H&M CEO Karl-Johan Persson noemt stemmers Zweden Democraten xenofoben en ‘eng’

Het Zweedse H&M, groot geworden mede dankzij kinderarbeid, meent nu even anderen de maat te kunnen nemen door 1,1 miljoen Zweden weg te zetten als ‘eng’ en xenofobisch. Via The Voice Of Europe.

Het lijkt erop dat H&M CEO Karl-Johan Persson even goedkoop wil scoren door afstand te willen nemen van de Zweden Democraten. Niet dat ze daar ook maar iets mee van doen hadden maar ze willen het tóch éven benadrukken. Als je als Zweed op de Zweden Democraten hebt gestemd ben je gewoon ‘xenofobisch’, ‘eng’, ‘raar’ en tegen alles waar H&M voor staat. H&M maakt kleding, maakte daarbij gebruik van kinderarbeid, dus waar zij dan precies wél voor staan is mij volstrekt onduidelijk.

H&M had gewoon politiek neutraal kunnen blijven, kleding kunnen blijven verkopen en zich nergens mee bemoeien, maar nee, H&M heeft ineens een mening. Men moet en zal multiculturalisme blijven omarmen en de tegenstanders hiervan wegzetten als mafkezen. H&M is hiermee niet de eerste. Diverse andere bedrijven achten het nodig om zich uit te spreken over politieke en/of sociaal-culturele kwesties.

In de Verenigde Staten zie je dit veel meer en het lijkt mij ook een trend die vanuit daar over is komen waaien. Zo schoot Nike juist omhoog op de beurs terwijl er video’s op internet verschenen van mensen die hun Nike schoenen verbrandden vanwege de aversie tegen Nike’s standpunt.

In de meeste gevallen zal het dan ook puur gaan om een marketingstunt. Even aftasten welke politieke mening je consumenten hebben en je richten op de meerderheid voor een hogere omzet. Praktisch gratis reclame waarbij je zorgt dat mensen over je praten en zich achter het merk gaan scharen. Je verliest er klandizie mee maar de meerderheid die je behoudt is een stuk loyaler, waarmee ze het verlies meer dan compenseren.

Trieste manier van marketing.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. EU kok

  Wat is vrijheid van meningsuiting toch mooi.
  Ik ga gelijk wat bij H&M kopen

 2. IJsbrand Koudvuur

  Bevara Sverige Svenskt!!!

  Deze laffe, hypocriete zelfhater kan zich inderdaad beter buiten deze kwestie houden, en gewoon geld verdienen aan de zogenaamde, domme ‘millenials/air-heads’!

 3. DolleDries

  Dit is pas eng.

  Uit de laatste statistieken blijkt dat er in Zweden 63 verkrachtingen per 100.000 inwoners plaatsvinden. Het is meer dan twee keer zo veel als in het derde ergste land ter wereld.
  Extreem geweld in Zweden neemt in samenhang met een toename van MENA-immigranten toe. Uit een recente publicatie van The Spectator Index blijkt dat Zweden volgens de meest recente statistieken het op één na meeste verkrachtingsslachtoffers ter wereld per hoofd van de bevolking heeft, op de zwarte machtsstaat Zuid-Afrika na.
  De Spectator Index stelt dat tijdens de laatste meetperiode 63 verkrachtingen per 100.000 mensen in Zweden plaatsvonden. Dat is meer dan twee keer zo veel als in Australië, wat de derde plaats op deze verkrachtingslijst ‘siert’. Het Zuid-Afrikaanse bodemrecord ligt op een onthutsende 132 verkrachtingen per 100.000 Afrikanen. De situatie in Zuid-Afrika is al lange tijd hetzelfde. Maar de toename in Zweden is schokkend en een direct gevolg van het beleid van de Zweedse rood-groene regering van massale immigratie van MENA-vreemdelingen.
  Onafhankelijk journalist Joakim Lamotte vindt het “volstrekt onbegrijpelijk” dat “mensen die zichzelf goed opgeleid en intellectueel met een goed geweten noemen, dit hebben laten gebeuren; niet zelden noemen deze mensen zich feministen en zeggen dat ze opkomen voor de rechten van vrouwen”.
  Als medeverantwoordelijken wijst hij op criminologen zoals de jood Jerzy Sarnecki, de allochtonen Felipe Estrada Dörner en Nina Rung, die niet alleen een criminologe is, maar ook een genuswetenschapster en deskundige op het gebied van seksueel geweld.
  – Hoeveel internationale statistiekrapporten over verkrachtingen moeten er gepubliceerd worden voordat degenen die ons land besturen zich realiseren dat we problemen hebben?, vraagt Lamotte zich af op zijn Facebook-pagina.

  1. Zwetsnek

   Heb je dit zelf verzonnen?

   1. swetsnek

    WIL JIJ DOOR EEN RIETJE ETEN DE EERST KOMENDE 6 WEKEN ????

   2. edoc431

    val dood lul

    1. Janna47

     sorry? Als u niet anders kunt reageren, verdwijn dan aub….

  2. glazenbol

   Dolle Dries weet dus niet wat de definities in Zweden zijn voor verkrachting.

 4. Elu Thingol

  Persson mag gewoon zeggen hetgeen hij wilt zeggen.

 5. Ni28

  Als een kruidenier een ruggengraat tentoon stelt wordt het pas interessant. De enige ruggengraat van een kruidenier is namelijk een flexibele eurograat. Een kruidenier wil alleen zo veel mogelijk klanten. Dan mag je dus ook niet tegen de migratie zijn. Karl-Johan Persson bewijst alleen dat hij een eurograat heeft in plaats van ruggengraat.

 6. Ni28

  “Ik ga gelijk wat bij H&M kopen”. Dat is Persson dan weer gelukt, er zijn altijd domme mensen die zich verkooppraatjes laten verleiden. Net zo simpel als trollen.

  1. Elu Thingol

   Ni28 had zo’n hekel aan labeltjes, maar gebruikt ze zelf consequent. “Domme mensen”, “linkse trollen”. Het maakt alles erg overzichtelijk, zullen we maar zeggen.

  2. Elu Thingol

   Ni28 is betrapt op een schrijnende hypocrisie en antwoordt niet meer.

   Een goede zaak.

   1. Capo

    Tengosokpop

 7. palko

  Ik zou tegen de baas van H&M willen zeggen: Schoenmaker blijf bij je leest. Ik heb persoonlijk nog nooit iets bij H&M gekocht. En ben dat zeker na de oliedomme en verwerpelijke uitspraken van dhr Persson al helemaal niet van plan.

 8. sjun

  Vertel het door en tref zo’n ‘kindervriend’ in zijn orderportefeuille. Laat H&M *links* liggen en spreek wie er wat koopt er persoonlijk op aan.

 9. Frits Jansen

  Kinderarbeid in de kledingindustrie betekent dat die kinderen de prostitutie niet in hoeven, mooi toch?

  Verder is dit een rechtse website, en daar hoort bij dat je niet tegen uitbuiting bent. Uitbuiting is een kwestie van macht, en als je aan de verkeerde kant van de macht zit zal dat wel je eigen schuld zijn. Je moet zorgen dat je een uitbuiter wordt en niet zelf uitgebuit wordt. Het oude liedje: eten of gegeten worden.

  Het beste is natuurlijk de herkolonisatie van al die ontwikkelingslanden, en de invoering van een eigentijdse vorm van slavernij. Het voordeel van slavernij is dat de eigenaar van een slaaf er belang bij heeft hem in goede conditie te houden, iets wat je van een werkgever niet kunt zeggen.

  1. Janna47

   Hoe hypocriet kan een mens zijn…zie hier het grote voorbeeld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.