Achterlijke Albert Heijn bant hulphonden van doen boodschappen: “Onhygiënisch!”

Ook deze lieve hulphond zal ongetwijfeld niet aan het werk mogen in de Albert Heijn in kwestie. Bron: State Farm / Flickr.
Foto: Ook deze lieve hulphond zal ongetwijfeld niet aan het werk mogen in de Albert Heijn in kwestie. Bron: State Farm / Flickr.

Flauwekul. Deze honden zijn speciaal getraind om andere producten niet eens aan te raken.

Waar een grote supermarktenketen klein in kan zijn:

Hulphond Chloé kreeg het boodschappen doen juist in deze ruime supermarkt aan de Noord Esmarkerrondweg onder de knie. Met engelengeduld leerde Rutgers haar om blikjes tomatenpuree op te halen. Ze rent dan door het gangpad en komt er gegarandeerd mee terug.

Bedrijfsleider Martin Meijers was van deze training in zijn zaak niet op de hoogte maar hoorde er van toen Rutgers toestemming vroeg voor een filmpje van Chloé aan het werk. Meijers was verrast en vond het niet goed. Een hond die waren uit de schappen pakt, dát leek hem niet de bedoeling.

In plaats van dat Chloe haar baas een handje helpt zegt Meijers dat Enschedeër Frans Rutgers maar hulp moet vragen van een werknemer. Die kan zijn boodschappen uit de schappen halen. Gewoon even vragen, en klaar. Ofzo.

Maar Frans wil dat niet. Chloe geeft hem juist een gevoel van onafhankelijkheid. Dat gevoel raakt hij tijdens het boodschappen doen juist kwijt als hij hulp moet vragen van een werknemer. En laten we wel wezen: de gemiddelde werknemer is maar al te vaak liever lui dan moe, en zal bepaal niet staan te springen om Frans te helpen. Zelfs als de werknemer in kwestie dat niet al te veel laat blijken uit zijn lichaamstaal voel je die onwil, zeker als gehandicapte.

Volgens Albert Heijn-zeikerd Meijers is het niet hygiënisch als Chloe producten uit de schappen haalt. Zo zou haar “kwijl” op andere producten kunnen komen. Ofzo.

Ja, dat zou inderdaad kunnen als Chloe niet een getrainde hulphond was, ja. Maar gelukkig is ze dat wél. Ze pakt dus alleen de producten die Frans aanwijst — de rest raakt ze niet aan. En als ze dat per ongeluk bij hoge uitzondering tóch doet koopt Frans dat andere product ook, omdat hij niet wil dat een ander mogelijk last van hem heeft.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan deze Albert Heijn-trol. Die vindt het blijkbaar veel leuker om een man dwars te zitten die dankzij zijn hond het gevoel heeft voor zichzelf te kunnen zorgen.

Gelukkig laat Frans dit niet zomaar gebeuren. Hij heeft een klacht ingediend bij antidiscriminatiebureau Artikel 1 (dus niet de partij van Sylvana Simons, maar het bureau waar ze de naam van gestolen had voor haar politieke hobbyclubje). Nu hopen dat de Appie zich zo vernederd voelt door de negatieve persaandacht dat het beleid gewijzigd wordt.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

78 reacties

 1.   

  “Volgens Albert Heijn-zeikerd Meijers is het niet hygiënisch als Chloe producten uit de schappen haalt. Zo zou haar “kwijl” op andere producten kunnen komen. Ofzo.”

  Eerlijk gezegd vind ik dat wel een logisch bezwaar.

  1.   

   En de menselijke ‘holkrabbers, neusmijners, oorgravers snikkelgrijpers, dooskriebelaars, anusurftverzamelaars’ (hoe veel superlatieven moet ik er nog opnoemen, voordat u enig inzicht krijg, van wat ik bedoel). Of bent u er zelf een geboren viezerik? En vergeet niet waar jij je neus en tong insteekt, op sommige momenten, althans dat hoop ik voor je, anders ben je een eenzaam mens. Het is geloof ik zelfs bij wet geregeld, dat een hulphond in winkels mogen komen. Hier in ieder geval wel

   1.   

    We leren Top in deze bijdrage goed kennen.

    Prettig is het niet.

    1.   

     Het is beter voor uw gezondheid, dat u mij niet goed kent. Ik heb niet veel met millennium parasieten.

    2.   

     Rien jij weet ook duidelijk niet waar je over praat een vesrand van 0,0 dus zoals top al meld zijn de handen van een mens gemiddeld smeriger als de slijm van een hond. Ik snap wel dat jij dat niet kunt begrijpen want daar moet je voor geleerd hebben en dat ontbreekt bij jou. En voor de rest van de mansen hier, gewoon niet meer naar albert Heijen want die discrimineren.

     1.   

      Dank U!

     2.   

      @pescador
      dit individu is alleen maar begaan met halal slachtende islamieten en heeft dus eveneens een hekel aan honden. dat is de reden dat dit individu zo reageert…

     3.   

      U reageert op een trol.
      Zinvol is dat niet!!

   2.   

    Wij hier in Brasil wassen alle fruit,groenten,aardappels etcetera goed af,gezien het ”handgepik” in de suppermarkten,iedere appel peer je noemt het wordt nl grondig bevoeld en bekeken….gewoonte hier.

 2.   

  En hier heeft AH volkomen gelijk. Het gaat er om dat de hond artikelen pakt.
  Niet dat de hond in de winkel is.

  1.   

   Een hulphond die in de winkel geen producten mag pakken is gewoon een hond!

 3.   

  Die hulphond is een toonbeeld van hygiëne vergeleken met de smerige plastic winkel karretjes en mandjes die vanaf de produktie ervan nooit meer gereinigd en ontsmet zijn bij onze grootgrutter.

 4.   

  Moet je eens naar de afdeling groente en fruit gaan kijken,men knijpt,voelt en maakt neuscontact met allerlei produkten,dat is veel smeriger!
  Ik moet het vermelden,dat doen vooral hoofddoek draagsters.

  1.   

   Die zijn niet zo dom groente in de supermarkt te kopen.

   1.   

    Zag het ze vanmiddag nog doen….

    1.   

     Ach natuurlijk.

     1.   

      Kan er ook niks an veranderen…

 5.   

  ‘Nu hopen dat de Appie zich zo vernederd voelt door de negatieve persaandacht dat het beleid gewijzigd wordt.’

  Laten we hopen dat appie hier voet bij stuk houdt. Honden zijn strontvreters.

  Het blijft triest wat de mens dieren aan doet.

  1.   

   Wat ben jij toch een zielig stuk vreten!!!

   1.   

    Tuurlijk. Ik zou met plezier die invalide man helpen. Wedden dat jij in de bus nog niet gaat staan voor ouderen als je uit je achterbuurt naar de stad gaat?

    1.   

     het is heel aardig, om een oudere te helpen, die voor jou gaat staan.

   2.   

    Christina, dat is nog zacht uitgedrukt.

  2.   

   Je weet soms ook echt de meest achterlijke onzin neer te zetten.

   Nu weet ik dat je deze indoctrinatie vanuit je religie mee hebt gekregen en je verplicht een hekel aan honden moet hebben omdat je pedofiele profeet dat ook had. Maar toch…

   1.   

    Is een hond geen strontvreter? Ik ben niet gelovig, is het voor jou ook mogelijk een keer een argument te geven dat inhoudelijk ergens over gaat.

    1.   

     De aversie van Aytas tegen de trouwe viervoeter en beste vriend van de mens is er inderdaad eentje van een moslim(a). Zonder empathie, vervuld van walging en afschuw.

     Iedereen hier vindt jou een smerig wezen Aytas. Het is wel goed te weten dat jij ver beneden een hond staat op de sympathieladder,

  3.   

   Die “strontvreter” is dus getraind om gehandicapten te assisteren bij huishoudelijke taken en het doen van inkopen (even daargelaten dat men aan honden kan hechten en zelfs met hen kan communiceren).

   1.   

    ……ja..en nu??

  4.   

   Quote..Laten we hopen dat appie hier voet bij stuk houdt. Honden zijn strontvreters…
   We hebben er een quispelina bijgekregen ….btw heb wel eens gezien hoe een negerin de snikkel die haar net anaal nam direkt begon af te likken.
   Joop dat ah negerinnen niet meer toelaat bah…

   1.   

    Hoop

   2.   

    “heb wel eens gezien hoe een negerin de snikkel die haar net anaal nam direkt begon af te likken.”

    De seksuele nood bij sommigen hier is tranentrekkend.

    1.   

     “De seksuele nood bij sommigen hier is tranen trekkend”
     Daar heeft je vrouw anders geen last van zegt Randell, en ook niet met het schoonmaken van zijn sabel.

  5.   

   Wat jij met regelmaat, van je vader, broers of neven, verplicht in je mond krijgt, is lekker fris?

  6.   

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

   1.   

    “En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje.”

    Top is weer erg bezig met zijn seksuele problemen. Dat is zielig maar het zou beter zijn als de redactie hier een keer op zou ingrijpen.

    1.   

     “Juf! Juf! Ze zeggen dingen waar ik niet tegen kan, geef ze straf vlug!”

     Wat bent u toch miezerig mensje

  7.   

   @aytas
   uitgesproken stomme moslim reactie!

  8.   

   Tis bekend dat zwarte mensen niet van honden houden

 6.   

  Rien Noppen
  Even voor alle reageerders:
  Rien betekent: NIETS/WAARDELOOS
  Noppen: UITPLUIZEN
  Kortom:
  Rien Noppen is bezig zijn onzin uit te pluizen.
  Volgens Freud opsluiten!!!

  1.   

   Niet op reageren…werkt het best!

 7.   

  Dat dit nog gebeurd in 2019, ga je schamen AH

 8.   

  Michael bespeelt weer de onderbuik van zijn trouwe fans…

  De reactie van de bedrijfsleider is de enige juiste.

  1.   

   Het bespelen van de onderbuik van Kong zal niet meer lukken. Meester Aap is namelijk zo impotent als een tuinslang zonder water.

  2.   

   Ja joh, gehandicapte mensen hebben ook gewoon niets te zoeken onder ons.
   Typisch gevalletje van regelneuken, regels zijn regels en meer van dat geneuzel

 9.   

  Ik kan dit heel goed begrijpen want binnen de islam is de hond een onrein dier. We moeten alles doen zodat moslims zich hier in dit land thuisvoelen

  1.   

   Svetlana:
   ben je man/vrouw/iets/dier of weet ik veel wat; maar je reactie is toch wel ironisch bedoelt?

   “………………We moeten alles doen zodat moslims zich hier in dit land thuisvoelen ….”
   Maar……..
   ongestelde vrouwen behandelen ze ook als honden!

   1.   

    Neehoor, vrouwen worden door niets beter behandeld dan door de islam. De islam is ook echt de meest geëmancipeerde religie die er bestaat. De hoofddoek staat symbool voor vrijheid

    1.   

     Recentelijk zijn de Hindu’s in het z van India in het nieuws ivm onwederrechtelijk betreden van een tempel. Het leeft sterk in de Hindu wereld. Wanneer je er meer over leest kom je tot het besef dat daar in de gemeenschap het geen voordeel is wanneer je van het vrouwelijk geslacht bent. Dus dienen wij ons open te stellen voor de ontvangst van Hidu vluchtelingen welke zwaar onderdrukt worden. Daar hoor je DDS niet over.

    2.   

     “De hoofddoek staat voor vrijheid”.
     Altijd lachen met Svetlana.
     Zij mag blijven.

     1.   

      Svetlana begrijpt er echt helemaal niets van!!!!

  2.   

   Zeker Svetlana, de hond is onrein. Maar volgens de Koran heeft een hond meer rechten dan een vrouw. Dus wil u zich direct achter uw lappen hullen en hier nooit meer verschijnen. Vort, wegwezen. Imam Chekkor.

   1.   

    Waar staat dat in de Koran, Gekko?

    Of ben je weer zo in de war?

    1.   

     Nergens, rien de noppes. Dat een hond onrein is staat ook nergens in de Koran. De ironie is duidelijk te hoog gegrepen voor jou. Ga toch liever spelen, knul, met Marietje Brandebok, Meester Aap en Beukennoot.

     1.   

      Ach, je lulde dus maar weer eens wat.

      Zijn we van jou iets anders gewend?

  3.   

   Binnen in Nederland zijn moslims onreine ezels.

  4.   

   Svetlana:
   “We moeten alles doen zodat moslims zich hier in dit land thuisvoelen”
   Waarom moeten wij alles doen?

 10.   

  Het is een tendens. Volgens dezelfde achterlijk regel, moeten kroegeigenaren hun kroegkat wegdoen. Gevolg: muizen. En daar moet je dan vergif voor neerleggen. En de dame, die haar hond spullen laat pakken, koopt die spullen. Dus het AH- smoesje klopt niet.

 11.   

  aserty

 12.   

  asdfgh

 13.   

  Achterlijke Appie Hein! Nee hoor, Appie kijkt vooruit, Appie wil in de toekomst heel veel migranten in de winkel en die migranten, veelal moslims, willen geen hond in een winkel want hond is onrein en geen geit.

  Het is verstandig Rutgers, naast het leren hoe een hond boodschappen kan doen zo een hond ook te leren stellen en apporteren, eens zien of “Albert Heijn-zeikerd Meijers” die hond de winkel uit krijgt. Ook nuttig als je leest dat zelfs mensen in een rolstoel niet meer veilig over straat kunnen gaan, een felle mechelaar of boef doet veilig winkelen.

 14.   

  24/6

 15.   

  ‘Wie de trol voert zorgt dat hij blijft’
  ~Lugar~

 16.   

  Zou dus best kunnen dat dit vanwege de moslim klantjes is.
  Maar dan mogen wij toch wel eisen dat AH geen dames met religieuze hoofdbedekking aan de kassa’s heeft? Tenslotte is 95% van de bevolking niet moslim. Die zijn dus met VEEL meer.

 17.   

  Even niet ter zake doende,
  maar wel een vraag:
  hoeveel Gutmenschen hebben zich aangemeld om de rotzooi van de Wadden eilanden op te ruimen?
  Het gigantische aantal van 0 (NUL!!!).
  Reden van niet opruimen?
  De deur uit? Weet u hoe koud het is?
  En…….weekend voor de deur, dus….. wij Gutmenschen, na een week zwammen, hebben recht op meerdere snuiven cocaine.
  U begrijpt de zwaarte van onze “progressieve” arbeid?

  1.   

   Hoeveel Gutmenschen die in een paginagrote advertentie hun naam verbonden aan de actie “Voelt u zich geroepen?” hebben daadwerkelijk zelf een “vluchteling” in huis genomen?

   Antwoord: NUL.

   Gutmenschlichkeit is er voor hen slechts alleen met andermans geld en door middel van andermans arbeid. Waarvan akte.

 18.   

  Zou het anti-hondengeleider er ook voor zijn om die Moslims te pleasen?

  De klimaatpolitie heeft nu ook de oorlog aan de huisdieren verklaard.

  1.   

   anti-hondengeleider m.z. anti-hondenbeleid.

  2.   

   Troelstra ziet hier weer een bewijs van islamisering in.

   Paranoia is een nare aandoening.

 19.   

  De hulphond mag dus gewoon in de winkel, maar geen producten uit de schappen halen, en dat lijkt mij een heel gezond en normaal standpunt.
  Ik vraag mij trouwens af wie de uitwerpselen van deze hond opraapt, want ik heb het idee dat Dhr. Rutgers dit zelf niet kan.
  Of heeft hij dat zijn hulphond ook geleerd.

 20.   

  Sommige AH filialen zijn zondag open en fungeren dan als dating centrum voor singles die echt overal de plank misslaan met relaties beginnen en behouden. Grieten die helemaal obsessief een ideale relatie zoeken en mannetjes die denken dat het direkt gelijk in de auto of staand in de bushalte moet gebeuren.

  1.   

   Zijn het dan werkelijk date locaties?
   Of is het meer van “veel singles verzamelen zich toevallig daar en het gebeurt vanzelf?”

   De rest van je tekst was nogal zurig, bijna alsof je het zelf een paar keer geprobeerd had.
   Volgende keer meer geluk joh!

 21.   

  Dit moet de meest onzinnigste bericht van dit jaar gaan worden!… Wat een flauwekul!
  Als je vroeg naar de Vomar winkelt, komen er af en toe blinde mensen met een prachtig geleidhond in een harnas die trouw samen met zijn blinde eigenaar, (man of vrouw) loopt,
  die wel of niet in een rolstoel boodschap doet. Omdat onze winkel grote rijen heeft kan ook invaliden hun boodschappen doen, met wat hulp van hun geliefde hond, en ook van het winkel personel van de Vomar. Dit winkel is heel schoon. Alle vers producten zijn in plastiek verpakt. Heel af en toe is er in de winkel een schaal met wat lekkers te proven:
  slagroom soesjes, kaas, of een worstje. Voor mij mag een lieve, gezonde, beschermende hond in de winkel ook een hapje krijgen. Het zou leuk zijn dat de winkels iets meer doen met de Airco. Zodat ook Astma patienten ook fijn kunnen winkelen…tussen gewone boodschappers die geen last hebben van vreselijk benauwdheid klachten, wegens vallende of geen airco in de winkel. Dit heb ik recentelijk meegemaakt in een AH winkel. De grootse klacht komt vanuit de lekkere vers belegde broodjes afdeling. Hart en Astma patienten kunnen dit niet meer aan!!!
  Merkwaardig dat AH politiek heeft zicht opgelegd tegen een zeer speciale groep mensen: invaliden met een hoog opgeleide lieve hond, dat hun kunnen leiden naar een goede supermarkt, en ook tegen astma en hart patienten.

 22.   

  Helaas is het wettelijk niet verboden om een hulphond te deur te wijzen. Wel is het verboden om een ander te hinderen.

  Maar ik dacht altijd dat de klant koning was?!

  1.   

   ….Maar ik dacht altijd dat de klant koning was?!….
   Deponeer dagelijks uw fluim in het halal schap!!

   1.   

    Zo zie je maar weer dat er gemeten wordt met 2 maten.
    Er is in de supermarkt wel ruimte voor een halalschap, maar er is geen ruimte voor de hulpbehoevende mensen met hulphonden om iets uit de schappen te pakken.

 23.   

  Och das typisch NL . we vinden alles erg als overheid tot het geld kost dan zijn we niet thuis . Zo ook met de supermarkten .Vaak bij de kassa zo smal dat een electrische rolstoel aan beide kanten nog geen cm ruimte heeft . Dan als hij /zij een hond heeft niet binnen .Treinen die een rolstoeler vaak niet alleen in en uit kan ivm dat er een brug nodig is . Dan een aangepaste auto dat voor de meeste een utopie blijkt te zijn . Want een grotere auto ivm de rolstoel die mee moet wordt je beboet met een vette wegenbelasting . We hebben toch zoveel over voor de gehandicapte medemens tot het de overheid geld kost of we er mee geconfronteerd te zijn .

 24.   

  Wat een trieste gebeurtenis in deze winkel van AH.
  Ik kom er niet heel erg vak, maar vanaf nu KOM IK ER HELEMAAL NOOIT MEER!!!!!

 25.   

  Kwijl op andere producten …..en dat zou schadelijk zijn.
  Laat ik het zo zeggen als producten in de winkel zo gemakkelijk “besmet” kunnen worden wat denk je dat de kans op besmetting tijdens het hele logistieke proces dan zal zijn.
  Gelul dus en wederom een reden niet bij deze grootgrutter meer te komen

 26.   

  In een supermarkt staan alle zaken strak tegen elkaar aan gepakt in de stellingen en koelingen, als de hond dus iets pakt is er een grote kans dat hij produkten er direct naast ook ongewild aanraakt hoe voorzichtig hij ook is!
  Waar de produkten worden geproduceerd, verpakt opgeslagen en gedistribueerd mogen honden wettelijk niet eens aanwezig zijn of binnen kunnen komen…
  Een blindegeleide hond b.v. raakt normaal gesproken niks aan een hulphond wel daar is hij voor opgeleid en dat vindt ik bij levensmiddelen dus absoluut niet kunnen daar moet een andere oplossing voor komen zoals b.v. hulp van personeel.
  In mijn beleving is dit geen zaak voor antidiscriminatiebureau Artikel 1 maar een zaak voor Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om dit goed te gaan onderzoeken, en als zij b.v. tot de conclusie komen dat het risico minimaal of te verwaarlozen is als hulphonden levensmiddelen uit schappen halen dan heeft winkelier ongelijk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!