Kabinet-Rutte III blijkt kabinet Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips te zijn

Geen categorienov 09 2017, 9:00
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie? Welnee. Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips regeren ons.
Als je denkt dat Nederland geregeerd wordt door vier politieke partijen -- VVD, CDA, D66 en ChristenUnie -- heb je het, helaas, helemaal mis. Het zijn namelijk niet die partijen die bepalen wat er in de politiek gebeurt, maar vier grote bedrijven.

De beursgiganten Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips hebben druk uitgeoefend op onderhandelaars van het kabinet om de dividendbelasting te schrappen. Dat meldt de NOS op basis van onderhandelaars van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU.

De bedrijven in kwestie hebben de formerende partijen feitelijk gewoon gechanteerd. Hoe? Door te zeggen dat het blijven of afschaffen van de dividendbelasting een grote rol zou spelen in hun afweging om al dan niet in Nederland te blijven. Met andere woorden, schaf de dividendbelasting af of wij gaan weg. Als dat betekent dat de gewone Nederlander meer belasting moet betalen om de begroting rond te krijgen, het zij zo.
Geheel terecht dus dat zowel Jesse Klaver van GroenLinks als Thierry Baudet van Forum voor Democratie de regering onder vuur nemen:
https://twitter.com/jesseklaver/status/928325216811606016
Wat Baudet betreft, die voegt bijzonder belangrijke informatie toe:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/928398109989834752
Het partijkartel en Big Business vormen al jaren een twee-eenheid. Ze lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan, maar dat is flauwekul; een theatershow voor de bühne. Als je wetgeving analyseert zie je dat kleine ondernemers continu gepakt worden door de politiek, maar dat multinationals steeds weer krijgen wat ze willen.
Het onderscheid tussen politiek en Het Grote Bedrijfsleven is een mythe. De twee zijn één.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten