Gepeste 17-jarige jongen weet zich geen raad met zichzelf. Dan krijgt hij prachtig advies van deze drie 100-jarigen

Geen categorieaug 08 2016, 15:00
Het is niet altijd eenvoudig voor tieners, in deze wereld. Zeker als je worstelt met je geaardheid. En al helemaal niet als je dan ook nog woont op een plek omringt door weinig begripvolle gereformeerden.
Julian is 17 jaar en woont in Hardinxveld-Giessendam. Een plaats die - zoals hij het zelf omschrijft - een uitschieter is van de beruchte Bijbelbelt. Voor een homoseksuele jongeman zoals hij is dat niet altijd eenvoudig, en daarom heeft hij samen met het experimentele tv-programma 3LAB de hulp ingeschakeld van drie honderdjarigen. Bij elkaar hebben ze drie eeuwen aan levenservaring, dus ze zullen wel het één en ander weten.
Maar Julian weet ook dat deze mensen geboren zijn aan het begin van de twintigste eeuw. Andere tijden! Zouden ze enig begrip kunnen opbrengen voor z'n situatie. Zuster 'Jo' van de Leur is een non geweest, dus een erg gelovig christen. Snapt ze waar de jongen mee zit, of kiest ze de kant van de kille gereformeerden?
Nou, de ontlading is dan ook héél groot als de jongen hoort wat de wijze ouderen van dagen hem voor advies te geven hebben.
vlcsnap-2016-08-08-12h46m56s6
De opluchting en ontroering is eenvoudig van het gezicht van Julian af te lezen:
vlcsnap-2016-08-08-12h37m00s179
Zoals zuster Jo dat het mooist uitdrukt: "Onze lieve Heer is geen krentenzifter." Voor Julian is dat een hele opluchting om te horen. En laten we dat ook onthouden als we mensen ontmoeten die anders zijn dan wijzelf. Dat is geen reden om ze buiten te sluiten, te treiteren of anderszins te pesten. Iedereen hoort erbij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten