HenkKrol

Joepie! Pensioenpartij 50Plus doet mee in alle provincies

Geen categoriefeb 02 2015, 17:57
Daar mag de kiezer blij mee zijn, zeg.
Er zijn weinig partijen zo overbodig als 50Plus van Jan Nagel en de met belastinggeld frauderende Henk Krol. Toch doet de pensioenpartij mee met de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Die verkiezingen beloven een referendum te worden voor het kabinet. Kortom, er staat veel op het spel. En Jan Nagel is er klaar voor:
50Plus doet in alle provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. Partijoprichter Jan Nagel heeft dat maandag laten weten. ''Alles is rond'', aldus Nagel.
Kennelijk heeft Nagel voldoende baantjesjagers kunnen vinden die best een zeteltje warm willen houden in de Provinciale Staten in ruil voor een behoorlijke vergoeding. In de peilingen staat 50Plus op een aantal Tweede Kamerzetels, maar ik mag hopen dat de kiezer op 18 maart alles stemt behalve deze one-issuepartij.
Er is trouwens ook ander nieuws: VNL van Louis Bontes en Joram van Klaveren doet niet mee met de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens Bontes komen de verkiezingen "nog echt te vroeg" voor VNL. "We zijn net begonnen." Ik verwachtte al niet dat het de partij zou lukken op tijd klaar te zijn voor deze verkiezingen. Dat is niet erg, maar het is wel een gemiste kans voor de partij die mogelijk 10 Kamerzetels kan binnenhalen.
Voor de kritische (rechtse) kiezer die het kabinet naar huis wil stemmen - ik ben er een van - worden het belangrijke verkiezingen. Stemmen op een van de coalitiepartijen (inclusief D66, ChristenUnie en SGP) is uiteraard niet zo snugger, hoeveel sympathie de SGP ook verdient, en een stem op VNL kan dus niet. Blijven over: oppositiepartijen CDA en PVV, als de partij van Wilders inderdaad in alle provincies meedoet.
En dan moeten we ook nog stemmen voor de waterschapsverkiezingen op dezelfde dag. Daar doet de PVV dan weer niet aan mee. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit welke partijen in de provincies terechtkomen - wat mij betreft schaffen we die bestuurslaag af en gaan we voortaan direct onze senatoren kiezen - als het kabinet plus de gedoogpartners de verkiezingen maar verliezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten