Filmpje! Kajsa Ollongren (D66) schoorvoetend over EU-joker Juncker: ‘Gedraag je gewoon’

De incidenten van Juncker konden in het verleden nauwelijks op aandacht rekenen. Tenminste niet in de mainstream. Ja, op het alternatieve internet werden de beelden van een marcherende Juncker natuurlijk in alle hevigheid gedeeld, maar daar bleef het bij. Ook het wegsmijten van documenten kan hij toegeven aan het repertoire. Maar na de MeToo-beelden van Juncker lijkt daar verandering in te komen. Afgelopen week was het echter tijd om de aanval te openen op de voorzitter van de Europese Commissie, want hij gedraagt zich echt niet goed. Dat leken ze ook bij WNL te denken en dus kreeg de minister van Binnenlandse Zaken, Kasja Ollongren, een aantal vragen over Juncker en zijn MeToo-acties. Eurofiel Kasja had er wel een mening over: ‘Gedraag je gewoon.’

De Europese Unie was in de afgelopen jaren niet in staat om de Europese Unie voor te bereiden op een komende economische crisis. Brussel was tevens niet in staat de Schengenzone fatsoenlijk te verdedigen tegen massale immigratiestromen en als klap op de vuurpijl kregen ondernemers, ZZP’ers én multinationals de verschrikkelijke EU-privacywetgeving op hun dak. Natuurlijk zijn er ook positieve kanten te noemen aan het leiderschap van Juncker, maar op de grote onderwerpen die er toe doen zoals economie. veiligheid en strategie was de spoeling bijzonder dun. Dat de voorzitter van de Europese Commissie alle normale fatsoensnormen aan zich voorbij lijkt te doen gaan is dan één ding. Maar combineer deze feiten met de traagheid en (in)effectiviteit van het bestuur en je krijgt een Europese Unie zo wankel als de voorzitter zelf.

De ophef waarop ook Ollongren gedwongen werd te reageren ontstond toen Juncker tijdens een EU-top wild door de haren van één van zijn vrouwelijke medewerkers roeide en het stempel MeToo over hem heen kreeg. Toen Viktor Orbán tijdens een overleg in Letland een klap in zijn gezicht kreeg en dictator genoemd werd zweeg Ollongren natuurlijk. Maar nu het een dame betreft is het politiek correct om te reageren en dus waagt ze haar kans. Jammer dat ze het er zo slapjes van af brengt. Ze had ook de eerdere incidenten kunnen meewegen, maar deed dit niet. Natuurlijk angstvallig het EU-leiderschap in het openbaar af te vallen en die felbegeerde subsidiebanen in Brussel mis te lopen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Floris

  Ollongren zegt er niet van gediend te zijn als iemand aan haar haar zou zitten.

  Volkomen terecht.

  Je kan ook aan de vrouw die dit overkwam zien dat ze er helemaal niet blij mee was (understatement).

  Druncker is volkomen van het padje af en elke dag dat de rest hem laat zitten waar hij zit maakt de aanfluiting groter.

 2. Heinz

  Kajsa super ! Ik hoop dat je het tot MP schopt in de toekomst.

  1. Lugar

   Uiteraard niet, Ollongren heeft immers het referendum begraven.

 3. fusilier

  En volgens Rutte wordt er af en toe wel eens een wijntje gedronken in de EU catacomben.

 4. Paaldanseres

  Had hij bij mij niet hoeven te flikken. Ik had hem LIVE, voor miljoenen kijkers een knal voor zijn botte harses gegeven. Opbokken lulhannes.

  1. Lugar

   Exact mijn idee, al ben ik geen vrouw en heb ik geen wilde haardos. Ook die vieze zoentjes van hem, wat een smerig kereltje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.