Zielige Franse minister van BuZa beledigt nieuwe Britse collega Boris Johnson tot op het bot

Geen categoriejul 14 2016, 16:00
Alle Menschen werden Brüder.
Kijk, zo gaat dat dus in de Europese Unie anno 2016:
https://twitter.com/mennodebruyne/status/753539989405851649
Ayrault is, natuurlijk, een heel vervelend, huichelachtig en vooral ook zielig mannetje. De reden dat hij zo boos is, is dat Johnson en de Britse kiezer niet langer van plan zijn om Frankrijks gefaalde economische beleid nog langer financieel te ondersteunen. Hoewel het in Frankrijk minder slecht gaat dan in, zeg, Italië, staat de boel daar feitelijk ook op instorten. En dat al jaren.
Geen wonder dus dat Ayrault zo boos is. Hij wil de Europese Unie gebruiken om te parasiteren op het rijke noorden en noordwesten. Duitsland vindt dat nog steeds prima (alles om de oude Duitse droom om Europa te domineren te verwezenlijken), maar de Britten denken daar -- geheel terecht -- net een beetje anders over.
Toch is het opvallend dat minister Ayrault zich zo laat kennen. Je zou denken dat hij in ieder geval zou doen alsof hij de democratische wil van het Britse volk respecteert, maar niets is minder waar. Hij is woedend op de Britten, en al helemaal op de politici die Brexit steunden.
Gelukkig is Boris Johnson bepaald geen muurbloempje. Hij kan prima omgaan met dit soort kritiek en het zal hem er niet van weerhouden om de EU flink aan te pakken. Sterker nog, hem kennende zal hij dit soort uitspraken in zijn voordeel weten om te buigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten