Bizar: Nederlandse staat beïnvloedt stemming associatieverdrag via Oekraïens propagandafilmpje

Dit is een louche constructie waar je haren recht van overeind gaan staan.

Je moet het maar durven. Het Nederlandse volk stemde in een referendum, al meer dan een jaar geleden, overduidelijk het associatieverdrag met Oekraïne weg. Dus nog even voor de duidelijkheid: een meerderheid van het Nederlandse volk stemde tégen, wat in een democratische rechtstaat zou moeten betekenen dat het feest dus niét door zou gaan.

Helaas lijken veel politici, zoals Mark Rutte en zijn eurofiele vrienden, geen boodschap te hebben aan zulke democratische principes. Zij lijken er nog steeds heilig van overtuigd te zijn dat Nederland eigenlijk ‘ja bedoelt’ als het ‘nee’ zegt. Logisch!

Deze laatste actie slaat echter wel alles. Tot hier hadden we het over politiek: onbetrouwbare politici met weinig zin om naar het volk te luisteren zijn allesbehalve uw stem waard, maar mogen dit op zich natuurlijk best doen – het is aan het electoraat om hen vervolgens af te straffen. Het is echter een heel andere zaak als de Nederlandse staat zich zomaar even gaat mengen in de discussie, en laat dat nou net zijn wat hier gebeurt.

Aanstaande dinsdag zal de Eerste Kamer stemmen over de wet die het mogelijk maakt het associatieverdrag, ondanks de keiharde afwijzing in het referendum, toch te ondertekenen. Hoewel de meerderheid hiervoor al gevonden is na het verraad van het CDA, dat eerst tegen en nu opeens voor is, laat men niets aan het toeval over. Nederland kreeg deze week namelijk opeens een interessant filmpje te zien waarin een Oekraïens-Canadese oorlogsveteraan ons eraan herinnert dat er maar liefst 145 van deze half-Oekraïeners in ons land begraven zijn nadat ze in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid. Dat is natuurlijk een nobel offer, maar moeten we daar nu per se in een speciaal daarvoor gemaakt filmpje aan herinnerd worden, een paar dagen voor de stemming in de Eerste Kamer? Toevallig zeg: hoeveel filmpjes komen er ook alweer langs om ons te herinneren aan de Polen of Ieren die hier omkwamen? Precies.

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=wmvM9evOlJA”]

De video is opgezet en verspreid door het Oekraïense Ukraine Crisis Media Centre. Het is natuurlijk al niet bepaald kosher dat Oekraïne onze politiek zo probeert te beïnvloeden met zulke wij-hielpen-jullie-help-ons-nu! -filmpjes, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Wie namelijk kijkt naar de lijst aan financierders van het mediacentrum, komt tot de ontdekking dat het geld daar bij lange na niet allemaal vanuit de Oekraïense overheid komt. Niemand minder dan de Nederlandse ambassade daar geeft gul aan de organisatie, wat dus betekent dat de Nederlandse staat het financiert. En dan is het cirkeltje rond: onze overheid betaalt zelf voor een propagandaspotje dat bedoeld is om onze parlementariërs te beïnvloeden. Krankzinnig!

Het is natuurlijk al erg genoeg dat Rutte zich als VVD-voorman inzet voor het ondemocratisch doordrammen van dit wanverdrag, maar als regeringsleider dient hij zich al helemaal afstandig te houden van dit soort acties. Het is natuurlijk lastig aan te tonen dat hij persoonlijk opdracht heeft gegeven hiertoe, maar het kan geen toeval zijn dat deze video net nu hier vertoond wordt: iemand in ons overheidsapparaat doet zijn uiterste best om het door-en-door corrupte Oost-Europese land zoveel mogelijk hierheen te trekken. Zeg maar alvast hallo tegen Oekraïne in de EU!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Sniper666

  Het was geen bindend referendum, dus mag de politiek maling hebben aan wat het volk denkt. Zo gaat het alsmaar door hier in NL.

  Oplossing. Het NL schaft de huidige politiek stelsel af en we gaan voor een verse vorm van directe democratie.

  1. Seneca

   Correct! Echter als mijn herinnering mij geen parten speelt, hebben zowel vvd als cda toegezegd dat zij de uitslag zouden respecteren. Dus wie speelt hier een bijzonder smerig spelletje? Juist, de veelgenoemde vervloekte overheid!

 2. Ni28

  Verschil tussen Rutte en de maffia? tt en ff.

 3. van Urk

  Typisch een Soros, Bilderberg of illuminatie opdracht. Laat het volk zien dat in zee gaan met Oekraine best okee is.

  1. Peter Selie

   Waar het n.m.m. om draait van Urk is de militaire samenwerking en men neemt op de koop toe dat 45,2 miljoen Oekraïners zich visum-vrij in de Schengen-zone kunnen bewegen, wat neer komt op meer, meer, meer vul maar in. De militaire samenwerking is zó belangrijk voor de slaafse Westelijke alliantie en de NAVO, dat Oekraïne vroeg of laat deel gaat uitmaken van de Europese Unie, want die azen samen met Amerika op de grondstoffen en Oekraïne wordt óók een wingewest van het westen, alleen zit het trans Atlantische bond genootschap in een spagaat wegens Oost-Oekraïne (Donbass regio). Het wordt mijns inziens gewoon oorlog en daarom is de militaire samenwerking met het ronduit nazistische Oekraïense bewind zó belangrijk.

 4. van Urk

  Maar het grootste deel van de volbloed Oekrainers waren nazi sympathisanten! Dus wat wil Rutte nou eigenlijk exact zeggen!?

  1. Verlazques

   Ze waren NAZI sympathisanten omdat ze van het juk van Rusland af wilden.

 5. kapitein

  Als ze toch ouwe koeien uit de 2e WO uit de Ukrainse sloot halen moeten vooral die filmpjes niet vergeten waar die joden in der naakte niksie afgeschoten werden…. en dat waren niet alleen Duitsers die aan het schieten en blij waren
  en anders gewoon helemaal geen filmpjes, veel verstandiger.

 6. Guus Geluk

  Je moet de afweging maken tussen uitermate belangrijke geopolitieke belangen (die volgens velen niet heel belangrijk zijn), en de wil van het volk (in een referendum dat niet bindend is).

  Tja.

 7. Ruud562

  We worden gewoon besodemieterd en belazerd door dat zooitje aan het Binnenhof, dat moge nu toch zéker wel duidelijk zijn!! Daarom zal de échte waarheid rond de MH17 ook nimmer bekend worden, spelen teveel belangen! Maar niet die van het volk!

  Enfin, met de afgelopen verkiezingen hadden we het roer drastisch kunnen omgooien, hadden ja!…! Want het volk hier w i l schijnbaar worden belazerd getuige de verkiezingsuitslagen!

  1. Marija

   ik ben het met u eens

 8. joost2

  Deze schandalige subsidie en propagandafilm is te danken aan de dwingelandij van Rutte.
  Die kan het nog steeds niet verteren, dat de Nederlander hem inzake het Oekraïne referendum in zijn hemd hebben gezet.

  In feite, als je het de meeste Nederlanders vraagt, moeten wij Rutte helemaal niet.

  Kan iemand mij in deze afgelopen 6 jaar één positieve bijdrage van deze Rutte noemen?

  Ja, een, “praatjesmaker”.

  Voor mij nu snel nieuwe verkiezingen, kunnen we afrekenen met incapabele mensen zoals Rutte en ook Pechtold.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.