De Jessias heeft zijn werk gedaan: klimaatmaffia verviervoudigt, maar we krijgen géén premier Klaver

Geen categoriemrt 15 2017, 21:58
Nee, het zou met 16 zetels geen slechte uitslag zijn voor GroenLinks, maar toch is het - gelukkig - niet helemaal de uitslag waarop men gehoopt had bij de Prius-fans.
Als je Klaver vorige week in zijn stadion met zijn duizenden groupies zag, zou je bijna denken dat daar de nieuwe premier van Nederland stond. Nouja, qua aandacht dan: qua capaciteiten heeft deze ijdeltuit natuurlijk allesbehalve wat een representatieve leider volgens Nederland moet hebben.
Er zullen genoeg mensen treurig zijn om de aardige monsterzege van de VVD, en terecht: een kabinet zonder die partij wordt nu wel erg lastig. Toch zorgt het er wel voor dat het nu minder snel over een linkse boeg zal gaan. Het CDA en D66 zullen in vrijwel elke coalitie wel een sleutelrol spelen, en zitten met de vraag of ze liever links of rechts daarbij betrekken. En hoewel Klaver zeker - het moge gezegd worden - een knappe prestatie heeft geleverd met een verviervoudiging van de vier zetels die men in 2012 nog kreeg, is het waarschijnlijk niet genoeg om echt van belang te zijn bij de formatie die de komende dagen of weken zal plaatsvinden. En dat betekent hopelijk dat de klimaatmaffia ook de komende vier jaar niet meer dan dat blijft: een louche groep met helaas aardig wat invloed, maar gelukkig geen officiële macht. En néé, dus ook zeker geen minister-president met een gifgroen tintje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten