Peilingen Maurice de Hond: FVD en GroenLinks grote winnaars, coalitie kwijnt weg

Geen categorienov 25 2018, 16:00
Er zit beweging in de peilingen van Maurice de Hond! Een tijd lang schoof hier en daar een zeteltje maar was het niet echt interessant, nu wordt het dat steeds meer! GroenLinks en FVD scoren het best, PVV staat ook op winst en de coalitie staat nog maar op 50 zetels!
De Gemeenteraadsverkiezingen in Groningen lijken een goede reflectie te zijn van wat De Hond peilt. D66 zakt weg, GroenLinks neemt dat stokje over, VVD en CDA kregen een flinke tik en de algehele opkomst was belabberd.
Opvallend zijn ook de scores van de PvdA, DENK en Partij voor de Dieren. Zij snoepen steeds meer zetels weg bij anderen en ervaren al enige tijd een stabiele groei. De SP kampt nog steeds met een profileringsprobleem en verliest een zetel, maar weet toch iets boven de FVD te staan.
Ook is er gekeken naar de verwachte samenstelling na de Eerste Kamer verkiezingen. Daar wordt rekening gehouden met een 30-35% lagere opkomst en blijkt dat de coalitiepartijen op geen enkele manier hun verlies compenseren, ondanks dat de ChristenUnie zonder kleerscheuren uit de verkiezingen zal rollen. De verwachting is 27-31 zetels in de Eerste Kamer voor de huidige coalitie.
Een ander leuk feitje is de opvattingen van diverse kiezers omtrent het falen van het pensioenoverleg. VVD- en D66-kiezers menen dat de FNV de grote boosdoener is terwijl PvdA-, SP- en PVV-kiezers de schuld bij de regering leggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten