CDA is klaar met Feyenoord-hooligans: pak paspoorten af!

Theedrinken met gewelddadige hooligans die alles slopen wat ze tegenkomen heeft geen enkele zin.

Wat te doen tegen de Feyenoord-hooligans die zich enorm hebben misdragen in Rome (zie het filmpje hieronder)? Uiteraard is het aan Italië om de hooligans keihard aan te pakken, want de strafbare feiten zijn dáár gepleegd, maar ik denk dat CDA-leider Sybrand Buma, die zich kapot schaamt voor het gedrag van de fans van Feyenoord, hier een goed punt te pakken heeft:

De overheid zou paspoorten van voetbalsupporters die zich tijdens uit-wedstrijden misdragen, moeten afpakken. Dat heeft CDA-leider Buma voorgesteld in Wakker Nederland-programma Vandaag de Dag.

Buma: “Daarom paspoort afpakken zodat deze hooligans bij een volgende uitwedstrijd in Nederland zitten en alleen de goedwillenden naar de wedstrijd kunnen.” Linkse mensen vinden het plan van Buma belachelijk omdat iedereen makkelijk de auto naar Italië kan pakken zonder ook maar één keer te worden gecontroleerd op een paspoort.

Tja. Wat is hun voorstel dan om de hooligans aan te pakken? Dat vertellen ze er niet bij. Het afpakken van een paspoort werkt juist wel, omdat ze bij een controle bij de grens, bij het stadion, waar dan ook, door de mand vallen en in de cel belanden omdat ze zonder paspoort door Europa reizen. Dat kan grote problemen (lees: celstraffen, verlies van baan, huis etc.) opleveren voor ze. Welke hooligan is bereid dat risico te nemen?

De hooligans van Feyenoord en al die andere voetbalclubs (Ajax!) moeten aan de schandpaal worden genageld wat mij betreft. Wat een stelletje idioten. Het afpakken van een paspoort, zodat ze ook niet meer op vakantie kunnen, lijkt me geen wondermiddel, maar het moet wel een integraal onderdeel worden van de aanpak van hooliganisme.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

36 reacties

 1. V.K.

  -Het bulldozeren van de huizen van deze criminelen+meelopers zou ik dan ook zeer toejuichen.

 2. brabantman

  Goedkoop verkiezingsrethoriek van Buma. Waar was/ is hij als het gaat om criminelen met een dubbel paspoort?
  Dan hoor je die opportunist niet.

 3. Mar

  Het is niet de eerste keer dat het gierend uit de hand loopt met onze voetbalsupporters.
  Nog nooit heb ik gehoord over het afpakken van het paspoort. Maar ach, toen zat het CDA zelf in de regering, waren er geen verkiezingen op komst en toen had paspoort afpakken nog geen verheven
  symboolstatus.

  Echt, die Buma wordt sneuer en sneuer.

 4. Jacobus

  Het CDA heeft zijn reputatie als bestuurderspartij al lang kwijt en probeert met populistisch gebral een electoraal graantje mee te pikken.

  Een aandoenlijke afgang van een partij die we lang serieus konden nemen.

  1. Gielah

   Heeft kwijt…?
   Heerlijk… komend van iemand die de godganse dag anderen om táálfouten aan het afzeiken is en die zelf geheel en ál FOUT is.

   1. Jacobus

    U heeft gelijk, het had is kwijt moeten zijn.

    Excuses.

    1. -Harry

     Deuk in je narcistische hoofd , Jaco ?

 5. bifbof

  zolang ene mevrouw Ruth Peetoom daar voorzitter is totaal niet te vertrouwen partij.

 6. Mar

  Welke politicus of partij is wel te vertrouwen?

  1. Vossenstaart

   Geert Wilders van de PVV!!!!!

   1. jackoss

    Diegene die scheidsrechters doodschoppen.

 7. Avander

  Ik ga pas met mijn ogen knipperen wanneer de woorden “Feyenoord hooligans” vervangen gaan worden door “Islam hooligans”.
  Daar zitten meer problemen.

  1. Jacobus

   @ Avander, welke islamitsiche voetbalsupporters bedoelt u?

   1. Staphylocoque

    Rellende Fenerbahçefans in Rotterdam bijvoorbeeld?

    1. arie_jansz

     Het komt wel heel sneu over om in het spelletje “wie is de ergste” in de categorie “voetbalrellen” met islamitische hooligans aan te komen.

     heel ver gezocht.

   2. arie_jansz

    Wat zou ze uitslag worden met de verkiezingen als we het aan de Feyenoord-hooligans vragen?

    1. Jacobus

     Ik heb het sterke vermoeden dat de Feyenoord-hooligans de Grote Blonde Leider dan spontaan op het schild hijsen. Tuig weet wel door wie ze geleid willen worden.

     1. arie_jansz

      Zou het Jacobus?

      Ik dacht aan de Dierenpartij of anders wel Groen Links.

      Hoewel…50plus ook niet moet worden uitgevlakt.

     2. -Harry

      Daarom wil jij het liefst door de islammers geleid worden , zeker Jacobi ?

 8. zomaar

  Buma , lult een beetje in de ruimte , ten tijden het CDA hier het mede regentschap hadden .

  en Wilders tijdens debatten opperde om de dubbele paspoorten van uitheemse boefjes , af te nemen was heel het CDA hierop tegen !!.

  nu wil men van deze hooligans , (meest Nederlanders ), wel het paspoort afnemen , zou dit een voorboden zijn dat het CDA straks ook mee wil regeren met de islamieten (moslims), en hun sharia wetten .

  ik denk , (ben bang), heer Buma dat ook dan jou kop rollen zal , en jou christelijke dochters als seks slavinnen verhandelt gaan worden .

  mijn goede raad , zoek de zijde van de PVV op , en maak je strijdvaardig om de islam hier de grenzen over te werken .

  1. Nico

   Paspoort afpakken is wat anders dan nationaliteit afpakken. Een paspoort is een reisdocument, en zonder paspoort (en ID binnen de EU) kun je niet naar het buitenland reizen. Nergens zegt Buma dat hij aan de nationaliteit van hooligans wil morrelen.

   1. zomaar

    zonder ID , kan al nooit !!, dus ben je vrij om binnen de EU te reizen .

    afin hier had ik het niet over , de tijden dat het CDA mede regent schap voerde , waren zij tegen het afpakken van het Nederlandse paaspoort en ID , voor twee paspoorthouders , van islamitische afkomst .

  2. Pjotter

   zomaar: mijn goede raad , zoek de zijde van de PVV op , en maak je strijdvaardig om de islam hier de grenzen over te werken .

   Het zou het CDA zeker geen kwaad doen, alleen vrees ik dat als zij de winst hebben geboekt het weer het oude verhaal zal worden “kiezersbedrog geheten”

 9. David

  We zien hier de escalatie van jarenlange slapheid bij de aanpak van vandalisme.

 10. Twan 21

  Wat voor nut heeft het afpakken van een paspoort wanneer Europa geen grenzen meer kent?

  Je kunt niet vliegen maar met de auto lukt het ook wel.

  1. Nico

   Ook toen er nog wel grenzen waren was het een eitje om zonder paspoort de grens over te gaan. Er waren zat weggetjes waar nooit een slagboom heeft gestaan.

   Met de auto kun je inderdaad vrij ongemerkt door heel Europa reizen. Maar overnachten in een hotel zal al lastig gaan aangezien daar om een ID wordt gevraagd.

 11. Hertog

  “Linkse mensen vinden het plan van Buma belachelijk omdat iedereen makkelijk de auto naar Italië kan pakken zonder ook maar één keer te worden gecontroleerd op een paspoort.”

