Zo hoort het! Frankrijk sluit per direct meerdere haatmoskeeën, doet wat anderen niet durven

Geen categorienov 04 2016, 17:00
Terwijl landen als Nederland en Duitsland alleen maar afwachten tot het fout gaat, neemt Frankrijk liever actie door haatimams hun podium te ontnemen.
Waar gaat het toch heen met Europa vraag ik mij steeds vaker af. Bewijs dat er haat wordt gepredikt in vele moskeeën door heel Europa is er genoeg, maar die handel sluiten, daar durven we niet aan. Want nee, we zouden toch maar van het politiek correcte pad afgaan? Dat moeten we natuurlijk niet hebben. In plaats daarvan bouwen we liever asielzoekerscentra pal naast jihadmoskeeën, om daar de bezoekersaantallen nog wat te stimuleren.
Maar goed, gelukkig weten sommigen nog wel van aanpakken, en wat dit betreft valt de eer helemaal toe aan de Fransen. Dat is ook niet zo gek: zij weten als geen ander Europees land wat de gevolgen zullen zijn als je het jihadistische gevaar niet bestrijdt. Aanslag na aanslag werden de Fransen vorig jaar mee geconfronteerd, en hoewel de situatie daar nog alles behalve opgelost is, zijn ze vastbesloten om verbeteringen aan te brengen.
Al maandenlang maakt Frankrijk jacht op moskeeën waar niet vredelievend gebeden wordt om salam - vrede - maar waar juist haat overheerst. Vergis je niet: dit zijn niet enkel plekken waar mensen inspiratie vinden om wat minder tolerant richting hun gastheren te zijn. Dit zijn plekken waar actief kansenparels geronseld worden voor de jihad. Verhalen en beloftes over overvloedige weelde, ontelbaar veel mooie vrouwen en het martelaarschap vloeien rijkelijk in dit soort plekken. Het is een manier om contact te leggen met mensen die je wel naar Syrië of Irak weten te krijgen, zoat je je daar zo snel mogelijk bij ISIS kunt aansluiten.
Elk mens met een beetje gezond verstand zal daar een duidelijke conclusie aan verbinden: dit moeten we gewoon niet hebben in Europa. Sinds het begin van je klopjacht op de haatimams en hun moskeeën zijn al twintig van dit soort haatpodia gesloten, en deze week zijn daar nog eens vier plekken aan toegevoegd waar immédiatement een groot hangslot op de deur geplaats zal worden. Al die moskeeën bevinden zich nabij Parijs: niet verrassend gezien de gebeurtenissen van vorig jaar.:jj
Dit soort acties om extremisme te bestrijden kunnen we natuurlijk enkel aanmoedigen. Daarom zeg ik ook tegen onze Franse vrienden: allez! En tegen Nederland zeg ik: waarom kunnen we dat hier nou niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten