Geert Wilders wil de As Soennah moskee sluiten vanwege extremisme: ”Levensgevaarlijk!”

De As Soennah moskee komt negatief in het nieuws voor, omdat ze extremer zijn dan ze zich voordoen. Extreme uitspraken, terwijl het wel bekend mag staan als een goed doel.

“Aboe Ismail bespreekt vandaag een tekst uit de Koran: over de straf die ongelovigen te wachten staat.

Allah heeft voor ongelovigen „een vuur gereed gemaakt”, verzekert de imam. Het enige wat zij in de hel te drinken zullen krijgen, is „kokende olie”. Het wordt er zó heet, roept Aboe Ismail, dat „hun gezichten beginnen te ontvellen”. Vervolgens „worden al hun ingewanden uiteengerukt. Ze spatten uiteen door de hitte”.

En weet je wat nog het ergste is, gaat hij verder. Als de ongelovigen al die pijn hebben doorstaan, dan is het nog niet voorbij, néé, dan wordt hun lichaam hersteld, en begint het hele proces opnieuw!

Een volgende les gaat het over de besnijdenis. Die is verplicht voor de moslimman, voor vrouwen is de besnijdenis „aanbevolen”, zegt de docent. De gedachte hierachter is dat haar „lusten” worden verminderd. De ingreep zou moeten plaatsvinden als het meisje zeven dagen oud is. Op vrouwenbesnijdenis staat in Nederland twaalf jaar cel. “

De Tweede Kamer is erg bezorgd en negatief over de imam en de moskee en het zal ook in de toekomst implicaties hebben voor meer moskeeën die ‘net doen alsof ze gematigd zijn’. Blijkbaar, en dat weten al meer mensen langer, heiligt het doel de middelen en mogen leiders van moskeeën liegen om onder de publieke opinie uit te komen.

Geert Wilders, zoals we hem kennen, wil drastische maatregelen en roept op tot de sluiting van de moskee. Niets anders zou helpen tegen de radicalisering van de bezoekers en de moskee. Pieter Omtzigt wil de status van de moskee als ‘Goed Doel’ afnemen.

Wilders wil de As Soennah sluiten omdat „het openhouden van zo’n moskee levensgevaarlijk en onverantwoord is. De gewapende jihad, de doodstraf voor afvalligen en vrouwenbesnijdenis wordt gelegitimeerd en aangemoedigd” in het gebedshuis, stelt de leider van de grootste oppositiepartij op Twitter.

De Belastingdienst moet de moskee haar status als goed doel en de belastingvoordelen die daarbij horen afnemen, vindt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij vindt het „bizar” dat giften aan de As Soennah nog steeds aftrekbaar zijn van de belasting.

Ik ben het niet vaak met Wilders eens, omdat hij veel roept en extreme uitlatingen spuwt, maar alsnog heeft hij hier een punt. Deze mensen hebben aangetoond dat ze willen liegen om er ‘beter uit te zien dan ze werkelijk zijn’, taqiyya zo u het wil noemen. Zulk gedrag moet niet onbestraft blijven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik denk dat Wilders hier gelijk heeft. Als de journalistieke bevindingen van het NRC kloppen is ingrijpen hier onvermijdelijk en ook gewenst.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ben het met Lars en ome Geert eens.
  Haattempels hebben geen plek in NL
  (daarom pleit ik ook al jaren voor de totale ontmanteling van de Staatsmedia)

  1. Ernst Quispel

   Ik neem aan dat je het verbranden van boeken ook een goed idee vindt?

   1. Two Ravens Black Kettle

    Heb je al je excuses gemaakt aan de nabestaanden van de heer Fortuyn ?

   2. Rechtsaf

    @ernst dat is inderdaad een aanname die op jou conto komt..

 3. Duke

  “Aboe Ismail bespreekt vandaag een tekst uit de Koran: over de straf die ongelovigen te wachten staat”
  De imam citeert uit de Koran. Iemand die citeert uit Mein Kampf is niet per se een nazi, bijvoorbeeld een geschiedenisleraar voor het gebruik in het onderwijs.
  Als je vindt dat de boodschap die de imam uitdraagt (te) extreem is en niet deugt, zou je iets aan de Koran moeten doen. Bij de herdrukte versie van Mein Kampf is commentaar met toelichting bijgevoegd. Dit kan je ook bij nieuwe uitgaven van de Koran doen.

  1. Pit

   @Duke: De Koran is niet het probleem, zoals u ongetwijfeld weet. De islam is het probleem. De Koran is daar slechts een onderdeel uit. De islam dient aangepakt te worden, daar ligt het probleem en het gevaar. De moskee en de daarbij behorende Koran zijn slechts een voertuig. De brandstof is de islam.

   1. Duke

    Grote veranderingen beginnen klein. Direct grote aanpassingen willen doorvoeren gaat niet goed. Dan krijg je LPF-toestanden of erger.

 4. palko

  Het zou mij niet verbazen als deze haattempel, als deze in Rotterdam had gestaan, direct door het huidige bestuur van die stad zou zijn gesloten. En, naar mijn mening, volkomen terecht. Pauline Krikke, doe je plicht!

  1. Mart

   Als jullie nou eens allemaal de gore moed krijgen om achter Wilders en andere realisten te gaan staan……hebben jullie nog een kans om het sluipend gevaar van totale
   onderdrukking te keren.Maar ik ben bang dat dit niet meer zal lukken.

   1. Ernst Quispel

    Dat klopt, dat gaat niet meer gebeuren.

    1. Rechtsaf

     @ernst en dat vindt Ernst als die-hard islamprostituee natuurlijk prachtig, onze islamlover en warme pleitbezorger kwijlt zijn lekbakje he-le-maal vol..

     1. Pit

      @RA: Aan islampleitbezorging geen gebrek!

 5. henk vintage

  Waarom de gevolgen bestrijden, pak de oorzaak aan de islam.

 6. Ali Yas

  De toespraken in die moskee moeten gewoon aan de wet worden getoetst, zoals dat Wilders ook overkwam. Je zal zien dat die preken dan snel een stuk gematigder worden. Alleen komt er dan geen hond meer naar de moskee – maar er zijn ergere dingen.

 7. DolleDries

  Het is toch wel opvallend dat Wilders altijd met die verstandige voorstellen moet komen

 8. Pescador

  Wilders heeft wederom gelijk weg met die badgasten

 9. Pescador

  Minder marrokanen zeggen mag niet maar vrouwen onderwerpen is geen probleem.

  1. Pit

   @Pesca: Ook Wilders zegt dat niet! Het om criminele Marokkanen, daar zijn er in verhouding veel van en dat moet dus minder. Wie wil dat nou niet?

 10. poldi

  De islamisering in Nederland gaat als een kankervirus gestaag door en alle verantwoordelijke bewindslieden steken hun kop in het zand en prevelen dat het juridisch heel moeillijk is.
  Stelletje lapzwansen !

  “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…
  Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam.
  Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan).

  Daar is alles mee gezegd.

 11. Floris

  ““Aboe Ismail bespreekt vandaag een tekst uit de Koran: over de straf die ongelovigen te wachten staat.

  Allah heeft voor ongelovigen „een vuur gereed gemaakt”, verzekert de imam. Het enige wat zij in de hel te drinken zullen krijgen, is „kokende olie”. Het wordt er zó heet, roept Aboe Ismail, dat „hun gezichten beginnen te ontvellen”. Vervolgens „worden al hun ingewanden uiteengerukt. Ze spatten uiteen door de hitte”.

  En weet je wat nog het ergste is, gaat hij verder. Als de ongelovigen al die pijn hebben doorstaan, dan is het nog niet voorbij, néé, dan wordt hun lichaam hersteld, en begint het hele proces opnieuw!”
  ——————————————————————————-
  Dit staat gewoon in de koran. Er zijn tientallen van zulke teksten.

  Dus dan kan je wel op je achterste benen gaan staan, maar als je zulke teksten onaanvaardbaar vindt (en dat vind ik ook) dan zal je iets moeten doen waar (nog) vrijwel niemand aan wil: een integraal islamverbod.

  1. Ernst Quispel

   Floris schreef hier eerder:

   “Ik pleit niet voor vervolging, maar voor een verbod. De hier aanwezige moslims staan dan voor de keuze: emigreren naar een moslimland of dat fascistoïde geloof afzweren.
   Het verbod betreft alle uitingen in de openbare ruimte alsmede het sluiten van de haath*tten”

   Met dit fascistoïde gedachtegoed hebben we te maken en Floris komt er steeds duidelijker voor uit.

   Niet de islamisering is het grote gevaar maar de opkomst van dit soort extremistische ideeeën.

   1. springmaarachterop

    Snuffel nog effe aan het vuile ondergoed van Karen Armstrong trol…..

    1. Ernst Quispel

     Springmaarachterop bepleitte hier eerder om alle moslims in Nederland zonder enige vorm van proces op te sluiten in interneringskampen van waaruit ze moeten worden uitgezet.

     Vergis je niet, mensen met dit soort opvattingen plaatsen bijdragen op dit blog en weinigen nemen er helder afstand van.

     1. springmaarachterop

      En dan ben ik nog mild…..

     2. Rechtsaf

      @Ernst elk gevaar in deze samenleving dient uitgebannen te worden, en de islam is een ideologie die niet los is te verkrijgen.

      Als je over blindheid spreekt, dan ben jij echt de aller-aller-allergrootste je ontkracht niets als het over de islam gaat, sterker nog, je knalt in de verdediging.
      En jij bent een Nederlander? laat mij niet lachen, je bent echt een schandvlek..een islamprostituee/lover..

     3. Ernst Quispel

      Begrijp ik goed dat ook Rechtsaf het een goed idee vindt om alle Nederlandse moslims op te sluiten in concentratiekampen?

