Franse Premier Philippe geeft toe: “Er is een nieuwe vorm van bruut en gewelddadig antisemitisme in Frankrijk”

Een meisje van 15 en een jongen van 8 werden op vreselijke wijze aangevallen omdat ze joods zijn.

Dat Frankrijk een enorm probleem heeft met antisemitisme wisten wij natuurlijk al langer, maar de Franse politiek probeerde dat de afgelopen jaren toch steevast te negeren. Ja, joden werden zomaar op klaarlichte dag aangevallen, maar hé, dat waren incidenten. Steeds weer. Continu.

Nou, blijkbaar is de Franse politiek nu dan toch eindelijk wakker geworden. Hier was wel weer heel wat voor nodig: een 15-jarig meisje én een joodse jongen moesten er zwaar voor mishandeld worden. Het meisje werd in haar gezicht gestoken met een mes, het jongetje werd totaal in elkaar geslagen. Want joods.

In reactie op die antisemitische aanslagen — want dat zijn het — heeft premier Edouard Philippe nu eindelijk toegegeven dat Frankrijk last heeft van een nieuwe golf van antisemitisme:

“Om racisme en antisemitisme te bestrijden moet je de moed hebben om ze te benoemen; de moed om te bevestigen en te erkennen dat, ja, er een nieuwe vorm van bruut en gewelddadig antisemitisme is, en dat dit zich steeds openlijker toont in ons land.”

Ook president Emmanuel Macron heeft de aanval op het joodse jongetje én de toename van antisemitisch geweld veroordeeld. “Een 8-jarige jongen is vandaag aangevallen in Sarcelles,” twitterde de president. “Omdat hij een keppel droeg. Elke keer dat een burger wordt aangevallen vanwege zijn leeftijd, zijn uiterlijk of zijn religie wordt het hele land aangevallen.” Daar voegde hij aan toe:

“En het hele land staat, zeker vandaag, achter Franse joden om deze misselijkmakende misdaden te bestrijden.”

Eerder in januari werden twee koosjere winkels in Creteil in de fik gestoken, wat weer twee weken gebeurde nadat de winkel aangevallen waren door malloten die hakenkruizen op de gebouwen achterlieten.

De vraag is nu: hebben Macron en Philippe de moed om het beestje bij zijn naam te noemen? Hebben ze de moed om hardop te zeggen uit welke hoek deze aanvallen steeds weer komen, en wat de drijfveer van die mensen is? Zolang ze dat niet doen kan de strijd tegen dit nieuwe antisemitisme nooit gewonnen worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Bloem

  In Nederland ook, aka D666 en Kaag

  1. sjun

   Waarom wordt de achternaam van mevrouw El Qaq eigenlijk nog steeds tot Kaag verbasterd? Mogen mensen niet weten wat voor vlees ze in de kuip hebben?

 2. Henk-Jansen

  Ja geef de immigranten maar weer de schuld. Dat in Duitsland antisemitische daden voor 90% door extreemrechtse groeperingen wordt gepleegd wordt weer niet vermeld!

  1. Bloem

   Daar is ook onze antisemiet weer die zich roert. Heer Jansen u gedraagt zich als een minderwaardig mens

   1. Henk-Jansen

    Ik ben beslist geen antisemiet Bloem. Misschien dat je het zelf wel bent?

    1. Holland

     Jazeker Wim, jij bent wel degelijk een antisemiet. Je vermomt het alleen als antizionisme. Je bent een domme querulant.

     1. corfo

      @ Henk-Jansen.
      Jij bent de grootste antisemiet op dit forum, je gedraagt je zelfs als zodanig door het te ontkennen ! Dat is de meest laffe houding van een mens. Na de oorlog deden NSB’ers dat ook : “Wir haben es nicht gewusst”.
      Jij bent een smerig onderkruipsel Hendrik, buitengewoon laag allooi.

    2. swetsnek

     Dat ben je wel degelijk maar ja ontkennen daar ben je sterk in he henkie

    3. Kodi

     El Trollo Pinocchio Henk-Jansen liegt hier als een verslaafde die zegt dat hij niet verslaafd is.

   2. Mart

    Bloem,dit soort IS minderwaardig.

    1. denk eens na

     henk woont schijnbaar in zeeland , maar als hij eens naar Amsterdam west of slotenvaart buurt komt dan zie je een heel andere wereld bv daar worden wekelijks meerdere autos in de brand gestoken, nu is jou antwoord natuurlijk misschien is het wel eextreem rechts , maar er woont 85% moslim

     1. Steve Van der Vekens

      +++++
      Het is volk dat het geluk heeft in streken te wonen die van de islam gespaard blijven. En ze hebben geniet van andermans miserie.

     2. Ernst Quispel

      Worden in Slotervaart wekelijks meerdere auto’s in brand gestoken?

      Daar is me niets van bekend.

     3. Zout

      @Wimşelşün Çöde: Dag Wim!

   3. sonar

    Bloem hij is minderwaardig van het allerlaagste soort.

   4. Kodi

    Wat jammer dat hij niet in zijn leugens stikt. Dan zou dit informatieve blog een stuk minder vervuild zijn.

  2. eRik2017

   Henkçüm, het lijkt erop dat jij de facist bent hier. In het artikel Michael wordt nergens verwezen naar schuld schuiven naar immigranten.

   1. Henk-Jansen

    Met de laatste alinea wordt dat toch wel zeer duidelijk geïnsinueerd.

    1. denk eens na

     Ik durf er wel een eurootje op te zetten dat het moslims waren

    2. Bloem

     Heer Jansen u blijft ontkennen. Echter door het geweld te bagatelliseren, uw blijvende ontkenning dat het uit een bepaalde hoek komt, schuld af te schuiven naar een groep die er niets mee te maken heeft, de schuld bij de joden zelf te leggen, Israël erbij te betrekken, met allerlei non-argumenten van het antisemitisme af te leiden, ontmaskert u zichzelf als een vreselijke antisemiet. Gelooft u mij, ik ben pro-Israël, pro-Joods en ik zal blijven strijden tegen idioten die zich net als u antisemitisch uitlaten. Antisemitisme is minderwaardig, laag, schofterig en bij Nederlandse wet zelfs strafbaar. In de jaren 40 van de vorige eeuw hebben antisemieten al genoeg schade aangericht, dat mag nooit meer gebeuren. Iedere keer wanneer geweld tegen Joden, Joodse instellingen of de Joodse staat aan de orde komt, bet u samen met dhr. Dopper (alias Quispel) steeds degene die zich minderwaardig uitlaat. U mag zich melden op de site van Joop, daar wemelt het van de antisemitische onderkruipers.

     1. Anton Adriaan

      Bloem typte:

      “..net als u antisemitisch uitlaten. Antisemitisme is minderwaardig, laag, schofterig en bij Nederlandse wet zelfs strafbaar..)

      Ja, waarom is antisemitisme eigenlijk strafbaar? Zijn de semieten extra-speciaal? Is het erger om antisemitisch te zijn dan anti, laten we zeggen, moslim?

     2. toetssteen

      @A.Adriaan
      Het moslimse ras bestaat niet, islam is een religie.

  3. trampoline

   Jij verzint dingen waar je bij staat. Ik vertel jou dat wij geen antisemitisme meer zullen tolereren.

  4. DolleDries

   Bron

   1. Kodi

    El Trollo Pinocchio, momenteel hier als schizofreen opgesplitst in Henk-Jansens, heeft als bron zijn dikke duim. Trollen nemen ook de vrijheid van liegen.

  5. ml2mst

   Dat klopt voor geen meter Henk-Jansen. Er is recentelijk een Duitse documentaire verschenen, waaruit bleek dat het aandeel in antisemitisme onder extreemrechtse groeperingen in Duitsland verwaarloosbaar is in vergelijking met het Islamofascisme en links-extremisme.

   Bron: https://www1.wdr.de/mediathek/video/sendungen/video-auserwaehlt-und-ausgegrenzt—der-hass-auf-juden-in-europa-100.html

 3. werikke

  Henk-jansen het lijkt mij dus een goed idee om als voorbeeld jou met een keppeltje door moslim wijk te laten lopen en dan kijken van afstand hoe ze jou met mes in gezicht steken en als dat gebeurt gaan wij hier zeggen dat het wel meevalt .

  1. Henk-Jansen

   Dan laten we jou met een keppeltje langs een paar extreemrechtse neonazi’s lopen, oke?

   1. corfo

    @ Henk-Jansen.
    Wat dacht je ervan om iemand met een keppeltje op, langs een AZC te laten wandelen ?
    Neonazi’s ?
    Dat zijn figuurtjes als bijv. Penthousje P. Adolf Verhofstadt, Timmerdoosje enz.

   2. van Urk

    “Dan laten we jou met een keppeltje langs een paar extreemrechtse neonazi,s lopen”. Dat is geen verrassing wat er dan zal gebeuren. Dit beestje werd al vanaf na WO2 benoemd. Het gaat erom dat wij ook het nieuwe slag soort antisemieten durven te benoemen. De opmerking van de premier slaat kant noch wal en is behoorlijk verwarrend. “En het hele land staat,zeker vandaag, achter Franse Joden” Dus ook de aanvallers? Of deze: “Elke keer dat een burger wordt aangevallen vanwege zijn leeftijd, zijn uiterlijk of zijn religie wordt het hele land aangevallen.” Dus als Franse Joden aangevallen wordt door Franse moslims dan zijn de Franse moslims ook gelijktijdig het slachtoffer?

    1. wim173@hotmail.com

     spijker op z`n kop Van Urk

   3. Feit

    Interessant dat Henkie hier toegeeft dat moslims en extreemrechtse neonazi’s van het zelfde laken een pak is.

  2. Kodi

   Uitstekend idee! Laten we hem in de Vogelwijk aan de Laan van Poot 284 uit zijn hoekhuisje sleuren en hem dan met een keppeltje op door de Schilderswijk laten lopen. Dan voelt hij eindelijk eens wat hij goedpraat.

   1. Zout

    @Kodi: In de Schilderswijk wonen ongeveer 20.000 mensen. Het zijn overwegend allochtonen, zonder keppeltje!

 4. Babaji538

  Wat mij niet raakte, noch heeft beroerd,
  had niet het juiste waarnemingsvermogen.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.
   Gatverdamme, mens, houd toch eens op met dat domme geleuter van je !
   Is toch geen touw aan vast te knopen.

   1. poison

    Aaaaaah gelukkig en opgelucht. Dacht dat ik de enige was die het niet snapte.

  2. Zout

   Doorgaans kies ik mijn woorden zorgvuldig en probeer ik niet te grof te zijn. Nu maak ik opnieuw een uitzondering:

   Petra, sodemieter op!

   Overigens heb ik jouw misdragingen aan de geachte redactie gemeld.

 5. Ritter

  Met de illegale massa immigratie vanuit de islamitische landen komt ook de Joden haat mee naar Europa.
  ——
  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. Henk-Jansen

   De jodenhaat is nooit weggeweest in Europa, Ritter.

   1. swetsnek

    Nee dat kan ook alleen jou cluppie beamen denk ik

   2. Kodi

    We zien dat bevestigd in dat links graag met die Islamitische Jodenhaters collaboreert.

 6. werikke

  Henk-jansen

  is prima de meeste ken ik wel en hebben geen enkel probleem met keppeltje. zie het als uitdaging ik ga echt weddenschap met je aan als je durft . Geen enkel probleem . dus ik ga ervoor jij ook?

 7. EllyD18

  Nee ze gaan het beestje niet bij de naam noemen, want dat vindt het beestje niet leuk.
  Mooie zwakke nietszeggende praatjes.

 8. corfo

  Het antisemitisme komt de EU binnen tegelijkertijd met de parasieten !
  Zelfs een blinde vink kan dat zien, maar een enkele reaguurder niet !

 9. Ritter

  Google papt aan met antisemitische islamisten en censureert pro-Israël activisten
  https://brabosh.com/2018/02/01/pqpct-gqn/

  1. van Urk

   Het ultieme wapen van het nieuwe antisemitisme is verbluffend in zijn eenvoud. Het gaat zo: de Holocaust mag nooit meer gebeuren, maar Israeli,s zijn de nieuwe nazi,s, de Palestijnen zijn de nieuwe Joden, en alle Joden zijn Zionisten. Daarom zijn de echte antisemieten van deze tijd niemand anders dan de Joden zelf. En dit zijn geen denkbeelden in de marge. Ze zijn wijdverbreid binnen de moslimwereld, inclusief de islamitische gemeenschappen in Europa, en ze infecteren langzaam maar zeker uiterst Links, uiterst Rechts, academische kringen, vakbonden, media en zelfs sommige Kerken.

   1. Kodi

    Anti-Zionisme is gewoon niets anders dan het valse alibi voor virulent anti-Semitisme. En de schuldigen zijn onder ons.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Met de complimenten van (opeenvolgende) Westerse regeringen en hun trawanten van de MSM.
  Ongebreidelde Joden-, vrouwen en homohaat importeren.
  De favoriete (en buitensporig lucratieve) hobby van ‘weldenkend’ NL.

 11. denk eens na

  Het woord tijd dat joden wapens mogen dragen en gericht schieten . Net als in Israel.

 12. Kodi

  Imagine there is no Islam…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.