  Jacobus vraagt:
  “denkt u dat Christus, als Hij in onze tijd en in Nederland was rondgegaan op Wilders had gestemd?”

  Waarschijnlijk niet. Geert wil ritueel slachten verbieden. Daarmee moet je niet bij Jezus aankomen.

  1. Jacobus

   Christus had het racisme jegens moslims ook zonder twijfel afgewezen. Vrgl. Joh.4.

   1. JanvanEechoud

    Zie je helemaal verkeerd, Jacobus.
    Ik weet niet of hij gevoel voor humor had…, maar gezond verstand had hij wél!
    Dus, heeft Jezus mij ingefluisterd:
    “De vluchtelingen in hun eigen regio opvangen, Paus Jan!!”
    Wát een wijsheid toch!!
    Zijn pa, of zijn schepper mag ook, had beslist wél gevoel voor humor! Kijk maar naar de natuur…..

 24. Beukman

  Je kan over Rutte denken wat je wil, maar het feit dat hij en zijn kabinet er nog zitten, in deze omstandigheden, maakt hem tot een bovengetalenteerde koorddanser. Hij heeft (betrekkelijke) rust in de tent gebracht. Dit zijn allemaal kwaliteiten die hem tot een goede politicus maken.
  Ik stem geen VVD, maar ik zou het prima vinden als er een Rutte III kwam in dezelfde samenstelling.

  1. Jasterke

   ondanks zijn gebrek aan ethisch gewicht, compassie, betrouwbaarheid én politiek inzicht ?

   1. Jacobus

    Over ethiek en compassie valt te twisten, dat is een nogal subjectieve kwestie. Over het politiek inzicht van Rutte nauwelijks, de wijze waarop hij deze coalitie bij elkaar hield en bovendien een breed draagvlak bij oppositiefracties wist te scheppen getuigt van briljant politiek inzicht en vaardigheid.

    1. cmsuijkerbuijk

     Het is slechts de angst voor de stembus, die dat stelletje nullen bij elkaar houdt. Niks met Rutte te maken dus!

     1. Jacobus

      Ook als je verkiezingen wenst te vermijden (en wie zit er na drie gevallen kabinetten alweer op verkiezingen te wachten?) vergt het in een politiek versplinterd land nochtans grote vaardigheid om niet alleen een Kabinet overeind te houden maar ook nog beleid te maken.

    2. Jasterke

     welk niveau van dweepbereidheid moet een mens bereiken om bij Politici een mate van brilliance toe te kennen ?

     Zélfs Geert Wilders is niet briljant ! 😛

    3. jofele jood

     Dat jij geen komiek wordt…..

     1. Jasterke

      bén ik @jofele….alleen kan ik het rijmen niet laten….dàt is m’n handicap…

 25. JanvanEechoud

  En nou ga ik naar boven…., want ik krijg kramp in mijn vingers.
  Zal proberen mij telefoon boven met rust te laten!
  Mvg, en tot later, veel later, hoop ik, mensen.
  Mvg.

 26. jofele jood

  @Jasterke

  Ik bedoelde Jacobus, die krijgt een paard nog aan het lachen met zijn Rutte is briljant in politiek inzicht en vaardigheid.

  1. Jasterke

   zand erover 😛

 27. The Fox

  Rutte heeft zich ontwikkeld als een narcist die zonder tegenspraak de agenda van PvdA ambtenaren uitvoert. Er is helemaal niets hervormd en er wordt steeds meer geroofd uit de private sector om de oplopende rekeningen te betalen. Rutte 1 demissionair en Rutte 2 missionair heeft laten zien dat hard werken gestraft moet worden en iedereen is nu slechter af dan 3 jaar geleden. Kortom we vernederen Rutte en stemmen hem weg. Dan kan hij aan de slag bij een consultant

 28. boer met verstand

  Heb voorgaande reacties gelezen en ben verbijsterd over de onnozele uitlatingen, commentaren en het niveau van kennis van zaken en gezond verstand van betreffenden. Heb gisteren voor het eerst ingelogd, dit zal met commentaar dan ook de laatste keer zijn. Zouden er dan nog echt weldenkende autochtone Nederlanders zijn met een wat langere termijn geheugen die op Rutte en zijn VVD in maart willen stemmen? Rutte is onder valse voorwendsels en beloften bij de vorige verkiezingen aan de macht gekomen. Zijn hamerende waarschuwingen dat als de P.v.d.A. de grootste partij zou worden Nederland aan de duivel overgeleverd zou zijn, heeft veel kiezers doen besluiten dan maar strategisch op de VVD te stemmen. Wat krijgen we na die verkiezingen, de VVD samen met die duivel(P.v.d.A.) Resultaat: Alle verkiezing beloften van Rutte de vuilnisbak in, Nederlandse autonomie volledig uitgeleverd aan Brussel, onze welvaart en vermogen met tig miljarden de deur uit naar buitenlanden, de graaicultuur en het baantjes nepotisme viert hoogtij, de grenzen onbegrensd open voor de gehele zielige buitenwereld voor onze vetpotten, etc.etc. Ondertussen wordt door de VVD het nivellering feestje van de P.v.d.A., met gedogen en volle steun van D66, CU en de SGP uitbundig door gevierd. Kijk maar in uw portemonnee, naar uw werkzekerheid, uw stad of dorpsomgeving, uw veiligheid, werkbeloning met directe en indirecte belasting en lasten daarop, vrijheid van meningsuiting etc.etc. Door al dat onbedachtzaam stemmen op die vele liegende en bedriegende politieke partijen en onnozele partijtjes is Nederland wat het nu is …………………….. . Mag u zelf invullen. Vraag is, zijn we daar gelukkig mee, gaan we daar mee door of willen we een ander Nederland? In het stemhokje in maart kunt u daar uw antwoord opgeven.