  Ik zie niet in wat er links is aan deze gedachtegang. Zolang je met de auto gaat hoef je inderdaad nergens een paspoort te laten zien. Het is dus een symbolische schijnoplossing. Dit soort figuren in een cel gooien tijdens voetbalwedstrijden van hun club lijkt me een beter idee. Als dat met waxinelichtjesgooiers en damschreeuwers wettelijk te regelen is, waarom met hooligans dan niet? Verder hoop ik dat de Italiaanse justitie hoge celstraffen aan deze apen oplegt.

 12. Staphylocoque

  Zolang we hier nog een toonplicht hebben voor een ID-kaart moet ook dit tuig een ID-kaart op zak hebben en daarmee kun je Rome nog wel bereiken. Zelfs met het vliegtuig.

  1. Nico

   Je zou een die lui een ID kaart in een afwijkende kleur kunnen even die alleen geldig is voor Nederland.

   1. Staphylocoque

    Is dat al een bestaand iets of moet die kaart eerst nog uitgevonden worden? Dat zou wel een goed idee zijn.

    1. Nico

     Het bestaat niet voor zover ik weet, maar het lijkt me vrij makkelijk in te voeren.

 13. LantR.fant

  Ik ben het wel eens met het linkse argument dat een paspoort afpakken niet helpt. Die mensen kunnen vrij alle grenzen oversteken en voor zover dit tot narigheid met een overheid zou kunnen leiden, valt dat idee compleet buiten de belevingswereld van de hooligan.

  Wat mij veel logischer lijkt is om de kosten van preventieve politie-inzet bij de voetbalclubs in rekening te brengen en de schade die hooligans veroorzaken op de voetbalclub te verhalen.

  Ten eerste hoeft de belastingbetaler, die geen affiniteit heeft met deze sport niet voor andermans hobby te betalen. Anderen betalen zijn hobby ook niet.

  Ten tweede blijven de gedupeerden niet met de financiële gevolgen achter.

  Ten derde lost het probleem van voetbalvandalisme zich snel op. Hetzij door faillissement van de voetbalclub, maar waarschijnlijker omdat de club en haar (echte) supporters dit probleem zelf wel gaan oplossen. Misschien niet op de correcte manier, maar wel op een efficiënte manier.

 14. HenryJoseph

  Niemand van dit tuig krijgt een levenslang stadionverbod, wedden?

 15. Joop Klepzijkert

  Wel wat krom, I.S fanboy’s/girls mogen hun paspoort houden van Buma, maar het paspoort van een voetbalhooligan moet ingetrokken worden. De Italianen moeten gewoon zo zwaar straffen en zulke schade herstel bedragen eisen plus boetes, dat de voetbalhooligans niet meer durven om rotzooi te trappen.

 16. H.Numan

  Een paspoort afpakken gaat niet werken, want er is vrij verkeer van goederen en vooral personen. Hoe ongewenster, hoe makkelijker (EU principe). Je kunt ook reizen met je nationale ID kaart, je rijbewijs of gewoon zonder die bagage. Je kan natuurlijk gearresteerd worden, maar dat zal een gemiddelde hooligan bepaald niet tegen houden.

  Wat werkt wel? Eerstens solide wetgeving die tijdelijke intrekking van reispapieren mogelijk maakt. Tweedens en dat is veel belangrijker: DE WIL OM DAT NA TE LEVEN.

  Vooral dat laatste zie ik onze D66 rechters niet snel doen.

  Wat werkt ook? Aanpakken waar het echt zeer doet. Dus indien zo’n supporter een uitkering heeft, wat doet hij dan in Italië? Waar betaald hij dat van? Uitkering direct stopzetten voor een x aantal maanden. Indien die supporter een baan heeft, zijn misdrijf melden bij zijn werkgever. (Hetgeen vaak wettelijk verplicht is.)

  Ook dat zie ik onze sociaal zeer bewogen ivoren toren magistraten niet snel doen.

 17. Koos_Koets

  Ergens vind ik het ook wel weer een beetje geruststellend dat niet alle kaaskoppen watjes zijn.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.