Vaticaan bang voor ISIS-aanslag op Paus

De moslimbarbaren zouden het fantastisch vinden als ze het hoofd van de Kerk kunnen vermoorden.

Het Vaticaan zegt dat er geen specifieke plannen zijn om de Paus te vermoorden of een andere terreuraanslag te plegen in het Vaticaan (want dan zouden die plannen kunnen worden gesaboteerd), maar volgens het veiligheidshoofd Domenico Giani is er wél sprake van een algemene dreiging van een aanslag door de ziekmakende moslimterroristen van ISIS.

Citaat: “The threat exists. This is what has emerged from conversations with Italian and foreign colleagues.” Oftewel, bij het Vaticaan moeten ze zich flink gaan voorbereiden op een mogelijke aanslag. Als de Paus niet extra wordt beveiligd op momenten dat hij bijvoorbeeld buiten is om zich te mengen in grote groepen mensen die hem bewonderen, is hij een aantrekkelijk doelwit voor jihadi’s. Via JPost:

Islamic State militants have made threats against Catholic targets in Rome that have been given much space in Italian media.

Last month, in a video showing the beheading of 21 Egyptian Coptic Christians in Libya, one of the killers said: “Safety for you crusaders is something you can only wish for … We will conquer Rome, by the will of Allah.”

A website used by militants ran a photo montage showing the movement’s black flag flying from the obelisk at the center of St. Peter’s Square.

Giani said the alert level was “constantly high” in and around the tiny city-state, which sits inside Rome.

ISIS zou niets liever willen dan een grootse ‘daad’ plegen om christenen wereldwijd angst in te boezemen. Daarom ook onthoofden ze christelijke kindjes, en snijden ze de hoofden af van Egyptische Kopten. Als ze de Paus te pakken krijgen, dan hebben ze weer voor maanden propagandamateriaal. Maar zover moeten we het niet laten komen. ISIS moet worden weggevaagd, en wel zo snel mogelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. Antidotum

 2. nick

  Het uiteindelijke doel is de gewapende overname van heel Europa. De bestorming van Rome door vluchtelingen en plaatselijke moslims is een specifiek hoogtepunt, aangezien hier het Vaticaan zetelt, dat in religieus opzicht als de grootste vijand van de islam wordt gezien, samen met het Jodendom. Sinds 2013 is het aantal antisemitische haatmisdaden in Europa met 436% gestegen, vooral door het sterk toegenomen aantal moslims.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/ISIS-mobiliseert-Europese-moslims-voor-opstand-en-verovering-Rome-in-2020

 3. tonzwart

  Het vaticaan zou er beter aan doen de operette achtige pauselijke garde om te vormen tot een echte bewakingseenheid. Want reken maar dat als IS zijn kans schoon ziet, de paus er aan gaat.

  1. Staphylocoque

   Vergis je niet. Niet alle gardisten lopen in een apenpakje met een hellebaard rond. Er zijn er ook die gewoon in pak als normale bewakers meelopen.
   Alle gardisten zijn gerekruteerd uit het Zwitserse leger en kunnen dus omgaan met moderne wapens. Misschien dat de hellebaardiers er voor de sier staan (volgens wikipedia hebben die ook moderne wapens verstopt in hun pofbroek, maar geeft daarvoor geen bron), maar lang niet alle gardisten staan er voor de sier, die hebben gewoon de beschikking over moderne wapens.

  2. J. C. Th. Kohler

   Op zichzelf is het niet zo’n slecht idee om de paus uit de weg te ruimen. Maar je weet van tevoren dat de volgende al klaar staat. Dus wat heeft het voor zin?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 4. Moose

  Mogelijk is er zoiets nodig om het westen wakker te schudden…

 5. -Harry

  Tja , de zalvende woorden die de paus richting islam heeft gesproken , noch zijn moskeebezoek , noch de toegang verlenen aan die barbaren in de katholieke kerk , zijn een garantie voor zijn nek .

  En die taqiyya achtige houding ten opzichte van het jodendom doen mij vinden dat ik het helemaal niet erger zou vinden als de paus slachtoffer van die barbaren wordt dan een willekeurig ander slachtoffer .

 6. Two Ravens Black Kettle

  De paus kan wel kruipen voor de islam en wegkijken terwijl de laatste christenen worden uitgeroeid in N-Afrika en het M-Oosten maar hij moet niet denken dat de krokodil hem zal sparen.

  1. Marcel Buurman

   Je weet niet wat je zegt.
   Als er iemand is die de misdaden tegen de christenen in moslimlanden hard en veelvuldig veroordeelt, en aandacht daarvoor vraagt, is het wel de paus.

 7. Antidotum

  Hoe was dat mogelijk he?
  Terwijl de islam altijd de oorzaak is van wreedheden waardoor anderen moeten ingrijpen.

  Dit vond ik meer dan bizar, schandalig.

  http://www.google.nl/url?q=http://www.volkskrant.nl/buitenland/paus-verontschuldigt-zich-voor-geweld-christendom~a2997224/&sa=U&ei=0xn2VJ7hFMf6PJicgcgN&ved=0CBYQFjAA&usg=AFQjCNGHLwOaiXbN52jl7VprCDN8u7XVWg

  1. Marcel Buurman

   Ook al zo’n ongefundeerde kreet.
   Paus Benedictus XVI heeft zich in het algemeen verontschuldigt voor geweld dat soms in de geschiedenis is gepleegd uit naam van het christendom. Daar is niets mis mee.
   Verder staat in het artikel uit jouw link dit:
   “Een van de belangrijkste islamitische leiders ontbrak bij het overleg. De imam van de soennitische universiteit al-Azhar in Caïro verbrak begin dit jaar de banden met het Vaticaan, nadat de paus kritiek had geuit op de positie van christenen in het Midden-Oosten.”
   En vergeet niet de bekende toespraak, waarin deze paus verwees naar de komst van de Ottomaanse Turken. Hij citeerde toen een Byzantijnse keizer met de woorden dat de islam niets dan geweld bracht.
   De paus heeft zich daar nooit voor verontschuldigd, ondanks de felle protesten van moslims en politiek correcte Europeanen.
   Kortom, jullie vergissen je nogal in je reacties en je visie op de pausen.

   1. Antidotum

    Marcel Buurman.

    De Reconquista kwam er niet voor de lol.

    Als straks het Isis tuig hier de aanval opent en tussen de 54 miljoen moslims binnen Europa de isis adepten gezellig meedoen, gezien hun haat tegen het westen, dan zal er weer een Reconquista plaatsvinden en niet alleen door Spanje.
    Vergeet niet dat overal waar de islam verschijnt de vrijheid verdwijnt.
    Ze proberen altijd hun achterlijkheid door te drukken bij andere samenlevingen.

    Er zijn berichten op internet, omtrent de omslag, die zich vasthouden aan de jaartallen 2017/2020.

    Ik hoop dat voor die tijd de Isis fascisten van de aardbodem zijn verdwenen.

    Maar we krijgen iig van de minister alvast jodiumpillen dit voorjaar.
    Kerncentrale & Zo, je weet maar nooit, toch?

 8. Antivenin

  Vroeger hadden pausen tenminste nog de ruggengraat om op te roepen tot een heilige kruistocht om het geloof te verdedigen tegen de barbaren.

  Het wordt tijd dat de Paus eens een geschiedenisboekje inkijkt om te zien hoe zijn voorgangers met dit verderfelijke “geloof” zijn omgegaan. In ieder geval niet door voor dhimmi te spelen, zoals deze doet!

 9. Rapunzel

  Het eerste werkbezoek buiten Rome van deze glibber was naar Lampedusa waar hij een weg-met-ons mis opgedragen heeft.

  Franciscus droeg in aanwezigheid van asielzoekers een mis op. In zijn preek haalde hij uit naar “mensen op hoog niveau, die beslissingen nemen die leiden tot het leed van immigranten”. De paus gebruikte bij de mis een kelk die was gemaakt van wrakhout van immigrantenboten.

  Natuurlijk geen goed woord over voor de autochtone Italianen die terug komen van hun werk en zien dat hun huis tijdens hun afwezigheid overgenomen is door een horde halve zolen.
  Die moeten maar wat extra tolerantie opbrengen….

 10. Gielah

  Ja, @Rapunzel…. dat heeft mij toen ook zo geërgerd en beangstigd.
  Ik dacht toen: dat is er een van de Nieuwe Wereld Orde… een politicus… en géén gelovige.

 11. Marcel Buurman

  Gielah, ga je schamen.
  En bekeer je. Want je bent nu niet waardig jezelf een volgeling van Christus te noemen.

 12. Gielah

  Stel u niet aan!

  Ten eerste is een paus verboden in de Bijbel…. want er staat dat er een algemeen priesterschap van alle gelovigen is, dus dat iedere gelovige op gelijke hoogte staat als alle andere gelovigen.
  Het idee van een hiërarchie… een ladder met één persoon aan het hoofd… is ábsoluut uit den boze… in Bijbels opzicht.
  Er staat zelfs letterlijk: ” Gij zult op aarde niemand uw vader noemen… want één is uw Vader… Hij De in de hemelen is”. ( Matth. 23:9).

  Nu… het woord paus komt van papa= vader !

  Dus oordeel niet zo tergend oppervlakkig en ga eerst uw Bijbelkennis eens wat bijspijkeren… voordat u onzin uitkraamt.

  Uw adviseert mij nota bene om dwars tegen de Bijbel in een meneer, die ónbijbels bezig is… en die ook nog eens heel Afrika in Europa wil toelaten… en die véél te begrijpend en aanvaardend is naar de islam toe… als een soort opperhoofd te zien… als een betróuwbaar opperhoofd te zien?

  Never!
  Weet u wie Christus plaatsbekleders zijn op aarde?
  ALLE ware gelovigen…. en niet een meneer in Rome, die zichzelf iets aanmeet wat in de Bijbel nergens voorkomt of aanbevolen wordt.

  1. nick

   Helder Gielah!

   Niets is wat het lijkt, zeker deze Paus niet!

  2. J. C. Th. Kohler

   Gielah,

   hoe zit het dan met: “Gij zijt Petrus en op deze steenrots zal Ik mijn kerk bouwen” (Mt. 16, 18
   Mt. 16, 18 ?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   1. Staphylocoque

    U denkt serieus dat die uitspraak zo letterlijk moet opgevat worden als de RKK dat doet?
    We plempen een kerk bovenop Petrus’ vermeende graf?
    Zou het niet misschien een woordspeling op Petrus’ naam zijn?
    Al zou de kerk ‘op’ Petrus gebouwd moeten worden, volgt daar dan logischerwijs uit dat er een pauselijk ambt gevormd moet worden? Een opvolger van Petrus, plaatsvervanger van Christus op aarde (jazeker, sla de Roomse katechismus er maar op na).

   2. Gielah

    Kijk eens wannéér de Heer dat tegen Petrus zegt.
    In de verzen 16 en 17 lezen we dat Simon Petrus, námens de andere discipelen ook…. want Jezus heeft aan hen allemaal gevraagd Wie zij denken dat Hij is…
    “Gij zijt de Christus ( = de Messias), de Zoon van de levende God.”

    Deze belijdenis, die… zoals Jezus zegt… aan de discipelen geschónken is… want ze hebben die niet van zichzelf, maar van God de Vader…
    deze belijdenis die Petrus namens het gehéél van de discipelkring uitspreekt….
    dát is de rots, waarop de Heer Zijn gemeente bouwt.. en niet de méns Petrus, wat de Roomse kerk ervan gemaakt heeft.

    Hoe ik dat zo zeker weet?
    Dat niet de méns Petrus de rots is…. of kan zijn…., waarop de kerk is gebouwd?

    Kijk even verderop naar Mattheus 16 vers 22 en 23.. waar het weer over Petrus gaat.
    De Heer kondigt Zijn naderende lijden en sterven aan.
    Petrus begon Jezus daarop aan te vallen en probeert Hem van het lijden terúg te houden… wat rampzalig zou zijn geweest, zou de Heer daar serieus naar geluisterd hebben… omdat in dat geval geen mens ooit verzoening zou hebben gekregen en geen mens in de eeuwige heerlijkheid had kunnen binnengaan.

    Petrus probeert Gods heilsplan, dat al bestond voor de grondlegging der wereld… en dat de verlossing van de wereld en alle mensen mogelijk maakte, te dwarsbomen en te verhinderen… en is zo eerder een verhinderaar van het ontstáán van de gemeente als een róts waarop een gemeente gebouwd zou kunnen worden.
    Wat Petrus wil, dat had het onmogelijk worden van de verlossing en het onmogelijk worden van het ontstaan van de gemeente ( = de vergadering van verloste mensen) tot gevolg kunnen hebben.
    Hij treedt hier eerder antichristelijk dan christelijk op.

    Jezus acht dit geen kleinigheid!
    Het is een enorme verzoeking!
    Daarom zegt Hij dan ook keihard tegen Petrus: ” Ga weg… achter Mij, satan… gij zijt mij een aanstoot… want gij zijt niet bedacht op de dingen van God, maar op de dingen van de mensen”.

    In het eerste gedeelte spreekt Petrus een belijdenis uit… die niet uit hemzelf komt… maar uit God de vader… dus niets geen eigen verdienste.
    Overal waar mensen hetzélfde belijden als wat Petrus hier uitsprak: “Jezus is de Christus, de Zoon van de levende God” vinden we het fundament, waarop de kerk rust.
    De grond van de kerk is die belijdenis!
    De grond van de kerk is dit geloof, dat God de Vader in mensen legt… en dat meer een geschenk dan een prestatie is… en zeker geen aanleiding om één van die vele, vele belijders ( we kunnen over miljoenen en misschien wel over miljarden van zulke belijders, door de eeuwen heen, spreken) een pauselijke functie waardig te achten!

    Direkt nadat Petrus ( ende anderen) spreekbuis waren van God de Vader ( middels die belijdenis… die dus niet uit henzelf voortkwam)
    wordt Petrus de spreekbuis van satan zélf… en zou hij bijna Gods redding van de wereld en de mensheid hebben verhinderd…. en dat is al helemáál geen grond voor pauselijke tronen en plaatsbekleders-aanspraken!

    Het gaat hier niet over mensen en hoge posities voor mensen.
    Het gaat hier over God, die middels het geloof in véle mensen, de basis legt voor de kerk.

    Ik hoop dat ik het enigszins helder heb kunnen maken, dat zoiets als een paus dus absoluut haaks staat op wat de Bijbel zegt.
    Je had in de vroege kerk in alle grote steden bisschoppen… opzieners… en pas in de 4e eeuw verklaarde een zekere Leo dat HIJ de hoofd-bisschop behoorde te zijn, omdat zijn standplaats Rome was… en dáár kwam het pausdom uit voort…
    niet uit enige Bijbelse fundering.

 13. Robert Lemm

  De IS strijders vergissen zich. Europa is niet meer christelijk, maar multi culti.

 14. Koos_Koets

  Het klinkt misschien bot, maar ik zou het ten zeerste toejuichen als de Paus door ISIS zou worden vermoord.
  Nog meer dan de aanslagen op Charli Hebdo zal dit de anti-islam-stemming in Europa positief beinvloeden.
  Bovendien vind ik deze paus een hufter, maar dat is bijzaak.

 15. Ni28

  Uitgerekend een menselijke paus wordt bedreigd door onmenselijke, hersenloze monsters. Misschien goede tijd voor de volgende kruistocht.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Niet alleen de Paus wordt bedreigt.
  Iedereen wordt bedreigt.
  Zelfs een Armeense genocide ontkennende islam-apologeet als Alexander P. al beseft ie dat zelf niet.

 17. Robert Lemm

  ISIS is mede opgezet door de USA.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.