Kabinet-Rutte III blijkt kabinet Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips te zijn

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie? Welnee. Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips regeren ons.

Als je denkt dat Nederland geregeerd wordt door vier politieke partijen — VVD, CDA, D66 en ChristenUnie — heb je het, helaas, helemaal mis. Het zijn namelijk niet die partijen die bepalen wat er in de politiek gebeurt, maar vier grote bedrijven.

De beursgiganten Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips hebben druk uitgeoefend op onderhandelaars van het kabinet om de dividendbelasting te schrappen. Dat meldt de NOS op basis van onderhandelaars van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU.

De bedrijven in kwestie hebben de formerende partijen feitelijk gewoon gechanteerd. Hoe? Door te zeggen dat het blijven of afschaffen van de dividendbelasting een grote rol zou spelen in hun afweging om al dan niet in Nederland te blijven. Met andere woorden, schaf de dividendbelasting af of wij gaan weg. Als dat betekent dat de gewone Nederlander meer belasting moet betalen om de begroting rond te krijgen, het zij zo.

Geheel terecht dus dat zowel Jesse Klaver van GroenLinks als Thierry Baudet van Forum voor Democratie de regering onder vuur nemen:

Wat Baudet betreft, die voegt bijzonder belangrijke informatie toe:

Het partijkartel en Big Business vormen al jaren een twee-eenheid. Ze lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan, maar dat is flauwekul; een theatershow voor de bühne. Als je wetgeving analyseert zie je dat kleine ondernemers continu gepakt worden door de politiek, maar dat multinationals steeds weer krijgen wat ze willen.

Het onderscheid tussen politiek en Het Grote Bedrijfsleven is een mythe. De twee zijn één.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Zweedse kok

  Heerlijk, een rechtse regering.
  Om je vingers bij af te likken.

  1. Guus Geluk

   Ja, Rutte III is een centrumrechts meerderheidskabinet waarbij werkgevers en multinationals hun vingers kunnen aflikken.

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/746924/rutte-iii-kabinet-voor-werkgevers

   Het is ook koren op de molen van de linkse oppositie.

   1. corfo

    @ Guus.
    Je zou het NIET meer over likken hebben Guus. Nu doe je het tóch !
    Je bent niet betrouwbaar, Guusje.

    1. Guus Geluk

     Ha, die corfo.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Ja, jij hebt mooi lachen met al je Shell-aandelen !

     2. Guus Geluk

      Kerel, ik heb geen aandelen.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Multinationals = EUSSR

  Dit leden van dit gruwelkabinet staan stuk voor stuk en van aars tot huig in dienst van de EUSSR-Machinerie en de Kalief.

  En over vier jaar zal het breinloos stemvee, ‘gelobotomiseerd’ door die typische alles doordrenkende NLse apathie, de maalmachinerie van het cultuur-marxistisch onderwijs, de snow-flake ouders, van alle vreemde (lees conservatieve of echte liberale) smetten gezuiverd academisch ecosysteem en de dagelijkse PC-morfine uitgebraakt door de Orwelliaanse Staatsmedia en MSM – als oerbrave ‘geestelijk-houten’ Klazen wederom op ze stemmen.
  Nederlands is één grote lopende band waar de knipmessende robotten domheid, slachtofferschap, armetierigheid en zelfhaat wordt aangeleerd en op zelf-preservatie en autonoom denken de sociale doodstraf staat.

 3. DolleDries

  Ja je krijgt natuurlijk geen welvaart door de linkse manier van moestuintje en wat kippetjes.

  1. glazenbol

   Net zo min dat men welvaart krijgt door a sociale rechtes neo liberale niets ontziende totaal moraalloze nooit genoeg hebbende graaiers

 4. corfo

  Toen ik bovenstaande foto zag was m’n eerste indruk : “Dat is 100 % zeker een criminele organisatie !”
  Bij het goed bekijken van de personen óp de foto, bleek m’n indruk geheel correct.

 5. stennis

  Dit stel landverraders verdient het om na een proces tegen een muur gezet te worden…..

  1. Freud

   RUSTIG MAAR BK!! De dokter komt zo.

 6. fusilier

  En wie heeft de meeste aandelen aandelen bij Shell ? Voor geld moet alles wijken desnoods gaan zij over lijken.

 7. CJD

  Als linkse tomaat klinken deze geluiden op DDS steeds herkenbaarder in mijn oren.

  Ga zo door! 😀

  1. Ni28

   Als de linkse tomaten het voor het zeggen hadden waren wij nu Venezuela 2.0

 8. Michael

  Precies. Helemaal terecht dat GL, PvdA, en SP Rutte het hemd van het lijf vroegen hierover tijdens het debat over het regeerakkoord. Zie hier het resultaat, openheid van zaken en een rechts kabinet dat Big Business spekt ten kosten van de gewone burger. Jammer dat Baudet blijkbaar ruikt dat hier electorale winst zit en ook mee roept nu, we hebben hem hier nog helemaal niet over gehoord. Waar was hij toen de linkse oppositie dit aanzwengelde en er een groot punt van maakte?

  1. denk eens na

   Volgens mij heeft baudet het meer op met het midden en klein bedrijf.En laatst had hij het nog over het partij kartel waarin kamer leden naar shell verhuisde .

   1. Michael

    Het hele punt van de linkse partijen was: er wordt 1.4 miljard kado gedaan aan buitenlandse aandeelhouders, terwijl het MKB te maken krijgt met een BTW verhoging (zie ook tweet Klaver), en leraren die smeken om een paar miljoen krijgen een harde NEE van meer big business Rutte.

    We horen Baudet hier nu pas over. Ja, hij roept partijkartel, maar daarin is hij een soort Marianne Thieme (“voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie”). Hij heeft deze discussie over belasting en sociaal-economisch maatregelen nooit gevoerd met Rutte, dat waren de linkse partijen. Nu hij er het stikkertje partij-kartel op kan plakken is hij er als de kippen bij. Wekt erg de indruk alsof hij niet echt weet wat hij nou van die macro-economische maatregelen op zich vindt, maar dat hij alleen maar mee gaat roepen als hij er “partijkartel” bij kan zeggen.

    Het gekke is overigens dat leden van het “partijkartel” hier fel tegen zijn (PvdA, GL). Hoe legt Baudet dat dan uit?

    Hij blijkt alleen goed in het kapen van een standpunt door, wanneer het electoraal goed ligt, lekker mee te roepen en net te doen alsof hij het zelf allemaal heeft bedacht.

    1. denk eens na

     Volgens mij staat het gewoon op de fvd website hoe de fvd er over denkt. Dat is meer democratie , meer vrijheid voor midden en klein bedrijf en af van de baantjes carousel ( open sollicitaties).

     1. Michael

      Ja, maar die punten hebben toch niets met de dividendbelasting te maken? Daar had ie geen mening over tot nu. En het is natuurlijk maar de vraag hoeveel het “partijkartel” hiermee te maken, het is vooral de lobby van de multinationals, die was er ook wel geweest als er helemaal geen mensen uit de politiek in de raden van bestuur etc zouden zitten.

      Het waren de linkse partijen die van begin af aan fel tegen deze maatregelen waren. Door het kritische doorvragen van hun over waarom deze maatregel is genomen, wie hem heeft ingebracht, en op welke feiten hij is gebasseerd, is dit nu openbaar geworden.

      Nu het 4 multinationals zijn die blijkbaar kabinetsbeleid bepalen, springt de hele oppositie natuurlijk ineens op de bandwagon. En terecht natuurlijk, maar we moeten niet net doe of dit een punt was van baudet. Hij wil gewoon meeliften.

  2. chrism

   Groen Links ten tijde van Halsema en PvdA ten tijde van Woutertje Bos en die andere pielemuis Diederik Samson wisten het ook net als Ascher en wisten het veeeel eerder dan wij of wie dan ook .

   Dus wie verberg wat ?
   Nou het VVD , PVDA , Groen Links , CDA , D66 en in mindere maten de rest , maar de eerdere genoemde partijen hebben het volk jaren lang VOORGELOGEN !

   1. Michael

    Huh? Wisten wat?

 9. CJD

  Toch neem ik deze 4 partijen minder kwalijk dan de PvdA die afgelopen 4 jaar de zelfde beleid voor multinationals voerde. Dat rechtse partijen rechts beleid voeren is wel te verwachten. Vsn een partij dat zich links noemt zou je wel beter kunnen verwachten.

  Wer hat uns veraten? Sozialdemokraten

 10. Ni28

  Politici zijn afhankelijk van bedrijven en bedrijven iets minder van politici. Het zou 1:1 moeten gaan wat hier dus typisch niet het geval is maar daar heb je Rutte voor. Bedrijven regeren on en niet politici. Wij betalen alleen maar meer belasting voor deze bedrijven die de politiek chanteren. De burgers tot nuttige idioten getransformeerd.

 11. Duke

  Als Rutte en coalitiepartners niet willen luisteren naar het volk moeten we hen dus aanpakken door deze bedrijven te boycotten.

  1. Zweedse kok

   Precies.
   Nu eerst even tanken, dan naar de bouwmarkt voor verf, lampen en afbijtmiddel.

   1. corfo

    @ Zwöd.
    Wordt het je te heet onder de voeten ?
    Ik tank al járen geen Shell meer, ik tank nu Avanti à € 1,22 p/liter super !
    Bevalt uitstekend.

    1. Zweedse kok

     Sorry, maar mijn oprijlaan is zo groot dat ik halverwege een eigen benzinepomp heb.

     1. corfo

      @ Zwöd.
      Voor jouw oprijlaan hoef je je niet te verontschuldigen.
      Die laan leidt nog steeds naar je ondergrondse hol, neem ik aan ?

 12. Kodi

  Wierd Duk spreekt wekelijks met burgers over de stand van het land

  Opstand onder VVD’ers

  Door WIERD DUK
  Updated Vandaag, 00:47
  Vandaag, 00:03 in BINNENLAND

  Teleurgesteld zijn ze. Hun hele leven stemden ze VVD. Ook bij de laatste landelijke verkiezingen, al was het met tegenzin. Maar dat is nu voorbij. „Een van de belangrijkste problemen voor de toekomst is de islam”, zegt Simon (74). „Maar er staat niets over in het regeerakkoord. Onbegrijpelijk.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1093050/opstand-onder-vvd-ers

 13. Ni28

  Met een linkse kabinet zouden wij deze problemen niet hebben want dan zouden wij deze bedrijven al lang niet meer hebben. Wel andere problemen want zonder die bedrijven kunt je niet omheen. Wel is meer aandacht nodig voor de MKB en de burger. Een gezonde evenwicht zijn waarbij de bedrijven altijd meer mogen hebben dan de werknemers. Daar is socialisme aan kapot gegaan. Mensen die in staat zijn een bedrijf te runnen en werk verschaffen verdienen ook meer te krijgen anders doe je dat werk niet. Maar het moet binnen de perken blijven en dat moet politiek inzien en op inspelen en zich niet slaafs aan bedrijven onderwerpen. Dan verlies je de nodige evenwicht. De bedrijven zullen dan ook niet zo snel vertrekken als zij zeggen. In het buitenland is het ook niet alles.

  1. glazenbol

   De inbreng van multi nationals aan de samenleving is schromelijk overtrokken en zal bij vertrek niets meer blijken te zijn dan een bijna onzichtbaar rimpeltje in het water. Als Unilever vertrekt is er binnen een week iemand anders die spagetti maakt of shampoo od kroepoek of, en ook nog eens goedkoper ook aangezien |Unilever zich buiten de EU heeft geplaatst en straks te maken krijgt met hoge invoerheffingen waardoor hun concurrentie positie verslechterd is…..eigen schuld dikke bult, ook bedrijven hebben bij te dragen aan een samenleving en dus niet alleen graaien!!

 14. denk eens na

  En dan soms op DDS lezen dat rutte en de VVD te links is .

 15. denk eens na

  Dat. is weer een prachtig groot nieuw buiten huis voor de oranjes

 16. J.C.

  En hoe verberg je voor het Nederlandse volk dat je aan de leiband loopt? Je neemt 7 maanden de tijd om het zo te formuleren, dat het lijkt of je het zelf bedacht hebt, in het belang van Nederland (ha, ha, ha……).

 17. Rex Gildo

  Zowel Jesse Klaver (GroenLinks/cpn) als Thierry Baudet (FvD-referendumpartij) strijden tegen Rutte III inzake het afschaffen van 25 procent dividendbelasting – overige EU-landen 26-35% – ten behoeve van de multinationals. De gemiste 1,4 miljard euro zal weer bij de werkende mensen worden geroofd.
  Verhoging van het lage BTW (Omzetbelasting)-tarief van 6 naar 9 per honderd wordt met een simpele paraaf wel toegepast.
  Het VVD/D66/CDA/Gristenunie-kabinet dient ’t Grootkapitaal en Het Koningshuis.

  1. Michael

   Dat is een verkeerde weergave van zaken. GL, PvdA en SP hebben van begin af aan gestreden tegen afschaffen van de divident belasting. Baudet heeft er nooit wat over gezegd tot nu, en springt nu pas op de bandwagon, aangezien er electorale winst geboekt kan worden.

