Hilarisch! Griekse socialistenheld Varoufakis heeft ook geld weggezet in belastingparadijs

Geen categorieapr 09 2016, 8:00
Dingdingding, we hebben beet hoor! Zei iemand daar 'links lullen en rechts vullen'? Yep, en we hebben het hier over niemand minder dan Yanis Varoufakis.
Dat is dikke grote pech voor Yanis Varoufakis, de gevallen minister van financiën die in het eerste kabinet van Syriza-communisten in Griekenland de boel flink op stelten heeft gezet, en in z'n eentje bijna een heel land failliet heeft laten gaan. Zogenaamd was Varoufakis - hij noemt zichzelf een marxistisch libertariër - voor een 'eerlijkere' verdeling in de Griekse maatschappij.
Maar feitelijk hielp hij eigenlijk alleen maar mee met de instandhouding van ongelijkheid. De naam van de zogenaamde Griekse hervormer dook namelijk op in de Panama Papers, het journalistieke initiatief dat onthult wie er geld naar belastingparadijzen heeft weggesluisd:

Varoufakis ‘funnels thousands to offshore bank account’

He describes himself as a Marxist libertarian but a lifestyle of glamorous photo-shoots, evenings in chic bars and weekends in luxurious island villas may have convinced the man who brought Greece to the verge of bankruptcy to become a highly-paid capitalist.

Yanis Varoufakis, Greece’s former finance minister, is allegedly charging almost £40,000 for speeches he is invited to make worldwide, seeking payment via an HSBC bank account in Oman, according to reports.

Zo ben je nog de golden wonderboy van het Europese socialisme, en zo twitteren SP-Kamerleden dit soort dingen over je:
https://twitter.com/paululenbelt/status/718453757936340992
En voor één keer kunnen we het eens zijn met Paul Ulenbelt. Toedels, Yanis! Je mag wel inpakken. En doe de groetjes aan alle Griekse burgers die je belastingverhogingen door de strot hebt geduwd omdat jij zonodig die €-tekens in je ogen niet kon wegpoetsen. Oh, de ironie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten