Deze Georgische overloper is misschien wel de allergevaarlijkste commandant van ISIS

Screen Shot 2015-09-18 at 07.57.49
Foto:

Topcommandant van ISIS laat zien hoe gevaarlijk overlopers zijn.

Naast Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van het ISIS-kalifaat, is Abu Omar al-Shishani één van de bekendste gezichten van de terreurgroep. Met zijn bleke huidskleur en lange rode baard valt hij snel op tussen de jihadstrijders. Natuurlijk is het niet uniek dat Europeanen zich aansluiten bij ISIS, maar geen van allen hebben ze zo’n hoge positie als Al-Shishani.

De terrorist is leider van het noordelijke deel van het kalifaat en is onder meer commandant van de ISIS-hoofdstad Raqqah. Ook was hij de leider van de ISIS-opmars richting Bagdad waardoor de terreurgroep op honderd kilometer van de Irakese hoofdstad wist te komen.

Al-Shishani werd geboren in 1986 als Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili in Georgië, als zoon van een christelijke vader en een islamitische Tsjetsjeense moeder. In 2006 ging hij in dienst bij het Georgische leger, waar hij in 2008 tegen de Russen vocht in de Russisch-Georgische oorlog. In het Georgische leger onderscheidde hij zich als een zeer kundige soldaat.

Uit nieuwe informatie blijkt dat Al-Shishani in het Georgische leger een training kreeg van de special forces van het Amerikaanse leger, één van de beste militaire eenheden ter wereld. Maar in 2012 sloot hij zich aan bij een jihadgroep in Syrië, en nu zet hij al zijn kennis in om ISIS sterker te maken. De training die Al-Shishani heeft gekregen verklaart zijn unieke stijl van vechten – hij weet met relatief kleine groepen ISIS-strijders vaak toch enorme militaire successen te behalen.

Amerikaanse militaire expert Daveed Gartenstein-Ross legt uit:

“Hij slaat toe bij meerdere doelwitten op dezelfde dag, en voert snelle aanvallen uit om het Irakese regeringsleger uit zijn tent te lokken. Terwijl zij hem achtervolgen, leidt hij ze een hinderlaag in”

Al-Shishani’s elite-training zorgt er ook voor dat hij enorm goed getraind is in het vechten als ondergrondse rebel. Ook als ISIS dusdanige klappen krijgt dat ze geen gebied meer kunnen behouden en gedwongen worden om ondergronds te gaan en in het geheim te vechten – zoals bijvoorbeeld de Taliban – zal Shishani nog kunnen doorvechten in Irak.

De situatie van Al-Shishani laat zien hoe ontzettend gevaarlijk overlopers zijn. Hij kreeg een training van de beste special forces ter wereld om Georgië te beschermen tegen de Russen, maar nu zet hij al die militaire tactieken in voor het kalifaat. De Amerikaanse regering ziet in dat de roodbebaarde terrorist een enorm gevaar is – ze hebben een prijs van 5 miljoen dollar op zijn hoofd gezet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  Welkom donderduivelse overloper dievenbendes!
  Hier videos van de Servische en Hongaarse grenzen: ik heb bewust eens goedgekeken bij al die honderden die de trein bestormen:
  géén één vrouw!!!

  Alléén sterke, jonge lazerstralen, bij de ballen van Moham, bende pluimezels, krulparasieten!

  https://nl4nl.wordpress.com

 2.   

  Deze man is Tjecheens, heeft altijd ontzettend anti Rusland sentimenten gehad (zoals daar gebruikelijk is) en heeft zich weten te radicaliseren door zich tot de IS te bekeren. Inderdaad werd hij dankzij de Amerikaanse honden getraind tot een zeer kundige militant. De zoveelste bewijs dat dit kutland over lijken gaat om hun doel te bereiken, ook snijden ze zich uiteindelijk in hun eigen vingers.

  Afijn hopelijk komt deze beest gauw om tijdens een aanval

  1.   

   welk bewijs bedoel je?
   hij is overgelopen.

   1.   

    @V1892
    Nou eh, omdat hij koos voor Georgië toe dat land de aanval inzetten op Zuid Ossetië? En nu de kant kiest van IS.
    Tikkie kiezen voor de foute kant heeft hij wel een handje.

  2.   

   was bedoeld als reactie op svetlana

   1.   

    was bedoeld als reactie op svetlana..ze had het over bewijs dat amerika er achter zat..lees maar

 3.   

  Best een prettige gedachte (NOT) met zo’n levensgrote vijfde kolonne aanwezig in Nederland…

  Bij wie zou de taqiyya aap het eerst uit de islamitsche mouw kruipen? Marchouch? Aboutaleb? Of toch Aissa Zanzen, hoofd algemene zaken veiligheid en sharia.

  Take your pick, place your bets…

 4.   

  En een vreemde kwam naar hen toe en sprak :
  Ik ben Abu Omar de Schitterende.
  Toen zij dit hoorden lachten ze en riepen “ons is eigenroem niet geleerd”.
  Abu sloeg hen in het gezicht. Een voor een.
  En hij zei: lach geen tweede keer om mij.
  Het bloed van de profeet stroomt door mijn aderen.
  Allah heeft mij gezegend en ik ben een instrument van Zijn wil.
  Daarop zwegen zij ernstig en sloegen hun ogen neer van beschaamdheid en zeiden “dank u Allah dat gij ons een tijger hebt gegeven.”
  (uit de sprookjes van Dabiq)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!