Asielzoekers niet meer welkom in café na vermeende aanrandingen

Geen categoriejan 13 2016, 18:00
Een Oostenrijks café ligt onder vuur van mensenrechtengroeperingen nadat de eigenares heeft besloten om asielzoekers te weren.
De eigenares van het café kondigde woensdag het nieuwe beleid aan. Geen enkele asielzoeker is meer welkom in het café, aldus Karin Siebrecht-Janisch.
DSC_0320
Ze nam de beslissing naar aanleiding van meerdere incidenten van seksuele intimidatie van aanranding in de Charly's Bar in het pittoreske Bad Ischl in Noord-Oostenrijk. De druppel die de emmer deed overlopen kwam tijdens Oud en Nieuw – "meerdere asielzoekers" hadden een serveerster van het café toen vastgegrepen en betast, volgens Siebrecht-Janisch. Ze vertelt:

"Toen had ik er genoeg van en besloot ik om ze allemaal te weren, tot we de daders vinden. Ik moet mijn gasten en mijn familie beschermen"

Anti-discriminatiegroeperingen hebben het besluit veroordeeld. Ook is niet bekend hoe het café zal controleren wie een asielzoeker is, en wie niet. Naast het nieuwe controversiële deurbeleid zijn er ook portiers ingehuurd, en wordt er voortaan twee euro entrée gevraagd bij de deur – iets wat de meeste immigranten volgens Siebrecht-Janisch niet kunnen betalen.
De actie van Charly's Bar is overigens niet toegestaan volgens de Oostenrijkse wet, die discriminatie verbiedt. Het is de verwachting dat het dus snel zal zijn afgelopen met het nieuwe deurbeleid. Toch ligt het in de lijn der verwachting dat we de komende tijd steeds meer van dit soort zaken zullen horen, nu er steeds meer naar buiten komt over aanrandingen door groepen asielzoekers. Des te meer reden voor de politiek om veel hardere maatregelen te nemen tegen criminele asielzoekers en hen linea recta terug te sturen naar het land van herkomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten