[VIDEO] Woedende menigte rost Afghaanse vrouw af en steekt haar in brand om 'koranverbranding'

Geen categoriemrt 20 2015, 10:00
De vrouw wordt net zo lang geslagen, geschopt en gestenigd totdat ze dood is.
Dit is zo ongelofelijk triest: een Afghaanse 27-jarige vrouw is door een woedende menigte moslims vermoord omdat zij iets heeft gedaan wat ze niet zo leuk vonden. De mannen schoppen op haar in, slaan haar met stokken en gooien stenen naar haar. En dan is ze dood. En dan gaan ze nog even door. En daarna zetten ze haar in de fik en gooien ze haar in de rivier. Allemaal omdat ze een koran in de brand zou hebben gestoken.
Police and witnesses say the killing took place near the Shah-e Doh Shamshira shrine on March 19.
"We were watching this incident. She burned the Koran,” one eyewitness told RFE/RL's Radio Free Afghanistan.
"A lot of people gathered around the spot," he added. "They burned her."
The head of Kabul's criminal police, General Farid Afzali, told the AFP news agency that the woman's body was then thrown into the Kabul River.
De moord werd gepleegd vlakbij de Shah-e Doh Shamshira-moskee middenin Kabul. Haar ouders zeggen dat ze al zestien jaar lang last had van een geestesziekte. De vraag is wat daar waar van is. Het is goed mogelijk dat de ouders zich kapot zijn geschrokken van wat er is gebeurd en dat ze niet durven te zeggen dat de vrouw de koran bewust verbrandde omdat ze misschien wel niets had met de islam (wat een verklaring zou kunnen zijn voor wat ze heeft gedaan).
Er zijn vier mannen opgepakt voor de aanval, de rest loopt nog vrij rond. Tja. Het is vaste prik in de islamitische wereld: vrouwen die niet doen wat de mannen willen, moeten dood, het liefst op een zo gruwelijk mogelijke manier. Je kunt de daders wel oppakken en een straf uitdelen, maar zolang het in kringen van radicale moslims oké is om vrouwen dood te slaan, gaat er voorlopig helemaal niets veranderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten