Joepie! Pensioenpartij 50Plus doet mee in alle provincies

Daar mag de kiezer blij mee zijn, zeg. 

Er zijn weinig partijen zo overbodig als 50Plus van Jan Nagel en de met belastinggeld frauderende Henk Krol. Toch doet de pensioenpartij mee met de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Die verkiezingen beloven een referendum te worden voor het kabinet. Kortom, er staat veel op het spel. En Jan Nagel is er klaar voor:

50Plus doet in alle provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Partijoprichter Jan Nagel heeft dat maandag laten weten. ”Alles is rond”, aldus Nagel.

Kennelijk heeft Nagel voldoende baantjesjagers kunnen vinden die best een zeteltje warm willen houden in de Provinciale Staten in ruil voor een behoorlijke vergoeding. In de peilingen staat 50Plus op een aantal Tweede Kamerzetels, maar ik mag hopen dat de kiezer op 18 maart alles stemt behalve deze one-issuepartij.

Er is trouwens ook ander nieuws: VNL van Louis Bontes en Joram van Klaveren doet niet mee met de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens Bontes komen de verkiezingen “nog echt te vroeg” voor VNL. “We zijn net begonnen.” Ik verwachtte al niet dat het de partij zou lukken op tijd klaar te zijn voor deze verkiezingen. Dat is niet erg, maar het is wel een gemiste kans voor de partij die mogelijk 10 Kamerzetels kan binnenhalen.

Voor de kritische (rechtse) kiezer die het kabinet naar huis wil stemmen – ik ben er een van – worden het belangrijke verkiezingen. Stemmen op een van de coalitiepartijen (inclusief D66, ChristenUnie en SGP) is uiteraard niet zo snugger, hoeveel sympathie de SGP ook verdient, en een stem op VNL kan dus niet. Blijven over: oppositiepartijen CDA en PVV, als de partij van Wilders inderdaad in alle provincies meedoet.

En dan moeten we ook nog stemmen voor de waterschapsverkiezingen op dezelfde dag. Daar doet de PVV dan weer niet aan mee. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit welke partijen in de provincies terechtkomen – wat mij betreft schaffen we die bestuurslaag af en gaan we voortaan direct onze senatoren kiezen – als het kabinet plus de gedoogpartners de verkiezingen maar verliezen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Dennis_WSPK

  50+ is een totaal overbodige partij. Ik ben bijna 50 maar voel me in de verste verte niet met deze azijnzeikers verbonden. Die zijn alleen met hun pensioen bezig, voor mij nog minstens 17 jaar weg en ik heb sowieso niets met de stereotype 50-plusser, bweh !

  Verder hoop ik dat massaal op de PVV wordt gestemd, zodat de coalitie en hun gedogers hoe dan ook géén meerderheid in de senaat behalen.

  Tot slot vraag ik me af wat het nut nog is van de Eerste Kamer. De Eerste Kamer, ooit bedoeld om de koning de kans te geven vriendjes een leuk baantje te geven, had tot enkele jaren geleden tot doel om een globale controle op het werk van de Tweede Kamer uit te voeren. Niet voor niets mist de Eerste Kamer een aantal rechten die TK wel heeft.
  De EK is evenwel verworden tot een extra Tweede Kamer waarin volop partijpolitiek bedreven wordt.

  Het wordt tijd dat de EK wordt opgeheven en vervangen door een grondwettelijke raad, bestaande uit een beperkt aantal direct gekozen leden, die tot taak krijgen aangenomen wetten te toetsen aan de grondwet, zoals dat bijvoorbeeld in Duitsland bestaat.
  Een stuk nuttiger dan het kibbelende partijbelangen-honk dat de EK thans is geworden.

  1. lanex

   Dennis, geheel met je eens.
   Eén lichtpuntje is er wel, de kiezers die waarschijnlijk PvdA of D66 zouden stemmen kunnen nu naar 50+, hopelijk iets veiliger.

 2. Willie.F

  Deze partij kun je het beste op een lijn zetten met VNL. Weglopers en baantjes jagers.

 3. RdeZwart

  Beste Frank,

  Als er voor mij als conservatieve kiezer alleen maar CDA en PVV overblijven, wordt het toch lastig. De PVV is niet rechts te noemen en het CDA is verantwoordelijk voor vele decennia landsbestuur, wat zeker de laatste keer in Rutte I heeft geresulteerd in harde bezuinigingen en de mega-kaalslag op defensie, waar ik werkzaam ben.

  Dat wordt nog puzzelen!

  1. HR

   Volkomen waar, ik had gehoopt dat VNL met deze verkiezingen een eerste punt konden maken.
   Weet nu ook niet zo goed waarop gestemd moet worden….

  2. Antivenin

   Gewoon PVV stemmen, daar zet je alle andere partijen de voet mee dwars!

 4. tonzwart

  Dat is het beruchte “gat op rechts”. Linkse partijen in overvloed, maar als rechtse kiezer heb je toch een probleem. De VVD komt nooit meer in aanmerking wegens verraad. Ze hebben gewoon de agenda van de PvdA uitgevoerd. Het CDA is mede schuldig zoals RdeZwart al opmerkte. De kleine Christelijke parijen houden het huidige afbraak kabinet in het zadel en moeten doorom ook straf krijgen in de vorm van ” er niet op stemmen”. Dan blijft er niets over.
  Dan toch maar PVV stemmen, ook al hebben ze soms wat linkse trekjes. Al is het alleen al maar om de huidige machthebbers te pesten….

 5. Lieftinck

  Als je heel eerlijk bent valt het voor een partij als de VVD niet mee. Ze wilden over rechts maar dat werd geblokkeerd door het CDA en misschien nog wel meer door de PVV. Vervolgens worden zij door de kiezer gedwongen samen te regeren met de PvdA. Een rechts beleid hoort daarmee tot de onmogelijkheden.
  Eigenlijk zouden we een ander kiesstelsel moeten hebben, bijvoorbeeld met een kiesrempel van 10 zetels. Je bent dan af van al die kleine partijen, die gaan waarschijnlijk samenklonteren. Vervolgens valt er echt wat te kiezen en ben je verlost van politici zoals Henk K. Het wordt dan makkelijker om over echt rechts- of echt links te gaan.

 6. Lieftinck

  En overigens ben ik van mening dat de eerste kamer opgedoekt mag worden.

 7. tonzwart

  “En overigens ben ik van mening dat de eerste kamer opgedoekt mag worden.”

  Doe dat ook maar met de provinciale staten en de waterschappen. Allemaal overbodige belastingslurpende baantjesmachines.

 8. Ni28

  Er wordt beweerd dat de 50+ een overbodige partij is. Ik wordt van deze partij ook niet direct vrolijk maar welke andere partij neemt het dan voor de ouderen die ronduit gediscrimineerd worden door huidige regering. Daarom is de ze partij ontstaan en zou een grote steun verdienen want pas dan kunnen de ouderen weer terug in deze maatschappij keren. Ik kijk nu niet naar de personen maar naar de bedoeling van de partij. In andere partijen zijn ook genoeg boeven.

 9. Dennis_WSPK

  De linkse trekjes van de PVV zijn niet zo erg hoor. Ik neem tenminste aan dat “rechts” stemmen niet betekent dat men graag de nachtwakersstaat terug wil ? Want dat is wel wat er gebeurt als de échte liberale agenda wordt doorgevoerd.

  Socialisme moeten we niet willen, maar de oorspronkelijke verworvenheden van de sociaal-democratie moeten beslist behouden blijven. Die zorgden er namelijk voor dat de ellendige positie van de 19e eeuwse “gewone man” tot het verleden behoorde.
  Dat dit met de komst van Nieuw Links volledig uit de hand liep is een feit, maar ik mag hopen dat mensen niet terug willen naar de tijd van Charles Dickens ?

 10. zomaar

  ach ook 50 plus , is een partij , van vlees nog vis .

  zij zeggen op te komen voor de ouderen , toch hoe en wat , (hoe dit betaalbaar te maken , blijft een raadsel).

  daar zij tevens voorstanders zijn voor de EU , en de blijvende import van islamieten, die hier in grote getallen neerstrijken en onze sociale voorzieningen opsouperen .

  en helaas zijn er zo meerdere kleinen partijen , die meeliften op het gedachtengoed van de oudere partijen , die wel de instroom bevordert hebben , toch niets willen weten hoe deze te stoppen .

  dus blijft de ouderen in de toekomst verplicht te werken tot aan zijn/haar dood , om alles te bekostigen wat door deze en oud regenten partijen afgebroken is en wordt !!.

  vandaar mijn inzet en steun aan de PVV, die tot op heden nog ver boven de anderen uitsteekt , betreft het omgaan (om willen gaan), met onze sociale voorzieningen , en niets uit willen geven aan uitheemse die geen affiniteit hebben nog wensen met onze westerse samenleving

 11. Bes Tolen

  Nederland was eens rijk maar de laatste dertig jaar zijn wij onder de onnozele, eenzijdige en stellig onbekwame binnenlandse politiek en door de Amerikaanse overheersing op politiek en financieel economisch gebied en daar nog eens de EU boven op van onze rijkdom ja, laat ik het zeggen, beroofd. Wat wij nog per saldo over hebben als particulieren zijn de fors gevulde pensioenpotten en onze huizen, het dak boven ons hoofd. Niet meer. Ik spreek over: per saldo. De pensioenpotten zijn fors gevuld en vormen duidelijk het grootste deel van het particulier vermogen. Alleen hebben de rechtmatige eigenaren daar niets over te zeggen!! Een dubieuze staatssecretaris kent de truc (en niet meer want ze weet niks), die door anderen is uitgedacht en dat is een heel lage rekenrente zodat de pensioenpotten voller raken, de pensioenen verlaagd kunnen worden en de pensioenpremies evenzo. Dat laatste moet de werknemers de indruk geven dat ze netto meer geld in handen krijgen. Het goede gevoel krijgen voor komende politieke verkiezingen. Ook al is het maar heel weinig. Waar de sluwe D66 voorman Pechtold zijn winst mee kan behalen door de jeugd voor te houden dat zij worden bestolen door en voor de ouderen, wordt de tweedeling tussen jong en oud doorgedreven. Jong en oud vervreemden van elkaar. Nederland vervreemdt daardoor voor de Nederlanders. Het is erg, het is m.i. een schurkenstreek. Op basis van de grofste leugen wordt de verkiezingsoverwinning behaald wat de huidige regering wel moet slikken omdat ze zelf ook op het valse spoor actief is. Maar vooral de ouderen moeten slikken. Wie tien, elf jaar is gepensioneerd, kan bijna algemeen op een koopkrachtverlies over die jaren van 25% rekenen. De hogere belasting en Zvw-premies niet eens meegerekend. Het enige wat een volgende Nederlandse regering nog bij ongewijzigd beleid rest, is grote grepen in de pensioenpotten. Wat overigens in het verleden al vaak is gebeurd. Vooral bij het grootste fonds, het ABP trouwens. Het geeft aan dat al langer er financieel veel niet deugt. Het overige particulier vermogen is al voor een te groot deel verdwenen. Wat veel politici in dit land blijkbaar graag zien gebeuren. De domme idioten, die niet begrijpen dat ze het land afbreken. Dat overige bestaat namelijk uit de eigen woningvoorraad minus de daarop rustende leningen en plus een bedrag van dezelfde grootte aan effecten, bankrekeningsaldi, eigen kapitaal in bedrijven, overige onroerend goed en dergelijk minus nog andere schulden (gelukkig een beperkt bedrag!). Begrijpt u die rekensom? Dan kunt u begrijpen, dat we als Nederlanders niet rijk meer zijn. Dat wij de kans lopen zonder ongewijzigd overheidsbeleid echt arm te worden. Dat komt doordat de politiek zich van alles permitteert op kosten van de autochtone bevolking. Dat mag niet langer zo doorgaan. Eerdere reageerders hebben al aangegeven hoe een regering, die er echt voor het volk is, moet handelen! Maar de meerderheid van het volk is helaas te dom of wellicht juister gesteld nonchalant, te bang en te onwetend om voor zichzelf te kunnen kiezen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.