Peiling: coalitie slaat monsterslag met 6 zetels winst

Is Nederland in ene gek geworden, ofzo? Het lijkt er toch sterk op als we de peilingen van vandaag mogen geloven.

Wie had dat nu nog gedacht? Ten midden van een enorme rel rondom Opstelten en Teeven gloort er toch licht aan de horizon van regeringspartijen VVD en PvdA: de coalitiepartijen stijgen tezamen maar liefst zes zetels (!) in de peilingen van vandaag. Vier voor de VVD, en twee voor de PvdA. Rutte en Samsom gingen met een kaasschaaf langs alle andere partijen:

peilingvandaag

Arm,. arm Nederland. Als de coalitie van VVD en PvdA (aangevuld met wat gedoogpartijen in de Eerste Kamer) volgende week een meerderheid haalt in de senaat, dan is de beste kans op een vroegtijdige val van Rutte II verkeken. Dan zitten we nog tot medio 2017 vast aan dit nivelleringskabinet met de PvdA. Ik heb medelijden met ons land!

Met wie ik overigens geen medelijden heb, zijn de oppositiepartijen. Dat met name de VVD zo fors wint hebben Buma, Pechtold, Wilders en Roemer toch echt aan zichzelf te danken. Er is immers niks controversieels aan de stelling dat ISIS-strijders beter in Syrië en Irak hun oorlogsgraf vinden, dan dat ze terugkeren naar Nederland om hier ook Charlie Hebdo-achtige praktijken gaan uitvoeren. Dat de VVD-premier dan ook de enige was die deze stelling verdedigde tijdens het lijsttrekkersdebat afgelopen week op RTL, was dan ook niets minder dan een tactische blunder van de andere partijen. Ten eerste van de PVV, dat niet eens kwam opdagen. En ten tweede van de andere partijen (met name CDA en D66), die doodleuk tégen deze stelling stemden en de opstelling van de minister-president zelfs aanvielen met termen als “een premier onwaardig.” Zoiets wekt bij Nederlanders, die in niet geringe mate de buik vol hebben van de terrroristenclub ISIS, natuurlijk spontaan bewondering voor Rutte die als enige (!) de mening van een meerderheid van alle Nederlanders durft te verkondigen.

Afgelopen week was dus een politieke uitglijer van jewelste voor de coalitiepartijen. Als ze een meerderheid willen in de Eerste Kamer over slechts 10 korte dagen, zullen ze toch echt van tactiek moeten veranderen. Laten zien dat je het volk nóg slechter begrijpt dan de huidige regeringscoalitie, is namelijk de beste manier om alle electorale winst van de afgelopen drie jaar in één klap weer kwijt te spelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

50 reacties

 1. Willie.F

  Dit zat er aan te komen, voorspelbare bewerking van de kiezer. Gewoon een herhaling van zetten wat werkt bij de Nederlandse bevolking. Wat in principe voor het merendeel een laf volk is. Dit gaat uitgebreid gebracht worden op de NPO met wat uit de duim gezogen positief nieuws door het CPB en de babbeltruc werkt.

  1. rinus

   Wel heel toevallig dat het cpb met nieuws kwam dat de economie fors in de lift zit. Dat is nu de derde verkiezingen op rij dat dit vlak voor verkiezingen gebeurt. Als dit gedoogkabinet straks een meerderheid haalt, hoop ik werkelijk dat vooral de kiezers dis nu ineens weer op de coalitie stemmen van alle kanten ongenadig, snoeihard worden gepakt. En dat meen ik echt! Het is toch ongelofelijk dat kiezers hier nu NOG intrappen.

   1. G-krul

    Rinus, dat hoop ik niet alleen, ik zeg het ze bij eventuele discussies daarover recht in het gezicht: ‘Ik heb met jou geen medelijden als …’

   2. hans-e-pans

    Wat is een overgroot deel van de Nederlandse stemmers toch simpel en eenvoudig te beinvloeden.

    Zeg/noem teksten/onderwerpen waarvoor anderen worden gedemoniseerd en hopla veel stemmers kiezen weer/stemmen voor/weer op je.

    1. Pjotter

     Han-e-pans 11.46.

     kudde-dieren

 2. Eminem2

  Ach, als we zien dat zelfs na deze “monsterslag” de coalitie in de Tweede Kamer nog steeds 40 (*40*!) zetels te kort zou komen voor een meerderheid en er zelfs met de hulp van D66, CU èn SGP nog 8 te kort komt, dan valt het heel erg mee met deze virtuele “winst” deze week.

  Dat de PVV virtueel 2 zetels teruggaat, vind ik na de door ziekte afgedwongen afwezigheid van Wilders bij het laatste debat ook niet schokkend. De PVV stond al geruime tijd aan de bovenkant van haar bandbreedte (circa 20-32 zetels, schat ik) en zakt nu weer wat terug naar het midden van die bandbreedte. Één goed optreden van Wilders zou die trend weer kunnen keren, maar zolang de PVV qua zetelaantal geen sleutelpositie in kan nemen doen 2 zetels meer of minder er eigenlijk niet zoveel toe.

  1. Eminem2

   Oh, en ten koste van D66 mag de PvdA wat mij betreft nog veel meer winnen. Dat heeft namelijk drie positieve kanten:
   1. Die zetelwinst zal niet of nauwelijks helpen om dit kabinet in het zadel te houden, want die resterende 8 die ze (In TK-zetels uitgedrukt) nodig hebben, zullen het toch wel niet worden.
   2. Door D66 te verzwakken, wordt een re-boot van Balkenende-2 (CDA-VVD-D66) onwaarschijnlijker. Een nieuwe rondje slopen van wat er resteert van de Nederlandse sociale zekerheid is naar mijn bescheiden mening namelijk echt niet de weg uit deze crisis. Ook is er geen echte meerderheid voor, als de kiezer van te voren zou weten wat deze partijen voor ze in petto hebben.
   3. Samson blijft daardoor wellicht nog wat langer zitten, wat op termijn alleen maar slecht is voor de PvdA.

 3. tonzwart

  Slimme en moedige actie van Rutte, om die stelling te deponeren en er ook aan vast te houden na het debat.
  Een blunder van Wilders om geen plaatsvervanger naar het debat te sturen. Heel spijtig.
  De andere debaters zijn gewoon dom om niet te luisteren naar wat er onder de mensen leeft.

  1. Eminem2

   @ tonzwart

   Eens dat dit met het oog op zetelwinst op korte termijn een slimme en moedige actie van Rutte was. Echter… hoe moet het door Rutte steunen van (kort gezegd) de stelling dat jihadi’s beter dood kunnen dan terug te komen worden afgezet tegen Wilders’ verguisde (en niet eens letterlijk door hem zelf gedane…) “minder, minder, minder!” slogan inzake (criminele) Marokkanen? Dood hoeven ze wat hem betreft niet, dus de aan Wilders toegeschreven uitspraak komt in vergelijking met Rutte zeer gematigd over. Wilders zou naar aanleiding hiervan wel eens kunnen overwegen om Rutte een “kus des doods” te geven, door namelijk publiekelijk de stelling in te nemen dat dit de koerswijziging van Rutte de afstand tussen PVV en VVD enorm verkleind heeft en dat Rutte zelfs verder gaat dan Wilders bereid is te gaan. Heel veel meer gematigde VVD’ers zouden uit afgrijzen over deze beeldvorming wel eens snel de benen naar CDA of D66 kunnen nemen, wat deze coalitie juist weer verder zou verzwakken!

 4. Swieber

  Rutte doet dat soort uitspraken vaker vlak voor de verkiezingen.

  Net zoals Rutte bij de vorige verkiezingen keihard beloofde dat er geen geld meer naar de Grieken zou gaan.

  Natuurlijk heeft Rutte die belofte na de verkiezingen gebroken zoals Rutte zoveel verkiezingsbeloften heeft gebroken.

  Het is net als bij Aboutaleb. Als Geert Wilders iets zegt dat word hij verketterd en naar beneden gehaald.

  Maar als een lid van een andere partij hetzelfde zegt ( Aboutaleb bij de Pvda en Rutte bij de VVD) dan worden ze als helden vereert en/of respectvol behandeld.

  De enige die het echt meent en op veel punten gelijk heeft gekregen is Geert Wilders en die zou dan ook sterk moeten winnen.

  Helaas is Geert Wilders (en de PVV) enorm gedemoniseerd door de media en helaas is het nog altijd de media die de publieke opinie voor een groot deel bepaald.

  Dus als je de media tegen je hebt die je constant demoniseert is het vele malen moeilijker om winst te behalen. Het is daarom eigenlijk nog een wonder dat de PVV zoveel zetels behaald ondanks jaren van demonisering door de media en het politiek establishment.

 5. Jasterke

  haha…liever de lucht in….. 😛

 6. bandini

  Hallo Tim, wie was het ook al weer die zei: “It’s the economy stupid!”? Juist, je weet het vast nog wel!!

 7. Twan 21

  Ben ik de enige die dat ziekverhaal van Wilder niet gelooft?

  Hij was gewoon bang om de confrontatie aan te gaan.

  1. JanvanEechoud

   Ja ja. En een olifant is grijs omdat ie dan beter opvalt tussen de aardbeien. …..

 8. Trudy

  Na dat Rutte die jihadstelling gepikt heeft van Wilders…..Maar verder dan zijn ingepikte stelling kom je niet……Kom je aan de jihadterroristen dan kom je aan Samsom….En iedereen weet dat Samsom & Asscher de beste vriendjes zijn van de Jihad…..dus die stelling gaat niet op…

  1. arie_jansz

   Is dat zo Trudy?
   Je mag niet liegen muffe kut!

   1. -Harry

    Zeg A-J ,

    Was jij dat nou , die anderen vaak Tokkies noemt ?
    Baseer je dat op hun taalgebruik ?
    Waar heb jij je vocabulaire opgedaan ?
    In het leger geleerd ?

    Schandalige opmerkingen aan het adres van iemand die je hoogstwaarschijnlijk geeneens kent !

    Was jij dat nou , die in het verleden voor het minste geringste excuses eiste ?

    Wel van een ander iets eisen , maar zelf nooit doen ? Moslimgewoontes ! Of kamperstreken !

    Dus wie is hier de Tokkie ????

 9. Twan 21

  Laten we het trouwens niet meer hebben over die domme discussie van onze politici over het doodwensen van de Jihadgangers. Politici die daar op reageren hebben hun kop in hun kont gestoken.

  De Nederlandse regering is een paar weken geleden al enkele stappen verder gegaan.
  Nederland is actief bezig deze jihadisten op te sporen en te DODEN.

  Wat denken de heren politici in Godsnaam wat onze F-16s daar doen?

  Wij wensen niemand dood, wij maken ze dood!

  En daar is niets mis mee!

 10. Ni28

  Dit zegt vooral veel over de kwaliteit van de kiezer. Of alle maatregelen van deze regering hem niet raken of hij zich goed kan vinden in de boevenstreken van deze regering of hij is gevoelig voor mooie praatjes van deze regering en dit kunt je omschrijven als naïviteit of domheid. Wat benoemd moet worden is het feit dat de oppositie weinig te bieden heeft. Als de regering je vijand is, is de oppositie je vriend die de regering zich het best kan wensen. Want behalve de collaborerende partijen kunt je kiezen tussen de CDA en SP. De CDA doet in feite met de regering mee want zij blaffen maar bijten niet en de SP die zich sociaal toont maar socialistisch is(een wereld van verschil). Ik denk dat ik het beste thuis kan blijven straks. De politiek is ronduit teleurstellend. Een fijne zondag verder.

 11. Jasterke

  Wow…we hebben in de wandelgangen weer eens slim gepeild
  en als we het niet dachten luitjes…haha..wéér omhoog
  nog links en rechts ’n clevere losse flodder
  .
  en deze jongens zitten straks weer lekker droog
  en niet meer tot de enkels in de modder,
  dat flikten wij de vorige keer toch óók ?
  .
  want jullie trappen toch altijd in elke kleffe klodder
  dus zijn precies op tijd weer helemaal van de kook
  en zo wordt jullie Wilders wéér het hoekje in gekeild…
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 12. Limburgse Kuifje

  Vreemd dat er nog altijd het meerendeel van de kiezers van die domkoppen zijn. Die zich heel snel alles wijs laten maken zoals “economie groeit met 1,7%” terwijl het bij vrijwel alle winkeliers het water tot aan de lippen staat, “dat Rutte de jihadisten doodwenst” puur om kiezers van de pvv zien te winnen, “dat men vergeet dat Opastelten en Teeven een crimineel enkele miljoenen meegeven, dat Verheijen de halve wereld heeft belazerd met declaraties etc, dat een VVD-miep in het gevang zit voor o.a. fraude, wietkwekerijen etc, dat Jos van Rey voor de rechter staat vanwege corruptie en fraude, etc. etc.

  Maar de VVD stijgt hierdoor met 4 zetels! En dat in het hoogopgeleide Nederland. Want dat roept men keer op keer, het aantal hoogopgeleiden neemt elke dag hier toe. Waarin zijn ze eigenlijk hoogopgeleid? Als je zo dom bent om in sprookjes van partijen te trappen dan ben je voor mij gezien juist een GROTE DOMBO !

  Onderwijs is al tientallen jaren niet meer het onderwijs dat mensen echt opleidt. Het zijn en blijven kleuterklassen, waar de afgeleverde studentjes niet eens meer kunnen rekenen en schrijven. Maar ze hebben allemaal wel een GROTE BEK !

 13. halo1

  Ik denk ook dat het wegblijven bij het debat debet hieraan is.. had dan Bosma gestuurd.. had me leuk geleken. Sowieso is de PVV-strategie niet handig.. het moet veel meer “”to be or not be””..verwijt de andere partijen concreet dat ze NL naar de afgrond helpen….

 14. Jan

  De Hond had de VVD en de PvdA ook wel erg laag ingeschat de afgelopen tijd. Hij moet ze nu wel laten stijgen om niet compleet af te gaan.

  Deze verkiezingen zijn erg moeilijk te voorspellen. Er is geen enkele partij met een goed verhaal en een aansprekende leider. Wellicht dat Rutte toch nog de grootste kan worden, bij gebrek aan beter.

 15. Wachteres

  Ik kan maar één conclusie trekken: Wij worden in elk opzicht bedonderd.

  Denk aan de vorige landelijke verkiezingen: de PVDA stond op 10/11 zetels en de VVD leed ook verlies.

  Er zijn verkiezingen en voilà, beide partijen komen op zo’n dertig zetels uit.

  Ik heb regelmatig de reacties gelezen ook op Elsevier.

  Destijds was de conclusie van de meeste lezers al: Rutte, je hebt ons bedonderd, wij trappen niet meer in jouw mooie verhaaltjes. Hetzelfde lees je nu weer.

  En dan toch nog zo’n 30 zetels halen. En de PVDA idem dito?

  Een handige tactiek; de regerende partijen eerst tot een minimum laten zakken en aan het eind toch nog een glorieuze overwinning

  Laten we niet vergeten dat de EU koste wat het kost door moet gaan, daar zit een heel omvangrijk internationaal plan/beleid achter.

  De landelijke bevolkingen moeten worden ‘opgelost’ door een grote instroom van mensen die niets met onze cultuur en onze opvattingen gemeenschappelijk hebben.

  Ook bij de laatste verkiezingen werden in allerlei plaatsen bij controles al misstanden ontdekt.

  PVV-stembiljetten bijvoorbeeld, die onder de biljetten van PVDA-stemmers lagen.

  En wie zegt mij dat degenen die de peilingen organiseren objectief zijn?

  Als het volk niet wakker wordt en gaat beseffen wat er werkelijk aan de hand is, dan gaan we een gruwelijke tijd tegemoet.

  Als ik eerlijk ben dan gun ik het de mensen die op de pro-EU partijen stemmen van harte.

  Helaas zullen wij, de anti-EU en anti-islamisering-stemmers er ook de dupe van worden.

  Onze ‘elite’ heeft tegen die tijd al gemaakt dat zij wegkwamen.

  1. Beukman

   @Wachteres
   Kiezers willen rust in de tent, dametje. Dat blijkt ook uit recent onderzoek. Zelfs de meerderheid van de D66-en CDA-kiezers wil dat dit kabinet zijn periode uitzit. Nu het de teleurgestelde aanhang van VVD en PvdA duidelijk wordt dat dit alleen gaat lukken als hun partijen in de Senaat enigszins op sterkte blijven, kiezen ze ervoor om dan in godsnaam toch maar weer het traditionele hokje rood te maken.
   Stabiliteit, rust in de tent, het belang daarvan voor de gewone burger wordt door revolutionairen (begrijpelijk) nogal eens onderschat.

   1. Wachteres

    Ja zeker, @Beukie, de kiezers willen rust in de tent, zodat ze niet gestoord worden bij het kijken naar ‘boer zoekt vrouw’.

    Links heeft het heel goed bekeken: “Geef het volk brood en spelen”.

    Rust in de tent, totdat … en dan is het te laat.

    Voor de Tweede Wereldoorlog wilden ze dat ooK:

    “Geef Hitler nou maar zijn zin, dan hebben we tenminst rust in de tent en krijgen we geen oorlog”.

    Ik ben geen revolutionair door keuze, ik zou willen dat jij en je linkse vriendjes gelijk hadden.

    Helaas weet ik beter en een mens moet wel blind zijn, wil hij niet zien wat wij zien.

 16. W.H.J. Reiss

  Stem PvdA, want ISIS heeft U nodig !

 17. HenryJoseph

  Het goede nieuws is dat D66 2 zetels minder wint.

 18. nick

  Rutte gaat ervandoor met de uitspraaak van Wilders en zie, het volk, liefst minimal 250.000 gaan op de VVD stemmen, laat me niet lachen!

  Ik denk niet dat men opeens het afbraakbeleid is vergeten en opeeens denkt, goh die Rutte, die vertrouw ik opeens wel…
  Helemaal bij de PvdA, die stijgt ook gewoon maar liefst 2 zetels, dat is helemaal totaal ongeloofwaardig.

  Nee Maurice is weer aan het manipuleren, dat kennen we, laten we afwachten tot de werkelijke verkiezingen en hopen dat de massa de afbraak en ellende van dit kabinet niet vergeten is wanneer hij/zij in het stemhokje staat.

  Het is nu de tijd om je stem te laten horen, doe het nu en denk niet, och misschien lost het vanzelf wel weer op, net zoals altijd, dat doet het nu namelijk niet en alles wat ze je nu proberen wijs te maken, de politiek met propaganda machines/media, is pure misleiding, leugens en bedrog. Trap er niet in, niet weer!!!

 19. D. G. Neree

  Als de mensen nu nog niet doorhebben dat ze op ieder gebied door de MSM en ‘peil’bureaus gemanipuleerd en bedrogen worden, dan is er weinig meer aan te doen.

  Jammer genoeg schreeuwt De Dagelijkse Standaard net zo hard mee met de waan van de dag en maakt daarom deel uit van de gehersenspoelde massa en spelen ze de bedriegers in de kaart, als ze er zelf al geen deel van uitmaken..

  1. Beukman

   @Neree
   Is nogal een kwestie van perspectief, DeeGee. Persoonlijk denk ik dat een hele hoop DDS-reageerdertjes lichtelijk gehersenspoeld zijn door jarenlange blootstelling aan eenzijdige informatiebronnen.
   Er zijn vele gradaties van hersenspoeling. Iemand die totaal niet gehersenspoeld is noemen we “verlicht”. Maar verlichte mensen gaan echt niet op forumpjes rondhangen.

   1. D. G. Neree

    Het is juist andersom, medereageerdertje:
    Het zijn degenen die zich laten leiden door de Nederlandse media, de kranten en de staatstelevisie die eenzijdig die ‘gehersenspoeld’ zijn en die niet over de dijken kijken, maar een verschrikkelijk soort provincialisme ten toon spreiden. Als er iets is dat dat bewijst, dan zijn het wel die zogenaamde peilingen, waaruit zou blijken, dat de Nederlander rondrent als een kip zonder kop en zich door ieder lokkertje laat verleiden tot absurd gedrag.

 20. Teun

  Rutte wenst ze niet dood.
  Hij vindt alleen dat ze beter dood op het slagveld kunnen blijven dan terugkomen om hier aanslagen te plegen.
  Als ze daar blijven, levend en wel en nooit meer terugkomen, is het ook goed (behalve voor minderheden daarginds).

 21. D. G. Neree

  DDS heeft al een politielogo en maakt ook nog eens reclame voor de st(r)aatrovers, zie de advertentie over het te hard rijden bovenaan de site:
  “Feit: van hard rijden ga je nog harder rijden -> voorkom boete!”

  Wat is dit toch voor waanzin. Over gecontroleerde “oppositie” gesproken….

  1. arie_jansz

   En reclames tegen penisfalen.

   zal uitstekend passen met al die oude slappe bejaarde boosmannetjes hier.

   Of niet Harry?

 22. Giny

  nick

  Ben het helemaal met u eens!
  De reacties dat het Geert zijn eigen schuld is,
  slaat helemaal nergens op! Ziek is ziek!
  Ik ben er voor 100% van overtuigd als Geert
  er wel was geweest en exact dezelfde uitspraak had gedaan, de PVV vandaag in
  zetelaantal was gezakt, dan was het een
  grote “Schande geweest”

  1. Beukman

   @Giny
   Ben je het ook met me eens dat het niet pleit voor de PVV dat er kennelijk niet één persoon is die hem in het debat had kunnen vervangen?

 23. Giny

  Die peilingen zouden eigenlijk verboden
  moeten worden!
  Nog even dan hoeven we zelf niet meer
  te stemmen, doen de peil bureaus het we
  voor ons!
  Er mag dan wel gezegd worden dat 69%
  het met Rutte eens is, maar ze zijn het
  met de stelling eens!
  Las net een stukje van een echte VVD-er.
  “De stelling over ’t daar sterven of terug
  keren van NL Jihadisten is onzinnig,
  de politieke leiders hadden er niet op in
  moeten gaan”
  Omdat ze het allemaal zogenaamd met
  Rutte eens zijn!!!

  1. Beukman

   Giny merkt op:
   “Die peilingen zouden eigenlijk verboden
   moeten worden!”

   Wat een toeval dat dit soort uitspraken alleen te lezen is als het eventjes slecht met de PVV gaat (en goed met de tegenstanders) in de peilingen.

   1. -Harry

    Schei nou toch eens uit met je gezeik en gezuig Beukman .
    Ga je proberen Jacobus te overtreffen in irritant gedrag ?