   1. glazenbol

    Het programma van de FvD geeft duidelijk genoeg aan dat zei zich meer richten op het MKB en ZZP-ers dus dit is gelöl

    1. Michael

     Maar dat heeft niks met divident belasting te maken. Je kunt je inzetten voor MKB en zzp’ers en dan ook divident belasting afschaffen. Hebben weinig met elkaar te maken. Dan moet Baudet vooral losgaan op de btw verhoging. Doet hij ook wel, en terecht.

 18. chrism

  Toen Wilders gedoogde werd bij Rutte 1 , toen al zei hij , dat hij geweldig geschrokken was , maar er niets over kon zeggen .

  Dit is al veel langer bekend enkel nu pas worden ze ontmaskerd , door Journalisten
  en groeperingen als de Bilderberg groep waar ook Pechthold en Rutte zitting in hebben net als de koninklijke familie waaronder Beatrix en vroeger Bernard en maar lacherig doen en door vele mensen als Illuminatie af doen , of zijn ze dat alweer vergeten ?

  Dit zijn de boosdoeners die we nog nodig hebben ook hoe raar het ook klink en weten jullie , dat Brexit een aderlating voor het almachtige EU dhr Junckers en co’s is , omdat ze het leger van de Britten graag hadden willen hebben en nu niet door gaat !

  Britse leger behoord tot de grotere ter wereld in tegenstelling tot Nederland .

 19. Farn

  Als ik het goed begrijp, ag de gewone nederla der weer gaan betalen om de EU instant te houden. ALLEEN NEDERLAND want de andere EU landen gaan hier niet in mee. Daar moet nl wel dividend belasting betaald worden.

 20. napels

  Rutte heeft heel vaak zien laten niks met de burger op te hebben,het zal hem een reet roesten,dat nederland hard naar een ravijn wordt geduwd.Het schofferen van 17 miljoen objecten doet hij het liefst,en hij zal ook niet schromen om het leger en politie in te zetten als het plens er genoeg van heeft en nederland weer leefbaar zou willen,hoor ik daar een hyena lachen?

  1. Freud

   ach jongen, het plens(sic!)zal het hun reet roesten wie er aan de macht is. Het plebs(zal je bedoelen) wil brood en spelen. Komt dat in gevaar dan worden goedwillende bestuurders zoals de Gebr. de Wit vermoord (Den Haag 1672) Maar niet iedere Nederlander is plebs. Van die 17 miljoen “objecten”(?) zijn er nog genoeg die desnoods via de straat zullen voorkomen dat zulke pseudo-revolutionairen zoals jij iets te zeggen zullen krijgen.

 21. Bes Tolen

  In 1066 veroverde Willem de veroveraar [Guillaume le conquereur Wlliam the conqueror) Engeland en dat is van beslissende betekenis gebleven. Lang konden de bewoners van beide kanten van de Noordzee, de Germaanse Zee veelal eerder geheten, elkaar taalkundig goed verstaan. Zij hadden ook de hoogste welvaart van de wereld. Dat veranderde door de komst van het christelijke Rome, dat tegen het jaar 1200 de grootste macht bezat, die ze ooit in Europa heeft gehad. Toen kwam naar wordt gesteld ook The City of London in het bezit van het Vaticaan en in die tijd werden onnoemelijk veel kerken gebouwd en kloosters ingericht, er kwamen wereldlijke bisdommen tot stand en zelfs de Germaanse stammengemeenschappen, een systeem al van voor het jaar ”nul” werden opgeheven. Elke vorst was afhankelijk van de paus geworden als die vorst er nog zat. De eerste grote poging West en Noord Europa radicaal te onderwerpen zoals onze gebieden in de achtste eeuw, was geen doorslaand succes geworden. Hoewel zo midden elfde eeuw veel omvangrijke steunpunten bleven. Sommige gebieden waren al een flinke kop kleiner gemaakt: hun vorsten definitief afgezet en de bevolking gedecimeerd. In 1200 legde het Vaticaan blijvend vaste steunpunten aan. Waaronder dus de City of London, het geheime centrum van wereldmacht als het om geld gaat.
  Ach, wij willen het niet beseffen hoe het ligt. We doorzien niet eens dat de eerste twee Engelse oorlogen steeds hun equivalent in Engeland zelf hadden. Want het waren steeds Roomse koningen die op instigatie en met steun van de paus, de oorlogen tegen de Nederlandse republiek voerden. Het ging niet om wat anders dan om het Roomse geloof opnieuw algemeen te doen invoeren. Hoewel men wie dat ook zijn, anders wil wijs maken. Niet zo vreemd. Zeker niet waar ook veel pausen helemaal niet in god geloofden. Maar wel in de grote macht natuurlijk.
  Napoleon redde de paus en de paus redde Napoleon door hem te voorzien van joodse bankiers, die de oorlogen wisten te financieren. En Engeland werd later in de negentiende eeuw evenzo voorzien. Het kolonialisme in Afrika leidde er toe dat alle delfstoffenmijnen in handen van de financiers en hun directe relaties kwamen. Zelfs daar, in Zuid Afrika, waar al een eigen begin was gemaakt met mijnbouw. Zuid Afrika moest bloeden. En de tegenstellingen in dat gebied werden er blijvend door vergroot.
  Wil het nu dan anders zijn dan het al eeuwen is? Nee maar de bevolking is dommer dan ooit. Bovendien heeft de bevolking daardoor en niet alleen daardoor dus, geen eigenlijke macht waar de grote geldmacht zeker uiteindelijk, toch de lakens uitdeelt. Maar nu laat die charge om de dividendbelasting te schrappen toch een beetje van de grote geldmacht zien. Waarom Engeland altijd zo’n aparte tegen het vasteland van Europa gerichte politiek voert. Ook nu de Brexit. Denk niet dat dat anders ligt. Vergis u niet, het ligt wel heel anders dan de oppositie op het vasteland van Europa tegen de huidige EU inhoudelijk wil. Wie dat niet kan of wil zien, vaart blind. Juist de grote geldmacht wil alleen bepalen wat haar belang is. Wil altijd de beslissing. En nu? Het ligt simpel. Nederland en andere landen houden dividendbelasting in. Particulieren in eigen land mogen die dividendbelasting als voorheffing verrekenen op de inkomstenbelasting op inkomsten uit aandelen en wat er fiscaal mee wordt gelijk gesteld. Maar ja, dat wil Engeland niet. Kijk om zulke zaken mag Engeland geen lid van de EU zijn. Van de geldmacht daar niet. En daar kan alleen maar het beste tegen worden gestreden door gezamenlijk optreden van alle andere Europese landen. Gewoon Engeland er toe over halen of onder meer dan dat, hetzelfde regime toe te passen als andere landen, ook voor landen in andere werelddelen. Bijvoorbeeld Afrika. Het internationaal verdrag ter voorkoming van dubbele belasting geeft al de voorzetten. Al lang. Laten we wel wezen, Engeland heeft het door de geldmacht in zich ons nog tot veel meer te dwingen. Dus is die kwestie dividendbelasting ook als een proefballon te zien. Daarom moeten we politici hebben die hun zaken kennen en voor Nederland staan.
  Laten we de financiële grootheid leren kennen en doorzichtig laten maken. Hoe heel precies de grote geldmacht in het westen in elkaar steekt. Deep State overheerst ons allen. Helaas, dommer als nu zijn de Europeanen nog nooit geweest. Maar waar leidde het verleden toe? Het moet in ieder geval anders. Voor het volk. De aanval op de geldmacht moet intelligent voorbereid worden.

 22. Bes Tolen

  Het gaat hier om 15% dividendbelasting bedoeld als voorheffing op te betalen inkomstenbelasting wegens opbrengst van aandelen en aanverwant. In Nederland fiscaal = box 3 IB, geldt overigens een fictieve opbrengst gerelateerd aan de waarde van de aandelen. Voor buitenlands wonende houders van die aandelen kan verrekening gelden door het land van inwoning maar dat is niet overal zo.

  15% dividendbelasting moet door een betreffend bedrijf worden betaald voor haar grootaandeelhouders, die via de inkomstenbelasting daarenboven nog 10% moeten betalen. In totaal wordt dan 25% van het bruto dividend betaald. Dat is een eindheffing. Het gaat dan niet om de grote beursfondsen.

 23. Domtoren52

  Jaja, ze hebben zich weer flink in hun reet laten naaien
  Wij zijn het lachertje van de rest van Europa

 24. Babaji538

  Ik verwijs u graag door richting TU Eindhoven,
  Philips (S)LEDt Lighting & Pikwick Ethical Tea Partnership.

  Ik heb liever kokend heet slootwater.
  Het is zo maar mijn voorkeur.

  Petra Hermans

  1. Zout

   Sodemieter op!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.