Donald Trump is woedend op Paus Franciscus na kritiek op immigratievoorstel

Geen categoriefeb 19 2016, 8:00
De Paus impliceerde dat Trumps voorstel om immigratie te beperken onchristelijk is.
Donald Trump reageert woedend op kritiek. Zelfs als die kritiek van de bekendste religieuze leider ter wereld komt. Paus Franciscus veroorzaakte gisteren een klein relletje door commentaar te geven op de immigratievoorstellen van Trump. De Amerikaanse presidentskandidaat wil een grote muur laten bouwen aan de grens tussen Mexico en de VS om illegale immigranten tegen te houden.
De Paus was gisteren op bezoek in Mexico, en gaf na een bezoek aan de grens een verklaring die onmiskenbaar gerelateerd was aan de Amerikaanse verkiezingen:

"Een persoon die alleen aan het bouwen van muren denkt – waar ze ook mogen zijn – en niet aan het bouwen van bruggen, is geen christen."

Dat kan alleen maar over Trump gaan. Die reageerde furieus:

"Het is schandalig voor een religieuze leider om iemands geloof te betwijfelen. Ik ben een trotse christen."

Opmerkelijk – geen enkele andere presidentskandidaat zou zo hard uithalen naar de Paus. Trump weet echter niet van ophouden en zegt dat de Paus "niet begrijpt" hoe groot de immigratieproblematiek is. Het Vaticaan stuurde op zijn beurt een verklaring uit waarin stond dat de Paus slechts zijn algemene mening gaf over immigratie, en geen direct commentaar gaf op de Amerikaanse presidentskandidaten. Tja, dat is niet zo geloofwaardig.
Als het aan Trump ligt, komen illegale immigranten de VS niet meer in. Of hij Paus Franciscus nog wel zou toelaten in het land, is nog niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten