Vaticaan bang voor ISIS-aanslag op Paus

Geen categoriemrt 03 2015, 19:00
De moslimbarbaren zouden het fantastisch vinden als ze het hoofd van de Kerk kunnen vermoorden.
Het Vaticaan zegt dat er geen specifieke plannen zijn om de Paus te vermoorden of een andere terreuraanslag te plegen in het Vaticaan (want dan zouden die plannen kunnen worden gesaboteerd), maar volgens het veiligheidshoofd Domenico Giani is er wél sprake van een algemene dreiging van een aanslag door de ziekmakende moslimterroristen van ISIS.
Citaat: "The threat exists. This is what has emerged from conversations with Italian and foreign colleagues." Oftewel, bij het Vaticaan moeten ze zich flink gaan voorbereiden op een mogelijke aanslag. Als de Paus niet extra wordt beveiligd op momenten dat hij bijvoorbeeld buiten is om zich te mengen in grote groepen mensen die hem bewonderen, is hij een aantrekkelijk doelwit voor jihadi's. Via JPost:
Islamic State militants have made threats against Catholic targets in Rome that have been given much space in Italian media.
Last month, in a video showing the beheading of 21 Egyptian Coptic Christians in Libya, one of the killers said: "Safety for you crusaders is something you can only wish for ... We will conquer Rome, by the will of Allah."
A website used by militants ran a photo montage showing the movement's black flag flying from the obelisk at the center of St. Peter's Square.
Giani said the alert level was "constantly high" in and around the tiny city-state, which sits inside Rome.
ISIS zou niets liever willen dan een grootse 'daad' plegen om christenen wereldwijd angst in te boezemen. Daarom ook onthoofden ze christelijke kindjes, en snijden ze de hoofden af van Egyptische Kopten. Als ze de Paus te pakken krijgen, dan hebben ze weer voor maanden propagandamateriaal. Maar zover moeten we het niet laten komen. ISIS moet worden weggevaagd, en wel zo snel mogelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten