Mark Rutte over streng immigratiebeleid Oost-Europese landen: ”schaamteloos”

Bij een politieke en Europese top in Brussel heeft Mark Rutte gezegd dat het immigratiebeleid van de Oost-Europese landen en met name die van Hongarije, onder leiding van Viktor Orban, ‘schaamteloos’ is. Hij heeft geen goed woord over het aantal vluchtelingen die de landen hebben opgenomen.

Nederland en andere landen willen dat nieuwe vluchtelingen eerlijk over de EU-lidstaten worden verdeeld. Die afspraak was eerder gemaakt, maar Polen en Hongarije werkten daar niet mee. Zij namen geen enkele vluchteling op, Tsjechië en Slowakije nog geen twintig.

De opmerkingen werden natuurlijk geplaatst onder het mom van ‘gebrek aan Europese solidariteit’. Als je niet het aantal vluchtelingen opneemt, het aantal dat ook nog eens opgelegd is, dan dat is ‘afgespr0ken’ ben je niet solidair. Dat solidariteit niets met dwang te maken heeft, maar alles met vrijwilligheid, wordt hier dan even vergeten.

De label ‘solidair’ wordt te pas en te onpas gebruikt om mensen immoreler neer te zetten in vergelijking met de actoren die wel ‘volgens de afspraken opereren’. Dat bepaalde afspraken opgedrongen worden zonder de toestemming van de actoren waar het om draait, maakt het niet immoreel als je er niet aan wil voldoen.

Toch wordt deze kaart vaak getrokken als men even niet doet wat de Europese Unie wil. Immigratie is een grote impact op een maatschappij, zeker immigratie van grote groepen mensen. Daar mogen landen best moeilijk over doen en het serieus nemen. Een andere oplossing of beleid zonder maatschappij ontwrichtende keuzes, zouden op de lange termijn weleens goed zijn. Enfin, de meeste landen in de Europese Unie kunnen Oost-Europa beter wat serieuzer nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Knopper

  Oprutte kwallenkop

  1. DirkSteen

   heel duidelijk en terecht!!!!!

   1. hans-e-pans

    Je zou ook kunnen zeggen.

    Het ongecontroleerd toelaten in Nederland van gelukzoekers/vluchtelingen is: ”Schaamteloos”.

 2. trampoline

  Dit jaar is een examenjaar voor Mark Rutte voor zijn aanstaande nieuwe functie als opvolger van Tusk.
  Hij moet zich profileren om de steun van mutti Merkel en van koekje Macron te krijgen.

  1. Dubbele Komma

   Alsjeblieft stop met foto’s plaatsen van die enge rotkop

   Ik word met de dag misselijke van deze idioot.

   Hoe durft dit minderwaardig liegend stuk vreten het woord “schaamteloos” in zijn LIEGENDE mond te nemen.

   Een beetje geschiedenisleraar zou dondersgoed moeten weten waarom Hongarije en de Balkan helemaal NIKS van de islam willen weten.

   Misschien omdat de islam daar het volk 100en jaren heeft onderdrukt,vermoord en tot slaaf gemaakt hebben.

   En hij wil dat die landen opnieuw aandoen.

   Dat is pas SCHAAMTELOOS.

   Rutte engbek pleur op. Griezel. Ik walg van je.

   Schaamteloze landverrader.

   1. Top

    En nu maar hopen, dat hij dit leest! Alhoewel? Het begrijpen is een ander verhaal en dat zal wel weer een leugen zijn.

 3. Ni28

  Ik vind weer de brede islamisering van Europa schaamteloos. Rutte doet na wat hem opgedragen wordt. Kan hem schelen dat Europa uiteindelijk aan kapot gaat dan zit hij inmiddels lekker in Brussel. Verdient met bloedgeld die de burgers zullen betalen. Wat een lafaard! In deze hebben de Visegrad landen gelijk en zij zijn de enige die Europa Europees willen behouden. De rest wordt op den duur onleefbaar zoals de Midden Oosten nu is.

 4. Michel69

  Weet u wat schaamteloos is huftertje Rutte de Nederlandse bevolking overspoelen met islamitisch tuig waarvan u weet dat daar terroristen tussen zit maar bevel van Merkel is duidelijk belangrijker smerig stuk vreten!

 5. Ritter

  Het is schaamteloos dat de EU ons probeert illegale immigranten aan te smeren als z.g “vluchtelingen”.

  De meeste asielzoekers die naar Noord/West Europa reizen zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken. Het zijn economische illegale immigranten die naar Noord/West Europa reizen vanwege ruime uitkeringen die ze hier krijgen.

  Immers ze reizen vanuit veilige gebieden in de regio (b.v Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa waarbij ze door veel veilige landen reizen om de “honingpot” (lees Noord/West Europa) te bereiken.

  Zolang het EU beleid is deze economische illegale immigranten te “belonen” met opname in een Europees land zal de stroom illegale immigranten uit de islamitische landen aanhouden. Immers de aanzuigende werking van ruime sociale voorzieningen is zeer groot en bekend onder deze illegale immigranten.

  De Oost Europese landen komen op voor hun land en volk en laten niet toe dat illegale massa immigratie uit de islamitische landen hun land kapot maakt.

  1. Zout

   Hoe zou dat zijn over tien jaar? De stroom is gans onmetelijk en tegen de tijd dat het bijltjesdag is zitten de verantwoordelijken op een burgemeestersstoel of met hun politieke aars op een EU-zetel.

 6. Ritter

  In de regio zijn er plaatsten genoeg die veilig zijn zoals Turkije en Libanon(of zelfs delen van Syrië die nu veilig zijn). Zelfs landen als Saudi Arabië (die dicht in de buurt ligt) zijn veilig en dat land kunnen veel Syriërs snel bereiken. Maar daar willen ze niet naar toe.

  En over Eritrees gesproken: die komen naar Europa als z.g “vluchteling” maar gaan op vakantie naar dat land als ze eenmaal een verblijfsvergunning hebben gekregen.

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://youtu.be/DstSklx-p8s

 7. denk eens na

  Deze man is ziende doof.

  1. denk eens na

   rutte VOOR islamiseren van de eu.

  2. Mart

   Nee dit sujet is een zeer slim kereltje met hoge ambities.Hij bespeeld het stomme volk en glimlacht (grijnst) de vouwen in zijn beweringen glad.Ik heb hem al jàren door…nu de genen nog die hem steeds maar weer kiezen.

  3. meijer61200

   Komt van het rukken

 8. Florissa

  Schaamteloos is de regering die ons opzadelt met een ongekozen stelletje schorum in Brussel,en referedum ,inspraak en democratie gewoon aan de kant schuift.
  He zal best nog even duren ,Maar dat de boel klapt staat voor mij als een paal boven water .

 9. nienke

  Weetje wat schaamteloos is Rutte, de Ned. bevolking opzadelen met al die migranten die hier geen barst uitvoeren, lekker lui de hele dag niets doen en elke maand je uitkering innen.
  Alles wat zij gratis krijgen wordt betaald door de Ned. belastingbetaler die kei en keihard moet werken om de rekeningen te kunnen betalen.
  Het zijn parasieten.

 10. DolleDries

  Wat een vreselijk misbaksel is die vent toch.
  Zelf schaamteloos de ene leugen na de ander brengen

 11. Floris

  Eens met de voorgaande sprekers.

  De EU en de ruggegraatloze politiek correcte kuddedieren zoals Rutte zijn de schaamteloze verraders van hun eigen volk.

  De Oost-Europese leiders staan pal voor hun mensen en steken daarom moreel ver uit boven de West-Europese politieke weekdieren die het nageslacht hebben geofferd op het altaar van de politieke correctheid en de heilloze multiculturele chaos.

 12. Original NL

  Deze bekwame ” minister president”
  (volgens bullshit generatoren Dopper en co) laat geen gezin na…dus na hem de zondvloed..
  Na het afschaffen van de dividend belasting voor multinationals en het slaafs volgen van hobbit merkel, liggen de baantjes straks voor het oprapen.
  Hij blijft lachen.
  Wij mogen alles betalen en tot de dood doorwerken .
  Hadden wij maar zo’n kerel als de premier van Hongarije.
  Mannen houdt uw poot stijf!!

  1. PMG

   PMG over Mark Rutte: schaamteloos!

   Rutte: ‘Dit keer krijgt iedereen twééduizend euro!’
   (DWDD)

 13. EllyD19

  Hij doet wel z’n best, maar we weten het allemaal, puur eigenbelang.

 14. Ni28

  Het wordt de hoogste tijd dat deze Pinnokkio opzout en dan zonder promotie.

 15. Bes Tolen

  Rutte heeft Nederland nooit van huis uit leren kennen. Wonend in Den Haag meer een koloniaal en gezichtspunten verwant aan veel lieden in zijn kabinet. Mensen, die er op benoemd zijn omdat ze de eigenwaarde van Nederland en haar bevolking, met in het bijzonder de autochtone, niet erkennen. Geen goede Nederlanders zijn omdat ze onvoldoende binding met en liefde voor dit land hebben. Zo’n kabinet hangt als het ware in het luchtledige boven Nederland waar ze mooi de baas over kunnen spelen. Zo’n kabinet acht zich zelf niet verplicht voor de belangen van de Nederlanders op te komen. Het is eerder een vreemdelingenkabinet.

 16. Peter Loosduinen

  Schaamteloos is mensen die uitgeprocedeerd zijn niet het land uitzetten maar hier op kosten van de Nederlandse belastingbetaler verder laten leven.

  1. PMG

   RAAK!

   1. poldi

    Nee PMG, super raak.

 17. poldi

  Die Orban staat tenminste ergens voor, zijn eigen volk en cultuur.

  De hypocriete Rutte staat alleen maar voor zijn aanstaande EU baan en slijmt bij wir-schaffen-das Merkel.
  In Japan willen ze ook geen import. Ze zijn bang dat hun eigen cultuur anders verdwijnt. Dat zouden wij hier in Europa ook moeten doen.
  Helaas hebben wij hier in Europa een ongelofelijk zooitje debielen in de politiek zitten.
  Mensen zouden wijzer moeten stemmen bij verkiezingen.
  Ik blijf de hoop houden dat op een gegeven moment de koek op is voor de burgers in de EU en dat hele zootje de laan uit gestuurd wordt.

 18. poldi

  Wat schaamteloos is ?

  Je eigen ouderen koste wat het kost thuis laten “wonen”
  De mensen in verzorgingshuizen in hun eigen stront laten liggen.
  Mensen die hun hele leven hebben gespaard om hun huis af lossen nu terugpakken.
  Op een stiekeme manier een energieheffing van 110 euro doorvoeren.
  De btw voor boodschappen verhogen.
  Weet hoeveel gajes hier opvangen betalen en huisvesten ten loste van onze eigen zwakkeren.

  DAT is beschamend Mark Rutte !!

  1. PMG

   RAAK!

 19. PMG

  Vleesetende organismen zijn verder aan het evolueren. Naast enkel insecten en andere kleine beestjes te eten gaat de Nepenthes een stapje verder, zijn dieet bestaat uit maaltijden van knaagdieren. Deze rat-etende planten zijn ontdekt in de Fillipijnen door natuurwetenschappers. Het is beangstigend dat hij grote ratten kan vangen in zijn gecamoufleerde val en kan persen door zijn keelgat. De Nepenthes Attenboroughii is de grootste vleesetende plantensoort van de wereld. Laten we hopen dat de organismen het hierbij laten en niet zo groot worden dat ze een bedreiging gaan vormen voor de moslims.

 20. Tjeempie80

  Rutte heeft gelijk, je kunt niet selectief winkelen in de EU.

  1. swetsnek

   nee dat was het ?????? nutteloos geval ben jij

 21. Zout

  Waar het immigratiebeleid toe leidt?

  Vannacht in de Telegraaf:

  “In Maastricht zijn donderdagavond twee mensen doodgestoken en drie mensen gewond geraakt. De politie heeft een arrestatie verricht bij een moskee.

  Een ooggetuige vertelt aan De Telegraaf dat de vader en een moeder van een Syrisch gezin apart van elkaar wonen en dat de vader – na een ruzie in de moskee – terugkeerde naar zijn huis. Daar zou een groepje Syrische jongeren hebben aangebeld en de man hebben neergestoken. Vervolgens zouden ze een kilometer verder naar het huis van de moeder zijn gegaan, aangebeld hebben en haar keel hebben doorgesneden.”

  1. poldi

   Misschien is het geen terroristische aanslag, maar we hebben wel de overwegend islamitische deelnemers van een oorlog is ons land gehaald en tegelijkertijd alle achterlijkheid en haat tegen het westen en vooral Israel.
   Hoe komt de dader trouwens aan een zwaard?
   Dat is niet is dat de meeste mensen thuis hebben liggen.
   Je zou ook verwachten dat ze zo iets moeten inleveren wanneer ze hier arriveren.

 22. buitenbeentje

  – In ieder geval is voor iedereen duidelijk waarom veto´s afgeschaft zijn.
  – Van de beloofde 160.000 te verdelen migranten zijn er in twee jaar AL pakweg 32.000 verdeeld.
  – Simpele oplossing voor bv Orban: Richt een asielzoekerskamp in aan de Oostenrijkse grens. Geef via een versnelde procedure deze asielzoekers een verblijfsvergunning. De dag erop zitten ze allemaal legaal in Oostenrijk of Duitsland. Wat wil een gelukszoeker in Hongarije, Tsjechië, Slowakije of nog verder de armoede in richting Roemenië en Bulgarije. OK, je kan natuurlijk een beroep doen op de solidariteit van de gelukszoekers.

  Schaamteloos, je zou er om kunnen lachen als het niet zo droevig was wat deze pathetische figuur allemaal liegt.

  1. corfo

   @ buitenbeentje. Om vanuit een “vluchtelingen”kamp naar Oostenrijk te komen lijkt mij moeilijk voor de “vluchtelingen”. Zoals ik zag, en u wellicht ook weet, worden de Oostenrijks-Italiaanse grensovergangen streng bewaakt door de Oostenrijkse politie en het leger.
   “Vluchtelingen” moeten alsdan via bergpaadjes naar de door u aangeprezen landen.
   Solidariteit bij “asielzoekers” is m.i. ver te zoeken.

   1. buitenbeentje

    Orban vs Oostenrijk gaat dus over de Oostenrijkse grens. Er zijn talloze overgangen tussen Oostenrijk en Hongarije.

    Afgezien daarvan heeft iemand met een verblijfsvergunning recht om vrij te reizen binnen het Schengen gebied. Die “vluchtelingen” blijven echt niet in een land met lage uitkeringen. Bijvoorbeeld: De uitkeringen voor erkende “vluchtelingen” in rood/groen Wenen (€ 837,76) zijn aanmerkelijk hoger als in andere Bundesländer (OÖ € 560) sinds die hun uitkeringen verlaagd hebben. Je mag drie keer raden waar de meeste “vluchtelingen” toen naar toe trokken.

    1. buitenbeentje

     Erratum: In de eerste zin Oostenrijkse grens = Oostenrijks/Hongaarse grens

     1. corfo

      @ buitenbeentje.
      Of de grensovergangen tussen Oostenrijk en Hongarije ook streng gecontroleerd worden weet ik niet. Ik vermoed dat er niet erg veel “vluchtelingen” vanuit Hongarije naar Oostenrijk trekken omdat er niet erg veel “vluchtelingen” in Hongarije verblijven en dhr. Orban wil dat, terecht, zo houden.
      Hongarije, ooit leeg geplunderd én gevreten door de Russen en dat zou nu wéér gaan gebeuren door de “vluchtelingen”.
      Ik kan me de houding van Hongarije zeer goed voorstellen.

 23. Guus Geluk

  Rutte heeft gelijk, landen als Hongarije en Polen willen wel de lustrn, maar niet de lasten. Men strijkt grote subsidies op en heeft toegang tot de Europese markt, daar mogen we iets voor terugverwachten.

  1. Vit

   Yep zoals subsidie voor een geluidswering in niemandsland, dat is waar. Die toegang is er toch wel Guus, daar is de EU niet voor nodig want dat was er al met de EEG.

  2. wheelboy

   Guus Vriendje van Rutte !! Oostblok landen hebben gelijk .Ten eerste zijn die landen niet zo rijk als wij en hebben ze al moeite zat hun eigen boontjes te doppen . Gezondheidzorg en div andere aangelegenheden liggen op een veel lager nivo als het onze .

   Dan hebben hongarije en consorten het beter door als die idioot van een Kutte .Kutte duwt ons een hoop ellende in de maag .Meneer vreet er niet minder om . Maar hele Nl volksstammen hier in NL doen dat wel die zitten of tot hun nek in de schuld of rukken het nog maar net . Dan nog niet te praten over alle lasten verzwaringen die wij al op ons dak gehad hebben .Ik kan zo nog even doorgaan .Maar simpel een euro kan je maar een keer uitgeven . Dan zou mijn keuze vallen op onze eigen bevolking die het nodig heeft en niet op een stel economische vluchtelingen .Inschattende u AOW en een pensioentje en een afbetaalde woning?

  3. wheelboy

   En Guus ooit van het verdrag van Dublin gehoord .Dat zegt daar waar een persoon een land binnenkomt en aanmeldt voor asiel dat land moet ze dan opnemen .
   Dublinverordening III – Hoofdinhoud
   De Dublinverordening III is een Europese Verordening die sinds januari 2014 van kracht is. Deze verordening schept duidelijkheid over welk land verantwoordelijk is voor de behandeling van een verzoek om asiel. Meestal is het land waar de vreemdeling het Schengengebied binnenkomt verantwoordelijk.
   Maw italië en Griekenland moeten het zelf uitzoeken .

 24. cor wit

  Hij wil nog meer veren in zijn komt die landverrader
  Ik hoop dat die landen hun poot stijf houden dan kunnen we daar heen vluchten als de islamisering toe neemt in ons verrotten land
  Onbegrijpelijk dat de mensen dit maar blijven pikken de toekomst van de Nederlandse kinderen is nul,nul dankzij deze smeer pijpen Rutte en brussel

 25. Vit

  Het verschil tussen vluchteling en economische asielzoeker wil maar niet bij Rutte doordringen, het valt hem niet op dat het overwegend strijdbare kerels zijn die hier aankomen.

 26. Vit

  Het schijnt dat je in die landen voor weinig een huis kunt kopen, hmm dat geeft wel te denken.

 27. Vit

  De EU is alleen belangrijk bij energie besparende maatregelen zoals bijvoorbeeld stofzuigers die niet boven een bepaald vermogen kunnen, althans dat vinden zij zelf.

  1. corfo

   @ Vit.
   Ho ho, u vergeet iets !
   Verder heeft het ,niet door óns gekozen, EU-“parlement” zéér langdurig en uitgebreid gediscussieerd over de lengte van condooms (kennelijk van groot belang in dat “parlement) maar tevens, óók uitermate belangrijk, over de kromme hoek van bananen ! Jazeker, dat is niet misselijk natuurlijk; daar tussendoor hebben ze tevens vréselijk veel gepraat over “koetjes en kalfjes” op aandringen van Annie Schreier-Pierik.
   Zoals u ziet, maar ook wel wist : een zeer belangrijk “instrument” dat EU-“parlement”.
   (Sorry dat ’t rijmt, was niet mijn bedoeling, maar mogelijk fleurt de laatste zinsnede de Brusselse misère een klein beetje op ?)

 28. poldi

  SUPER Orbän!
  Laat je niet opschepen met de resultaten van de fouten van mevrouw Merkel. Zij heeft geroepen “kom maar” dus dáár moeten de “vluchtelingen” heen. Wie zit nu te wachten op economische vluchtelingen uit Somaiië en Eritrea die bij ons levenslang van de Bijstand, zorg en huisvesting gaan genieten.

 29. corfo

  Wát een SCHAAMTELOZE niksnut is deze grijnzende meeloper, onderkruiper, leugenaar én bedrieger. Dhr. Orban van Hongarije heeft natuurlijk óók gehoord over de dubbele moord in Maastrichtg en denkt : “Dát doe ik mijn volk niet aan ! Wat die blinde vink Rutje doet, is zijn zaak en ik, Orban, ben benieuwd hoe lang de Nederlanders dit nog nemen van zo’n nietszeggend mannetje !”
  Vóórdat de moord in Maastricht werd opgemerkt wist Pinokkio het al : “Heeft niets met terrorisme te maken”, lispelde de dwaas. We zijn mooi in de maling genomen door die hele maffia-bende die zich “regering” durft te noemen.

  1. poldi

   De reactie van Rutte is na de bloedige aanslag in maastricht wel zeer opvallend.
   Stel je toch voor dat het een echte terroristische daad is, dan moet het beeld van Nederland waar geen terroristische aanslagen plaatsvinden met alle macht beschermd worden.
   Denk maar aan de aanslag bij CS Amsterdam en de officiele reacties toenj een verwarde aan een te “lage” suikerspiegel lijdende marokkaan met zijn auto op een groep israelische touristen inreed.

 30. poldi

  WAAROM hebben de Oost-Europese landen groot gelijk ?

  Sinds de jaren 80 stijgt het aantal incidenten van Eerwraak. Daarnaast worden ze ook steeds bloediger…

  Maar mensen we moeten nog meer van dit soort volk hierheen halen i.v.m. de vergrijzing (kuch kuch kuch wat een kolder en klucht die leugens over de vergrijzing)… en ook de EU wil meer van dit soort mensen importeren.

  Nu zijn er slimme landen (Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije) maar die worden geschoffeerd door onze grootste leugenaar en huichelaar Rutte.

 31. corfo

  Hadden wij maar een échte politicus die een kwart van de moed heeft die Orban bezit.
  En dan durft zo’n omhoog gevallen, achterbakse, gemene genderneutrale niksnut, zo’n man, Orban, “schaamteloos” te noemen. Als ’t niet zo triest zou zijn, zou je toch in lachen uitbarsten. Wat sla je als Nederlander toch een plé-figuur in de wereld met zó’n mannetje als “vertegenwoordiger”.

 32. poldi

  De “geen terroristische” reactie van Rutte is na de bloedige aanslag in Maastricht wel zeer opvallend.
  Stel je toch voor dat het een echte terroristische daad is, dan moet het beeld van Nederland waar geen terroristische aanslagen plaatsvinden met alle macht beschermd worden.
  Denk maar aan de aanslag bij CS Amsterdam en de officiele reacties toen een aan een te “lage” suikerspiegel lijdende marokkaan per `ongeluk` op de gaspedaal trapte en zodoende met zijn auto op een groep israelische touristen inreed.

  1. Guus Geluk

   Dat is helemaal niet opvallend. De premier heeft zich vanuit het buitenland in verbinding gesteld met de politie in Maastricht, welke aangaf dat er geen sprake was van een terroristische aanslag. Als Rutte zou beweren dat er wél sprake was van een aanslag, zou hij tegen zijn eigen politie-apparaat ingaan.

   En voor de zogenaamde “aanslag” in Centraal is geen bewijs.

   1. poldi

    Guusje toch, heb je wel eens van een doofpot gehoord,

    1. Guus Geluk

     Waarom zou de politie een terroristische aanslag op Syriërs in de doofpot stoppen?

     1. Code134

      Een logische vraag die uiteraard onbeantwoord bleef.

     2. sjun

      Het zou politieke partijen die verandering van beleid wensen met betrekking tot de overvraagde tolerantie voor invasie, gebrek aan integratie en islamisering en het parkeren van de oplopende rekeningen daarvan in Nederland maar in de kaart spelen. Aangezien Rutte vervolgcarriere in Europa nog niet helemaal rond is ligt het voor de hand dat hij verandering van beleid niet moet willen.

      Lijkt me een antwoord dat je zelf had kunnen bedenken. Maar dat lukt je nu een volgende keer vast wel.

    2. corfo

     @ poldi.
     Misschien is het beter om niet meer te reageren op schaamteloze betweters als dhr. Geluk. Rutje heeft zich echt niet laten voorlichten door de politie in Maastricht. In Nederland is nog géén terroristische aanslag gepleegd maar er zijn inmiddels al wel 20 mensen vermoord door toedoen van enkele parasieten, aanhangers van die .z.g. “vredelievende” ideologie.
     Rutje + consorten gedragen zich als gestoorde, schaamteloze sujetten.

     1. corfo

      @poldi.
      Natuurlijk wordt het bloedbad in Maastricht géén terroristische daad genoemd, maar het verdwijnt in de doofpot.
      Ware dat niet het geval geweest dan waren Rubberen Rutje en al die z.g. “veiligheidsdiensten”, w.o. de AIVD, maar óók de afd. “stiekem” van de politie, van hun voetstuk gevallen.
      Zij roepen om ’t hardst dat “zij alles onder controle hebben”, ongeloofwaardig verhaaltje.
      Ik zou er veel meer over kunnen zeggen maar laat ’t hierbij; ik weet hoe ’t werkt, maar dat linkse geteisem op dit forum gelooft in sprookjes.

 33. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Moord en doodslag komen hier ook wel voor, maar ik denk dat met het importeren van mensen voor wie eerwraak etc nog HEEL normaal is, dat we dit soort taferelen nog wel vaker zullen meemaken.
  Wat Rutte bezielt om nog meer ‘vluchtelingen’ in Europa te willen terwijl de strijd in Syrie en Irak bijna over is, denk ik toch dat het beter is om die mensen in te peperen dat ze hun eigen land weer moeten opbouwen.

  Maar ja, verzorging en gratis geld en dan gewoon op vakantie naar je land van herkomst is natuurlijk aantrekkelijker.

  Onze overheid is zo’n beetje de domste die er is.

 34. joost2

  Wat is nu het doel van Rutte, dat hij zich zo druk maakt over de weigering van enige oost Europese landen om immigranten op te nemen. Waarom wil hij daarover zo opvallen in Brussel? En waarom respecteert hij niet de mening van die landen?

  Terwijl in Nederland , waar hij MP blijkt te zijn, er ook miljoenen mensen zo over denken, dat het wel een “onsje minder”” kan, met al die immigranten die ons pakken met belasting geld kosten,hun eigen cultuur, eten,zorg en geld en hun familie willen voortzetten/ ophalen.Geen inburgeringscursus en taal willen leren.

  Maar die Nederlanders negeert hij ook.
  Waarom doet hij dit ? Waarom schreeuwt hij dit zo hard in Brussel?

  In Nederland heeft Rutte alles bij elkaar gelogen aan verkiezings- beloftes wat maar kon, hoor je hem niet over de bestuurlijke puinhoop in Amsterdam en waar een jihadist een joodse winkel aanvalt en onbestraft vrij wordt gelaten , waar hij ( Rutte) wel de moslims een fijn “suikerfeest” toewenst, maar de joodse bevolking negeert en niks zegt over hun feestdag Chanoeka b.v. ? Zou hij het kunnen opbrengen om ons een fijne kerstmis te wensen?
  Waar is Rutte mee bezig?
  Zie hoe hij zich laat terroriseren, door een linkse radicale diversiteiten club, die de maatschappij in dit land, onze cultuur en identiteit aanvallen.

  Het optreden toen die Turkse minister was een voor-opgezette verkiezingsstunt, met medewerking van zijn vriend Erdogan, die hij nooit eens van repliek diende toen deze ons voor Nazis en oorlogsmisdadigers uitschold.

  Hoe het kan dat de Nederlandse staat zo’n foute linkse mevrouw, Gloria Wekker, die om voor mij onbegrijpelijke reden “hoogleraar”is geworden, in Nederland als een gek tekeer gaat, maar m.i. elke sociale vaardigheid en empathy mist , te weinig van Nederland weet blijkbaar, een prijs krijgt van Rutte?
  Uitgereikt door de niet objectieve Eva Jinek, die deze mevrouw “s-avonds als ere-gast in haar programma verder promoot. Dat wel natuurlijk!
  Zien de Nederlanders niet in dat dit een hele foute egotripper is, die zich vrij kan bewegen en kan doen, zonder kip of kraai op de wereld leeft, geen verantwoordelijkheid voor een gezin kent of voelt, terwijl er miljoenen mensen, zoals ik zich zorgen maken over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen in dit land.

  Rutte heeft nu in de regering ja-knikkers en kalme wethouders ( blij met het baantje) om zich heen verzameld, dus hij zal het wel volhouden zo.
  Maar hij is voor ons land geen goede MP. laat dat duidelijk zijn.
  Wie houdt al zijn fouten eens bij?

  1. Zout

   Die zijn inmiddels niet meer te tellen beste Joost. Vooral niet wanneer je daar de leugens bij optelt.

   Verder een scherp betoog, mijn complimenten kerel!

   1. PMG

    ‘We’ hebben hier zelf voor gekozen.

    1. Zout

     Klopt, alleen hoor ik niet bij ‘we’.

 35. lanex

  Deze charlatan haalt Merkel links in, meneer is bezig zich al in te nestelen voor zijn volgende machts functie om het federale rijk groot te maken.
  Hij is een voorbeeld van een sluwe opportunist die niets uit de weg gaat zijn doel te bereiken, over lijken gaat hij. Wat mij betreft beter kwijt dan rijk!