   2. Rechtsaf

    @Ernst Maar jij als zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen en vooral uit de wind te houden, telkens weer opnieuw.
    Je zal het verdedigen met alles wat in je zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel sterker, of erger nog!, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   3. Floris

    Quisling bepleit alle ruimte voor een fascistoïde religie die altijd vijandig tegenover het westen heeft gestaan en volkomen haaks staat op alle westerse normen en waarden. Zelfs de UVRM wordt niet door de islam erkend.

    In 1940 zou hij met een bordje “welkom” aan de grens hebben gestaan.

    1. Ernst Quispel

     Nee hoor, ik gun godsdiensten net zoveel vrijheid als de wet toestaat.
     Mogelijk viel je op dat ik, op grond van wat ik las, hierboven bepleitte de As Soennah moskee te sluiten.

     Je bewering betreft een leugenachtige stropop.

    2. Floris

     Wat je weer niet begrijpt is dat hetgeen de imam in die moskee verkondigde gewoon in de koran cq ahadith staat. Als je godsdienstvrijheid hoog in je vaandel hebt staan is er geen enkele grond om die moskee te sluiten.

     De islam is nu eenmaal zo.

     Dan kan je alle moskeeën wel sluiten.

     Als deze moskee gesloten wordt, wat ik niet verwacht, is dat slechts symboolpolitiek.

     1. Pit

      @Floris: W i m p i e gelooft/denkt dat de islam een religie is, hij is bewust onwetend. Dat zijn de gevaarlijkste.

     2. Ernst Quispel

      De godsdienstvrijheid wordt beperkt door de wet.
      Als godsdienstige uitingen van extremistische moslims haatzaaien of oproepen tot geweld impliceren wordt de wet overtreden. Het is in zijn algemeenheid goed dat de overheid op dit punt terughoudend is (anders zouden sommige figuren op dit blog allang moeten zijn opgepakt) maar strijdigheid met de wet dwingt tot vervolging.

     3. Floris

      @ Pit: De islam is wel een religie maar ook een politieke ideologie die uit is op werelddominantie.

      Bovendien is het een barbaars wetssysteem en schrijft het tot in detail voor hoe men zich in het dagelijks leven dient te gedragen.

      Het is een beklemmend keurslijf. Daarvoor zou in het westen geen plaats mogen zijn.

     4. Ernst Quispel

      @Pit, de bewering dat de islam een politieke ideologie is slaat helemaal nergens op. Geen enkele serieuze godsdienstwetenschapper zal je hierin volgen.

      Dit is op dit blog hier overigens al eens goed uitgelegd.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

     5. springmaarachterop

      Godsdienst wetenschapper, is dat net zoiets als socioloog, een fop studie zeg maar…….

 12. Floris

  “Een volgende les gaat het over de besnijdenis. Die is verplicht voor de moslimman, voor vrouwen is de besnijdenis „aanbevolen”, zegt de docent. De gedachte hierachter is dat haar „lusten” worden verminderd.”
  ——————————————————————————–
  Ook dit is gewoon islam.

  De man zegt simpelweg hoe het zit.

  En nu zijn ze ineens “geschokt”.

  1. Rechtsaf

   @Floris jaha en ze nemen het niet serieus dat christenen, ongelovige en afvallige als brandstof dienen voor de hel.
   Als dat gepredikt wordt zegt men ah het valt wel mee het is metaforisch bedoeld..

  2. Floris

   @ Rechtsaf: Politici worden “voorgelicht” door arabisten van het type Maurits Berger. Die praten alles recht wat krom is aan de islam.

   Dit soort nep-wetenschappers en zwevers van het type Karen Armstrong hebben enorme schade aangericht.

   Bergers “leerstoel” wordt trouwens betaald door de sultan van Oman. Kan het nog gekker?

   1. Pit

    @Floris: het komt de politiek wel goed uit dat zij een gematigde islam voorgeschoteld krijgen.

    #totdat

   2. Floris

    @ Pit: Inderdaad, dat komt ze héél goed uit want dan hoeven ze niet in te grijpen. De lafbekken.

 13. Floris

  “De Tweede Kamer is erg bezorgd en negatief over de imam en de moskee en het zal ook in de toekomst implicaties hebben voor meer moskeeën die ‘net doen alsof ze gematigd zijn’.”
  ————————————————————————————-
  De imam heeft gewoon uit de koran geput en heeft verteld hoe de islam tegen meisjesbesnijdenis aankijkt.

  De kamerleden die nu “bezorgd en negatief” zijn wisten kennelijk geen ene reet van de islam en hebben jarenlang zitten slapen.

  1. Rechtsaf

   @Floris Den-Haag is te dom voor woorden, denken dat ze heel slim zijn maar dat is het vlees..

 14. Frits Jansen

  Het is bijna aandoenlijk te zien hoe de tanende Wilders bedelt, ja smeekt om aandacht.
  Met in dit geval wel een hoogst onorigineel voorstel: die moskee sluiten.

  De man die altijd de mond vol heeft over de “rechtsstaat” negeert het gegeven dat dat niet zomaar gaat. Het kenmerkt de populist: onuitvoerbare “oplossingen” voorstellen – die helemaal niet zullen helpen, want fanatieke moslims gaan gewoon ondergronds als hun moskee gesloten wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.