Filmpje! Kamerleden geïrriteerd door veertig minuten lang Thierry Baudet (FvD) over VN-migratiepact van Marrakech

Daar stond Thierry Baudet: netjes in pak met een Fleur de lis-das. Ruim veertig minuten lang oreerde de voorzitter van Forum voor Democratie over het VN-migratiepact. De Nederlandse regering is voornemens het VN-migratiepact van Marrakech te ondertekenen en dat is reden voor kritiek van Thierry Baudet (FvD). Zo maakt hij zich zorgen over de mogelijke gevolgen van het pact op de toestroom van het aantal migranten naar Nederland. Op de beelden is te zien hoe Baudet de 100 (!) vragen voorleest in de Tweede Kamer. 

Toen de Algemene Vergadering van de VN in september 2016, besloot dat er een pact van deze strekking moest komen bleven ze muisstil. Toen afgelopen zomer op 13 juli om precies te zijn in New York de definitieve tekst werd vastgesteld bleven ze nog steeds muisstil. Toen ik het onderwerp op de politieke agenda probeerde te zetten en aandrong op een debat wilde men er niet over spreken“, zo begon Baudet tijdens het debat over de begroting van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het onderwerp werd door de Kamer tijdens dit kleine debatje behandeld, omdat de Tweede Kamer voorheen niet in gesprek wilde over het VN-migratiepact.

Van Kamerleden kreeg Baudet kritiek. Zijn toon en stijl werd door Malik Azmani (VVD) onder vuur genomen, want volgens het VVD-Kamerlid zou de mening van Baudet al vaststaan en zou beantwoording van de vragen geen effect hebben op de houding van Baudet. Ook DENK-Kamerlid Farid Azarkan had kritiek op de wijze waarop Baudet gebruik maakte van zijn veertig minuten. Hij betichte de voorman van FvD van ‘zeemeeuwenpolitiek’: “De heer Baudet komt aanfladderen, krijst de boel bij elkaar, schijt de boel onder en laat ons alles opruimen.

Van de honderd vragen verdienen drie specifieke vragen extra aandacht. Het zijn de vragen die voortkomen uit de plannen van de VN om iets te doen aan de beeldvorming van het fenomeen migratie. Net zoals het EU-programma ‘displaced in the media‘ tracht te doen, zo richt ook het VN-pact zich op de wijze waarom journalisten en media bijdragen aan de beeldvorming. Blijkbaar willen de Verenigde Naties en de ondertekenende overheden op orwelliaanse wijze de publieke opinie over migratie beïnvloeden. Bizar. Daarom stelt FvD de volgende vraag: “Is de Staatssecretaris voorstander van het het ‘gevoeliger maken’ en ‘opleiden’ van journalisten over immigratie-gerelateerde thema’s en terminologie (Marrakesh-33c)? Zo ja, waarom en hoe wil hij hier concreet invulling aan geven?

Niet alleen het beeld van migratie is voor de VN blijkbaar van belang, maar zelfs de specifieke terminologie. Baudet noemt deze aanpak oprecht activistisch. Daarom vraagt Baudet: “Welke immigratie-gerelateerde terminologie zou volgens de Staatssecretaris uit het Nederlands vocabulaire moeten verdwijnen? En welke terminologie zou hij willen toevoegen?” Verder zou het migratiepact volgens Baudet eenzijdig geschreven zijn: zo blijven de negatieve effecten van migratie onderbelicht. Ondanks dat Forum voor Democratie te maken heeft met groeipijntjes, weet de partij wel te verassen met de kritische houding over dit VN-migratiepact.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Ernst Quispel

  Baudet en het FvD zijn politiek onmogelijk nog serieus te nemen.

  1. Sibvach

   In jouw linkse zure sokken breintje is dat onmogelijk waarschijnlijk.

   Maar dat is natuurlijk een tekortkoming van jouwzelf en heeft niks met de enorme kwaliteiten van Baudet te maken.

   1. fockingworst

    @sibvach
    @ernst is een EENZAME PERSOONLIJKHEID die graag zijn onwelgevallige MENING hier wil verkondigen om een BEETJE AANDACHT hebben.

    1. Sibvach

     Klopt, Worst.

     Altijd als eerste reageren bij Baudet. Altijd dezelfde zin. En dan wachten hoeveel er op reageren.

     Maar hij weet ook zelf, hoor, dat Baudet natuurlijk de coach van het Nederlandse elftal is waar Ernst gewoon de streaker is op het veld.

  2. C.A.Barstow

   Aan zogenaamd hoogopgeleid links gelieg, gewauwel en gesnater is ons land al bijna ten ondergegaan, daar zit niet één hardwerkende Nederlander op te wachten.
   Voor wie goed luistert geeft Baudet precies weer hoe het volk opnieuw door de politieke elite voorgelogen en bedonderd gaat worden en links doet daar natuurlijk vrolijk aan mee, we zijn niet anders van die ratten gewend.

  3. Mariposa78

   En EQ een antwoord terug op je vraag of het klem zit.
   Nee heb flink zitten kleien dus nee zit/ zat niet klem.

  4. Arie B

   Goede inhoudelijke reactie van je! Je verwijt altijd maar bent zelf ook standaard tegen. Ik hoor je niet inhoudelijk over dit vreselijke pact.

  5. Siemien

   Onzin Ernst wat je uitkraamt, je plempt even een dingetje die feitelijk niet waar is aangezien de FvD zetels heeft in de kamer en zij nu rond de 15 zetels zouden staan als er verkiezingen zouden zijn.
   De enige die hier niet serieus genomen dient te worden ben jij Ernst, je komt steeds meer in het nauw dus maakt steeds meer rare sprongen…

  6. wheelboy

   Quispel
   Als straks je AOW verdwijnt of je bijstandsuitkering omdat we hier omver worden gelopen door de geluk zoekers ben je te laat . Als je beetje die ene cel in je hersenen laat werken dan zie je nu al dat heel het sociale stelsel onder druk staat . Nu proberen ze het nog met belasting verhogingen en verschraling . Of denk je dat die honderdduizenden handopenhouders niets kosten . Of denk je laat maar komen tegen de tijd dat ik de pijp uit ben breekt de pleuris pas uit . Leuk voor diegene die na ons komen. . Namens hun bedankt

 2. fockingworst

  Baudet de man die opkomt voor het nederlandsch mkb en de welwillende burger.

  1. Meester Kong

   Mijn godT, hoe kom je daarbij?
   Wie zijn de welwillende burger?
   Behoren Baudet en Hiddema tot de elite?
   Zit het MKB te wachten op die lavendelsnuiver
   HeP nog 96 vragen……. 🙂

   Worst je kletst gewoon uit je nek, Baudet zit er gewoon voor zichzelf.

   1. Ride eat sleap repeate

    Welwillende burger? Mensen die het linkse gedraai zat zijn en ook kritisch zijn op de gevestigde orde. Die niet zomaar een handtekening zetten onder iets waar we niets mee opschieten.
    Ik luister trouwens liever naar iemand die lavendel snuift dan zijn eigen shit, zoals u lijkt te doen. Want dat is wat er uit uw mond komt, shitzooi.

  2. Heinz

   Dat zijn accountmanagers van Rabo, Ing, Abnamro. De burger moet voor zichzelf opkomen.

 3. Sibvach

  De enigen die nog met echte politiek bezig zijn is Baudet en Wilders.

  De rest zit er voor zijn baantje.

  1. Meester Kong

   @Sibvach
   Wat is echte politiek? 🙂 🙂 🙂

   1. Sibvach

    Je inzetten om bepaalde verdragen niet te tekenen omdat het geen voordeel heeft voor Nederland omdat je het beste met Nederland voor hebt. Geen echte politiek is bv tekenen zonder gelezen te hebben in de hoop er persoonlijk voordeel uit te halen door mee te lopen en weg te kijken.

    Zo mag je het een beetje zien, Kong.

  2. Meriadoc Brandebok

   Wilders doet wel aan echte politiek (want hij is dominant aanwezig bij debatten) – hoewel het een roeper aan de zijlijn is. Baudet acht het beneden zijn waardigheid om mee te doen aan een debat en zit achterin de zaal denigrerende berichten over collega’s te twitteren. Als er iemand niet aan echte politiek doet is het Baudet wel.

   Van de week het stuk van Van Gemert gelezen? Baudet heeft er in zijn partij een puinzooi van gemaakt. Zijn narcistische karakter speelt hem nu parten en zijn opblaaskasteel zakt in.

 4. J.Rademaker

  Tekenen zonder te weten wat de gevolgen zijn.
  Moeten die 6 mensen werken en wel 40 minuten dat is behoorlijk irritant.

 5. Eugenie de la Fleur

  Misschien heb ik wel iets gemist maar is DDS nou een politieke blog of een promotie voor circustentoonstellingen? Ik vroeg me dit gewoon af omdat het onderwerp over Baudet en de FVD gaat

  1. Sibvach

   Jij hebt het nooit begrepen, Eu, maak je niet druk.

  2. Arie B

   Eugène is voor ongezien tekenen bij het kruisje, dat is wel duidelijk. Timmerfrans zegt dat we het pact moeten omarmen, dus prima.

 6. Ritter

  Juist het VN-migratiepact zal grote gevolgen hebben voor Nederland en haar inwoners.

  Dus veel aandacht aan dit VN-migratiepact is terecht omdat de media zwijgen over dit verdrag.

  Veel gevestigde media willen dat Nederland ondertekend en zullen dus geen enkele ophef maken over dit verdrag.

  Dus goed dat Baudet en Wilders dat wel doen en de mensen informeren over dit verdrag.

  1. Aytas

   Je begrijpt er net als velen op rechts niets van wat ik dan weer fantastisch vind. De grenzen moeten verdwijnen.

   1. Ride eat sleap repeate

    De grenzen moeten verdwijnen? En rechts begrijpt er niets van?
    Wat een geweldig inzicht heb je toch.
    Het zou toch geweldig zijn wanneer je samen met o.a. Ernst een eind over die grens (die er gelukkig nog is) heen-Quispelt en ergens in zo’n zandbakland een knuffelclubje begint.
    Hoeven jullie je niet meer te storen aan onze domheid.
    Win-win-situatie dus!

   2. Siemien

    Onzin Aytas, Aytas zit in Afrika te vertellen dat Nederland haar grenzen open moet gooien, zo ben je dan even van de pot getrokken of wat..

 7. henk vintage

  Daar Harbers en consorten het pact kennelijk niet goed hebben gelezen, Harbers maakt diverse aantekeningen, is het goed dan Baudet hen nog even inwrijft waar ze mee bezig zijn en hoe schadelijk dit is voor Nederland.

  1. Sibvach

   Iedereen zou dat in moeten zien, Henk.

   Maar landverraders maakt het niks uit. Als het ruikt naar Nederland slopen is het al snel goed voor een groep mensen.

   Maar de boemerang zal een keer terugkomen. Dat is altijd gebleken.

 8. Aytas

  ‘Verder zou het migratiepact volgens Baudet eenzijdig geschreven zijn: zo blijven de negatieve effecten van migratie onderbelicht.’

  Op rechts beginnen er mensen wakker te worden dat deze fascist zich ernstig vergist. Het is 1 van de verdragen van het rabat proces. Het rabat proces is een schande.

  1. Sibvach

   Aytas, je probeert altijd het vuurtje op te stoken als het om Baudet gaat.

   Als Baudet een fascist is dan ben jij een pyromaan.

   1. robroy

    Ayayayayaya tasje zit in Afrika nog flink te snuiven aan de coke niet op reageren Sibvach daar leeft hij .. want dat is het een hij… van .
    Net als ernst .eug, kong bleu monday allemaal hetzelfde hout .Vooral niet op reageren.

  2. robroy

   Op rechts is iedereen wel wakker, jij en de rest zitten nog in een diepe coma.
   Maar geeft niet lekker comateus blijven domme jongen .

 9. Heinz

  Volgens mr. Hiddema staat er de nieuwe Minister President. De rest van de kamer kan erbij gaan liggen. Die mr. Hiddema neemt zo zijn compaan eventjes onschuldig in de maling. Groeipijntjes en doorkomende snijtandjes, volwassenheid komt met groeispurten.

 10. C.A.Barstow

  De dag waarop dit vervloekte pact door onze verraderlijke politieke elite getekend zal worden is de dag dag waarop wij onze samenleving vaarwel kunnen zeggen.
  Door het verraad dat er is gepleegd zullen er onafzienbare hordes Europa en dus ook Nederland binnen stromen en dat betekent het einde van Nederland, het einde van Europa zoals wij dat kenden.
  God verhoede het maar het zal het begin zijn van een oorlog die zijn weerga niet kent, geloof me dat is wat er gaat komen, waarom ik dat geloof?
  omdat er niet één land ter wereld is dat zich op de lange duur laat bevelen dan wel ringeloren door een politieke elite of dat nu de VN dan wel de EU is.
  Het hele krankzinnige idee van een Europese superstaat is gedoemd te mislukken lees de geschiedenis er maar op na, wat er na deze zoveelste poging overblijft is alleen verschroeide aarde en vernietigde volken.
  Zwaar aangezet? kan wel zijn, maar dit is wat je in uit de geschiedenis keer op keer naar boven kunt halen en niet zoals sommigen zullen denken, turen in een glazen bol.

 11. Troelstra

  Recentelijk nog Estland; Australië en Zwitserland weigeren nu ook te ondertekenen. Moedig en wijs besluit.

  1. C.A.Barstow

   Zeker weten.

 12. Arie B

  Onze journalisten hoeven die paragrafen niet eens te lezen. Ze zijn al uber-master in het brengen van migratie-nieuws. Standaard zijn ze zielig terwijl er ook veel tuig tussen loopt. Ook de hoogopgeleide Syrische vluchtelingen was zo’n fabel..

 13. Lex

  Kamerleden geïrriteerd door veertig minuten lang Thierry Baudet (FvD) over VN-migratiepact van Marrakech.

  Heel goed dat Thiery hen nogmaals met de neus op de feiten drukt, dan weten ze wat voor vreselijk pact dit is, wat alleen maar voor nog meer gelukzoekers gaat zorgen als het door gaat.

  Ze moeten eens ophouden om met gelukzoekers onderdak te bieden en gratis geld.

  Tijdelijke opvang van echte vluchtelingen O.K. daar houd het ook mee op we zijn al zo vol en kunnen niet half Afrika hier naar toe halen.

  Het word trouwens ook onbetaalbaar, en het geld dat kunnen we wel besteden aan betere zaken als gezondheidszorg “open houden van ziekenhuizen” Betere ouderen zorg.
  lagere woonlasten. Indexering pensioenen afschaffing BTW verhoging.

  Dit is gewoon te belachelijk voor woorden ik hoop dat nog veel meer landen gaan afhaken en het uiteindelijk niet door zal gaan.

  We hebben gelukzoekers genoeg die zorgen voor ernstige overlast en criminaliteit.

 14. sjun

  Punten voor Baudet om dit zelfmoordpact aan te kaarten. Wat zijn nu eigenlijk de kosten en baten van niet Europese migranten in Nederland? Om een of andere reden wil men daar maar geen adresseerbare cijfers over produceren. Ik vermoed dat dit met een politiek maakbaarheidsgeloof te doen heeft zoals het door de Linkse Kerk en wie het op kosten van’t Algemeen baantjes verschaft wordt beleden en via de massamedia aan al te argelozen opgedrongen. Of mag ik dat niet zeggen?

  1. Arie B

   Dat is wel zeker de reden. Onder de pet houden, het volk niet wijzer maken dan nodig is..

 15. Evil Zorro

  Dankzij Baudet weten we nu tenminste wat het verdrag precies inhoudt. Ook in Vlaanderen is de weerstand groot onder de bevolking. Thierry maakt van de gelegenheid gebruik om het in de kamer voor de camera uit te leggen, wetende dat hij de beelden kan gebruiken op sociale media. Zodra FvD hun beeldmateriaal ook op TV zal verschijnen – via hun eigen zender – wordt ze de grootste partij.

 16. Luctor et emergo

  Gelukkig dat er nog een partij als FvD in de kamer zit die voor het nationale belang op komt! Hopelijk gaat deze partij uitgroeien tot een serieuze regeringspartij zoals het NV-A in België of de Deense volkspartij

 17. Ries

  De linksaffers hebben voortdurend kritiek op de feacalienrethoriek op dit forum, maar juichen de schijterij- uitspattingen van Denk wel weer goed. Je kunt ze met de beste wil van de wereld toch niet serieus nemen. Inconsequente wauwelaars. Leuker kan ik het niet maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.