Het is eindelijk echt game over voor Mart Smeets

Geen categoriefeb 26 2016, 20:00
Het einde van een tijdperk.
Het is triest voor Mart Smeets zelf, maar niemand is onmisbaar, zelfs hij niet:

Mart Smeets neemt afscheid van de NOS tijdens de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro. De 69-jarige presentator zal commentaar geven bij het olympische basketbaltoernooi.

De NOS laat weten in een verklaring dat Smeets daarnaast nog een aantal reportages zal maken in aanloop naar de Spelen én een paar keer commentaar mag geven bij mooie wielerwedstrijden waaronder de Amstel Gold Race.
Het is een enorm verlies voor de Nederlandse sportwereld. NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter noemt hem terecht "de beste presentator die dit land heeft gekend."
Nou ging Smeets in 2012 officieel al met pensioen (dat moest), maar hij bleef nog 'freelancen' voor de NOS. In de praktijk betekende dit dat hij nog regelmatig te horen (en te zien) was op TV. Binnenkort komt daar dus echt een einde aan.
Smeets heeft gedurende zijn carriere flink wat vijanden gemaakt, maar al met al was hij inderdaad een ware grootheid in zijn vak. Hij had altijd bijzonder veel kennis van zaken en verdiepte zich werkelijk in elke sport waar hij van verslag van moest doen. Hele generaties sportfans zijn opgegroeid met zijn (snedige) commentaar en analyses. Voor hen (en voor mij) zal hij altijd De Mart blijven: een man met een enorm ego, maar ook een echte professional die atleten in helden veranderde, en sportevenementen in epische verhalen vol superhelden én schurken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten