VNL: Yep, Bram Moszkowicz is onze lijsttrekker

We gaan het zien.

VNL heeft Bram Moszkowicz vandaag officieel gepresenteerd als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. Joram van Klaveren, Johan Driessen en Laurence Stassen laten weten dat ze erg blij zijn met de oud-strafpleiter en dat ze de toekomst vol goede moed tegemoet zien.

VNL heeft met Bram Moszkowicz een bekende en aansprekende persoonlijkheid gevonden die over de juiste kwaliteiten en levenservaring beschikt om zich in de politieke arena staande te houden. Uit een enquete van Maurice de Hond blijkt dat Bram zeer populair is bij de rechtse kiezer: meer dan een derde van de VVD-achterban en de meerderheid van de PVV-kiezers ziet Bram als een aanwinst voor de Nederlandse politiek. Dat biedt heel veel perspectief voor de toekomst.

Niet geheel verrassend zal Moszkowicz natuurlijk aanwezig zijn bij de eerstvolgende ALV van VNL, zodat de leden kennis met hem kunnen maken. Als ik het zo een beetje kan inschatten zal die ALV bijzonder druk bezocht worden, zeker voor een relatief kleine partij. Moszkowicz maakt namelijk flink wat los in de mensen. In sommige – of, zoals uit de peiling blijkt in véél – gevallen op een positieve manier, maar soms ook op een duidelijk negatieve wijze. Zie Louis Bontes’ aankondiging dat hij het voor gezien houdt bij VNL.

Bontes stapt ongetwijfeld op omdat hij niet vindt dat hij, als trouwe diender, kan samenwerken met een strafpleiter die uit de advocatuur is gegooid en die beschuldigt wordt van onethische praktijken. Vanuit zijn perspectief bekeken – en met zijn achtergrond – is dat eigenlijk best logisch. De andere VNL’ers zagen dat ongetwijfeld ook wel aankomen.

Toch betekent dit niet dat VNL een fout heeft gemaakt door Moszkowicz te vragen. Bram is een geweldige debater die je niet zomaar even onder de tafel praat. Het enige voorbehoud is dat hij bij de debatten rustig moet blijven en zich niet uit de tent moet laten lokken. Hij heeft een behoorlijke ego; die moet hij – voor de camera tenminste – enigszins onder controle houden.

Als het dat lukt heeft VNL gewoon een lijsttrekker die veel mensen aanspreekt en die de partij mogelijk toch echt een paar zetels kan bezorgen bij de verkiezingen. Als nieuwe partij is dat je doel: je hoeft niet meteen 15 zetels binnen te slepen. Een begin van een paar zetels is goed genoeg.

Overigens is het opmerkelijk dat Moszkowicz tijdens zijn persconferentie zijn schrapping uit de advocatuur absoluut niet uit de weg ging. Hij begon er zelf aan, en legde uit wat het effect op hem is geweest. Hij stond opeens alleen – “wat mij resteerde was mij lijf en mijn koffer met kleding. En het besef dat ik wist dat ik een opdracht had: dat mijn kinderen en hun kinderen” een veilige, vrije toekomst hebben, aldus Moszkowicz. Ook nam hij verantwoordelijkheid voor zijn daden uit het verleden – “daar heb ik zelf aan bijgedragen.”

Hij heeft veel geleerd, zegt hij. Het belangrijkste? Hij is niet meer bang om “te vallen,” of om “neergesabeld te worden door de media.” Hij heeft geleerd dat hij vanuit “mijn koffer kan leven,” en dat hij zich dus niet druk hoeft te maken om de meningen van anderen.

Al met al was het een prima start, óók voor een man die toch wel controversieel is. Ook deelde hij zijn politieke visie, welke behoorlijk opbouwend, positief en optimistisch was. Nederland heeft zo’n klassiek-liberaal geluid jaren gemist.

Ja, ik heb er wel vertrouwen in. Het wordt hoe dan ook bijzonder interessant om te zien of Moszkowicz zich staande weet te houden in het politieke geweld in Den Haag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

126 reacties

 1. RvRavenstijn

  Tja, ik heb een zwak voor Bram en zijn kunnen, ben beslist een grote fan van hem.
  Anderzijds ben ik een fervent PVVer, ’t origineel zal ik maar zeggen !!.
  Dus Bram, met alle respect, ik ben geen politiek windvaantje, mijn stem gaat gewoon weer naar Geert, toch wens ik je alle succes ——————– !

  1. loritta

   Inderdaad, zo denk ik er ook over.
   Zal ook de PVV blijven steunen.
   Bram heeft een ego van hier tot Tokio en dat zal wel wat vuurwerk geven in de 2e kamer.

  2. DeKadt

   Mijn mening ook. Het is jammer al die versnippering te zien en fall-out bij de PVV. Zonde. Allemaal egotripperij. Wilders betaald zijn faam niet alleen met de inhoud van zijn betoog maar ook met zijn persoonlijke vrijheid. Wilders betaald de hoogste prijs voor zijn islam kritiek. De angst bij allen om de islam uit de wind te houden zegt alles over de islam en diens vaak hysterische en gevaarlijke volgers. Alhoewel velen Wilders toon soms te hard vinden, vinden evenzo heel velen dat Wilders WEL gelijk heeft. Enkel het feit dat hij op een dodenlijst staat is het bewijs dat er met islam en diens volgers niet valt te spotten. Sterker nog: zelfs spot is voldoende om een fatwa aan je broek te hebben. Kortom, ik vraag mij af welke draai Bram aan deze prangende vragen gaat geven. Als evident Joodse man zal ook hij nu heel goed moeten gaan opletten.

 2. Antidotum

  VNL de partij tussen de VVD en de PVV.

  Welnu Bram, laat maar eens zien wat je waard bent.

 3. Jasterke

  Wat is het toch ’n boef hé deze Bram,
  zoals hij de Belasting steeds bleef tillen
  dit type zwendelaartjes moet je toch niet willen
  omdat daar best vaak narigheid van kwam…
  .
  en ook van envelopjes bleek hij steeds niet vies
  zulk vest-broekzakjesgedoe past toch niet bij heren,
  je laat je na wat dienstbetoon natuurlijk niet fêteren
  dat is zó infaam, zelfs op ’t randje van eh.onkies…
  .
  hij deed z’n werk wel prima, dáár niet van
  en ging daarbij als ’t moest voorbij het gaatje,
  maar wie noemde hem toch ooit “maffia-maatje”
  dat drukt toch knap een stempel op zo’n man…
  .
  afijn, het wachten is…haha…dus op de klap
  die vér buiten de Ridderzaal zal zijn te horen,
  want kanjers worden niet gemaakt…die zijn geboren
  en dàt blijft de verrassing van de grap 😛

 4. Lieftinck

  Het zou wel een beetje hypocriet zijn om als VNL adept door te gaan met het bashen van subsidieslurper Henk Krol.

 5. Simon Brouwenstein

  VNL wil een klassiek-liberale rechtse partij zijn, zonder de naargeestige moslimhaat van de PVV. Daarmee kan het een aantrekkelijk alternatief zijn voor mensen die uiterst conservatief en rechts zijn maar wars zijn van racisme en moslimhaat.

  1. -Harry

   Zeg Jacobus ,

   ” Naargeestige moslimhaat ” ,
   heb jij een betere invalshoek om de club van de afgesneden hoofden te kwalificeren ?

   Geloof je nou niet dat ze dat doen of vind je dat ze ook recht hebben op een verzetje ?

   Zijn de richtlijnen van het ministerie nou zo stringent dat ook jij die massamoordenaars moet verdedigen ?

   En dan wel zeuren als er een stel van die gekken op eigen initiatief verzuipt ?

   Dan is het ineens : ” vreselijk , al die slachtoffers ” !

   Toch ?

   1. Beukman

    @Harry
    Zoals meestal heeft Simon (niet Jacobus) ook hier gewoon gelijk. Een deel van de PVV-aanhang zal toch onderhand wel genoeg hebben van die gereformeerde zendeling Wilders met zijn irritante 5 voor 12 vingertje, denk je zelf ook niet? Temeer daar de man bitter weinig heeft bereikt. Ook het impotente gehak op moslims en Marokkanen is velen een doorn in het oog, zulks is al eerder gebleken. Er was toen echter geen alternatief, dus gaven ze hun stem toch maar weer aan de PVV.
    Jij hebt zelf al eens gezegd dat je de PVV eigenlijk veel te links vindt. Dat snap ik heel goed, Harry. Misschien is VNL dan ook wel wat voor jou. Ok, Mosk is bepaald niet zuiver op de graat, maar jij weet beter dan de meesten hier dat wat écht telt is, hoe hij zichzelf weet te verkopen.
    Als ik er zo over nadenk, Harry, dan zou ik gewoon maar overstappen als ik jou was. Wilders heeft zijn beste tijd onderhand wel gehad. bovendien kan je met Mosk tenminste echt lachen.

    1. Primo

     Aandoenlijk die twee lovebirds Jacobus en Beukman……..

     1. JanvanEechoud

      “Aandoenlijk die twee lovebirds Jacobus en Beukman……..”
      Aandoenlijk?
      Begin respect te krijgen voor deze 2 idioten die beiden jullie alle hoeken laten zien.

     2. Beukman

      @Primo
      Je zou je eigen obsessie voor Simon eens van de buitenkant moeten zien, Droef. Simon komt hier met argumenten zoals het hoort, maar jij staat met lege handen. Feitelijk besta jij niet zonder hem.
      Het gaat me te ver om jou een parasiet te noemen. Van de andere kant zou ik niet weten wat een betere benaming is voor een wormvormig aanhangsel zoals jij dat bent, dat zijn overbodige identiteit louter ontleent aan zijn houding jegens zijn grootste vijand.

    2. Gielah

     Simon/Jacobus heeft nóóit gelijk… echt, helemaal nóóit.

     In dat opzicht is hij behoorlijk consistent.

     Maar hij is wel een leuke graadmeter.
     Een ieder, die hém bijvalt, kun je namelijk niet of nauwelijks vertrouwen.
     Dat klopt altijd.
     Die ‘bijvallers’ proberen ook altijd anderen, die wél op de goede weg zijn, ‘adviezen’ te geven.
     Daar zijn ze héél sterk in… adviezen geven én veel te veel vragen stellen: ‘ Kunt u mij een bron geven ván…?’
     Hatsekidee.
     Daar is er weer een!

     Ach ja… het handboek, hè?
     Ik ken de artikelen daaruit al zo onderhand uit mijn hoofd, zonder het zelf ooit gezien te hebben….enkel en alleen maar door de methoden van de Jacobus-bijvallers waar te nemen en telkens opnieuw in praktijk te zien brengen.
     It’s a dead give away!

     1. Simon Brouwenstein

      Gielah weet zeker dat ik nooit gelijk heb maar blijkt nimmer in staat dat met feiten en argumenten uit te leggen. Dat is wel een tikkeltje verdacht.
      Gelukkigtoont ze zich heel bekwam in schelden en tieren en het beledigen van medemensen. Ieder heeft zijn talenten, zullen we maar zeggen. Vergl. ook: Matteüs 25:14-30.

     2. Primo

      Beukman en Jacobus, de Snip en Snap van DDS.

      Wat zou dat schuiven bij de overheid dat getrol van die twee?

    3. -Harry

     Vergeet het maar , Beukman !

     Al was het alleen maar omdat dat idee uit de foute hoek komt ! Jullie , dus !

     Deze jongen blijft Wilders door dik en dun steunen !

     Kwestie van principes !

     Wilders is het origineel en de rest zijn derivaten .

     1. Beukman

      @Harry
      Ja, een fiets met houten wielen is ook het origineel. Maar alleen sukkels rijden er nog op.
      Hoe origineel Geurt ook is, hij blijft een barrel Harry, die al 10 jaar lang stilstaat op 5 voor 12.

    4. Theo345

     Ik denk dat je dat van dat vingertje verkeerd inschat, Beuk.
     In kringen van IPCC en zijn adepten zijn er heel veel die met het 5 voor 12 vingertje zwaaien, en die worden door velen serieus genomen.

     1. Beukman

      @Theo
      Is er binnen IPCC geen vacature waar Geert op zou kunnen solliciteren? Hij zou dan nog wel eerst even een training Dictie moeten volgen, want van de toonloze wijze waarop hij “Het… is… nu…. 5…. voor… 12….” zegt wordt inmiddels niemand meer koud of warm.

  2. Gerben

   Welke moslimhaat van de PVV? Of vind je dat kritiek op islamisme hetzelfde is als moslimhaat?

   1. Nog1

    We als de misdaden van enkelingen verweten worden aan alle moslims, zoals maar al te vaak gebeurt.

   2. Primo

    Gewoon laten lullen die trol met zijn naargeestige moslimhaat….

   3. Simon Brouwenstein

    Kritiek op de Islam is nuttig en nodig. Het uitkafferen van moslims als stemvee met kopvodden en het generaliserend stigmatiseren, discrimineren en diskeaslificeren van moslims toont geen kritiek maar moslimhaat.

    1. Noordermiede

     Moslims, althans de facistische IS met hun fans (mollen) in het westen is de builenpest van de 21e eeuw. Maar heeft niets met de koran en de islam te maken zijn de wensdromen van de wegkijkers.

    2. -Harry

     Mogen we de lui die vast van plan zijn om ons allemaal uit te roeien , haten ?
     Jacobus Brouwenstein ?

     Dat jouw linkse verstand te kort schiet om dat gevaar te beseffen , past helemaal in je straatje van onverbeterlijke naiviteit ten aanzien van die koppensnellers .

    3. Theo345

     Simon, blij dat we het over de noodzaak van islamkritiek eens zijn.

     Wat Wilders betreft heb je toch last van gekleurde waarneming. Wilders heeft bij mijn weten nooit moslims uitgekafferd. Wel heeft hij een belastingvoorstel ongelukkig verwoord. Het is niet zo opbouwend om hem dat jaar in jaar uit na te dragen.
     Stigmatiseren is mij een te glibberig begrip; daarmee kan je iedere aanduiding verdacht maken. Van discrimineren van moslims merk ik weinig en van diskeaslificeren echt nooit.

     Misschien ben jij wel wat geobsedeerd.

     1. Beukman

      @Theo
      Je weet het leuk te brengen Theo, “Wel heeft hij een belastingvoorstel ongelukkig verwoord”.
      Ik vraag me wel eens af waarom hij zich niet gewoon verontschuldigt voor zijn uitspraak. Hij zou er zijn tegenstanders veel wind mee uit de zeilen nemen. Mijn hypothese is dat zijn koppige karakter het hem eenvoudig niet toelaat om welke uitspraak dan ook terug te nemen.
      Wat denk jij: hetzelfde, óf zit er een strategie achter?

     2. Theo345

      Uitspraken terugnemen is hoogst ongebruikelijk in de politiek, dat weet je best.
      Bespiegelingen over Wilders’ karakter lijken me niet zo vruchtbaar.

      Relevanter is dat veel van zijn stellingen na enige tijd door anderen worden overgenomen. Je kan hem een goed gevoel voor toekomstige ontwikkelingen niet ontzeggen.
      Dat daarbij de islam er niet zo best af komt ligt toch echt aan die islam, en niet aan Wilders; niet hij bepaalt de ontwikkelingen maar veeleer de Koran en hoe daarmee wordt omgegaan.

     3. Beukman

      @Theo
      Ken jij vergelijkbare controversiële uitspraken van andere partijen die niet zijn teruggenomen?
      De vraag of Wilders een trendsetter is of een trendvolger (als ik het zo even mag herfraseren) houdt mij ook wel eens bezig. Persoonlijk denk ik dat als Wilders er niet was geweest, er wel iemand anders was geweest om een soortgelijke boodschap te verkondigen. Daarbij hoort uiteraard ook de neiging om te polariseren, om in zwart-wit te denken.

      De islam komt er in dit proces niet best vanaf. Dat is ook logisch. Vraag SP-jongeren hoe zij aankijken tegen de geneugten van het kapitalisme, en je krijgt hetzelfde soort ongenuanceerde input.

     4. Theo345

      Nou kijk eens naar Jan Kees de Jager, die stelde dat het geld van Griekenland met rente zou terugkomen.

      En dat de islam er slecht af komt is ook naar mijn mening een terechte karakteristiek van de stroming.

  3. Moose

   Moslimhaat van de PVV???

   Dus als men de waarheid spreekt is het haat?

   Jongen toch..

   1. Simon Brouwenstein

    Als je iets haat ben je onbekwaam er nog waarheid over te spreken.

    1. Gielah

     Jemig…. dan bent ú dus wel de kampioen-hater…!
     Hier openen zich afzichtelijke geestelijke afgronden voor ons oog.

     1. Simon Brouwenstein

      Ik haat niemand, lieverd, en dat komt mijn oordeelsvermogen te stade.

    2. -Harry

     Nou Simon Zweinstein ,

     jij haat kennelijk het rechts liberalisme en wat we dagelijks kunnen constateren is dat je daar de waarheid niet over kan en wil spreken !
     Volledig onbekwaam , dus !

     Mag ik hierbij voorstellen dat je voortaan je kop hierover houdt ?

    3. Anna

     Brouwenstein. “Als je iets haat ben je onbekwaam er nog waarheid over te spreken”. Dan zijn heel, heel veel moslims onbekwaam die haten Joden, christenen en alle andersdenkenden en zijn druk doende ze overal uit te moorden.

     1. Simon Brouwenstein

      In dat geval schat ik ze ook niet hoog in qua waarheidsgehalte.
      Stop met haten en je gaat helder zien.

 6. Moose

  Succes!
  Mijn stem heb je!

 7. Wachteres

  Ik blijf het riskant vinden voor VNL, we zullen zien.

  Vooral omdat we uit ervaring weten dat liberaal/links alles uit de kast haalt om tegenstanders zwart te maken.

  Mocht het lukken dan mag er wat mij betreft en samenwerkingsverband komen tussen PVV en VNL.

  Het gaat uiteindelijk om grote belangen, waarbij alle ‘kinnesinne’ aan de kant moet worden gezet.

  1. Maaike

   Nou, je hebt wel heel weinig vertrouwen in Bram. Denk je nou echt dat hij niet tegen zijn politieke tegenstanders op kan?

   1. Wachteres

    Goed lezen, Maaike!

   2. BETSIEvrouwtje

    Ik vind Bram een gladjanus,wel een sympathieke hoor maar hij hoort net zo min als eens Peter R ..NIET in de politiek thuis Schoenmaker blijf bij je leest heet dat!!!!
    een geslepen man is Mosco,publieksgeil, en niet vies voor elk soort van opgeblazenheid! Ik vind .het is wel gunstig voor de PVV ,want NU staat de VNL wel op erg zwakke benen

  2. Giny

   Wachteres

   Wat u betreft mag er wel een samenwerkingsverband komen tussen
   PVV en VNL.
   Laurence Stassen heeft toch duidelijk
   aangegeven niet met de PVV te willen
   samenwerken!
   Ten eerste zie ik dit kabinet nog niet
   vallen, hebben ze nog twee jaar te gaan!
   De komende tijd zal Maurice er wel voor
   zorgen dat de PVV wat in zetels gaat zakken, anders raakt hij zijn gezichtverlies kwijt, uiteindelijk heeft hij ze aangeraden er een bekende Nederlander bij te betrekken!
   Ze zitten nog in de kamer onder
   Bontes /en van Klaveren, daar heeft Bram geen inspraak, wat heeft hij dan te bieden!
   Houdt Bram dat twee jaar vol???

   1. Wachteres

    @Giny, wie weet wat er in de toekomst nog mogelijk is.

    Eerst maar eens zien of het met Bram en met VNL gaat lukken.

    Hij heeft mijn sympathie, daar niet van, maar dat zal hem als politicus niet helpen.

 8. Maaike

  Dat is wel heel erg balen voor Geertje!

  1. Wachteres

   Dat is jouw mening, heb je mij niet horen zeggen.

   Ik sta achter elk partij die uit de EU wil en die een stop wil zetten op de immigratie uit het Midden-Oosten.

   Voorlopig blijf ik op de PVV stemmen, dat wel.

   Dat heeft Geert verdiend.

  2. Gielah

   U bedoelt meneer Wilders?

 9. RvRavenstijn

  Laten we maar blij zijn met de de politieke veranderingen welke door Pim Fortuyn en Geert Wilders in beweging zijn gebracht, ook VNL is een voortvloeisel , ontstaan uit deze gedachtegang.
  Een ieder wie deze politieke koers gaat varen verdient mijn sympathie — vooralsnog gaat mijn stem naar de PVV — de anderen zullen zich de komende periode eerst nog moeten bewijzen.

 10. cmsuijkerbuijk

  Ik las anders dat Jan Gajentaan zijn lidmaatschap heeft opgezegd: https://twitter.com/jangajentaan/status/590424392083103744.

  1. rinus

   Tja, Jan wil geen klapvee zijn. Vanuit zijn standpunt gezien begrijpelijk. Als je het belangrijk vindt dat VNL een ledenpartij is waar de leden dus mee mogen beslissen, dan heeft hij een goede keuze gemaakt om daarmee te stoppen. Mosco is via achterkamertjes en zonder verder overleg en inspraak van leden op het schild gehesen.

   Hylarisch natuurlijk omdat uitgetreden PVVers juist deels uit die partij stapten omdat ze partijdemocratie en inspraak/leden wilden. De enige die de rug wèl recht houdt is toch Bontes. Johan Driessen zit er, nadat hij in 2012 uit de 2e kamer verdween, alleen maar om wraak te halen op Geert Wilders. Dat is zijn eerste drijfveer. Iets wat niet geldt voor vKlaveren. Bontes en vKlaveren hadden nog tijd genoeg om iemand anders te zoeken. Iemand ook met meer ervaring in de politiek. Overigens, waarom niet gewoon zelf en dan een paar mooie namen op de lijst?? vklaveren zou het prima kunnen!

   Van Mosco is toch bekend dat hij aangeschoten wild is, wat overigens mooi te lezen is in de column van Meindert Fennema op de Post-online. Mosco is een egoist die ook echt niet naar zijn omgeving gaat luisteren. Uiteraard heeft hij direct deze kans gepakt. Maar als D66 ”ja” had gezegd had hij dáár aan de slag gegaan. Dat vind ik veelzeggend. De schoorsteen moet roken! Daar gaat het om….

   Ook vind ik het veelzeggend dat de twee VNLers Bontes en vKlaveren nu alweer uit elkaar gaan. De splinterpartij versplintert gewoon verder.

   In ieder geval laat VNLers nooit meer iets over interne democratie bij de PVV, Wilders en over leden beginnen. Ze vegen er zelf hun reet mee af.

   Overigens zie ik helemaal niets in de partij. Ze zijn pro-werkgevers en voor de ”rijken”. De rest kan afbranden. Ze willen tóch immigranten laten binnenkomen en zijn niet hard (genoeg) op Islamisering. Totaal niet aantrekkelijk.

 11. Daniel

  Brammetje is niet geschikt.

  Pim Fortuyn klaagde er destijds meteen al over dat hij was opgezadeld met een verzameling idioten en daarmee had hij onmiddellijk de kern van het probleem te pakken – en ook dat van zijn opvolgers in het populistische segment.

  Het lijkt erop dat Geert Wilders zich met zijn PVV aan de chaos kon onttrekken: de partij bestaat nog. Dat is te danken aan het feit dat Wilders tijdig besefte door mafkezen te zijn omringd en hij daarom een éénmanspartij stichtte met één leider, één lid en voor de rest klapvee. Dat was scherp gezien.

  Nee Bram, jammer voor je ego, ga maar bij de voedselbank helpen, dan doe je eindelijk NUTTIG werk.

 12. Nog1

  Eerst een nieuw politiek leider presenteren, en daarna een ALV? Dat lijkt me de omgekeerde volgorde.

  Overigens denk ik dat deze keus een verkeerde is. Bram heeft als advocaat wel eens de regeltjes gebogen en genoeg vijanden gecreeerd om hem van schandaal naar schandaal te laten lopen./

  Niet dat het voor mij persoonlijk zoveel uitmaakt, ik stem toch niet op VNL.

 13. nick

  Nooit zal een PVVer zijn stem geven aan een verraders club en dat blijft VNL met of zonder Bram. Dat feit vergeten wij niet en nooit.

  Maar wel wens ik ze succes met deze zet. Het kan alle kanten op en wanneer VNL stemmen van de VVD weg kan trekken is dat alleen maar goed. Samenwerken kan en er is grote noodzaak links de pas af te snijden en koud te stellen.

  Maar Bram is een multigroot ego en zijn motivatie om de politiek in te gaan deugd gewoon niet.
  Hij zwets dat hij zich ook bij Wilders had kunnen aansluiten en wauwelt na dat “er daar ideeën zijn waar hij niet achter kan staan.” Grote kul, het enige ware is dat Bram dan niet de eerste viool kan spelen maar genoegen zou moeten nemen met een plek in de fractie.
  En dat kan Bram niet. En dat is precies de reden dat Bontes opstapt. Aangezien VNL bestaat uit grote ego’s die allemaal enkel en alleen voor zichzelf bij elkaar zijn gekropen omdat ze bij Wilders hun plaats niet kenden of wilden accepteren, zou het daarop, op ruzie tussen de ego’s, heel goed stuk kunnen lopen. Bontes is de eerste…het komende scenario ligt dus al klaar…. het zal mij benieuwen.

  1. Nog1

   ‘Nooit zal een PVVer zijn stem geven aan een verraders club’

   Was Wilders niet ook uit zijn partij gestapt?

   1. nick

    Nog 1, bedank voor het herhalen van deze belangrijke zin!

    En nee, Wilders is nooit uit de VVD gestapt en heeft deze nooit verraden. Hij wilde niet dat de VVD accoord ging met toetreding van Turkije in de EU en weigerde daarin mee te stemmen. Daarin had hij toen al gelijk en een heldere voorzienende visie.

    Dus eerst weten waar je het over hebt voordat je onzin neer kwakt.

    1. Nog1

     Hij wilde iets anders stemmen, maar heeft ze niet verraden…

     Dat geldt toch ook voor Bontes?

   2. Gielah

    Dat is geen verraad, maar voortschrijdend inzicht.
    Als een partij, die claimt voor het belang van het Nederlandse volk bezig te zijn, dat NIET blijkt te doen… en als dat dan door een van haar eigen vertegenwoordigers geconstateerd wordt…
    dan zou trouw áán die partij gelijk staan aan óntrouw aan Nederland…. en dan stapt een man, die nog wel fatsoenlijk in elkaar steekt, dus UIT.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik neem aan dat Gielah het uittreden van Bontes en van Klaveren ook een typisch geval van voortschrijdend inzicht vindt. Ik vind dat in elk geval wel: als je binnen de sekte van Wilders denkt zinnige politiek te bedrijven zit er een draadje los.

   3. -Harry

    Nog 1 ,

    je hebt talent om stomme opmerkingen te maken !

    Familie van Moreno , soms ?

 14. Giny

  Nog 1

  Waarom na al die jaren ouwe koeien uit
  de sloot halen, Wilders is er trouwens
  uitgezet!
  Heeft hij de VVD ooit verraden?
  Hij is samen met Bosman van hun eigen
  geld de groep Wilders begonnen, zonder
  glitter en glamour van een bekende
  Nederlander!
  Waarom deugen die afvallers van de PVV
  nu opeens wel???
  Lees toch eens wat van Klaveren voor
  een taal gebezigd heeft, dat noemt zich
  fatsoenlijker dan de PVV!
  Niemand weerhoud u ervan om op deze
  club te gaan stemmen!

  1. Nog1

   ‘Wilders is er trouwensuitgezet!’

   Net als Bontes dus…

   En het is relevant omdat PVV-ers hierboven VNL de maat nemen over een handeling die VNL afgekeken heeft van Wilders.

   En het was niet met eigen geld, het geld kwam van Eliot Wagschal, of beter gezegd, de werkgever van Eliot.

 15. Rosasolis

  O jee, alweer nog een politieke partij erbij! Hebben wij niet genoeg in dit land? En geen enkele vrouw erbij!

 16. Daniel

  Het wordt tijd voor een vrouwenpartij.
  PVDM is de naam.
  Onthoudt die naam!
  Ook voor het vrouwelijke aspect(en).
  Partij Voor De Mokkels.
  Dan word ik het eerste lid.
  Dan ben ik lid voor en van de Mokkels.
  Onzin?
  Niet meer dan de andere reacties.
  Hier is tenminste nog over nagedacht.
  Misschien word ik wel erelid of lid van verdienste.

  1. Jasterke

   Ik wens, ik wens 1 lid te zijn
   1 lid voor ’t vrouwelijk geslacht !
   nee nee…het is niet wat je denkt
   dáár had ik zelfs niet aan gedacht
   gewoon 1 lid dus…ere- of van verdienste
   want ik ben Daniël in deze kuil de kienste 😛

 17. Two Ravens Black Kettle

  Nul zetels.

 18. ClausFobie

  Jammer, maar dat wordt helemaals niks met Bram.
  Totaal ongeschikt. Ik denk dat Bram al voor de volgende verkiezingen, hopelijk spoedig, zal zijn opgestapt wegens inhoudelijke verschillen van mening en/of kwetsende uitlatingen e.d.
  Zal overigens wel leuk zijn om te zien hoe voormalige advocaat en client (Wilders) elkaar de maat gaan nemen als ze in dezelfde politieke vijver zitten te vissen.

 19. Noordermiede

  Het trio Joram van Klaveren, Johan Driessen en Laurence Stassen stellen zich ondergeschikt op aan Moszkowicz, want Bram is de ster. Joram (exCU exVVD exPVV) heeft wel erg een leider nodig. Uit alles blijkt dat Moszkowicz de baas is en dat is logisch, want als VNL alleen uit Bontes en Van Klaveren bestaat, stemt niemand op ze.

  Moszkowicz is de enige kans op stemmers en dus is duidelijk wie afhankelijk is van wie. Moszkowicz kan zonder VNL en over Wilders zei Bram in Nieuwspoort vanochtend dat hij hem buitengewoon respecteert als mens en politicus. Vorig jaar benaderde Moszkowicz zijn oud-client om een rol in de PVV te spelen. Die zou daar nooit op zijn ingegaan.

  1. Giny

   Noordermiede

   Klopt als een bus!

  2. nick

   Precies Noordermiede!
   En ik vraag me echt af wie er werkelijk op Bram Moszkowicz wil of gaat stemmen.
   PVVers?? Dacht het niet, ze respecteren Bram om zijn verdediging van Wilders maar accepteren hem nooit als tegenstrever!
   Deze ‘foute’ advocaat als politicus en ook nog wel leider van een partij, ik denk niet dat ‘men’ erin trapt!

   Domme zet van van Klaveren want hij is het brein daarachter, een brug te ver en een tot mislukken gedoemde gok van deze absolute verrader van Wilders.
   (Geert vertrouwde hem maar hij heeft desondanks Geert haast letterlijk een mes in de rug gestoken, een ware Judas).
   Dat een Bontes op dezelfde dag zegt oneens te zijn met deze zet en opstapt zegt genoeg over wat daar achter de schermen speelt! En met een Stassen in huis heb je ook een tijdbom binnengehaald. Over de rest van het kleingrut heb ik het niet eens, afschreven is een understatement..

   Men ‘mag’ Bram wel om dat hij een soort ongevaarlijke boef is maar ‘men’ vertrouwd hem zeker niet. Niet als politicus, iemand die het volk vertegenwoordigd…bekend van Boulevard en foute zaakjes, een ego die te graag in de schijnwerpers staat, dat wil niemand op voorhand.

 20. Anna

  Beukman . Als de dood voor het woord islamhaat en maakt er dan ook met veel geniepigheid “moslimhaat” van. Islam is over de hele wereld dood en verderf. Driessen, Stassen en Van Klaveren zijn grote lafbekken. Als de dood om levenslang door moslims met de dood te worden bedreigd. Wilders wordt met de dood bedreigd door moslims. Moslims niet door Wilders. Dit drietal wil wel samenwerken met Moszkowicz en niet met Wilders om ” minder, minder, criminele Marokkanen in Den Haag.

  1. Simon Brouwenstein

   Islamhaat bestaat niet, moslimhaat wel.
   Wilders zegt dat hij geen moeite heeft met moslims maar slechts de islam haat. Vervolgens komt hij met voorstellen en berichten waarin moslims worden gediscrimineerd, uitgekafferd en gestigmatiseerd.

   1. Primo

    Gelukkig zijn moslims lelieblank, hè trol?

    1. Simon Brouwenstein

     Soms wel, Primo, maar ik laat me niet leiden door huidskleur. Eigenlijk vind ik dat nogal primitief.

     1. -Harry

      Zeg “Simon” ,

      Waarom denk je dat god die zwarten zwart gemaakt heeft ?
      Dat is zodat wij van een kilometer afstand het verschil kunnen zien .
      En dat is geen discriminatie , dat heet : onderscheid maken !

   2. Anna

    Brouwenstein. In islamitische staten bestaat gruwelijke christen en jodenhaat en daarom worden daar alle christenen en Joden uitgemoord.In Europa worden moslims geen haar gekrenkt. Wel zien we dagelijks de gruwelen van de islam voorbijkomen. Islam is bloed, geweld en moord.Islam is puur gif. Bram ziet in heel Europa hoe de Joden worden opgejaagd door vooral de nieuwe immigranten die zo graag bij de Joden en christenen in Europa komen wonen. Daar is nogal veel te halen.

   3. Anna

    Brouwenstein. Wilders en vele anderen in het Westen worden bedreigd met de dood door moslims. De bedreigde personen bedreigen geen moslims. Dat is een feit. Deze moslims bedreigen en ondermijnen onze democratie en rechtsstaat. Moslims moeten eens heel goed hun tuinen wieden.

  2. Beukman

   @Anna
   Vind je het gek dat Geurt wordt bedreigd? Ga jij eens een tijdje in Rotterdam lopen roepen dat Rotterdammers kinderverkrachters zijn, Feijenoordaanhangers in het bijzonder. Tien tegen één dat ook jou spoedig wordt bedreigd.

   En om het maar weer eens te hebben over Geerts Bierkellerproza: hij had het niet over minder criminele Marokkanen, maar minder Marokkanen. Bijzonder onfris dus. Ik weet niet wat het gaat worden met VNL, maar de partij lijkt me geschikt voor PVV-stemmers die nog enige beschaving in hun donder hebben, en die bovendien het linkse programma-onderdeel van de PVV kunnen missen als kiespijn.
   Ik zie zo iemand als Harry, die onder zijn plebejerige maniertjes volgens mij best beschaafd is, er voor aan om als een blok te vallen voor Brammetjes charmante maar toch oh zo rechtlijnige retoriek tav immigranten. Een retoriek dus zonder gestigmatiseer, zonder dobbernegers, en zonder zwartwitdenken over de islam.

   1. Theo345

    Zonder dobbernegers is in ieder geval al een probleem minder!

    1. Beukman

     @Theo
     Dat is een kwestie van perspectief. In 1938 stuurde de Nederlandse regering een trein vol uit een Duits concentratiekamp ontsnapte joden terug naar hun land. Ook dat was beslist een probleem minder. Maar voor wie?

     1. Theo345

      Ik hoef je hopelijk niet uit te leggen waarom dit een absoluut scheve vergelijking is.

     2. Beukman

      @Theo
      Toch wel.

     3. Theo345

      Dat doe ik niet hoor; je bent er niet op uit het te begrijpen.

 21. moreno

  Hoe meer versnippering op extreem rechts hoe beter.
  Bij de pvv zou hij tweede viool moeten spelen want de Lijder duldt geen tegenspraak.
  Mijn dag kan niet stuk nu snel afrekenen met de boevenbende van de pvv, en de kabinet.
  Op naar een sociale regering die iets voor de arbeiders kan betekenen.

  1. cmsuijkerbuijk

   Hé, communist. Ik krijg nog steeds maar geen antwoord op mijn vragen: Geef onweerlegbaar bewijs van ál die zaken, waar jij de PVV van beschuldigt. Ben nou eens één keer in je leven een échte vent en neem die uitdaging aan. Of blijf je toch die kritiekloze laffe, achter massamoordenaars, zoals Guevara, Castro, Niemeijer, Stalin, Pol Pot, Ceaușescu en noem ze maar op, aanlopende communist, die een systeem aanhangt, die véle malen erger is, dan waarvan jij Wilders beschuldigt! Ik heb het u al meerdere keren gevraagd, maar er komt maar geen antwoord. Als je deze bewijzen niet kunt vinden (en dat kun je ook niet, omdat ze er niet zijn), wees dan eens een kerel en geef dan dus ruiterlijk toe dat je mijn, toch wel gerechtvaardigde vragen, gezien hetgeen waarvan jij de PVV allemaal beschuldigt, niet kunt beantwoorden!
   Oh ja en wist je al dat Communisme en Nationaal Socialisme beiden een vorm van Socialisme zijn?

   1. moreno

    @Cmsuijerbuijk
    U heeft vast in andere planeet geleefd als u niet weet wat pvv voorstellen en uitspraken waren.
    Ik heb ze eerder genoemd.
    Eerlijk gezegd heb ik niet veel zin om met u in debat te gaan .
    U schoffert heldhaftige helden die ook voor u vrijheid!!! hebben gevochten!!! en u schoffeert het socialisme dat veel goeds heeft gebracht en nog steeds doet dit is onbeschoft gedrag en moet gecorigeerd worden.
    Als u excuses bied aan al die heldhaftige revolutionaire linkse
    helden dan overweeg ik met u in debat gaat.
    U excuses moeten wel oprecht zijn!!!! en u moet ze niet meer door slijk halen maar eren en dienen zoals ik en ook moet u ze niet meer bestrijden maar bewonderen begrepen!!!dan wil ik wel met u debateren.

    1. nick

     more-no: Om nog een keer in je verdwaasde hersenen trachten door te dringen, de door jouw zo bewonderde “Che” Guevara was een van de meest meedogenloze en moordzuchtige personen die de twintigste eeuw gekend heeft en in werkelijkheid een aanstichter van onderdrukking. De communistische revolutie, die de aanleiding was voor zo veel lijden in de 20e eeuw, was het doel van de Guevara agenda.!!

     Verder ben je te simpel en onwetend om mee te praten, je weet totaal maar dan ook absoluut niet waar je het over hebt en verzint de meest lachwekkende leugens. Waarschijnlijk overtuig je daarmee alleen jezelf en ben je gaan geloven in je ongelovelijke stupide verzinsels.

     En nog iets, dit is geen ‘schelden’ zoals jij altijd de argumenten en feiten noemt. Schelden doen wij niet maar de waarheid mag wel gezegd worden. Eens met CSM, Noordermiede e.a. die over jou een zeer gefundeerde mening hebben.
     En Jacobus, je maakt jezelf( met het steunen van more-no )nog belachelijker dan je al bent!

    2. cmsuijkerbuijk

     @moreno
     22 april 2015 at 00:39
     Geen algemeenheden Moreno. Dat is te gemakkelijk. Dáár kom je niet mee weg. Kom maar op, met die “voorstellen” en “uitspraken”.
     En moet ik excuses aanbieden aan jou? Bewonderaar van moordenaars, verkrachters en dieven?
     Zeg, wanneer ben je eigenlijk uit de kliniek ontsnapt? Tijdens je proefverlof soms? Man, man man. Je wordt steeds gekker. Er is geen énkele socialist of communist die voor mijn vrijheid gesneuveld of gedood is. Diegenen die gedood zijn, zaten niet voor onze vrijheid in het verzet, maar voor het communisme en dat heeft niks met vrijheid te maken, maar alles met ónvrijheid, onderdrukking en alles wat de Duitsers hier hadden ingevoerd. Het zou alleen onder een andere naam verder gaan. Vraag het maar eens aan een oudere Pool, Tsjech, Oost-Duitser, Hongaar etc. hoe zij “bevrijd” zijn door de Russen! Het éne totalitaire regime, ingeruild voor het net zo slechte andere!
     En daaraan moet ik mijn excuses aanbeden? Aan tuig? Aan moordenaars? Aan verkrachters? Nooit va zijn leven. Ik vreet nog liever mijn eigen tong op.
     Ik zal je wat anders vertellen: Als er al excuses gemaakt moeten worden, dan dient dat gedaan te worden door jullie, communisten, die vele malen meer slachtoffers op hun naam hebben, dan hun mede-socialisten in het kwaad, de Nazi’s.
     Of is een door de Nazi’s vermoorde mens érger, dan een door jullie communisten omgebrachte mens?
     Man, ga snel terug het oerwoud in en ga daar fijn verzetsstrijdertje spelen met TEnieMEIJER. Want dáár hoor je kennelijk thuis. Niet in de beschaafde wereld, waar het communisme al láng is afgezworen en uitgekotst. En die “helden” van jouw, mogen van mij eeuwig branden in de hel, gadegeslagen vanuit de hemel, door al hun slachtoffers en volgens mij, is bij de Firma Lucifer en Co, ook een plaatsje voor jou gereserveerd, als jij zo blijft volharden in het steunen en bejubelen van een ideologie die net zo slecht is, als het Nationaal Socialisme en de Islam.
     En als jij je excuses maakt aan de hele mensheid, moeten deze excuses natuurlijk wél gemeend zijn. Dán en niet eerder, ben ik bereid jou je verschrikkelijke zonden te vergeven!

 22. Noordermiede

  moreno Je bent een buitengewoon minderwaardig mens met je zelfhaat en zelfingenomenheid en miezerige reacties over de Sociale Doorbraakpartij (PVV). Alleen ergernis je deel als extreem linkse PC generaal. Doe iets nuttigs in je vrije tijd en ga lekker schoffelen inplaats van
  schofferen.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik vind Moreno een prima mens met op zichzelf respectabele standpunten maar hij blijft een probleem houden met de lange ij en de korte ei. Daarmee verspeelt hij veel sympathie.

   1. Gielah

    En daarnáást verliest de rat met nog een paar honderd érnstiger zaken sympathie.

   2. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    21 april 2015 at 18:38
    Waarom vindt jij een aanhanger van de verschrikkelijkste ideologie na de islam, die verantwoordelijk is voor alle denkbare misdaden tegen de menselijkheid en miljoenen en miljoenen slachtoffers op het geweten heeft en nog dagelijks bijmaakt, een prima mens? Wat is het verschil tussen iemand die het nationaal socialisme “top” vindt en deze walgelijke figuur, die het communisme “geweldig” vindt en moordenaars als Guevara, Castro, Niemeijer, Stalin, Mao, Pol Pot en noem het riedeltje met moordenaars maar op? Leg me dat nou eens uit? Is de ene dode de andere niet? Is het ene slachtoffer, meer slachtoffer omdat het door de Nazi’s is gemaakt en het andere minder erg, omdat het door communisten is gemaakt?
    Als jij wérkelijk meent wat je schrijft, over “prima mens” en “respectabele standpunten” (Mensen die zijn standpunten niet aannemen, opsluiten, heropvoeden, in dwangbuizen stoppen, in concentratiekampen plaatsen, ik noem maar bloemlezing van een aantal van zijn “respectabele” standpunten), dan ben je een nét zo walgelijk figuur als deze Moreno!
    We zijn er nu toch namelijk wel achter, dat het communisme een verderfelijke ideologie is en dat niémand die daar achter staat, respectabel is. Want dan kun je de weduwe Rost van Tonningen óók respectabel noemen!

  2. Beukman

   @Noordermiede
   Je betoog bevat een essnetiële nonsequitur. Maar ik begrijp wel ongeveer wat je bedoelt hoor. Vraagje. Verheug jij je niet op een verkiezingsdebat in 2017 a.s., waarin de zo goedgebekte en wendbare debater Brammetje in bloemrijke retoriek gevat proza de oren grondig wast van de hoekige simpelspreker Geert, als was hij een kwajongen?

   1. Simon Brouwenstein

    Laten we hopen dat Bram en Geert vooral veel met elkaar bezig zullen zijn.

    1. Maaike

     Ik kijk eigenlijk meer uit naar een debat tussen Bram en Alexander. Met Geert valt namelijk gewoon niet te debatteren.

   2. Noordermiede

    @ Beukmannetje is een buitengewoon minderwaardig schertsfiguur om een links jargon van Marcel van Dam te gebruiken. Ga lekker schoffelen deze lentedagen inplaats van een extreem linkse PC generaal uit te hangen met je emo porno en miezerige reacties die we tot brakens toe over ons uitgestort krijgen.

    Overigens denk ik dat het duo Geert en Bram gaan scoren en samenwerken in en buiten de kamer of de valse spinners en extreem linkse haattrollen dit nu aangenaam vinden of niet.

    1. Beukman

     @Noordermiede

     Ik plak je gehele reactie hier neer, zo volmaakt als ie is. Ik heb er werkelijk niets aan toe te voegen.

     @ Beukmannetje is een buitengewoon minderwaardig schertsfiguur om een links jargon van Marcel van Dam te gebruiken. Ga lekker schoffelen deze lentedagen inplaats van een extreem linkse PC generaal uit te hangen met je emo porno en miezerige reacties die we tot brakens toe over ons uitgestort krijgen.

     Overigens denk ik dat het duo Geert en Bram gaan scoren en samenwerken in en buiten de kamer of de valse spinners en extreem linkse haattrollen dit nu aangenaam vinden of niet.

    2. Maaike

     @Noordermiede, ‘een buitengewoon minderwaardig mens’ was hoe Marcel van Dam in een debat Pim Fortuyn typeerde in het programma het Lagerhuis. Toen werd er verontwaardigd gereageerd door de Fortuyn aanhangers,en terecht. Als iemand niet kan argumenteren gaat men schelden. Zie het dagelijkse bewijs op de dagelijkse standaard.

 23. Anna

  Liever nog meer partijen die tegen islam, immigratie, EU en euro zijn. VNL zal wel de partij van Moszkowicz worden. Hij krijgt van mij de zegen. Maar, dan moet hij wel de lafbekken Driessen, Stassen en Van klaveren eruit werken.

  1. Simon Brouwenstein

   Anna blijkt goed op de hoogte met de manier waarop populistische partijen hun onderlinge meningsverschillen in de regel oplossen.
   Het is tegelijkertijd de reden waarom ze politiek nooit verder komen dan spek en bonen.

   1. -Harry

    Nee Zweinstein ,

    dat komt door die smerige truc van links : demoniseren en uitsluiten !

    Ratten zijn het , die rooien , ze plegen landverraad en jij bent ingeschakeld om dat te ondersteunen op dit soort blogs . Je bent erger dan een hoer !

    1. Beukman

     @Harry
     Wat heb jij toch tegen prostituees, Harry? Vind je ze te duur? Als ik het wel heb, vind je ze in elke prijsklasse, dus het probleem lijkt me niet onoverkomelijk.

     1. -Harry

      Ik krijg het altijd nog gratis , Eikelmans !
      En nog wel van maatjes 36 .

      In ons dorp hebben we geen hoeren , zover ik weet .
      Wel een paar van die geëmancipeerde snollen die de Nobelprijs voor eenkennigheid nooit zullen krijgen !

      En in Amsterdam kom ik nooit , er loopt me daar teveel tuig op straat .

     2. Beukman

      @Harry
      Op de wallen loopt er inderdaad een hoop tuig rond. Voor een groot deel zijn dat bewoners van dorpen overal in Nederland, die zogenaamd op zakenreis zijn. Ach ik vergeef het ze. Een man moet af en toe aan zijn gerief komen of hij wordt onuitstaanbaar.

      Anders is het met de vierders van vrijgezellenfeestjes, die straalbezopen op het Rembrandtplein onze mooie Amsterdamse meiden in de billen knijpen, en zich daar een hele bink bij voelen. Tegen hen zeg ik: rot op naar je dorp, en ga je eigen volk lastigvallen.

   2. Anna

    Brouwenstein. Met lafbekken kun je in de politiek beter niet samenwerken. ” Het is …..spek en bonen”. Waar maak je je dan zo druk om? Liever een “populistische” partij dan een partij die de hele verzorgingsstaat en Nederlandse verworvenheden naar de bliksem helpen en heel Nederland laten vol lopen met asielzoekers en illegalen.

    1. Simon Brouwenstein

     Mijn probleem met de PVV is niet dat ze bestuurlijke invloed hebben, die hebben ze niet, maar wel dat ze de politieke cultuur verloederen.

     1. Gielah

      O jee…. zou dat waar zijn?
      Ik moet er niet aan dénken!

      Maarre….zit onze politiek in kwalitatief opzicht nog zódanig in elkaar, dat daar eventueel iets aan te verloederen vált..?

      Dat zou mij meevallen!

     2. Anna

      Brouwenstein. Er is er maar een die de hele politieke en sociale cultuur verloederen en dat is de vampier- islam. Onze vrijheid van meningsuiting is niet meer vanzelfsprekend vanwege moslims. VNL laat het woord islam totaal buiten beschouwing., Als de dood voor deze bloeddorstige ideologie.

   3. Primo

    Vandaar die constante hetze natuurlijk van jou tegen de PVV, omdat zij nooit verder komen als spek en bonen…..

    whoehahahahaha….

  2. -Harry

   Dat zou ook zo maar eens kunnen gebeuren , Anna .

   Ik heb nog al wat met advocaten van doen gehad , mijn eigen dochter is advocate , trouwens , het zijn niet de makkelijkste mensen in de omgang !
   Ze hebben iets wat andere mensen niet hebben en omgekeerd . Het is een ander slag mensen .
   Je hebt in no-time een berg ellende op je dak gehaald met die lui !

   Ik vind Bram geweldig , maar ik zie dit niet goedkomen !

   Heb je Stassen en Van Klaveren zien zitten tijdens de presentatie van Bram ?
   Nors kijkend , onderuitgezakt in hun stoel , ongeïnteresseerd .
   Kennelijk ging dat ook niet van harte , terwijl zo’n gebeurtenis toch een enthousiaste happening zou moeten zijn .
   Ik zie dat niet goedkomen !

   Hoewel , toen Stassen Bram van het toneel wegvoerde , liep ze volgens mij al te druppelen ………..

   1. Simon Brouwenstein

    “Hoewel , toen Stassen Bram van het toneel wegvoerde , liep ze volgens mij al te druppelen ………..”

    Ik denk dat Beukman gelijk heeft, hier is sprake van heuse seksuele problematiek.

    1. -Harry

     Zeg Brouwenstein ,

     Hoe heet jouw aandoening , waarbij je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat , zeven dagen per week op je toetsenbord zit te vingeren , om regeringsgetrouwe onzin uit te kramen ?

     Geldhoerofilie ? Landverraderisitis ? NSBisme ?

     1. Beukman

      @Harry
      Maar Harry toch. Je weet toch dat wij een collectief zijn? Maaike, Sjuul, Jacob, Ernstig (zoals wij hem noemen), Simon, onze nieuwe loot Moreno en ondergetekende (vergeet ik iemand?) potsen hier volgens een strak rooster, dat tijdens de Bilderbergconferentie van juni ’09 is opgesteld door Wim Kok en Marcel van Dam. Het is leuk werk, tegelijk worden we goed betaald, én we helpen zo op aangename wijze mee aan ons ideaal, kort samengevat: Eurabië.

      Zeg het maar als je ook interesse hebt
      Harry. Jij lijkt ons een heel geschikte ambassadeur voor ons ideaal. Ik denk dat ik wel iets voor je kan ritselen. Het schuift heel aardig, mocht je nog twijfelen.

    2. Beukman

     @Simon
     Dat denk ik ook. Domrechts gescheld ontaardt al te vaak in een Gille de la Tourette-achtige woordendiarree. Ik vermoed dat Harry zelf een oogje op Stassen heeft. Stassen, de hoer die Geurt de rug toekeerde.

     1. nick

      Beukman, het leuke van jullie collectief (het internationale socialisme)

      ( en zoals je zelf benoemd “Maaike, Sjuul, Jacob, Ernstig (zoals wij hem noemen), Simon, onze nieuwe loot Moreno en ondergetekende (vergeet ik iemand?”)

      is dat het anderen ( de waarheidzoekers) de mogelijkheid geeft om weer eens te vertellen hoe het werkelijk zit en wat waar is en wat leugens zijn.
      Eigenlijk doen jullie enorm goed werk voor ons…dus; bedankt voor de inspiraties.

     2. Beukman

      @Nick
      Jij bent mijn favoriete aluhoedje Nick, en daarom kan ik je het volgende vertellen.
      Ik heb niet alle namen van ons collectief genoemd. Althans, sommigen van ons doen er een paar “bij”. Niet iedereen op DDS is wie hij zegt te zijn, Nick. Ik ga uiteraard geen namen noemen, dat zou de pret bederven. Maar ik zal je toch één aanwijzing geven.
      Wat vind je nou van die Harry? Ligt het er niet een beetje dik bovenop? Ik zal je verklappen, Harry is een van onze typetjes waar we erg veel lol mee hebben, en zo zijn er nog meer.

     3. Maaike

      Harry? Harry is mijn grote schat! Hij is aandoenlijk.

     4. Beukman

      @Maaike
      Ja, ik doe Harry graag. We hebben hem lekker ongecompliceerd gemaakt. Het is heerlijk schmieren met Harry, en zie: iedereen gelooft dat ie bestaat.

  3. Giny

   Anna

   Stassen gaat vanzelf wel weg, die is
   uit op een baan in Brussel!

   Voor welke partij maakt haar niet uit!
   Misschien bij Ukip

 24. Baksteen

  Weer een partij die dagelijks gebashed moet worden, de NPO krijgt het er maar druk mee.

 25. Ada1

  Die vnl is die voor of tegen de E U niet dat ik er op zal stemmen ik blijf Wilders trouw maar ben benieuwd wat hun programma is.
  Ik begrijp niet dat jullie iedere keer weer in die Beukman en de rest trappen .
  Als ik die namen zie sla ik ze al over ik lees ze niet eens

  1. Beukman

   @Ada
   Natuurlijk Ada. Waarom zou je een mening lezen waar je het niet mee eens bent? Zulke meningen zouden ze moeten verbieden.

 26. moreno

  @Simon Brouwenstein
  Op uw verzoek zal ik de lijder leider noemen dit doe omdat ik grotendeels met uw inzendingen eens ben zonder al dat gescheld van de pvv fans.
  Hun god en messias is de leider en daarvan mag je niet afwijken anders krijg je de strontkar over je heen.

 27. Gerard Boerma

  Het is alweer jaren geleden dat het theater van de lach onder leiding van John Lanting op de beeldbuis kwam, Das VNL lijkt dit gemis te willen invullen met sujet MoszkoWitz als lijsttrekker, Laurence Stassen in strak mantelpakje met rode naaldhakjes voor de aankleding. Bassie van Toor als minister van propaganda, Willem Holleeder met justitie in zijn portefeuille en Albert Verlinde op integratie en acceptatie. God hebben de ziel van de oude Max Moszkowicz

  1. Maaike

   En Gordon voor het ouderenbelang en anders voor de PR. Dat wordt een mooi patjepeeer kabinet. Alles mag, en niet alleen nog maar op vrijdag.

 28. moreno

  @Nick
  Dit is een grove leugen ik heb het zo vaak hier op de forum uitgelegd.
  U moet er mee stoppen om deze held een moordenaar te noemen deze volmaakte held heeft zijn leven geofferd voor de arbeiders .
  U kunt hem vergelijken met Jezus van Nazareth deze is ook voor uw zonden gestorven.
  Weet u wel een echte moordenaar was en is dat is Breivik .
  U weer wel de bewonderaar van u Leider.
  Trouwens pvvers bestaan niet het is geen partij maar een beweging c.q sekte.
  U bent alleen een stemvee voor u geliefde Leider die vanuit buitenland wordt gesponsord.
  M.a.w u bent voor uw Leider een stuk stront meer niet ,want u en de andere fans mogen
  niet bij zijn clubie .
  Blindelings een geen kritiek en mij verwijten lopen maken dan iscer iets los bij u en dient derhalve overheidse wege opgenomen te worden.

 29. Gielah

  Komt ‘ie weer met zijn eeuwige: ‘u moet ermee stoppen’.
  NIEMAND stopt voor u érgens mee.
  Kunt u dat onthouden?

  NIEMAND!

  Idioot!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.