Knettergekke supermarkt verandert “Moederdag” in “Jij Dag.” Want “kwetsend voor transgenders”

De Westerse samenleving is de weg kwijt.

Als je hét ultieme bewijs wilt dat West-Europa ten onder gaat aan haar eigen decadentie, nou, zoek niet verder. Dat bewijs is gevonden. In Engeland.

Daar heeft supermarktketen Waitrose namelijk besloten om Moederdag te vervangen met… Jij Dag. De reden? Volgens de supermarkt zou de term “Moederdag” kwetsend zijn voor transgenders.

Nee, dat is géén grap.

De mafketels van de supermarkt hebben hun gebruikelijke Moederdag-aanbod aangevuld met kaarten waarop “Happy You Day” (Gelukkige Jij Dag) gevierd wordt. Op die manier zou Moederdag ook leuk zijn voor de anderhalve transgenders die de winkel af en toe bezoekt.

Wellicht de ziekste kaart van allemaal heeft deze tekst:

“Papa, bedankt dat je de meest fantastische moeder bent.”

Ja, echt waar. Die kaart is dus specifiek ontworpen voor transgenders. En er wordt gevierd dat papa zich heeft laten ombouwen.

Kun je het je voorstellen wat dat met een kind doet? Dat papa opeens papa én mama is? Dat kind is voor de rest van zijn (of haar of cis) leven getraumatiseerd. Maar bij Waitrose vinden ze het heel erg leuk allemaal.

Oh, en dan is deze kaart er ook nog:

“Twee moeders zijn beter dan één.”

Yay! Weg met papa’s!

Het meest zieke van alles is dat deze politiekcorrecte transgenderwaanzin verkondigd wordt door columnisten — die roepen dat Moederdag veranderd moet worden in “Voogddag” — en door lagere scholen die het over “Speciale Personen Dag” hebben in Engeland.

Ik geef het op. Laten we ons maar gewoon overgeven aan deze gekken. Wat tegenwoordig door moet gaan voor ‘cultuur’ is het woord — en de bescherming — niet waard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Ernst Quispel

  De marketingafdeling van de supermarkt zal wel hebben uitgerekend dat dit bevorderlijk is voor de verkoop.

  Andere motieven ben ik bij grootgrutters niet geneigd te veronderstellen.

  1. eRik2017

   Ben jij nu ook marketingdeskundige @Ernst-Wim?

   ” Andere motieven ben ik bij grootgrutters niet geneigd te veronderstellen. ”
   Is dat het inzicht dat je reaguurders hier wilt meegeven?

   1. Koos sssss

    Ik denk, dat Ernst in deze wel gelijk heeft. En de tijd zal wel leren wat het succes ervan is.

   2. Pit

    @Erik: In tegenstelling tot Koos ben ik van mening dat je Wim altijd én volkomen dood zou moeten zwijgen.

    #kansloos

    1. eRik2017

     Je hebt gelijk @Pit
     We laten ons toch nog verleiden gewimd te worden.

     #wimmen

  2. Siemien

   @eRik Ernst is dé verachterling der verachterling (in deze context wordt bedoeld stompzinnig en achterlijk)

   1. eRik2017

    #wimzinnig #wimzin

 2. Viertel

  Onbelangrijk nieuws. Ik doe geen boodschappen in het Engeland.

 3. DolleDries

  Normaal plast mijn hond staand met één poot omhoog en niet zo als een teefje zittend op de achterpoten.
  Ik heb gezegd jongen jij gaat ook voor de bijl en gender met neutraal.. Ik leer hem nu zittend met één achterpoot omhoog te plassen

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Ik heb geprobeerd om mijn hond dát óók te leren; hij plaste ook met één poot omhoog.
   Hij wilde niet als een “treufje”, dus zittend met één poot omhoog, gaan plassen.
   Momenteel oefent hij dagelijks om te plassen met beide achterpoten omhoog.
   Als álle honden dat geleerd hebben, ja dan……is de wereld gered !!!

 4. Ni28

  Hoe ver zal deze onzin van de laatste tijd nog gaan. Dit is een dreun in het gezicht van het moederschap. Moederschap is niet alleen een kindje baren maar een hele zware taak met opvoeding en zorg die bij de moeder veel zwaarder telt dan bij de man. Dat je de laatste tijd ook anders aan een kind kunt komen is geen reden om de moederschap weg te cijferen. De basiswaarden van gezinsleven worden steeds meer bedreigd door modegrillen en kromme ideeën van minderheden. Allemaal schuld van politieke correctheid die een decadente maatschappij verwelkomt.

 5. Ni28

  De supermarkt speelt natuurlijk in op de onzalige ontwikkelingen van de laatste tijd en probeert deze te verzilveren. Ee kruidenier blijft een kruidenier maar de politiek zou beter moeten weten.

 6. Kees

  En wat doen we met het vrouwenquotum, ook maar afschaffen?

 7. buitenbeentje

  Ik heb drie kinderen en stond ernaast toen ze geboren werden. Voor de transgenders onder u die nooit een kind zullen baren: moeder worden is geen pretje, maar de beloning is groot. De vader heeft er ca. 55 µm aan bijgedragen. De transgender of homoseksueel hoeft er helemaal niets fysieks aan te doen.

  Laat ze dus even allemaal de koorts krijgen. Ik waag me er als vader al niet aan me met de prestatie van de moeder te meten. Zo´n supermarkt verdient maar 1 ding, alleen nog maar transgenders als klanten.

  Maar ja daar zijn de klanten dan weer te gemakzuchtig voor. Ze verdienen dus niet beter. En zo´n kwipsel; Ik hoop niet dat die ooit een moeder gehad heeft. Dat gun ik geen enkele vrouw zo´n ding gebaard te hebben. Verheug je je op een kind, krijg je zo´n misbaksel.

  1. Ernst Quispel

   “Ik hoop niet dat die ooit een moeder gehad heeft.”

   Nee joh, ik ben geboren uit de Heilige Geest.

   🙂

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Onbevlekt ook nog zeker ?!

  2. Syntha

   Beentje-buiten en Ni28-))))

   Dat noem ik nog eens een ode aan het moederschap. Namens vele moeders…een aai over jullie bol.

   voor de rest: het toont duidelijk dat er verschil is tussen de Moederdag van de betreffende moeders, en het commerciële. Mijn persoontje haalt daarover haar schouders op. Ze weten niet beter….

 8. Rosasolis

  Het wordt steeds gekker in onze samenleving. In Amerika hebben ze nu Transgender
  W.C.’s. Naast de gewone mannen en vrouwen W.C.’s, met een eenvoudige tekening op de deur van een man in een broek of een vrouw in een jurk, zijn er nu half-man/vrouw tekeningen op de 3de W.C.! De tekening is nu gespleten — je ziet links een 1/2 man en naast hem zie je een 1/2 vrouw! Picasso zou trots zijn op deze belachelijke tekeningen.
  Wat zijn de tijden aan het veranderen. Ik herinner nog de oude Nederlandse traditie op de stations en in V&D winkels: een lieve dame bij een tafeltje met een schoteltje voor munten, die bezig was met breiwerk, als zij niet bezig was met de zorg voor de gewone
  W.C. ruimtes voor mannen en vrouwen. Nooit problemen, en alles werd goed schoon
  gehouden. Maar nu blijkbaar wordt er business gemaakt op een nieuwe markt:
  transgender. Ik zie het al aankomen: transgender verjaardagskaarten, verjaardagstaarten, tijdschriften, etc. Misschien komt er ook binnenkort een speciale
  transgender parade in een van onze grote steden!

  1. Beukman

   In het Amsterdams Historisch Museum hebben ze het gendergeneuzel aangegrepen om van zowel de mannen- als de vrouwen wc’s gemengde wc’s te maken. Weliswaar staat er nu op beide deuren “gender neutral toilets”, maar in de praktijk kan dus iedereen gewoon in beide wc’s pissen, ongeacht waar men mee pist.
   Goeie zet!

   1. Fortiori

    Jan Wolkers beschreef in zijn bestseller dat hij bij voorkeur het damestoilet bezocht. Bij voorkeur wanneer er een forse vrouw vanaf kwam.

    1. eRik2017

     Hoofdwim @Ernst-Wim heeft ook wat met een fetisj.
     Ik ben benieuwd welk toilet hij zou wimmen. Ghehehe

   2. eRik2017

    @Beukman
    Goede zet idd om van het “gezeik” af te komen, maar functioneel vreselijk onhandig.
    Het grote verschil tussen mannen en vrouwentoilet is altijd nog functionaliteit lijkt me? De WC bril zeg maar. De pispot is een oplossing voor efficient ruimtegebruik + hygiene. daarnaast is het toilet de plek voor vriedninnen om ff bij te kletsen wat mannen niet mogen weten, en ze willen even kunnen ” poederen ” wat mennen niet hoeven te zien.
    Als je zou denken dat vrouwen “netter” zijn op het toilet en dat het daarom zou gaan. Dat is absoluut niet zo, eerder het tegendeel. Vraag maar een clubeigenaar.

    Maar als je dat nu wil gaan mixen, dan wordt een puinhoop.

   3. Siemien

    @beukman niemand is “genderneutraal” dat is dus een leugen maar blijkbaar stem jij VVD

    1. Beukman

     @Siem
     Jij kan het weten.

     1. Ernst Quispel

      🙂

     2. Siemien

      @Beukstra blijkbaar wel ja Ernst bevestigd het ook even netjes..

   4. Rosasolis

    @ Beukman. Ik wou dat het zou kunnen overal. Maar dan moet er meer politie bij komen om de veiligheid van de mensen die de openbare WC diensten bezoeken te beschermen.

    1. corfo

     @Rosasolis.
     Ik lees dat u WC-politie wenst; das een loffelijk streven van u. Maar als ik naar het toilet zou moeten, ergens, en er staat een politieman naast me, dan lukt het niet hoor, en met een politiemevrouw er naast al helemaal niet !
     Een andere keuze zou misschien kunnen zijn om véél meer politie aan te stellen teneinde de veiligheid in ’t algemeen te verhogen.
     Verder ben ik, mét @ Peukman, van mening dat we veel meer moeten mixen: dus als volgt : ik, échte man zijnde, ga zittend plassen, de andere sekse, dus de mevrouwen, gaan staand plassen, en de genderneutrale medemens zoekt het maar lekker uit. (als hij/zij/het maar niet spettert)

   5. Rosasolis

    @Beukman. Maar hopen dat niemand wordt aangevallen door de seks maniaken.

   6. Rosasolis

    @Be\\\\

  2. Frits Jansen

   Dezelfde activisten die een Witte Piet eisten hebben nu een nieuw gat in de markt ontdekt.

 9. Beukman

  Ik moet zeggen: op de website van Waitrose:

  http://www.waitrose.com/home/inspiration/mothers_day.html

  staat niets over het onderhavige gendergeneuzel.
  In tegendeel: de site is afgeladen met de roze zoete truttige troep waar Moederdag om bekend staat, en wat mede de reden is geweest dat ik mijn kinderen heb opgevoed met de wijsheid: “Het is elke dag Moederdag.”

  Zou het in de UK soms al 1 april zijn?

  1. Siemien

   @Beukman maar heel erg vindt je deze waanzinnigheid ook niet!

   1. Beukman

    @Siem
    Ik heb sowieso al een pesthekel aan moeder- en vaderdag, en aan de sociale druk die het op mensen legt om allerlei rotzooi te kopen.

  2. Ernst Quispel

   Het lijkt dus weer eens op een hysterische DDS-storm in een glas water.

 10. Fortiori

  Op Moederdag is het vaak ook de man die zijn echtgenote, (die zijn Moeder niet is) een bloemetje geeft. De rozentelers hier in de buurt willen er niet van af. De naam zal niets veranderen.

  1. Beukman

   Waitrose heeft ook een zeer uitgebreid assortiment bloemen voor Moederdag. Over gendergedoe geen woord. Wel:

   I want to show mum how much she means to me – how can I make my gift really special?

   http://www.waitroseflorist.com/mothers-day

  2. buitenbeentje

   Ik geef mijn vrouw in principe niets op moederdag. Ten eerste is zij, zoals je zegt, mijn moeder niet en ten tweede zijn de bloemen voor moederdag twee keer zo duur als anders. Niet dat ik het niet kan missen, maar aan die gekkigheid doe ik principieel niet mee. Er zijn genoeg andere (random) dagen in het jaar dat wij elkaars samenzijn, ruim 40 jaar, vieren en daar horen soms ook bloemen voor haar bij. Wij hebben onze bloemetjes trouwens het liefst aan het balkon.

   1. corfo

    @ buitenbeentje.
    Wij, m’n echtgenote en ik, “zetten de bloemetjes ’t liefste buiten !”

 11. corfo

  Ik ontdek dat ik met die z.g. Moeder- en Vaderdag problemen ga krijgen.
  Ik spreek m’n ouders aan met “U”, moet ik dan voortaan een “U”-dag gaan vieren ?
  Valentijnsdag ? Valentino- of Valentina-dag.
  Probeert een aantal totaal gestoorde mensen ons in de war te brengen ?

 12. poldi

  Ik hoop dat die supermarkt flink wordt geboycot.
  Dat zal ze leren, stelletje hysterische genderneuroten.

 13. Frits Jansen

  Mijn moeder is al bijna 23 jaar dood, dus sla ik Moederdag altijd over, maar dank zij deze “innovatie” moet ik daar toch anders over gaan denken. Net even opgezocht: Moederdag is dit jaar op 13 mei, dus ik heb nog precies twee maanden om te denken.

 14. Babaji538

  En dat noemt zich een moeder?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.