Beelden! Premier Rutte (VVD) uitgesproken positief over Trump: ‘Hij is een kans’

Zoals u ondertussen weet is Mark Rutte deze week in Zwisterland voor een overleg van het World Economic Forum. In een al water ouder filmpje, van het vorige jaargang, deed Rutte een aantal spraakmakende uitspraken over Donald Trump. In de Nederlandse pers werd Donald Trump tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 zwartgemaakt en verketterd. Hij zou het ultieme kwaad zijn, maar nu bijna drie jaar later, lijken de attitudes veranderd. En dat moet ook, volgens Rutte is hij het ‘niet altijd eens met Trump’, maar is de band tussen Nederland en de Verenigde Staten nog ‘altijd zeer goed’. 

Rutte ging destijds in het gesprek zelfs zo ver om Donald Trump ‘een kans’ te noemen. Ha! Wat je ook van Trump vindt, hij heeft zeker goede kanten. Daarnaast sprak Rutte over de kritieken van Donald Trump op supranationale organisaties, zoals de Europese Unie en de Verenigde Naties. Dat is mooi, want de kritieken van de Amerikaanse president snijden hout.

In het interview met Bloomberg prijst Rutte ook de Nederlandse samenleving voor haar stem vóór vrijhandel en tegen protectionisme, maar vanwege de Brexit maakt hij zich ook zorgen dat een bondgenoot verloren gaat: “Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie staat Nederland alleen als het gaat om de liberale economische agenda.”

Kritische vragen werden er ook gesteld tijdens het interview. Volgens de interviewer van Bloomberg zou de Euromunt niet optimaal zijn voor de verschillende Eurolanden. Zo zouden landen als Italië, Griekenland, Spanje en Portugal gebaat zijn bij een goedkopere Euromunt. Hier ging Rutte niet uitvoerig op in, maar in een ander interview bekritiseerde hij de Italianen flink. Blijkbaar vindt Rutte het Europroject zo belangrijk dat de negatieve effecten er gewoon bij horen.

Ook de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten kwam nog kort ter sprake. Volgens Rutte is de relatie tussen de Europese Unie en China positief. Zo wordt er flink geïnvesteerd in China en China investeert ook in Europa. Bijvoorbeeld door het opkopen van geprivatiseerde infrastructuur in Griekenland: zo is één van de belangrijkste havens van Griekenland in handen van de Chinezen. Of dat daadwerkelijk positief is, is maar de vraag.

Meestercommunicator George Soros was ook aanwezig en noemde de Chinezen ‘de grootste vijand van de vrije democratie’.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Dollaert

  Ja hoor Rutte, zeer geloofwaardig verhaal. Zeker weer verkiezingen op komst?
  Ben benieuwd wat er nog meer aan stoer “nieuws” komt voor 20 maart.

 2. TD

  Rutte is een politiek gezien een kameleon,elke week een andere overtuiging.
  Wat moet je met die man,is toch niet meer serieus te nemen!

 3. HendrikJan

  Rutte gaat gewoon door met het manipuleren van VVD kiezers, hij krijgt geen genoeg van het uitkramen van onzin en leugens.
  Deze Rutte mist iedere vorm van ruggengraat en de verstandige kiezers laten deze Rutte dan ook gewoon lullen, want voor je weet zet hij de kiezers met een andere mening bij het grof vuil.
  Daar weten de 1,4 Miljoen kiezers van de PVV in 2017 alles van.
  Dus stem verstandig in Maart en Mei en laat deze Rutte met het schaamrood op de kaken naar Brussel vertrekken.
  RUTTUP.

 4. Rien Noppen

  Rutte zegt wat je diplomatiek altijd moet zeggen.

  Dat Teunis daar nieuws in ziet is verbazingwekkend.

 5. Bosche draak

  Leuke poging gladjanus!
  Maar trappen we mooi niet in, ik (en velen met mij) krijgen nog €1000 van je!!

 6. fusilier

  Rutte kan bij Trump nog niet in de schaduw staan.

 7. Robert75

  Deed hij deze uitspraken recent? Leg mij dan eens uit hoe het kan dat deze video 25 januari 2018 geupload is op Youtube en dat er reacties onderstaan van 11 maanden geleden ?

  Dit is een oud interview

  1. Original NL

   Nou ja zeg..oude meuk???
   Gelukkig is en blijft rutte nog steeds een leugenaar..dus aktueel.

   1. Robert75

    Waar heb je het nu over ik zeg gewoon dat het een oud interview is wat het ook is. Ja iedereen kan dat zien binnen een paar seconden hoor.

  2. Adriaan

   Zeer scherp Robert75. Teunis denkt zeker dat we gekke Henkie zijn?

  3. Teunis Dokter

   Klopt Robert, dit is van de vorige jaargang van WEF!

 8. edoc431

  De EPP, de Socialisten en de zogeheten liberalen van ALDE hebben in Europees Parlement samen nu in allerlijl een amendement ingediend op het reglement. Zij zullen in de toekomst op basis van politieke criteria samen bepalen of oppositiefracties erkend zullen worden. #democracy

 9. Adriaan

  Rutte en Trump ‘spreken dezelfde taal’: ze liegen er beiden op los. Vandaar dat het goede vriendjes zijn.

  1. edoc431

   Ik bedoel maar …

  2. Van Havezaat

   Dan heeft U nog niet goed naar Mr. Trump geluisterd.
   The Donald is in oorlog met de US “Deep State” want hij heeft zijn kiezers toegezegd dat hij ervoor vechten zal dat de Amerikanen hun land weer terugkrijgen.
   En als U goed opgelet heeft, dan is het nog steeds zo dat The Donald zich tot nu toe aan zijn belofte houdt.

   Meneer Rutte zie ik meer als een mens die zijn best doet zich op het politieke (opper)vlak(te) drijvende te houden. En zijn toespraken schijnen te werken want hij is nog steeds aan de top in zijn Haagse Politieke Kring.
   Verder heeft hij als topfunctie het optreden en vertegenwoordigen van de Bilderbergse Groep. Hij is voor mij dan ook de “dirigent van het Bilderbergse Knapenkoor”.
   Hij voert duidelijk de plannen van de Bilderbergers uit, hij is een goed vassal en is kneetbaar. Hij heeft natuurlijk van de Bildergers de vrijheid om zijn “eigen wensen” te
   gaan kunnen vervullen.

   En de nette Nederlanders gaan bij Verkiezingen weer net de Rutte kiezen.
   Hij is zo’n nette mens.

 10. Pescador

  Rutte is gek en hoort in de gevangenis thuis

 11. Dik

  Rutte, de grote politieke kameleon. Morgen draait hij, veranderd van kleur en kan zich niets meer herinneren. Natuurlijk lacht hij daar wel uitbundig bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.