 36. meijer61200

  Ja Rutte; Er zijn nog leiders die houden van hun land weet je! Die houden géén grote uitverkoop aan de multinationals. Hadden we hier maar een leider als Orban, in plaats van een gluiperige fariezeeër. Je bent een schande voor NL. De Hóógste tijd voor de FVD, in plaats van kabinet Shell 1.

 37. meijer61200

  De grootste rampen die Nederland troffen de laatste eeuw;
  1914-1918; Eerste wereldoorlog
  1940-1945; Tweede wereldoorlog
  1953 ; Watersnoodramp in Zeeland
  1967 ; Geboorte van Mark Rutte

  1. corfo

   @ meijer61200.
   De ramp uit 1967 was/is veruit de ernstigste.

 38. Anna

  Mark Rutte durfde in Brussel de Hongaarse Premier Viktor Orban de les te lezen over asielzoekers die heel Europa overspoelen. Immigratiebeleid Oost-Europese landen is volgens de Wet. Immigratiebeleid Oost-Europa is het verstandige politieke besluit. Rutte helpt samen met zijn EU vazallen niet alleen Nederlandse verzorgingsstaat maar heel Europese verzorgingsstaten naar de vernietiging. Nog niet gesproken over de steeds verdere onveiligheid. Rutte is er niet voor Nederlanders. Hij roeptoetert Timmermans, Juncker en Merkel na. Deze man heeft geen eigen mening. VVD is een partij van niks. Viktor Orban is een held en Mark Rutte een lafaard.

  1. corfo

   @ Anna.
   Dat durfde Rutje idd. zomaar te doen, dhr. Orban de les lezen.
   Hij wist zich daarbij in de rug gedekt door Korsakov Juncker, Adolfina Merkel, Tusk, Draghi, Timmermans, van Baalen en meer van dat spul !
   Ik vind dan ook dat hij de naam “Pinokkio” niet meer verdient, dat zou voortaan moeten zijn “Dappere Dodo”.

 39. Anna

  Mark Rutte dat is toch die man van het beertje. De man die vanaf begin de Russen demoniseerde over de MH17? De man zonder eigen mening?

 40. Pretpark

  Rutte homo,NSB,er,jij bent schaamteloos,jij kan de vergelijking met de landverraders uit 40-45 moeiteloos aan!!!
  Opdat je je straf niet ontloopt!!!

  1. corfo

   @ Pretpark.
   De VVD onder Rutje begint steeds meer kenmerken van de NSB te vertonen.
   Leest u de geschiedenis maar eens na, dan wordt ’t u helemaal duidelijk.

 41. Zout

  Zweedse tandarts onthult, nadat hij voor de overheid de gebitten van honderden illegale migrantenkinderen onderzocht, dat 80% van deze “kinderen” gewoon volwassenen waren. Daarop wordt een rechtszaak tegen hem aangespannen en wordt hij ontslagen. https://samnytt.se/golare-har-inga-polare-vanstern-glads-at-bernts-ode/

 42. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Rutte haalt hard uit. Heeft dat enig effect? Nee dus.

  De EU is niet eens in staat 4 lidstaten die weigeren een handjevol vluchtelingen op te nemen tot de orde te roepen. Korten op bijdragen uit EU fondsen, beperking van stemrecht niets van dat al.
  Het gebrek aan solidariteit wordt op geen enkele manier bestraft.

  De gang van zaken toont opnieuw de gebreken van de huidige EU.

  Lidstaten die hun financiën op orde hebben draaien voortdurend op voor de chaos bij landen als Griekenland.
  Daar kunnen we binnenkort Frankrijk en Italië bij zetten.
  Daar komt dan de klucht die Brexit heet nog bij.

  Het worden spannende tijden voor de EU.

  1. Zout

   Moet ook niet Poldi. Vluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio, of aan de uiterste grenzen van de EU, daar moeten voorzieningen worden getroffen met als doel dat de vluchtelingen zo snel mogelijk weer teruggaan naar hun eigen land.

   Wat er nu (steeds opnieuw) gebeurt is dat ze met bootladingen binnenkomen en nooit meer weggaan. Dat gaat op termijn problemen geven, en dat is nu al aan de orde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.