Tunahan Kuzu slaat toe: DENK is een blijvertje en verandert de Nederturkse en Nedermarokkaanse stem in een machtsfactor

Of rechts Nederland het leuk vindt of niet is volstrekt irrelevant: DENK is een serieuze partij die niet meer weg te denken is uit de politiek.

Toen de heren van DENK vorig jaar drie zetels bemachtigden in de Tweede Kamer vroegen veel mensen zich af wat dat in vredesnaam betekende. Was het een eenmalig succesje? Zou de partij weliswaar landelijk wat voor elkaar krijgen, maar zou het daarbij blijven? Of zat er meer in voor Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan?

Nou, als de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen één ding bewijzen dan is het dat DENK écht een blijvertje is. Of rechts Nederland — en trouwens ook links Nederland, want met name de PvdA wordt helemaal aan gort geslagen door de opkomst van DENK — het nou leuk vindt of niet, de Nederturkse partij doet écht mee. Overal waar er mee werd gedaan boekte DENK resultaten. En in de grote(re) steden werd er zelfs behoorlijk huisgehouden.

Op Twitter wordt er cynisch opgemerkt dat “het stemadvies in het stemhokje” dus resultaat heeft gehad, maar dat is veel te simpel. DENK dankt haar resultaat niet aan ‘stemadviezen’ in het stemhokje, maar aan de emancipatie van allochtone kiezers. Tot voor kort werden die kiezers stelselmatig voor het karretje gespannen van de linkse partijen, en dan met name van de PvdA. Een paar Turken werden op de kieslijst gezet, maar zij hadden intern geen enkele macht. Bij controversiële onderwerpen moesten ze zich schikken naar de standpunten van hun autochtone socialistische ‘leiders.’

Het is niet heel gek dat veel ‘allochtone’ kiezers daar geen trek meer in hebben. En hun geluk is dat ze er nu een hele generatie Nederturken en Nedermarokkanen is die goed Nederlands spreekt, goed opgeleid is, en die niet bang is om haar plek op te eisen in de maatschappij én de politiek.

Of het establishment én populisten het nou leuk vinden of niet, ook allochtone Nederlanders zijn Nederlanders. Ook zij spelen een rol in de Nederlandse maatschappij. Zij hebben rechten, plichten, een mening, én een visie voor de toekomst. Ze hebben normen en waarden die ze terug willen zien in hun dagelijks leven en de politiek. Net zoals autochtonen dat willen. DENK is here to stay. Daar moet rekening mee gehouden worden… en de partij moet serieus genomen worden als beleid wordt vastgesteld, zowel landelijk als lokaal. Gebeurt dat niet, dan zegt het establishment feitelijk tegen talloze Nederlanders (van allochtone afkomst) dat zij er niet toe doen. En dat is niet alleen immoreel, maar zelfs gevaarlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Stanly2000

  Helaas!

 2. Ritter

  In essentie is DENK een filiaal van de AK partij van Erdogan.

  Verbazingwekkend hoe positief sommige gevestigde media DENK benaderen. Deze zelfde media benaderen aan de andere kant de PVV vaak grof. Kennelijk hebben veel gevestigde media (verkapte) sympathie voor DENK.
  —————

  DENK balanceert op het antisemitische randje
  https://opiniez.com/2018/03/18/denk-balanceert-op-het-randje/

  1. Ni28

   Dat is de tragiek van deze ontwikkeling. Men doet zich dit zelf aan.

   1. monach

    De politieke islam doet z’n intrede in de Nederlandse gemeenteraden. Een zorgelijke dag.

    1. Rechtsaf

     @monach Understatement!!

 3. Ruud562

  Gezien het gedrag én gedachtegang van de DENK-aanhangers ziet het er héél somber uit voor onze vrijheden, culturele normen en waarden! Want DENK is gelijk een kankercel in een nog gezond lichaam! Met dank aan de vele deugpoliticy en het deugvolk!

 4. Ritter

  Of het establishment én populisten het nou leuk vinden of niet, ook allochtone Nederlanders zijn Nederlanders.”

  Dit gaat niet om “allochtone Nederlanders”………………..dit gaat om islamitische allochtone Nederlanders die in eerste plaats zich moslim voelen; daarna (vaak) Turk en op de laatste plaats Nederlander.

  Dit zat er al jaren aan te komen. Voorheen stemden veel moslims op linkse partijen. Maar de meeste moslims zijn geen Sociaal-Democraten; zeker niet op de sociale issues.

  Wat je nu ziet is dat moslims , via de linkse partijen, voet aan de politieke grond hebben gekregen en nu volwassen genoeg zijn geworden om voor zichzelf te beginnen.

  Dus stemmen veel moslims niet meer op linkse partijen maar op islamitische partijen.

  DENK zal zeker nog groeien omdat veel moslims de Nederlanders samenleving verder willen islamiseren en DENK staat dit voor.

  Zie hieronder het islamitische programma van DENK:
  ——————————–

  DENK: App-campagne voor islamitische achterban

  “DENK Rotterdam verspreidt via een WhatsApp-bericht totaal andere partijpunten onder hun (echte) achterban,’ schrijft PvdA’er Tali op Twitter. Hij benadrukt dat de standpunten – onder meer de financiering van islamitische scholen, de Armeense kwestie en ‘halal-hypotheken’ (een constructie waarmee een bank een huis opkoopt en dat dan voor een hogere prijs aan een moslim verkoopt, waarmee ‘normale rente’ – wat als haram geldt binnen de islam – vermeden kan worden, red.) – ‘niets met Rotterdam en Rotterdamse burgers’ te maken hebben. ‘Wederom is hun ware gezicht duidelijk zichtbaar,’ aldus Tali, die bijgaand een aantal screenshots deelt.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/denk-voert-append-campagne-voor-islamitische-standpunten-597802/

  1. Rechtsaf

   @Ritter

   De islam is een systeem, een ideologie met componenten te weten:
   – militair (jihad)
   – economisch (uitlenen zonder rente)
   – justitieel (sharia)
   – religieus (koran)
   De religieuze component is niet los verkrijgbaar…

 5. Two Ravens Black Kettle

  Kuzu heeft gelijk.

  Ik kan me nog een gesprek met vrienden herinneren
  Meer dan 10 jaar geleden.
  Ik voorspelde islamitische afsplitsingen en de teloorgang van de PvdA
  Ik werd voor gek versleten.

  Vroeger kleurde grote delen van Nederland rood.
  Nu is er geen enkel plekje karmozijn meer onder Friesland/Groningen aan te treffen op de electorale kaart.

  De islamisten en hun linkse medestanders hebben vrees ik de toekomst.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Toen ik links was verzekerde ze mij dat het geweldig was dat de verzuiling voorbij was en hamerde we op zaken als vrijheid van meningsuiting en vrouwenrechten.

  Nu ik links af ben en een nazi verzekeren ze mij dat de nieuwe middeleeuwen en de verzuiling fantastisch is en dat de vrijheid van meningsuiting en vrouwenrechten best beknot mogen worden.
  En gezien het succes van de islamisten en GL en het gejuich bij de Staatsambtenaren bij de Orwelliaanse MSM hebben de linkse en islamitische fascisten de wind in de rug.

  De beschaving zal in het Oosten gewaarborgd worden.
  West-Europa is over de hill. Al deugend wordt vrijwillig collectief zelfmoord gepleegd.

  1. monach

   DENK is er. Mayday mayday voor de homo’s, vrouwen, joden, Koerden, gulenisten, alevieten, christenen – let op uw saeck.

 7. Ernst Quispel

  Eens met Michael van der Galien: allochtonen zijn volwaardige Nederlanders en de partijvorming kan worden gezien als een emancipatoire stap. Omdat we de afgelopen decennia allochtonen hebben gestigmatiseerd, gedicrimineerd en gediskwalificeerd hebben we dit proces ook bewust bevorderd. We zaaiden wind en we oogsten storm, met dank aan Fortuyn, Wilders en het onnozele volk dat er achteraan rende.

  1. Holland

   De 243ste keer dat de grammofoonnaald in dezelfde groef van de Ernst-plaat blijft hangen.

  2. poldi

   @EQ, de allergrootste onnozele ben jij aangezien je niet wil inzien dat deze ontwikkeling een gevaar is voor Nederland want het salafisme zal flink toenemen evenals de voortwoekerende islamisering die hierdoor een flinke boost krijgt.

   Eigenlijk ben je niet onnozel maar eerder een grote landverrader.

   1. Siemien

    @Poldi Ernst is een (islam)prostituee die zich steeds laat naaien maar dan voor niets, als het dan over onnozel hebt

  3. van Urk

   Ernst Quispel zal de volgende keer op deze “volwaardige” Nederlanders gaan stemmen om hun magnifieke ideeen voor onze samenleving. Het begint al met halalhypotheek, sharia en onverdoofd slachten.

  4. Ben Zine

   https://opiniez.com/2018/03/18/een-factcheck-van-de-pvv-islam-video/
   @Ernst
   Het is niet netjes om mensen die voorheen op Fortuyn stemden, en nu op Wilders, te kwalificeren als “onnozel”. Hun mening weegt even zwaar en is even waardevol als die van jou. Bovendien, zolang je niet bereid of in staat bent om de stellingen, zoals uiteengezet in bovenstaande link, op basis van inhoudelijke argumentatie te weerleggen, is het tamelijk ongepast om op dit specifieke punt je mening van de daken te schreeuwen en zou het getuigen van wat meer gevoel voor de juiste verhoudingen als je een beetje zou dimmen en een toontje lager zou zingen. En met inhoudelijke argumentatie bedoel ik dus niet dat je in een soort van verkrampte Pavlov reactie onmiddellijk “racist” of “populist” gaat roepen. Gewoon steekhoudende argumenten, meer niet. Probeer het maar eens, misschien kun je op die manier eens ontsnappen aan die beklemmende eeuwige linkse tunnelvisie en gaat er een raam open in je bovenkamer voor een aangenaam rechts lentefris briesje.

   1. Ernst Quispel

    “Het is niet netjes om mensen die voorheen op Fortuyn stemden, en nu op Wilders, te kwalificeren als “onnozel”.”

    Je gaat me toch niet wijsmaken dat na het jarenlange gepruts van Geert Wilders het nog van enige slimheid getuigd om op de PVV te stemmen?

    1. Ernst Quispel

     getuigd = getuigt

  5. Koos sssss

   Ok. Moet je me alleen nog heel even uitleggen, waarom deze categorie allochtonen kiezen voor segregatie en zich daarbij vooral bewegen in parallelle samenlevingen. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Zweden, GB, Frankrijk, Duitsland en België, waar geen Fortuynen, Wilderssen en hun onnozele volgers wonen.

 8. Ni28

  Het trieste deel van deze verkiezingen is dankzij de PvdA de opmars van Kuzu. En tegen 2030 zal de kalifaat uitgeroepen worden in Europa althans volgens baba Vanga. Laten wij hopen dat ruim voor die tijd verstand in Europa keert. Anders wordt het echt alleen maar acceptatie. En voorlopig moet Rotterdam de borst nat maken.

 9. Koos sssss

  Dat moeten we allemaal nog maar eens afwachten. Onder de vleugels van links konden allochtonen heerlijk aanrommelen en als het fout werd, werden ze door links uit de wind gehouden. Dan heb je het over het heersend nepotisme op wijken als Feijenoord in 010, of het bedrog van die deradicalisatiebende in 020.

  Wat Denk vooral krijgt is een nadrukkelijk wij vs zij. Denk wil ons de islamitische moraal opleggen en daar moeten de autochtone Nederlanders niets van hebben. Ook links gaat zich daarvan afwenden. Het heeft geen zin om nog langer mensen te plezieren die toch niet meer op jouw partij stemmen.
  Kan je beter proberen om de kiezers, die je ooit in de kou liet staan terug te winnen.

  De achterban van Denk bestaat uit mensen, die segregatie nastreven en in Nederland steeds meer een parallelle samenleving vormen. Conform de sharia. Denk gaat zich ervoor inzetten, om die parallelle samenleving te ondersteunen.
  In landen als Zweden, Duitsland en Frankrijk kan je zien dat die samenleving zich als een kankergezwel ontwikkelt; ze voegt niets toe, maar ontwricht wel de samenleving in zijn geheel.

  In die landen zie je ook, dat de bevolking in toenemende mate klaar is met dit gedoe en van de overheid maatregelen verlangt, om dit te stoppen.

  De islamitische shithole leiders van Denk wanen zich de koning en ze gaan hun hand overspelen. Dat maakt de tijd rijp, om ook hier eens opruiming te houden onder allochtonen, die zich geen Nederlander willen voelen, die zich niet aan onze regels willen houden en die niet willen bijdragen aan deze verzorgingsstaat.

  1. Pedrito

   helemaal mee eens !

  2. Eminem2

   In alle fairheid: ik wel. Op mijn werk zijn er genoeg allochtonen die goed tot zeer goed Nederlands spreken en ook serieus de handen uit de mouwen steken. Maar of dat betekent dat ze zichzelf meer Nederlander voelen dan bijvoorbeeld Turk of islamiet? Ik vrees van niet, hoe graag ik ze verder ook mag.

 10. George van de linden

  Het is fijn te weten dat de meerderheid van Nederland graag slaaf wil zijn het prima vind dat anderen hun leven controleren. Deze meerderheid wil graag betalen aan uitkeringen voor allachtoneen, wil hun dochters graag thuis zien komen met een dikke buik en een stuk genetisch afval erin gepropt, al dan niet vrijwillig. Hun zoons afgeslacht zien omdat ze blank zijn.
  Men wil terroristen aan het roer, veel stemmen krijgen is blijkbaar de beloning van decennia politieke terreur en het schenden van de rechten van anderen.
  Allemaal prima, als dat is wat ze willen. Het enige probleem is dat mij ook zulk lot word opgedrongen, en dat er geen mogelijkheden meer zijn mijn onvrede te uiten, mijn stukje recht op leven te krijgen via de regels en wetten van deze “meerderheid”. Feitelijk word nu een deel van de bevolking uitgesloten van het mee beslissen over de toekomst en tot slaaf gemaakt, en dat is smerig.
  Ik ben overtuigd dat wij worden uitgeleverd om ten koste van alles een multi culti samenleving te worden, en het gebrek aan geduld van anderen om de tijd te laten beslissen hoe de wereld eruit gaat zien zal niet tot de geweste resultaten leiden maar een monster scheppen. Het zij zo, geniet ervan.
  Feitelijk word ik uit mijn bestaan weggedrukt en gedwongen te buigen doordat het gros van de bevolking uit ontwetendheid en gebrek aan interesse om zich te verdiepen in zaken als Islam en privacy terroristen ennverraders de macht geeft.
  Mijn kinderen word een toekomst in onderdrukking opgelegd door huichelaars en lafaards, door eerlozen. Daar gaan we dus niet in mee.
  Het is tijd om te beraden over de weg die nu te volgen is. De tijd van rede is over, want rede heeft geen resultaat gehad en is begroet geweest met geweld en achterbaksheid. Wat rest de mens dan nog?
  Vervloekt zij hen die leugenaars en moordenaars steunen, vervloekt zij hen die willens en
  wetens een dictatuur legaliseren die de eigen bevolking ondergeschikt maakt aan vreemden.
  Vervloekt zij hen die eigen volk dwingen te werken voor een aalmoes en vreemd volk vertroetelen en het geld aan de deur komen brengen.
  Ik vervloek dit land.
  Dat het bloed van de verraders de straten mag overspoelen, dat het vee dood op de weiden mag liggen en de gewassen wegblazen tot stof, dat het licht mag uitgaan en de donkerste nacht nog als daglicht zal zijn, krakend van de radioactiviteit. Dat de huid met vele blazen is gevuld en bij aanraking dood verder verspreid, dat iedere aanraking met angst is gevuld en niemand meer een ander in de ogen durft te kijken. Ik vervloek dit volk tot vijf generaties ziekte en slavernij, omdat ze het zo graag willen.
  Dat ze krijgen wat ze zo graag willen, dat alle tuig van Europa naar deze lage landen trekt.
  Vervloekt zij hen die Groen Links of VVD stemden, dat het licht hun ogen mag verlaten en de smaak hun tong. Dat iedere woord tot twist mag leiden en iedere stap tot een lijdensweg.
  Dat de geesten in hun hoofd spreek koren in de nacht zullen zijn, en iedere dag tot een met onrust gevulde slooptocht zullen maken.
  Duchesne vervloekt de verraders en colloborateurs van rijheid en mens zijn in naam van allen die voor ons hebben geleefd en hen die vrijheid en leven willen. Wanneer zon en maan teglijkertijd zichtbaar zijn zal de vloek beginnen.
  En nu porno, het middel tegen alles…

  1. Pindas

   AMEN

 11. HW

  Een nieuw politiek probleem met dank aan de PvdA. Zij hebben gegokt op de allochtonen en verloren en DENK is de nieuwe Turkse PvdA, alleen oer conservatief.
  Turkije krijgt hiermee steeds meer invloed op ons politieke bestel en het wordt tijd dat Nederlandse politici hier iets aan doen. Het buitenland heeft niets te zoeken binnen ons bestel, ook niet via zogenaamde NederTurken.
  Zijn ze niet loyaal aan Nederland, dan staat dat gelijk aan landverraad en daar moet wettelijk iets aan gedaan worden.

 12. Ritter

  “Voor het eerst is een partij die als de lange arm van een ander land kan worden beschouwd royaal vertegenwoordigd in de Nederlandse gemeenteraden.”

  https://www.geenstijl.nl/5141255/gr2018-the-day-after-in-10-tweets/

 13. Siemien

  Denk is natuurlijk Turkije en de lange arm van di(c)ktator Erdogan, die gasten moeten echt opflikkeren uit ons land..

  1. monach

   De politieke islam doet z’n intrede in de Nederlandse gemeenteraden. Een zorgelijke dag.

 14. Nasrani

  Dit geeft aan dat de kiezers van Denk echt niet geïntegreerd zijn in Nederland en dat Nderland mooi opgescheept zit met de dubbele paspoort malloten. Met dank aan de linkse politiek.

 15. Marija

  Test

 16. chrism

  Als je nu niet het probleem aanpak en dan bedoel ik dubbel paspoort , voor Burgemeesters , Wethouders , Hoge ambtenaren , Regering als Ministers , Premier , Voorzitter , doe je dat niet dan is het hek van de dam en te laat dan verdubbel het zich binnen 10 jaar !

  1e en 2e kamer leden ,dat kan wel of gemeentes , want de mensen zelf hebben een steun nodig , maar niet de Hoge bepalende delen in Nederland daar heb je gewoon 1 paspoort namelijk de Nederlandse .

  Nexit word met de dag belangrijker let maar op !!

 17. Tom, Enschede.

  Met dank aan de babyboom generatie en de linkse partijen die in de tweede helft van de vorige eeuw de poort wagenwijd hebben opgezet voor turken, marokanen, surinamers en verder waar de huidige generaties nu zoveel last van hebben. Partijen als DENK zijn nog maar in het begin van hun ‘overwinning’ want dit zal diverse etniciteiten aansporen op hun te stemmen om de waarde en identiteit witte Nederlanders die dit land hebben opgebouwd onder druk te zetten en hun wil op te leggen. De babyboom generatie (hippies jaren zestig en zeventig) hebben het voor deze en toekomstige generaties vrijwel onmogelijk gemaakt een bestaan op te bouwen in multiculture Nederland dat richting afgrond gaat. Blonde meisjes zullen worden lastig gevallen en bedreigt (zoals nu ook al gebeurt) zich tot de islam te bekeren en witte Nederlands uit naam van ‘positieve discrimantie’ (DISCRIMINATIE) buiten spel worden gezet. Eigenlijk moeten deze D66 en PvdA hippies voor zover ze nog leven worden opgegraven en alsnog worden verbrand.

 18. Fortiori

  Michael heeft een goed punt. Waar er vroeger smalend werd gesproken over Aziaten, is mijn tandarts van Chinese afkomst.Mijn cardioloog heeft een Indiase afkomst. Bij onze apotheek zijn het Moslima’s die de recepten bereiden. Sterker nog, de Apotheker is een Chinees. In de financiële wereld , vermogensbeheerders, enz.spreken Japanners een aardig woordje mee. Ook in de Nederlandse taal zetten ze puntjes op de i. Het is een multiculturele samenleving, daarin ligt ons bestaan. Wie dat niet wil zien houdt zichzelf voor de gek.

  1. van Urk

   En ik maar denken dat kolonisatie van een land iets slecht was. Arme gemeentes waar de “lange arm van Turkije” nu vertegenwoordigd is.

  2. Koos sssss

   Die Chinees pakt hier zijn kansen en functioneert domweg in deze samenleving. Geldt ook voor die Indiase cardioloog en die Japanse beursman. Hun levensovertuiging beperkt zich tot achter hun voordeur en voor de rest spelen ze met de Nederlandse spelregels.

   Dat is multicultureel.

   Maar als je hier een parallelle samenleving inricht, als klein Marokko, of klein Turkije. En die parallelle samenleving haat overduidelijk de autochtone samenleving.
   Hoe in ‘s-hemelsnaam wil je dat multicultureel noemen.

   En wat is dan wel hun bijdrage aan die “multiculturele” samenleving, nu die mensen overduidelijk oververtegenwoordigd zijn in de uitkerings- en criminaliteitsstatistieken?

 19. George van de linden

  Hey wat gek,ik ben in de jaren dat ik allochtonen op straat zie schuifelen en gesproken heb ,er nog niet één tegen gekomen die behoorlijk Nederlands kan spreken en al helemaal geen hoogopgeleide!

  1. Eminem2

   In alle fairheid: ik wel. Op mijn werk zijn er genoeg allochtonen die goed tot zeer goed Nederlands spreken en ook serieus de handen uit de mouwen steken. Maar of dat betekent dat ze zichzelf meer Nederlander voelen dan bijvoorbeeld Turk of islamiet? Ik vrees van niet, hoe graag ik ze verder ook mag.

 20. Pedrito

  Het verkiezingsresultaat van o.a. DENK toont weer eens aan dat dubbele paspoorters vanwege hun dubbele loyaliteit geen stemrecht behoren te hebben !

 21. Viertel

  Tja, met bijna een half miljoen Turken in Nederland heeft Kuzu gewoon gelijk. Al had ik het liever anders gezien. In Rotterdam staan de Turken (DENK) en Marokkanen (NIDA) al lijnrecht tegenover elkaar. Dat kan nog gezellig worden (NOT!).

  1. robroy

   Ik kan niet wachten tot de hel los breekt

 22. Pindas

  En daar heeft die hele vieze linkse kliek aan meegeholpen en al die schaapies in dat domme Nederland die op hun {WEER} hebben gestemd!OMG wat is dit land ziek!

 23. monach

  Gelukkig hebben ze bij DENK R’dam veel verstand van waterbouwkunde, stadsplanologie, wetenschap en innovatie, wat gunstig is voor de Rotterdamse wereldhaven.

  1. HW

   Ik dacht die hebben alleen verstand van onze sociale wetgeving!

 24. Gerlos

  Nu maar hopen dat ze in verschillende gemeente raden lik op stuk krijgen met hun islamitiche denkbeelden, helaas is dit geen verrijking van de Nederlandse politiek. Vraag mij af wat de invloed van dictator Erdogang wordt op deze partij.

 25. Floris

  “Of het establishment én populisten het nou leuk vinden of niet, ook allochtone Nederlanders zijn Nederlanders. ”
  ———————————————————————————-
  Formeel wel. In hun hart zijn velen het NIET.

  Het toekomstbeeld zal zijn dat in de 4 grote steden islamitische partijen de grootste worden. Degenen die het zich kunnen veroorloven verlaten de stad. De steden veranderen in islamitische enclaves, zoals we dat nu al zien in de zogenaamde no-go areas.

  Dit beeld werd al jaren geleden met veel visie geschetst in het verboden boek “De Ondergang van Nederland” (waarschijnlijk geschreven door Komrij).

  Als de grote steden niet meer Nederlands zijn, dan is Nederland onthoofd. Beroofd van zijn ziel.

  Het politiek correctisme is als een terminale ziekte die het westen langzaam maar zeker van binnenuit aan het opvreten is.

  Michael van der Galien, die ooit de oorlog verklaarde aan de linkse pers, is getuige dit waardeloze stuk net zo politiek correct als wat hij zegt te willen bestrijden.

  1. Rechtsaf

   @Floris “Het toekomstbeeld zal zijn dat in de 4 grote steden islamitische partijen de grootste worden. Degenen die het zich kunnen veroorloven verlaten de stad. De steden veranderen in islamitische enclaves, zoals we dat nu al zien in de zogenaamde no-go areas.”

   En dat is Nederland haar eigen schuld, vele WAARSCHUWEN maar met name die idioten in Den-Haag kijken bewust de andere kant op..

   1. Floris

    Het wegkijken is een rechtstreeks gevolg van het politiek correctisme.

    De ziekelijke angst om de dingen te benoemen zoals ze zijn verlamt alles. Eén die het wel durfde werd doodgeschoten, de ander moet al jaren beveiligd worden.

    1. Rechtsaf

     @Floris precies, politiek correct geneuzel..

 26. Frits Jansen

  Als we bang zijn voor verlies van het oer-Nederlandse moeten we toetsing aan de Grondwet invoeren. Maar daar is juist de VVD tegen.
  In ons systeem mag de Kamer rustig wetten aannemen die in strijd zijn met de Grondwet, en mag de rechter *geen* bezwaar maken.
  Inderdaad, een meerderheid volstaat om de sharia in te voeren. Toen Donner dat ooit constateerde werd hij net als de spreekwoordelijke boodschapper van slecht nieuws bijna vermoord, maar hij legde alleen de vinger op de zere plek van een gebrek in ons systeem. Dat stamt uit een tijd van census-kiesrecht toen de parlementariërs nog “nette mensen” waren. Ik heb het over meer dan honderd jaar geleden. De invoering van algemeen kiesrecht had gepaard moeten gaan met extra veiligheidsventielen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.