    Weet je wat je moet doen , Beukman ?
    Je moet vriendjes zien te worden met A-J , dan kunnen jullie elkaar mooi steunen in je terreuraanvallen . Die aanhangwagen ( of, zoals ze hier op het platteland zeggen : strontkar ) maakte Jacobus’ leven ook een stuk makkelijker .
    Heerlijk is dat , af en toe een beetje bijval !

    Lekker stel , net als Isis en Al Nusra !

    1. Beukman

     @Harry
     Ben jij het met Giny eens dat peilingen zouden moeten worden verboden, Harry? Of blijft het bij wat ad hominem gebazel?

 24. Giny

  Beukman

  Sinds vandaag ben ik weer terug op deze
  site, u suggereert al bij voorbaat dat ik een
  PVV-er ben!
  U kunt mij uitdagen wat u wil, heb me
  voorgenomen om me met mensen zoals
  u niet in te laten!!!

  1. Beukman

   @Giny
   Het is andersom, Giny, jij suggereert dat ik suggereer dat jij PVV stemt. Maar dat beweer ik helemaal niet. Ik consteer slechts dat al maanden lang de peilingen van De Hond met argusogen gevolgd, en dat er weinig kritische geluiden over te horen zijn. Gaat het opeens even iets minder met de PVV en iets beter met de vele vijanden van de PVV, en hup: iedereen klimt schuimbekkend de boom in en roept dat peilingen gemanipuleerd zijn en dat ze tegen verkizingstijd zouden moeten worden verboden.
   Is er iets onwaar van wat ik hier schrijf, Giny?

 25. Joop Klepzijkert

  In veel landen zijn peilingen vlak voor de verkiezingen verboden. In nederland niet en daar word door de pvda en consorten dus flink gebruik van gemaakt om het stemvee te manipuleren. Maurice de rooie hond is een pvda ‘er.Voor de mensen die dat niet weten.

 26. H.Vaes

  Als Wilders had mee kunnen doen aan het debat dan was Rutte .naar mijn mening…. tegen… de desbetreffende stelling geweest
  Alleen Wilders was dan .. voor… de stelling geweest.

  Wat zou hij dan een bagger over zich heen hebben gekregen van de pers. De aangiftes zouden weer voorgedrukt worden.
  Rutte heeft door de ziekte van Wilders op een vuile en gemene manier geprofiteerd van de situatie.
  Alleen jammer, dat hij na de verkiezingen zijn mening weer terugdraait.

 27. Giny

  H.Vaes

  Dat is precies wat ik bedoel!!!

 28. gerry-pc

  Hoe kun je stemmen op de twee coalitie partijen die ons zo besodemietert hebben,ons zo schandalig gekort omwille van Europa.Met mensen als Rutte en Samsom Zijlstra en Kleinsma voorop.Alles wat we de afgelopen 60 jaar hebben op gebouwd is in twee jaar tijd naar zijn grootje geholpen.Hoe moet het verder met onze jongeren die massaal zonder werk zitten.Moeten wij dan die armlastige Zuid Europese landen uit de puree helpen.Miljarden hebben we er in gestoken,en het helpt geen donder. njente. Dat er nu steeds wordt verkondigt dat de economie aantrekt,is een grote leugen,verkiezingsretoriek,niet meer en niet minder.

 29. van Urk

  Daarom zit ik ook met spanning voor de echte uitslag af te wachten! Mocht het zo zijn dat er weinig veranderd is en dat het domme gedeelte van ons volk deze boeven nog op hun heilige pluche willen laten zitten dan kan het in ieder geval niet aan mij liggen omdat ik wel voor verandering had gekozen!

 30. Treiterende rechter

  Geert roept dit al jaren in het land dat bestuurd wordt door doven en blinden en nu ook al vergeetachtigen. Een verkiezingsstunt, na 18 maart draait deze windvaan toch(weer) 180 graden. Veel kiezer lijden ook aan geheugenverlies in het stemhokje.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.