  1. Jacobus

   Aangezien u een boer met verstand bent weet u mogelijk het antwoord op de vraag wat Rutte anders had moeten doen na deze hopeloze verkiezingsuitslag. Dit land is politiek hopeloos verdeeld en als iedereen op zijn eigen standpunt blijft staan wordt dit land een onregeerbare bananenrepubliek. Er was geen redelijk alternatief voor VVD-PvdA en uit het feit dat een groot deel van de verstandige oppositiefracties het beleid op hoofdpunten steunden blijkt dat ook: niemand, behalve buiten de realiteit staande extremisten van PVV en SP, ziet een alternatief voor dit beleid en om die reden kon het ook met overtuiging worden uitgevoerd. Ik begrijp dat u als VVD-er teleurgesteld bent in deze coalitie maar het enige alternatief dat u feitelijk voorstelt is buiten regeringsverantwoordelijkheid te blijven. We mogen Rutte dankbaar zijn dat hij die onverantwoordelijke positie niet koos.

 29. maarten

  nederland is al verloren. landverraders zoals rutte, jacobus en die andere linkse idioten zorgen voor de uitlevering aan de eussr. die zgn verkiezingen zijn er om de normale burger voor de gek te houden.
  nou ja, voor dat de verenigde staten van amerika onstond was er een burgeroorlog, datzelfde verwacht ik ook voordat ze hun ‘verenigde’ staten van europa kunnen gaan realiseren.

 30. boer met verstand

  Toch dan nog maar reageren op 2 idioten/onbenullen. Jacobus en Maarten. Het gaat erom dat als wij mensen kiezen om onze belangen te vertegenwoordigen en ons land te besturen en te dienen, ze dat ook moeten doen! Dat doen ze dus duidelijk niet! Als u daar geen probleem mee heeft, geef dat dan toe en ga gewoon weer op ze stemmen. Als autochtone Nederlander met kinderen en kleinkinderen zeg ik, fuck you tuig, jullie maken mijn land kapot, nu en voor de toekomst. Mijn stem, voor je vergeet het maar, die gaat al 10 jaar naar Wilders, de enige die de belangen van Hollanders wil vertegenwoordigen en zich voor wil inspannen, hij zegt wat hij doet en politiek krachtig genoeg zal hij doen wat hij heeft gezegd. Zal helaas niet snel gebeuren, want het klootjesvolk krijgt nog voldoende brood en spelen van de ‘elite’. Je kunt de feiten negeren of bagatelliseren, maar de gevolgen van de feiten niet. Ik voorspel u dat met reeds de halve wereld in brand door het islam kankergezwel dit land met uw welwillend gedogen en aanmoedigingen geen fijne plek wordt om met uw kinderen en kleinkinderen in te moeten leven. Groeten van mijn hele familie uit een ver vrij buitenland. Laatste reactie van een boer met verstand op deze site.

  1. maarten

   zeg, boer zonder verstand, waarom zou ik dit land kapot maken ? je bent dus zelf net zo dom als die jacobus en sjonny en al die andere linkse verraders. weg met jullie, je levert ons land uit, links tuig dat je d’r bent. zak in je gierput

 31. arie_jansz

  Zul je altijd weer zien he…grote mond over Nederland en dan blijkt de boer met verstand gewoon in een ver buitenland te wonen.

 32. W.H.J. Reiss

  @Boer met verstand
  Het is Nederland en niet Holland !
  Voor de rest heeft U volkomen gelijk.
  Ik vraag mij af hoe het toch komt, dat ‘Sjonny’s’ niet begrijpen dat de Islamisering van Nederland (Europa) en het daarbij naderende onheil niet zien. De wereld blijft niet hetzelfde. Die veranderd steeds. Er zal ongetwijfeld weer oorlog komen. Maar waarom moeten we dat proces versnellen ?
  We exporteren democratie en importeren anarchie met dank aan de ‘achterlijkheid’, die in ons land in grote mate aanwezig is !
  Hier iets schrijven heeft inderdaad weinig zin. De ‘achterlijkheid’ uit het hoofd halen van ‘Sjonny’s’ is onbegonnen werk !
  De ‘Sjonny’s’ krijgen betaald voor hun onzin te plempen en ze slagen in hun opzet, want ook ik ga toch niet meer reageren op betaalde krachten en/of totaal malloten !

 33. Qdrpaul

  jasterke 3 januarie 17.52
  hoe begint men daaraan: demonstreren? niet meer stemmen? of positiever?

 34. Mike V.

  Je zult zien hoeveel onnozele zielen weer in de crap van Rutte trappen. Het verschrikkelijke is dat hij dat weet. De machiavellistische leugenaar gaat weer voor de winst.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.