NRC ‘Journalist’ Tom-Jan Meeus is woedend: Kamerleden mogen kiezers niet minachten, maar andersom mag wel!

Wat ben je dan voor journalist als je je daar druk over maakt?

‘Journalist,’ columnist en weetikwatnogmeer Tom-Jan Meeus van NRC Handelsblad is boos. Heel boos. Meneer vindt het namelijk vre-se-lijk dat er nogal wat burgers zijn die kritiek durven te hebben op Kamerleden. Maar andersom? Dat mag dan weer niet!

Ja, wat ontzettend problematisch dat burgers dat recht hebben, he, Tom-Jan? Laten we ze dat ‘recht’ onmiddellijk afnemen! Heb eerbied en respect voor Kamerleden, en wel meteen!

De arrogantie van deze man is stuitend. In een democratie zijn niet politici de baas en journalisten ook niet. Wie dan wel? Burgers. Maar ja, dat vindt meneer Meeus verschrikkelijk, want in zijn ogen zijn burgers het plebs. Achterlijk. Boos. Onderontwikkeld. De minachting druipt ervan af. Meneer en zijn vrienden in de politiek én media zijn namelijk veel beter dan Jan met de Pet. Die moet z’n bek houden.

Dan nog iets. Wat is dit eigenlijk voor soort ‘journalistiek‘? Juist als journalist is het belangrijk dat je politici wantrouwt. Minachting voor ze hebben is ook niet slecht, maar als dat meneer te ver gaat omdat hij zich ver verheven voelt boven dat soort emoties moet hij het maar doen met ‘wantrouwen.’ Als dat niet te veel gevraagd is tenminste.

En dat is het natuurlijk wél. Tom-Jan Meeus is namelijk een prominent lid van het mediakartel, wat weer een hechte band heeft met het partijkartel. Dat wisten we al langer, maar het is bijzonder vriendelijk van hem dat hij dat nog eens onderstreept door deze tweet de wereld in te sturen. Meneer is boos omdat hij die Kamerleden persoonlijk kent en/of omdat hij hun ideologie/wereldbeeld deelt. Daarom mogen burgers niet aan ze komen en is hij er gevoelig voor als ze dat wél doen.

Klootzakken, hoe durven ze iets negatiefs te zeggen over z’n matties?!

Nou ja, het goede nieuws is dat dit maar weer eens aangeeft waarom nieuwsconsumenten zo blij kunnen zijn met websites als GeenStijl, Opiniez en, jawel, DDS. Daar worden ze in nog wél serieus genomen. Bij de oude mainstream media — het mediakartel — duidelijk niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Pier Gerlofs Donia

  Een tweet van een NRC journalist, veel fantasie van de DDS journalist en er is weer een topic geboren.

  1. Punt50

   Weer een verse alias van DopperKogelbert etc…?

   1. F. Domela Nienhuis

    HUTTEN ALERT !

    1. Kiliaan Noppen

     Heb je Hutten al gebeld, dappere dodo?

  2. trampoline

   Kun je misschien een lijstje publiceren met je aliassen? Dat is een stuk duidelijker Dopper.

 2. Ni28

  Als politici kiezers minachten worden zij niet gekozen. Politici die hun beloftes niet waarmaken worden terecht minacht door de kiezers. Wat is er vreemds aan?

  1. corfo

   “Politici” doen niet anders als het minachten van kiezers; zij besodemieteren de kiezers door ná hun verkiezing heel anders te handelen dan dat zij ‘vóór de verkiezing hebben beloofd. In feite is het veel ernstiger als “minachten”. Het heet eigenlijk : bedriegen.
   In mijn ogen hebben kiezers alle redenen om “volksvertegenwoordigers” te minachten.

 3. trampoline

  Ik minacht de hele politiek al tientallen jaren. Waarom? Omdat politici bij herhaling liegen en beloften doen in hun verkiezingsprogramma’s en die rap vergeten als ze eenmaal gekozen zijn.
  Oplichting heet dat in gewone mensentaal en oplichters minacht ik.

 4. F. Domela Nienhuis

  Wie betaalt bepaalt. Dus logisch dat de kiezers hun volksvertegenwoordigers die door hen betaald worden kritisch mogen volgen.

 5. Babaji538

  Helder. Inzichtelijk. Duidelijk.
  Geen sprake van drogreden.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.