GroenLinks wil alleen met links in Amsterdam

In Amsterdam zijn de onderhandelingen officieel van start gegaan. Na de benoeming gisteren van de nieuwe gemeenteraad is vandaag naar buiten gekomen dat Amsterdam de komende 4 jaar voor links en groen gaat. Opvallend is dat Amsterdam de enige grote stad in Nederland is dat een college zal vormen met allemaal landelijke partijen, terwijl elders in Nederland de lokale partijen vaker te zien zijn. Het is dus officieel; Amsterdam is het buitenbeentje van Nederland.

De Telegraaf meldt vandaag dat GroenLinks een samenwerking met D66, PvdA en SP wenst. Rutger ‘Grootheidswaanzin’ Wassink maakte eerder al bekend dat hij alleen een college zou willen vormen met linkse partijen. Naast de D66, PvdA en SP werd eerder ook de PvdD nog aan deze samenstelling toegevoegd, maar die werd iets te fanatiek door gelijk op te eisen dat er in het groen niet meer gebouwd mag worden en dat bont en levende kreeften ook niet meer verkocht mogen worden. Daarnaast vielen nieuwe partijen als DENK en Forum voor Democratie af en komen in de oppositie terecht.

De stad die bekend staat om haar imago als hipster-, boom knuffelaars- en kansenparels vriendelijke stad zal dit imago de komende vier jaar in stand houden en naar een hoger niveau gaat tillen. De linkse partijen willen zich hoofdzakelijk bezighouden met  het klimaat en de woningen in de stad. Dit laatste  loopt niet helemaal op rolletjes. Deze linkse samenstelling kent onderlinge spanningen, want de D66 wil sociale huurwoningen verkopen om het aantal terug te brengen. Iets waar de andere linkse partijen niets van moeten hebben.

Het touwtrekken is hiermee officieel begonnen in Amsterdam. Laat het u niet verbazen als straks als klap op de vuurpijl Femke Halsema burgemeester wordt van de stad. Die functie is immers nog steeds niet bekleed. Misschien dat de onwettige wens van minister censuurtsarina Kasja (Karin) “Big Brother” Ollongren dan toch nog uitkomt en Amsterdam lekker onafhankelijk moet worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Bon-vivant

  Klinkt allemaal veelbelovend. Even afwachten of het echt gaat lukken.

  1. Holland

   Veelbelovend. Debiliteit kent geen tijd.

   1. Pedrito

    Sterker: “domheid is ongeneeslijk !”

 2. Svetlana

  Geweldig!!!!

  Een linkse lente in Amsterdam waar RECHTS BUITENGESLOTEN IS EN NIETS!!!!!!!!!!! Te VERTELLEN ZAL HEBEN.

  En met Sylvana Simons in de oppositie zal er goed gekeken worden of Links ook echt Links BLIJFTTTTT

  1. Holland

   Je vergeet je gebruikelijke taalfouten, Svetje.

  2. Bloem

   Beste Svetlana, Ik vroeg u eerder het volgende: “zou u het dan niet toejuichen wanneer we alle witte mensen gewoon de levenseinde pil van D66 laten slikken. Dan kent de wereld, zoals u propageert, enkel nog een vreedzame, liefdevolle en geweldloze samenleving naar Afrikaans voorbeeld.
   Houdt u zich vooral niet in vanuit een politiek correcte angst om de waarheid te spuien. Zou u misschien nog wat onderbouwing kunnen geven bij uw mening over die verschrikkelijke witte gedrochten? Liefs, Bloem”
   Zou u hier nog eens op kunnen reageren?

   1. Paaldanseres

    En toen… was het…stil…. heeeel stil.

  3. Ni28

   Goed nieuws, nog meer Turkse bakkers!

   1. denk eens na

    Vergeet de criminaliteit niet.

  4. Koos sssss

   Het komt niet vaak voor, maar ik ben het helemaal met je eens. 100% links.
   Met de onvermijdelijke geldverkwisting, wereldvreemde ideeën en ondernemershaat gaat 020 flink op zijn donder krijgen.

   Ik wacht de voorstelling met veel spanning en genoegen af.

  5. sjun

   Die linkse ‘Lente’ heeft alles in zich om met de Arabische ‘Lente’ vergeleken te worden. Aan het eind is de bevolking erger af dan voorheen en moet er weer flink puin geruimd worden. Een voordeel met het mandaat voor dat puinruimen zal het dan helemaal snor zitten.

   1. Ernst Quispel

    Het is niet te verwachten dat sjun, die zich hier consequent toont als een man met extreem-rechtse en islamofobe opvattingen, hoge verwachtingen heeft van een links College.
    Zijn voorspelling lijkt me overwegend wensdenken.

    1. sjun

     Elke keer weer de containerbegrippen met baard ‘extreem-rechts’ en ‘islamofoob’ als mantra herhaald in een poging de opponent te framen. Een gering referentiekader loochent zich nooit.

     1. Floris

      Uit de column van Jan Roos van vandaag:

      “Hoe is het mogelijk dat je zegt op te komen voor de vrijheid van meningsuiting, maar alles en iedereen die het niet met je eens is uitmaakt voor extreem-rechts, fascist, racist, xenofoob, homofoob of islamofoob?”

      Zou Ernst-Wim begrijpen dat dat ook op hem van toepassing is?

     2. Ernst Quispel

      De containerbegrippen passen je als een jas, sjun. Sterker, ik zag op fora als deze zelden iemand waarop de sticker ‘islamofoob’ zo precies past. Voor mensen die dat willen checken adviseer ik het door jouw gestichte en beheerde smoezelige islamofobe forum te bezoeken. Jouw honderden bijdragen zijn nagenoeg geheel gewijd aan je obsessieve haat tegen moslims en islam.

      http://uitingsvrij.net/index.php

     3. Ali Yas

      “Islamophobie is een woord dat is bedacht door fascisten en wordt gebruikt door lafaards voor het manipuleren van sukkels.”

    2. Koos sssss

     Ik woon dicht bij 040. Daar hebben ze al 4 jaar zo een links college. Die hebben alle spaarpotten er doorheen gejaagd en stevenen op een faillissement af. Ze doen hun uiterste best om doorgaand verkeer optimaal te hinderen en de binnenstad onbereikbaar te maken. Waarmee het volgende drama zich aandient.
     Maak je geen illusie, links werkt destructief. Heeft het altijd gedaan en zal dat ook blijven doen.

     In 020 hebben ze mijn zegen, ik kom er toch niet.
     In 040 hebben ze ook mijn zegen. Ik ga naar 073 als ik een middagje naar de stad wil.

    3. Koos sssss

     Ernst, doe jezelf een plezier en begrijp, dat die mantra’s als islamfoob en extreem rechts hier niet werken. Je maakt er vooral jezelf lachwekkend mee.
     Want als je niet verder komt, dan dit soort stickertjes plaatsen etaleer je vooral, dat je domweg geen relevante tegenwerpingen hebt.

 3. Ernst Quispel

  Een logische vertaling van de verkiezingsuitkomst.

  1. Holland

   Ja Ernst. Echt veelbelovend.

   1. Pit

    @Holland: Vanzelfsprekend, zuigtrollen menen doorgaans het tegenovergestelde.

  2. Adriaan

   @Ernst, dit is wel een heel scherpe analyse 🙂

 4. DolleDries

  Dat wordt dan het Caracas van Nederland.

 5. Ztjes

  Nu nog een complete links raad in Utrecht, dan kunnen ze 1 rijstrook op de A2 reserveren alleen voor bakfietsen.

  1. Ernst Quispel

   Ja, in Utrecht zal naar verwachting ook een links college aantreden.

 6. oeioeivogel

  Iedere Amsterdammer een moestuin! Leuker kunnen ze het niet maken, wel groener.

 7. fenderbender

  Perfect, stapel ze maar in amsterdam, zijn wij er van af.

 8. buitenbeentje

  Is dat nou incest?

 9. Ni28

  Amsterdam mag hopen dat deze superlinks College zal leiden tot een totale verval en fiasco voor de linkse partijen. Daarna pas komt de weg vrij voor een normale College. Eerst de pijn daarna de genezing.

 10. EllyD18

  Ze moeten Pechtold maar burgemeester maken van Amsterdam.
  Lijkt me daar uitermate geschikt voor en wij zijn van hem

 11. sjun

  Dat wordt prijsschieten op het College van B&W de komende vier jaar. 🙂

  1. Ernst Quispel

   Dat is de rechtse oppositie geraden ook.

   🙂

 12. PMG

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/deense-socialisten-maken-bocht-van-180-graden-migranten-moeten-zich-voortaan-aanpassen-aan-denemarken-en-niet-andersom~aad4883c/

  Deze Amsterdamse ruggengraatloze hap gaat vast het Deense voorbeeld volgen, totaalzieke linkse zielepietjes!

  1. sjun

   Dat verwacht ik dan weer niet. Teveel carrières in politiek en media hangen er vanaf.

 13. denk eens na

  word er weer een leger aan sociaal werkers open getrokken , en 4 jaar later tot de conclusie komen dat het weer niet gewerkt hebt.

 14. Gerlos

  Ik wens de echte Amsterdammers veel sterkte met het linkse geweld wat op hun afkomt.

 15. Baron von Munchhausen

  Stemmen gaan rond dat Femke Burgemeester van Amsterdam gaat worden.
  Goed,….maar…………
  Femke??????????? altijd huilen als ze ongesteld is en dat moet Burgemeester worden?
  God, of moet ik voor Amsterdam Allah zeggen, verhoede dit!!!!
  Als dat zo is; EN…….. verplicht!!!!,
  moet elke inwoner op breicursus, autoped rijden, avondgebed richting Mekka, niet met auto rijden (behalve zijzelf), bedrijven wegpesten, verplichtte bevallingcursusen voor mannen, elke ambtenaar meer frauderen, gescheiden loketten bij overheden, kerken pop tempels, genderneutrale toiletten op scholen en andere overheidsgebouwen, blote dames in Rijksmuseum afdekken, gebedsruimtes in openbaar, yogalessen voor ambtenaren, verbod werken voor uitkeringstrekkers, hoofddoekjes achter de ramen (Wallen), AJAX moet naam veranderen in Allah, verboden vlees te eten, niet op leren schoenen lopen, enzovoort, zandbakken voor allochtonen om een “thuisgevoel” te geven, blanke bewoners IJburg moeten naar (Schotel)Vaart/Meer verhuizen, Elatik Hoofdcommissaris politie, Sinterklaas feest verboden, Suikerfeest verplicht voor alle ambtenaren, ongestelde vrouwen maandelijks toelage 500 Euro, enzovoort, enzovoort,……………………… enzovoort,.
  Kortom, een gigantische chaos en jawel,…….. gesteund door Den-Haag: 600 miljoen per jaar naar Anarchie Amsterdam!
  Leve de vooruitgang!
  “God zij geprezen!” Oeps……………… Allah Akbar!

 16. Frits Jansen

  Er is maar een GroenLinks. Dus zolang die geen absolute meerderheid heeft (wat God verhoede) meten ze samenwerken. Omdat er geen tweede GroenLinks is zal de partner hoogstens óf groen óf links zijn. Zouden ze samen willen met GroenRechts?

 17. Baron von Munchhausen

  En wie gaat na 4 jaar Groen-Links de door hun ontstane chaos opruimen!
  Dit is niet meer op te ruimen!
  Rampspoed voor Republiek Amsterdam!
  Oplossing:
  Amsterdam loslaten van Nederland. Ollengren Premier en binnen 2 jaar op de knieen naar Den-Haag, “dat het allemaal niet zo bedoeld was!”
  Inmiddels, wederom, een paar Miljard kwijt aan, de door Den-Haag getolereerde anarchie, Amsterdam!
  Dat het uit de hand gaat lopen met Amsterdam is buiten kijf.
  Reageerders: we spreken elkaar over 4 jaar!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.