Frankrijk en Engeland verwikkeld in vissers oorlog!

Geen categoriesep 04 2018, 16:30
Frankrijk en Groot-Brittannië zijn verwikkeld in een ware vissersoorlog! Het gaat hier niet om een wedstrijdje tussen diplomaten maar om heuse vissersboten die elkaar bestoken met vuurpijlen en elkarse netten stuk maken. Dit alles omtrent de coquilles! Via het AD.
De Fransen zijn laaiend om het feit dat de coquilles die zij niet mogen vangen vanwege EU-regels, wél toegankelijk zijn voor Britse vissersboten. De Engelsen maken hier natuurlijk gretig gebruik van omdat een concurrent minder voor hun ontzettend voordelig is!
De Fransen mogen bij het eiland Saint-Jacques slechts een korte periode hun netten uitgooien om de schelpdieren te vangen. Zo wordt de populatie niet uitgeput. De Engelsen hebben hier dus maling aan en opereren binnen de voor hun opgelegde regels die zijn opgesteld ten tijde van de Brexit.
De Fransen pleiten daarom nu dan ook voor uniformiteit van de regels voor beide landen zodat zij niet langer benadeeld worden door EU-regels.
In maart van 2019 wordt het ook voor de Engelsen verboden om de coquilles verder te plunderen. Het is voor beide landen van belang dat zij eruit kunnen komen want diverse vissers voiegen elkaar in de netten op het moment. Zo worden er vuurpijlen op elkaar afgeschoten en hebben diverse boten het gepresenteerd om de netten van de ander te mollen zodat ze met lege handen thuiskomen. Het ergste was nog een vechtpartij tussen Engelse en Franse vissers, maar het is onduidelijk of dit op zee gebeurde als een scène uit The Pirates of the Caribbean of dat dit aan land gebeurde.
Morgen hopen de beide partijen tot een oplossing te kunnen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten