Ruggengraatloze Halbe Zijlstra maakt zich niet druk om lerarensalarissen

Volgens de media liggen VVD en PvdA op ramkoers. Helaas denkt Halbe Zijlstra daar heel anders over.

Gisteren waren we nog heel opgetogen. Het had er namelijk alle schijn van dat het nachtmerriekabinet Rutte II alsnog kon vallen. De reden? PvdA en VVD liggen overhoop met elkaar over lerarensalarissen. De PvdA wil, natuurlijk, meer, meer, meer, terwijl de VVD het allemaal welletjes vindt.

Nou, helaas voor weldenkend Nederland lijkt de VVD opeens bereid te zijn om water bij de wijn te doen:

,,We moeten voorkomen dat in de laatste seconden dit kabinet nog in elkaar stort”, zei Zijlstra bij binnenkomst. Hij nam een taart mee met een foto van premier Mark Rutte en PvdA-leider Lodewijk Asscher. De bewindsmannen hebben vandaag het record gebroken van langstzittend kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar de coalitie dreigt met ruzie uiteen te gaan, nu ze samen nog een begroting voor 2018 moeten opstellen.

Zijlstra: ,,We vinden dat we het moeten afmaken zoals we begonnen zijn: in goede samenwerking, niet te veel gedoe. Ik hoop een partij aan te treffen die er op dezelfde manier inzit. Dat we op een nette manier, zoals het bij een demissionair kabinet hoort, de boel kunnen afsluiten.”

Let wel, nog maar even geleden noemde hij het dreigement van de PvdA om uit het kabinet te stappen nog “idioot.” Nu is het dus opeens pappen en nathouden.

De reden laat zich raden. Rutte heeft Zijlstra ongetwijfeld laten weten dat hij de hele rit wil uitzitten, no matter what. Tegelijkertijd zijn D66, ChristenUnie en het CDA vrijwel zeker bereid om een akkoordje tussen PvdA en VVD te accepteren, en dus krijgt de partij die tegenwoordig volstrekt irrelevant is — dat hobbyclubje van Lodewijk Asscher — alsnog haar zin.

En wij maar betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Peter Selie

  Nou sta er versteld van dat Halbe Zijlstra de enige is met een silicone ruggengraat, in mijn opinie zijn het allemaal eencellige wereldvreemde wezens, die bij elkaar klonteren tot een groot kwaadaardige gezwel dat bijna alleen bedoeld is om tegen het eigen volk in te gaan door zo Eurofiel als de neten te zijn zonder achteruit te kijken naar een groot federaal, totalitaire staat.

 2. corfo

  De partij van Zijlstra bestaat louter uit ruggengraatloze figuurtjes, zoals daar zijn :
  Rutte, Henri Keizer, Loek Hermans, Bassie Opstelten, Adriaan Teeven, van Baalen enz. enz. Van die hele zooi is niks goeds te verwachten.
  Zo’n figuurtje als Zijlstra, die te bekakt is om z’n voormalige dorps- en sportgenoten te groeten, een waardeloze friemelaar, die ’t aankijken niet waard is.

 3. Neworder

  Knettergek die laatste zin,
  “En wij maar betalen”

  Lerarensalarissen verhogen is een uitstekend idee voor het vasthouden van leraren in het onderwijs.

 4. Duckday

  De VVD is gewoon een zooitje zijn alleen bezig met eigen ik
  Rutte, Henri Keizer, Loek Hermans, Opstelten, Teeven, van Baalen enz. enz. Van die hele zooi is niks goeds te verwachten Zo te zien is de doofpot flink bewerkt

 5. Marija

  Wanneer zijn de verkiezingen in Duitsland?
  Wie zei ook alweer dat de hele kliek wacht op de uitslagen daarvan?
  Inmiddels lijkt wel duidelijk dat merkel en cs die weer gaan winnen.
  Pas dan zal je Rutte als de duidelijke landvarrader zien.
  Alles wordt daaraan opgehangen.

  1. Ni28

   Uiteraard Marija, de formatie wordt gerekt totdat zeker is dat Merkel wint. Dan kan het voor Rutte hier eindigen en kan hij naar Brussel Juncker vervangen. Qua inhoud veranderd er bijna niets en heeft Merkel haar mannetje in Brussel.
   EU = Duitsland. Mogelijke scenario.

   1. Guus Geluk

    Het is helemaal geen mogelijk scenario, het is de grootste onzin. De formatie duurt lang, vanwege de verscheidenheid aan partijen en de onderhandelingen wat levensbeschouwelijke thema’s betreft. Rutte is de kopman van de grootste partij, hetgeen betekent dat hij straks een kabinet kan formeren en wederom de minister-president wordt. Daar hebben de verkiezingen in Duitsland niets mee te maken.

 6. Ni28

  Als je zwart en wit vier jaar lang wilt laten regeren is het resultaat grijs. In dit geval goor grijs.

 7. Guus Geluk

  Dit kabinet heeft alle reden om de taart aan te rukken. Rutte II was een kabinet met tegenpolen, wier meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer later verdween. Desalniettemin is Rutte II het langstzittende kabinet van na de Tweede Wereldoorlog. De langdurige politieke stabiliteit in een instabiel politiek landschap, is ongetwijfeld te danken aan de verbinder Rutte en de oplossingsgerichte Samson.

  Ere wie ere toekomt – en de eer komt Rutte II toe.

  Nog een argument om Rutte weer premier te maken.

  1. Lex

   Go Guus valt er wat te vieren dan na Rutte 1 en 2

   Afbraakbeleid van Rutten heeft meer kapot gemaakt dan je lief is. Veel wat onze onze ouder en grootouders hebben opgebouwd daar is de sloophamer doorheen gegaan.

   Dankzij dit kabinet kan ik door blijven werken tot mijn 67e jaar.

   Dus gooi die taart maar in de vuilnis bak daar zit een vreselijke smaak aan.

 8. Punt50

  Slappe hap die VVD.

 9. Wim Vreeswijk

  Halbe Zijlstra heeft weinig van de praktijk begrepen. Juist in de Randstad met overvolle steden heeft men te maken met zeer moeilijk te onderwijzen, merendeels multiculturele klassen. Veel leraren zitten daar aldus dich tegen een burn out aan en in deze scholen wordt men dan ook grote schaal ondersteund door onderwijssurveillanten en onderwijs-assistenten.

 10. Blue monday

  Het zal toch niet zo zijn dat reaguurders en DDS tegen goed onderwijs zijn?

  Het begint met goede onderwijzers en weet u wat die verdienen?
  “tussen de €2.317,- en €3.640,- bruto per maand”

  Sorry hoor, maar daar komt geen HBO’er of WO’er zijn bed voor uit.

  1. HaZ

   Voor mij mogen die leerkrachten ook best een loonsverhoging krijgen. Het meest gehoorde argument om dat niet te doen, is omdat men een “luizenbaantje” heeft,
   korte werkdagen, ontzettend veel vakantie etc.etc. Maar is dat wel zo ?:
   http://www.drs-online.nl/artikel.php?ID=695

 11. Lex

  Ik denk dat er wel meer sectoren zijn waar werknemers er dringend geld bij willen hebben.

  Als de ene sector als het onderwijs er geld bij krijgt staan volgende week de politie, de brandweer, gezondheidzorg en nog velen andere sectoren op de stoep voor meer geld en dat weet politiek Den Haag donders goed.

  Iedereen wilt meer geld ook ik. Sommige mensen moeten het ook verdienen om er meer geld bij te krijgen je hebt velen die de kantjes eraf lopen vooral ambtenaren.

  De meeste mensen werken keihard en verdienen het echt.

 12. EllyD19

  Zijlstra zei neop de televisie maar bedoelde ja. Doet zijn baas ook.

 13. Bes Tolen

  Het meest eenvoudig en naar mijn idee het beste is het basisonderwijs vast te laten lopen. De problemen wat personeelsvoorziening betreft worden door de massa immigratie veroorzaakt. Het is dan juist goed dat betrokkenen daarvan in het basisonderwijs de wrange vruchten plukken. Daarvan leert ieder hopelijk dat de voortdurende massa immigratie oplopende problemen geeft en dat daarmee de toekomst van het hele land in haar geheel beslist onvoldoende kwaliteit met zich brengt. Tot heden en dat is onbegrijpelijk schijnen velen zich daarvan niet bewust te zijn.
  De politiek maakt er een rotzooi van. De praat is niet veel anders dan niet ter zake doende onwaardige propaganda. Liefst gelardeerd met het belasteren van hun gediscrimineerde autochtone tegenstanders doet ze aan zelfhandhaving. Stoppen met die massa immigratie, voorstanders van massa immigratie (en die zitten er klaarblijkelijk veel in het basisonderwijs gezien hun talrijke demonstraties,) aan pakken, werkelijk de problemen aanpakken. Alleen dan kun je pas opnieuw tot juiste verhoudingen komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.