Je verwacht het niet! Iraanse spion infiltreerde jarenlang de Bundeswehr!

Afgelopen weken kwam de staat Iran veelvuldig in het nieuws. Onder meer vanwege het schenden van de Nederlandse territoriale integriteit. Zo zou de staat Iran verantwoordelijk zijn voor de moord op politieke vluchtelingen. Maar er is nog meer: het Duits openbaar ministerie heeft een 50-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van spionage voor Iran. Maar eigenlijk is het helemaal niet toevallig dat dit gebeurt, het is een gevolg van de situatie waarin het boevenregime van Teheran zich verkeerd. 

De verdachte man zou militair zijn in het Duitse leger en toegang hebben tot gevoelige informatie. Hiermee wordt maar weer eens aangetoond hoe riskant het is om personen met dubbele loyaliteiten aan het werk te zetten. Zou de beste man ook twee paspoorten hebben? In ieder geval was de man afkomstig uit Afghanistan en dat land staat natuurlijk onder culturele invloed van Teheran.

Overigens is het niet vreemd dat Iran zich zo ‘agressief’ opstelt tegen het Westen. Aan de westgrens van het land ligt Irak: in handen van een internationale coalitie en de Amerikanen. Maar in naam natuurlijk volledig ‘onafhankelijk’. En aan de oostkant van het land ligt Afghanistan, dat deels is bezet door een westerse alliantie om ‘vrede en veiligheid’ te brengen. En ten zuiden van het land is de Straat van Hormuz en daar varen regelmatig Amerikaanse vliegdekschepen voorbij, klaar om luchtaanvallen uit te voeren als dat nodig is.

Niet meer dan logisch dus dat het boevenregime enige reden voelt om zich ‘agressief’ op te stellen en informatie te vergaren. Informatie over een eventuele invasie van het land bijvoorbeeld. Wanneer Duitsland haar troepen zo dicht bij de Iraanse grens stationeert dan is het niet meer dan logisch dat het Duitse leger wordt geïnfiltreerd: dat is nu eenmaal van existentieel belang voor Iran. Zo toevallig is het dus niet dat de Europeanen zich zorgen maken om de veiligheidsdienst van Iran, die doen ook maar wat nodig is om hun land ‘veilig’ te houden.

Zeker in tijden van economische sancties. En dat betekent dus informatie verzamelen, want met vijandelijke troepen aan alle fronten wil Teheran wel de details weten mocht het zo ver zijn dat een westerse alliantie het land binnenvalt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Natte Scheet

  Ik zie niet wat het probleem is

  1. B. Pascal

   Wie veel last van spionnen heeft, is bezig zich te ondermijnen.
   Veel spionnen is een teken van decadentie. Van zwakte!

 2. TD

  “man afkomstig uit Afghanistan”
  De geschiedenis herhaalt zich,de Duitsers zijn straks wéér gedwongen alleen echte Arische soldaten (braunhemden) in het leger toe te laten!

 3. Barry

  Over de ganse wereld lopen spionnen en contraspionnen rond. Waarom nu zo’n drukte maken over een Afghaanse spion? Je zult de Nederlandse spionnen de kost moeten geven. Met een modaaltje kom je er niet.

 4. Ome Wim

  Kein problem, wir schaffen das, ja doch frau Merkel ???????

 5. Gerlos

  Helaas dit is een van vele spionnen die rond snuffelen in vooral West Europa.

 6. Crassus

  Een Teunis Dokter verhaal. Hoeveel Russische spionnen zijn hier actief ? Wiv absoluut noodzakelijk, er waren lieden die je aanspoorden om ‘tegen’ te stemmen bij het referendum ovrr de sleepwet. Uilskuikens zijn het.

 7. Siemien

  Er zijn er hier die de ontkenningsreligie aanhangen

 8. Van der Scheur

  De hele wereld bemoeit zich met andere landen. Als iedereen zijn eigen boontjes nou eens zou doppen en niet de grote imperialist zou uithangen…

  1. B. Pascal

   Met dit verschil, tot 1978 lag er voor infiltreren de doodstraf te wachten. Snelrecht op basis defensierecht. Dus het risico is stukken minder!

 9. Troelstra

  En dan wil Duitsland ook nog voor het leger personeel recruteren uit buitenlandse huurlingen? Van de pot gerukt. Vertoont dit niet dezelfde parallellen als met de ondergang van het Romeinse Rijk?

 10. B. Pascal

  Je kan alles verwachten: wie kent Abdul Qadir Khan nog? Hij verschafte Pakistan essentiële kennis voor het bouwen van een atoombom nadat hij in de jaren 70 in Nederland de techniek stal om uranium te verrijken tot splijtstof voor kernwapens door middel van de ultracentrifuge.

  Hou maar op, de EU decadentie vertrouwt iedereen. Humanisme! Alle mensen zijn goed, totdat het tegendeel bewezen is. Alles gaat goed totdat anders blijkt. Alles lijkt goed totdat alles naar de kloten is!

  1. Original NL

   Goedgelovigheid is hèt recept om een kultuur naar de bliksem te helpen.
   Kijk maar naar de naïve merkel met haar multiculti tick!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.