Op een begraafplaats ontdekken onderzoekers dit mysterieuze gouden object. Niemand weet wat het is, totdat ze het op Facebook zetten

Geen categoriedec 23 2015, 18:00
Weet jij wat het is?
Dit gouden voorwerp werd gevonden door onderzoekers van de Israeli Antiquities Authority, die archeologisch onderzoek doet in Israël. Vaak worden daarbij gebouwen of voorwerpen gevonden van duizenden jaren oud, zoals deze zegelring van een Joodse koning uit de oudheid die vorige week in Jeruzalem werd ontdekt.
1531646_1056031294419832_3036783125189775832_o
De archeologische vondsten weten regelmatig wereldwijd mensen te verbazen, maar dit keer waren de archeologen zelf verbaasd. Ze hadden iets gevonden, maar ze hadden werkelijk geen flauw idee wat het was. Het mysterieuze object lag op een duizenden jaren oude begraafplaats, maar het was onduidelijk of het zelf ook zo oud was. De wetenschappers stonden voor een raadsel, het was niet te zeggen of het nu een oud of juist een heel nieuw ding was.
Afgelopen dinsdag besloot het team hun toevlucht te nemen tot Facebook. Onder de miljoenen mensen die Facebook gebruiken, moest er vast wel iemand zijn die snapte waar dit object voor dient, toch? Ze stelden hun vraag aan het Facebookpubliek. Wie het wist, mocht het zeggen.
En jawel: al snel was bekend wat voor ding dit nu eigenlijk is. Maar de uitkomst was enigszins teleurstellend. Het betreft hier geen eeuwenoud massage-instrument van een Israëlische koning uit de oudheid, en het is ook niet om pasta mee te rollen. Het is zelfs helemaal niet oud! Hoe het op de begraafplaats is terechtgekomen, is nog onduidelijk, maar het gaat hier om een ware "Energetic Protection Beamer", die online wordt verkocht door een Duits bedrijf.
Screen Shot 2015-12-23 at 16.07.41
Het bedrijf claimt dat de voorwerpen beschermen tegen allerlei ongewenste vormen van elektromagnetische straling. Het goedkoopste model kost zo'n 70 euro, maar voor het grootste model, waarmee je volgens het bedrijf hele gebouwen kunt beschermen tegen straling, ben je meer dan duizend euro kwijt. Of zoiets echt werkt, is niet bewezen, maar dat het een team zeer geleerde wetenschappers voor een raadsel kan stellen, is al een hele prestatie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten